CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag
 

Författare Ämne: MGN Pool  (läst 27226 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Rickard

  • Rickard Marklund
  • Administrator
  • Dignitär
  • *****
  • Stad/land: Piteå
  • Antal inlägg: 5545
  • Total likes: 481
  • Kön: Man
  • Grundare och ägare av forumet
    • Visa profil
    • Besök gärna vår webshop för energibesparing.
SV: MGN Pool
« Svar #70 skrivet: december 29, 2012, 10:10:49:49 »
Till maanem (och andra):
Jag som äger och driver forumet har läst igenom detta ämne lite snabbt, och ser inte att några felaktigheter har begåtts, det ÄR tillåtet att kritisera en produkt i detta forum om man anser att den är dålig på ena eller andra sättet, det är dock inte tillåtet för aktörer i branschen att kritisera andra leverantörers produkter.
Det är också OK för företagare att försvara en produkt som blir ifrågasatt i forumet, men då skall inläggen vara faktabaserade och sakliga.
Att anklaga medlemmar i forumet för att vara partiska, skriva i eget intresse, okunniga o.s.v. skall man nog i största möjligaste mån försöka undvika om man representerar ett företag eller en produkt, då det sällan är bra reklam att anklaga människor publikt i ett forum för att vara okunniga, eller att de skall "hålla sig borta" från ämnen som de inte känner till helt och hållet.

Ett forum som detta bygger ju på att man skall kunna uttrycka sin uppfattning om olika produkter, och huruvida de är prisvärda eller ej, vilket sedan i normalfallet följs av en diskussion där alla får tillfälle att uttrycka sin syn på saken, optimalt är om man kan komma till konsensus, men ofta, som i detta fall, finns det en mängd parametrar som gör det mer eller mindre omöjligt att komma till konsensus.

Att de som utvecklat/tillverkar/säljer en viss produkt också tycker att den är bra, och vill försvara den är helt uppenbart, och det är därför av största vikt att man i den situationen är saklig och så objektiv man kan när man försvarar "sin" produkt, allt annat ger bara dåliga vibbar - och ett förlorat anseende för den som skrivit, och ofta även för produkten.

När det gäller själva sakfrågan, om en trapp med allt inbyggt är bättre eller sämre än andra alternativ så finns det inget absolut rätt svar, det är upp till bedömaren att avgöra, och jag anser att MathiasS äger sin fulla rätt att kritisera principen med "all-i-ett-lösningen" om han anser den vara dålig, på samma sätt som andra äger sin rätt att försvara produkten ifråga.
Driver webshopen www.energibutiken.se

Egen företagare: www.poolforum.se, www.varmepumpsforum.com, www.atvforum.se och www.energioffert.se
Pool från Svenska poolfabriken, 4 X 8 meter, Poolrening med CYA-fria Saniklar – Tempo Sticks.
Värmer med en Nibe 1255-12 kW jordvärmepump + 14.4 m2 Texsun solfångare till ca 32°C.
ORT: Piteå
Vår byggtråd: https://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=7.0

Poolgiganten

Utloggad Ingvar

SV: MGN Pool
« Svar #71 skrivet: december 30, 2012, 21:08:01:01 »
Idén med all armatur inbyggd på ett ställe är inte ny. Folkpool har länge sålt en lösning som de idag kallar "Swimming Pool Machine". Skillnaden är att den inte är inbyggd i en trappa och att själva pumpen och reningsverket köps separat. Personligen tycker jag att det borde vara ett bra alternativ för framför allt runda pooler, där man med motriktade in-/utlopp bör kunna få mycket bra cirkulation på stor del av vattenmängden. Jag är däremot tveksam över om vattenutbytet blir tillräckligt bra i närheten av kortsidan i en vanlig 8x4-meterspool, där armaturen sitter på motsatta kortsidan.
Folkpool Classic 10x4,5m med djupdel byggd 2007. Ca 80m3 vatten. Värmepump HeatForce 222, pooltrappa roman-end, jetstream 2,2kw, saltgenerator Balneo 20, automatiskt poolöverdrag pool-lock.
SPA-bad Warrior XL från Nordic Hot Tubs

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag