VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag
 

Författare Ämne: Vintertak till rund ovanmarkspool  (läst 1492 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Summerbird

  • Gäst
Summerbird
Vintertak till rund ovanmarkspool
« skrivet: september 22, 2020, 19:11:52:52 »
Hej, som många andra i dessa Coronatider köpte vi en enkel ovanmarkspool med stålkanter i somras. Nu börjar det bli dags att stänga för vintern och vi har köpt vinteröverdrag till poolen som rekommenderas. Dvs ett presenningliknande överdrag som fästes runt sidorna med en vajer och små hål som släpper igenom vatten. Men vi känner inte att detta alls kommer att hålla hela vintern och är rädda för att ev snömängder kommer att förstöra poolens sidor med sin tyngd mm. Vår tanke är därför att själva bygga ihop nån slags tak och funderar på att antingen lägga brädor (typ terassgolv) över hela eller bygga nån konstruktion med trä och korrugerad plast i två delar. Ena halvan av poolen är inbyggd i en terass och i så fall skulle vi bygga stöd för taket även på andra sidan så att det inte vilar på poolkanterna alls.

Har någon gjort något liknande eller hur löser ni er vinterförvaring???

Poolgiganten

Utloggad TommyC

SV: Vintertak till rund ovanmarkspool
« Svar #1 skrivet: september 22, 2020, 21:10:43:43 »
För länge sedan före investering i pooltak så byggde jag ett pulpettak som vinterskydd och för att kunna förnya poolens ytskikt av gelcoat/topcoat innan badsäsongens början. Takstolsreglarna byggdes av tryckimpregnerade reglar 45x145 på ca 1 meters avstånd med läkt av 45x45. Tätskiktet utgjordes av korrugerad plast från Byggmax.

En sådan konstruktion är överdrivet ambitiös, kostsamt och arbetskrävande för att övervintra poolen. Grannen som har en ovanmarkspool sänker vattennivån till drygt hälften och fäster en presenning som vilar på vattenytan. Den lösningen har fungerat bra under många vintrar. Skulle det som omväxling komma extremt mycket snö så får man raka eller skotta bort en del.
Platsbyggd plastpool 31 kubikmeter med inbyggd trappa och botten i tre olika nivåer. 720 W cirkulationspump. G&J 9,2 kW värmepump ställd på 31 grader. Lågt pooltak Atlanta med skjutlucka och uppfällbar gavel. Klorerar med veckoklorpuckar.

Utloggad Persmul

SV: Vintertak till rund ovanmarkspool
« Svar #2 skrivet: september 23, 2020, 07:45:36:36 »
Hej Summerbird,

Vi gjorde precis som ni, köpte en stålkantspool som dock är helt fristående (trädäck saknas).

Eftersom vi inte enbart ville förlita oss på poolens höjd som barnskydd utan ville kunna fästa ett ordentligt skydd så byggde jag ett ramverk i trä runtom som vi fäster skyddet i. Det är helt enkelt en ring runt med två brädors bredd som bärs upp på stolpar (inte jordens snyggaste lösning men säkerheten gick före).

Nu till vintern kommer vi använda samma ramverk till att lägga dit vinterplåtar. Vi hade säkert kunna använda den där presenningen också (vi köpte en sån), men upplevde att den inte klarade vindar i nån högre utsträckning utan blåstes upp. Iom att ringen av brädor är precis under sargen på poolen så kan vi bygga upp ramen för plåtarna till rätt höjd så de inte vilar på poolsargen.

Ni skulle kunna göra nåt liknande på andra sidan där ni inte har trädäcket, men då sitter ju stolparna kvar efter vintern. Ett alternativ om ni inte vill ha stolparna permanenta är att vila dem på en större stenplatta.

Skicka gärna en bild på er pool som är halvt inbyggt i däcket :)

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag