VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Persmul

Sidor: 1 [2] 3 4
11
Vår runda ovanmarkare har inlopp under skimmern. Det blir fin rotation så allt kommer med. Kanske är samma på oval pool?

12
Markpooler. / SV: Installation av skimmer! blir inte klok!
« skrivet: maj 28, 2021, 09:20:05:05  »
Mitt tips är att kontakta återförsäljaren och be om en utförlig beskrivning.

De där två tätningarna har jag inte sett innan, på liknande jag sett sitter packningen i "kragen" [EDIT: det du kallar skyddslist - den ser dock betydligt tunnare ut än den vi har på vår pool, därav min gissning nedan att packningarna på nåt ska sitta i den /EDIT], den som du frågar om som nummer 2 på din bild. Så var det även på vår pool, då satte man den så den sitter i hålet, med en del av kragen på utsidan stålkanten, och en del av kragen innanför, mot linern. Sen dras det ihop med ramen på insidan poolen, och själva skimmern på utsidan. Sen satte man en täcklist på ramen.

Om jag ska GISSA, så ska dina packningar in i "kragen", en på vardera sidan och poolväggen emellan, men det är som sagt en gissning. Bäst att kontakta återförsäljaren :)

mvh
persmul

13
Markpooler. / SV: Installation av skimmer! blir inte klok!
« skrivet: maj 27, 2021, 23:27:47:47  »
Vad är det för pool?

14
Ovanmarkspooler / SV: Extra in/uttag på ovanmark pool
« skrivet: maj 27, 2021, 09:52:28:28  »
Kan inte svara på din fråga, men rekommenderar även jag att istället koppla det på existerande filtersystem. Du kan sätta en bypass som kan stängas vid dåligt väder, för att undvika kylning. Eller är det så att den pump du har inte är kraftig nog för solmattor?

15
Ovanmarkspooler / SV: Poolram hoppat ur skenan
« skrivet: maj 23, 2021, 19:32:58:58  »
Det är nog bra att få ut så mycket vatten som möjligt, OM linern skulle ge sig. Ställer mig tvekande till att ni kan få till det utan att den är tom. Dessutom, om du kommit fram till att det är underlaget som orsakat det så måste du ju ändå fixa till det, annars händer ju samma sak igen...,

16
Ovanmarkspooler / SV: Poolram hoppat ur skenan
« skrivet: maj 23, 2021, 13:35:48:48  »
Lite osäker på om du kommer klara att få den på plats utan att lossa isär sargen (stålkanten). Dum fråga, men hur kunde den hoppa loss från början?

Är ringen som sargen står i hel i övrigt? Skarvbitarna?

17
Ovanmarkspooler / SV: Poolram hoppat ur skenan
« skrivet: maj 23, 2021, 12:42:00:00  »
Vatten i? Gissar på inte, har linern gått sönder?

18
Ovanmarkspooler / SV: Storlek på sandfilterpump?
« skrivet: maj 22, 2021, 13:54:54:54  »
ChrisAhlund, skulle vilja komma i kontakt med dig, men det går inte att skicka PM då du har gäst-konto. Du får gärna regga ett konto och skicka mig ett meddelande.

19
Byggtrådar / SV: Rund pool 5,5m - första poolprojektet
« skrivet: maj 21, 2021, 22:57:01:01  »
Japp, allt täcktes med dräneringsmakadam, sen stenmjöl, sen xps och en bottenfilt. Står en ovanmarkare på, stålväggspool 3,5 meter. Har tyvärr ingen byggtråd.....

20
Byggtrådar / SV: Rund pool 5,5m - första poolprojektet
« skrivet: maj 21, 2021, 19:26:39:39  »
Tack för tips - den knappen har jag missat.
Vår pool är inte nedgrävd, men utgrävt för underlaget. Principen borde väl vara ungefär densamma. Jag lade dräneringsrör i cirkelns ytterkant (runt hela), som sen kopplades ihop med t-koppling där sen ytterligare ett dräneringsrör kopplades på för att leda bort vatten. Jag använde de sakerna från bauhaus som du länkar till nedan, än så länge har det fungerat bra :)

Kan nämna att det var klurigt att få på dräneringsslangen på t-kopplingen (det gick inte). Jag löste det genom att lägga ett litet snitt i dräneringsslangen för att kunna trä på den och sen säkra det med de två slangklämmorna du ser.

(bilden blev tyvärr sned men ändå)


Sidor: 1 [2] 3 4
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan