Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Fellow

Sidor: [1] 2
1
Vatten och kemi / SV: Ph som konstant stiger
« skrivet: oktober 02, 2023, 17:27:33:33  »
Hej, en liten uppdatering gällande stigande pH för mig.

Har ställt upp min aseko till 7.8, tänkte se när den stannar. Startade på 7.3 denn 24e september och har idag 7.67 i PH enligt Asekon. Möter jag dock med poollab 2.0 och en autocheck har jag sedan den 24e september inte ändrat värdet ett dugg. Med lite mätosäkerhet så har den pendlat mellan 7.3 och 7.4 i ph men det ligger alltså stabilt. Stickor säger 6.8 till 7.0. Har dock kallt vatten nu, 17-18 grader men vad jag förstår bör ju kallare vatten visa högre ph.

Min slutsats är att min aseko är defekt. Den stiger i värde trots att sanningen är att det är stabilt. Har gjort säkert 20 mätningar totalt på de 8 dagarna som gått och alla visar likvärdigt.

Så ska få hjälp med kontakta pahlen och förhoppningsvis tar de in och byter min enhet helt. Något plåster på såren för alla 1000-lappar i tabletter och tusenlappar i syra som gått åt och granulat...

2
Vatten och kemi / SV: Ph som konstant stiger
« skrivet: september 11, 2023, 19:37:08:08  »
Beställde faktiskt stickor och dropp för o mäta kalciumhårdhet och sen även en TDS-mätare.

Får prova mig fram nu. Men man kanske inte ska snöa in sig att man VILL ha ett PH lägre än 7.5 fast jag tycker ju att man blr kunna "bestämma" så vandrar mitt upp hela tiden.

3
Vatten och kemi / SV: Ph som konstant stiger
« skrivet: september 11, 2023, 18:35:26:26  »
Spännande med detta då dock.

4
Vatten och kemi / SV: Ph som konstant stiger
« skrivet: september 11, 2023, 15:24:57:57  »
Jadu, man diskuterar ju aldrig kalciumhårdheten när man pratar värden. Om det pajar liner osv bör ju detta kanske vara en grundpelare att titta över för alla med kommunalt vatten som ofta är mjukt?

Det känns som att ska man ha koll på LSI är det helt plötsligt en massa parametrar att mäta..

5
Vatten och kemi / SV: Slut på flytande klor mot slutet av säsongen
« skrivet: september 10, 2023, 20:55:43:43  »
Jag har temposticks till hösten och våren när vattnet är kallt. Så får man manuellt putta i ph minus vid behov:)

6
Vatten och kemi / SV: Ph som konstant stiger
« skrivet: september 09, 2023, 15:08:20:20  »
Min uppfattning är att alkan ska ner iaf. Hittade en annan tråd Roger hade svarat i och beskrivit att de är missvisande att hög alka ger stabilt ph. Hög alka ger motstånd mot ph-sänkning och det vill man ju ha när man kör med klor som är ph-sänkande. Vi har ju ph höjande kemikalier så vi vill lätt kunna sänka ph vilket vi inte kan med hög alka. Min alka är nere på 40 och nu är mitt ph stabilt.

Kommer inte stoppa i något som ökar alkan mer!

O till din andra fråga, ja jag har mjukt kommunalt vatten men har inte brytt mig om att mäta hårdheten. Nu nör ph stabiliserat sig så mäter mina enheter lika.

Sen har jag löst i amerikanska forum att alkan styr också vilket ph vattnet stabiliserar sig på. Så hög alka ger hög ph. Men inget som de som stoppar i ph sänkande klor tänker på.

7
Markpooler. / SV: PH-värdet stiger dagligen
« skrivet: augusti 30, 2023, 13:23:14:14  »
Fick du ordning på detta? Jag har samma problem men fick det inte förrän jag började bry mig om alkaniteten och höjde den. Har läst runt nu och vet inte hur pass de stämmer men alkanitet är inget man vill ha i en pool med automatisering.
Så det är den vägen jag testar u för problemet.

Alkanitet är alltså inte stabiliserande på det sättet som beskrivs av handlare etc. De är insnöade på Manuel klorering med veckopuckar som sänker ph, en hög alkanitet gör att PH är svårt att sänka, ergo de blir stabilt i en ph sänkande värld.

Vi som har anläggningar som höjer PH vill därför inte ha en hög alkanitet, jag jobbar just nu ner min mot 0 för o se. Ligger på 40 nu och mitt ph bara stiger varje dag. Så får se hur de blir när min alkanitet är nere på närmare 0.

8
Vatten och kemi / SV: Ph som konstant stiger
« skrivet: augusti 24, 2023, 18:17:15:15  »
Ingen ordning på detta fortfarande. Har tankat i ph minus granulat drygt 3-4kg. Sänkte ner ph rejält men nu uppe i 7.4 igen. Vet inte om alkan är mitt problem så provar väl driva ner ph igen o köra i bikarbonat sen för o höja alkan ordentligt, ligger nu runt 50-60 men mitt ph kommer väl flyga till 8 då..

9
Vatten och kemi / SV: Ph som konstant stiger
« skrivet: augusti 16, 2023, 20:49:25:25  »
Jahopp, trodde nästan jag löst gåtan. Förra året sket jag i alkan. Detta år öste jag i upp till 160. Har sedan läst att vattnets "balans" jämnar ut ph:t. Så en högre alka ger högre ph. Men efter att öst i 1kg ph minus granulat så trodde jag värdet stabiliserat sig runt 7.2 men nu stiger de och poollaben visar 7.26. Syran går åt en 4dl per dag. Så nu gör jag en rejäl chockklorering för o verkligen se till att inget skit finns kvar, flockar o stänger av så får ja väl manuellt dammsuga istället för att filtret ska ta det. Sen i med ph minus igen. Fortsätter de upp sen så får jag ge upp detta o byta vatten till nästa år.
Drygt 80l syra och 3 kg ph minus senare.....

10
Vatten och kemi / SV: Ph som konstant stiger
« skrivet: augusti 06, 2023, 23:10:59:59  »
Har ingen cya alls. Endast använt aktionchock och natriumhypoklorit.

Det  ärspännande. Har köpt 1,5 kg ph minus efter aktionchocken jag gjorde.
Jag mäter kontant samma värde med poollaben och autocheck. Gick från 7,38 till 7,32 med 1 kg ph minus granulat.
Nere på 60 i alka nu. Har beställt 6 kg ph minus så får se vad som händer sen. Men jag har det omöjligt o sänka pht.
Men det stiger heller inte. Så idag 7,32. Mäter om 2 dagar igen.

Mitt klor sjunker knappt något. 3,6 nu efter chocken. Autocheck visar dock 5,5 och bundet 0.3. Poollab visar inget bundet....

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag