Allt om pool, Poolforum!

PoolForum - swimmingpooler => Markpooler. => Byggtrådar => Ämnet startat av: Poolersw skrivet april 14, 2014, 20:16:14:14

Titel: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet april 14, 2014, 20:16:14:14
Då var det dags att lägga ut lite bilder från familjens senaste intresse, vårt poolbygge....var nog min fru som hade detta uppe redan när vi byggde huset för 6-7 år sedan men vi orkade inte med alla beslut som skulle tas på en gång, så det blev gräsmatta överallt istället för pool. (Vilket jag ångrar just nu när jag grävt bort 350-400m2 perfekt gräsmatta.)
Vi bestämde oss i egentligen i redan i somras och efter mycket läsande på detta eminenta forum samt en hel del mätande och resonerande, så skulle vi dra igång i mars/april 2014. Jag kunde dock inte vänta utan körde hem min broders traktorgrävare redan i mitten på december och startade lite smått.
Fick börja med att ta fram motorsågen och ta farväl av de sista träden på tomten samt vår gröna fina gräsmatta.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet april 14, 2014, 20:56:04:04
Efter att ha provgrävt lite så insåg jag att jag varken hade tid eller tålamod att lära mig gräva, så brosan fick komma och hjälpa mig en helg. Efter att vi grävt bort de översta 50-70cm av matjord och gammal skogsmark, så inser man vad som håller på att hända. Jo, man har ju blandat till en stor geggahåla som inte kommer att torka upp närmsta halvåret.
Det som dock var bra att jag fick tillstånd av kommunen att tippa jorden på kommunens mark, 50m från vår tomtgräns och precis nere vid havet, vilket innebar att jag slapp köra bort allt detta.(Jag trodde nog att även fyllet från själva poolgropen skulle få rum nere vid vattnet, vilket det inte gjorde.)
Som sagt...usch vilken gegga det blev...och jag började bli orolig för att det skulle vara gungfly även djupare ner.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet april 14, 2014, 21:01:38:38
Mer gräsmatta som är bortgrävd, här är det dock snart dags att fylla på lite bärlager 0-32.
Mina/familjens projekt tenderar ofta att bli lite större och mer omfattande än man tänker sig från början.....alltid kul att känna att man "lever".
Detta fonomen att projekten "växer" är man ju som tur inte ensam om, då man läser en del på detta forum....så blev det alltså även för oss. Bifogar några "dåliga" skisser på planering av baksida samt egenritad pool(Det som är rödmarkerat är nivåskillnader, där det kommer gjutas trappsteg, vi ändrade dock höjden på poolytan till 0 höjd istället för +15 som det står på skissen, 0 höjden är räknad från befintlig altan som sträcker sig runt 50-60% av huset).
Projektet består av 5 olika större delar.
1. Poolen prio 1, som förhoppningsvis skall bli badbar under sensommaren (krav från mina tre tjejer ,inkl fru)...vi får se hur det går.
2. Vinterträdgård i anslutning till huset med braskamin med solterrass/balkong på taket 25-30m2 (bygglovsansökan är inskickad)
Detta blir förhoppningsvis till våren 2015.
3. Poolhus/gästhus (ca 25m2)med teknikrum på ena gaveln (teknikrummet kommer byggas redan nu under sommaren, för att sedan byggas ihop med befintligt poolhus.
4. Mur och plank (ca 180 cm högt) på baksidan 75-100m
5. Utespa och ev Bastu i anslutning till Poolhuset ....någon gång i framtiden.
Som sagt poolprojektet växte...och det är därför vi har fått gräva bort så mycket....hade givetvis mina funderingar på att spara lite gräs mellan poolhus och pool, men det fanns både fördelar och nackdelar med det....framförallt så kunde jag inte få vår "Robban" (Robotgräsklippare) att köra dit och klippa gräset... så allt gräs togs alltså bort.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet april 14, 2014, 21:20:10:10
Här ligger poolen och väntar på att få komma på plats, hade egentligen bestämt mig för att mura i leca, men precis dagarna innan jag skulle beställa hem allt material, så hittade jag dessa hela frigolit/betong block hos tjällden. Även om min pappa kunde mura poolen i leca, så är det ju en hel del tungt jobb. (Jag tänkte nog, att han kommer att få slita ändå)
Jag valde med betong på båda sidorna.....ungefär samma pris som en leca pool med isodrän på utsidorna enl min beräkning.
Mer info om poolen senare.
PS! Jag märkte att det blir en hel del tokigheter i text/stavning, men det får vi leva med....jag håller på att natta vår 5 åriga dotter som absolut inte vill sova...så jag sitter med ipaden i ena handen och skriver.....nu tror jag hon somnade trots allt.
Titel: SV: Termopool i hela block.
Skrivet av: RoJo skrivet april 14, 2014, 22:39:15:15
Hej! Kul med ny poolare o bilder gillar vi O0.
Du får vända ipaden rätt så bilder kommer på rätt håll med bara ;D.
Men som sagt välkommen in i gänget.
Roland 8)
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet april 15, 2014, 10:02:48:48
Tack för info ang felvända foto....fick fixa till bilderna från en dator istället.
Annars var det ganska smidigt med Ipaden....men man ser ju inte om bilderna ligger rättvända eller ej, Ipaden vänder ju alltid fotot rätt, så jag såg inte detta....Tror det finns någon inställning på Ipaden, som fixar det.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet april 15, 2014, 10:17:34:34
Att det är en mild vinter är ju bra, då det gäller poolbygge, men det var inte lätt att köra/gräva med en traktorgrävare när det bara blir mer och mer gegga samt att jag måste få iväg lite fyll, jag fick ringa in lite hjälp.
Det gick riktigt bra.....och när vi kom ner ytterligare i marken, så var det stenhårt och packat.....vilket jag blev glad för.
Grävis fick ta fram "kroken" för att det var så hårt.....skönt... det var gammal sjöbotten som grannarna hade sagt.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet april 15, 2014, 10:32:01:01
Jag tänkte att det var lika bra att vara ganska snabb att få till en fungerande dränering samt att gjuta plattan så fort som möjligt, för att slippa att väggarna rasar in. Detta skedde i mitten på Mars, det blev lite kvällsjobb med att ösa och packa makadam-bädden... för att kunna gjuta 4 dagar efter det att det var färdiggrävt. Här var det ganska skönt att ha min brors grävare på plats, för att lyfta upp och ner saker från botten, samt att man inser att ösa ner några skopor makadam går ganska fort med maskin istället för att köra allt på skottkärra. (Grävaren har stått hos mig i snart ett halvår...hoppas han inte skickar en faktura på hyra?)
Ska bli skönt att kunna "bygga" sig uppåt.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet april 15, 2014, 12:40:40:40
Dags för gjutning, körde 2x8 tums till form och sedan 100mm stenhård markisolering, dock bara enkel armeringsmatta 8mm, dvs det blit ca 95mm betong (skulle försöka lyfta ner alla armeringnät på en gång med grävaren, gick inte alls, var nära att tippa ner med hela maskinen, som tur var så testade jag innan jag var framme vid poolgropen....jag hade mina misstankar om detta redan innan)
Själva gjutningen gick på ca 30 min, vi körde med ränna och betongbilen kunde köra ända fram tack vare att jag hade byggt en egen liten väg att köra på innan, annars hade vi behövt pumpbil.
Vi körde självkompakterande och drog av det mesta med en lång bräda och sedan en sloda på det.
Armeringen hade vi bockat till och dessa stack vi ner i betongen efteråt...smidigt.
Det kom en regnskur på kvällen, men plattan blev rätt bra ändå.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Pomeransgatan skrivet april 15, 2014, 12:54:49:49
Funderar också på block från Tjällden... vart bygger ni?
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet april 15, 2014, 13:20:25:25
Monteringen av poolblocken gick på en dag, detta hade nog kunnat ske på 3-4 timmar, vi fick dock kapa 6st block vilket tog en hel del tid.
Gjutning av betongpelarna gjordes dagen efter, jag väntar dock med den översta krönbalken, dels för att jag ska gjuta upp 30 mm till och dels för att jag sågar/skär ur för ingjutningar av skimmer/inlopp mm och vill kunna hälla på betong ovanifrån.
För att förstärka konstruktionen ytterligare, så helgjöt jag 2 sektioner samt mer armering på ena långsidan, här kommer det bli utvändig isolering.
Vi har även börjat mura/gjuta upp trappan som blir 4.5m mitt på ena långsidan. Sedan skall detta putsas.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet april 15, 2014, 13:23:26:26
Småland....Kalmar
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Kalmarman skrivet april 15, 2014, 14:16:49:49
 O0 O0

Kul med ytterligare en Poolare från Kalmar..

Snyggt kämpat med leran.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet april 15, 2014, 20:31:36:36
Ja, det känns inte som det är jättemånga från den här regionen som bygger pool och finns på detta forum.

Hur tycker du Kalmarman att det funkar med saltklorinator?
Jag har 250kg salt liggande i garaget och 2 lådor med mycket sladdar och slangar som skall kopplas in så småningom. Jag kommer garanterat svära en hel del när det är dags för inkoppling och kalibrering.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet april 16, 2014, 07:54:26:26
Här har jag precis gjutit in 2st skimmer och 2st inlopp, gick bättre än väntat.
Kan behövas lite puts eller betongspackel på något ställe, samt att jag ska spackla/putsa över alla skarvar mellan blocken en gång.
Undrar om betongspackel biter fast bra?
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Kalmarman skrivet april 16, 2014, 11:10:03:03
Ja, det känns inte som det är jättemånga från den här regionen som bygger pool och finns på detta forum.

Hur tycker du Kalmarman att det funkar med saltklorinator?
Jag har 250kg salt liggande i garaget och 2 lådor med mycket sladdar och slangar som skall kopplas in så småningom. Jag kommer garanterat svära en hel del när det är dags för inkoppling och kalibrering.

Vi är väldigt nöjda med våran saltklorinator, men på våran FP15 har vi ingen automatisk PH reglering. Ska i år införskaffa en automatstyrning till denna, vilket ska bli spännande. Fortfarande ingen PH justering dock..

På dessa två somrar så har PH värdet hållt sig relativt stabilt så en justering varje sommar har varit tillräckligt.

Det dryga var att blanda i allt salt inför uppstarten.. Lycka till med fortsatta bygget.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet april 16, 2014, 20:26:40:40
Saltklorinatorn som ligger i vårt garage heter Zodiac Tri PRO 18, jag var inne på att köpa en från USA alt Australien, men sedan hittade jag denna i Sverige till nästan halva priset.
Ang saltet, stör man i lite undan för undan eller hur gör man, antar att det behöver var hyfsat varm också.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet april 16, 2014, 21:15:25:25
Lägger in mina funderingar kring markbeläggning även här.

"Jag är mitt i vårt poolbygge och under påsk kommer förhoppningsvis det mesta rörande murning och gjutning kunna avslutas, jag har dock en hel del funderingar ang markbeläggningen runt poolen.
Jag har pendlat mellan en del olika lösningar....men det som är bestämt är iallafall, att vi kommer ha en grå/svart poolsten närmast vattnet(ca 1 ton sten är beställt och ligger i en hamn i Kina och väntar på skeppning) och att sedan blir det något åt betong/stenplattor -hållet.

Behöver man tänka på något särskilt när man kör med saltvatten?

Olika alt som jag funderat över:
1. Vanliga grå stenplattor 500x500x50 på vanlig stenmjöl, med någon fog som härdar.....och vilka fog alt är bra?
2. Gjuta vanlig betongplatta och låta den vara lite rufflig och rå.
3. Gjuta vanlig betongplatta och sedan slipa av hela ytan samt någon betongolja på.
4. Gjuta mönstrad markbetong, som grannarna på detta forum gör just nu.
5. Gjuta och lägga klinker på hela ytan....fick tips att Bauhaus har pallpris på frosttålig klinker för ca60 kr/m2, givetvis tillkommer fix o fog.
6. Det jag är inne på just nu är att gjuta och lägga klinker på den närmaste delen av poolen, 1,5-2 meter, sedan gå över till 500mm stenplattor med härdfog.

Det är mycket att fundera på?

En grundfråga är givetvis även markförhållanden....jag kommer återfylla med makadam närmast poolen sedan bärlager .....bör man vänta innan man gjuter eller lägger plattor, för att minska risken för sättningar? (Allt kommer givetvis paddas så mycket man vågar, precis vid poolen)

Tacksam för synpunkter från alla kloka på detta forum."
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Kalmarman skrivet april 17, 2014, 09:11:23:23
När vi saltade upp poolen så lät jag grabben göra jobbet. :-)


Saltet löser sig lättare i varmare vatten.. Men vi tog poolvatten vid ca 16° tog bara lite längre tid

Vi tog fram två större kärl, a ca 40L 
Ös upp ca 1kg i ett kärl häll på med vatten ca 20L .. rör runt..

Häll över allt till nästa kärl.. rör runt..

Håll på så här ngra ggr.. och häll av saltvattnet i poolen  (Det kommer att ligga kvar salt i kärlet.. låt det vara kvar där i. )

Fyll på med nytt salt och vatten.. och börja om igen..


Det tar sin tid men detta sättet var för oss det snabbaste..

Är man två eller flera går det snabbare.

Låt poolpumpen cirkulera vattnet under tiden.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: RoJo skrivet april 17, 2014, 15:51:01:01
Hej! Eller vänta till du fått upp temp i pool till 18-20 grader.
tillsätt lite vanligt klor tills det är uppnått inga problem göra så.
Sen är det bara tillsätta saltet i närheten av inloppet låt saltet
strömma ner sakta i vattenströmmen så löser den sig rätt så
snabbt vänta 1 dygn och sen är det bara starta klorinator. Du
kan nog starta den tidigare också men några timmar behöver nog snurra runt.
Roland 8)
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet april 17, 2014, 20:34:28:28
Tack för info om salt, kommer dock dröja minst 2 månader innan det är dags.
Hoppas kunna få klart trappan och toppgjutningen under påsken, kan jag sedan hinna börja med att montera ett provisoriskt tak över poolen, så är jag jättenöjd.
Efter det att taket är uppe, så får poolen stå i ca 2 veckor innan det är dags att klä den med tätskickt. Den kommer rollas med 3 lager vinylester och 2 lager av 450 grams glasfiberväv i, sedan avslutningsvis 2 lager BUFA-NPG topcoat i en ljusblå nyans.
Sedan måste den stå och härda i ca 2 veckor igen.

......sedan kanske det är dags för salt.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: TommyC skrivet april 18, 2014, 10:36:39:39
Intressant att du ska plasta. Det är ganska ovanligt men kan bli väldigt bra. Ska du plasta själv eller leja bort jobbet?

Jag har aldrig hört talas om BUFA. Vad är skälen att välja BUFA istället för den vanligare NORPOL? Har du någon butik i närheten som har BUFA på lager?

Jag har vid två tillfällen haft problem med leveranser av gelcoat. Vid ena tillfället var det den svenska distributören som levererade mörkblå istället för ljusblå. De kunde inte få fram rätt nyans i tid utan jag fick måla en mindre del av poolen mörkblå för att kunna bada den sommaren. Det gick att hålla sig för skratt den gången. Andra gången det strulade var det butiken som hade slarvat bort beställningen.

Tidigare trodde jag att en pool skulle vara ljusblå. Senare har jag lärt mig att vitt fungerar alldeles utmärkt. Det finns exempel på det här på forumet. Vit gelcoat finns på lager i många butiker. Nästa gång jag plastar om hela poolen så är det ingen tvekan om att den blir vit.

Om du ska beställa och leveranstiden är betydande så måste du beställa mer än vad som går åt. Beställ då inte allt som topcoat utan en del som gelcoat. Skälet är att gelcoat kan lagras flera år utan att förstöras vilket inte brukar fungera med topcoat. Det är nog inget som tillverkaren rekommenderar men det fungerar i praktiken.

Edit: Här ser du ett snyggt exempel på vit pool som blir blå med vatten i: http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=8433.msg68289#msg68289 (http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=8433.msg68289#msg68289)
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet april 18, 2014, 19:01:11:11
Jag har funderat på 3 olika alternativ av tätskikt.
- vanlig 0.75 liner beställd från England, måttanpassad efter min ritning, valde bort detta pga osäkerheten kring själva måttanpassningen vid vår egenproducerade trappa, annars det absolut billigaste alternativet ca 15.ooo kr med mosaik mönster.
- 1.5 mm platssvetsad mosaikliner, skulle jag göra det själv, så skulle materialet kosta 20-25.000kr....vågar dock inte ge mig på det....har dock varit sugen att prova, efter att ha läst alla trådar om egen linersvetsning. Köper jag allt färdigmonterad, så har fått prisindikation från 55.000 upp till 75.000kr

- valet föll till slut på
en glasfiberkonstruktion.
Vinylester valdes för att risken för böldpest är i stort sett obefintlig sedan NPG topcoat som skall vara 50% tätare än vanlig traditionell topcoat.

Först kommer poolen rollas med ett lager vinylester som skall härda(eller nästan härda)
Sedan vinylester-glasfiber-vinylester-glasfiber-vinylester-sedan 2 lager topcoat enl rekommendationen från BUFA swim som är varumärket. (Skall dubbelkolla detta med gelcoat/topcoat)

Jag fick lite info av dig Tommy C och jag mailade dig i höstas....tack för info...och det är sedan dess beslutet vuxit fram....vi får se hur det går.

Jag har en fråga som någon på detta forum kanske kan svara på....

Jag vill ha linerpackning på båda sidor om glasfiber"linern" och frågan är om vinylestern kommer "smälta" packningarna eller om det går att plasta över dessa.

Om gummipackningarna smälter, så får vi göra lite annorlunda....plasta färdiga kanter som har härdat innan och plasta fast dessa över alla gummipackningar.

Någon som vet?...om packningarna kommer hålla.

Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: TommyC skrivet april 19, 2014, 12:10:54:54
Jag kände inte igen din signatur men nu minns jag. Det är du som har en bror som är proffs på plast. Då finns det ju ingen anledning att tveka. Du kommer att få en jättefin pool. Tänk på att ta mycket bilder när det plastas och lägg in här.

Gällande packningar så brukar man inte använda det till glasfiberpooler. Det är enklast att plasta hela väggar och ta hål i färdig vägg. Använd silikon som tätning så är det mindre risk för läckor.
How to Install Skimmers, Returns, and Main Drain fittings on a Fiberglass Pool Video (http://www.youtube.com/watch?v=wLqv1UNobdE#)
http://www.poolsnow.net/pool-maintenance/how-to-install-a-skimmer-on-a-fiberglass-swimming-pool/ (http://www.poolsnow.net/pool-maintenance/how-to-install-a-skimmer-on-a-fiberglass-swimming-pool/)

Topcoat brukar bara användas i sista lagret. Lagret under ska vara gelcoat. Om nu inte BUFA rört till begreppen? Topcoat brukar betyda gelcoat med 4% tillsats av paraffin för härdning mot luft. Gelcoat härdar inte helt mot luft utan förblir lite klibbig på ytan. I och med att paraffinet i topcoat lägger sig på ytan så härdar det och blir en blank yta. 
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet april 19, 2014, 22:34:01:01
Jag lovar att ta mycket bilder, när vi kommer så långt....ang linerpackningen, så är det ju precis så som du säger, att vid glasfiberpooler använder man lite andra grejer....med då jag gjuter/murar in inlopp/utlopp så funkar inte den principen....utan man kan tänka så att hela glasfiberlagret inkl topcoat (ca 3mm) ersätter den vanliga linern...vilket gör att jag helst vill ha tätt på båda sidor av "glasfiberlinern", jag kommer förmodligen även täta med silikon också på alla "genomskärningar".

Vi får se ....hur jag gör ang packningarna ...nu är inlopp o skimmer ingjutna och 4 st lampor och jet Swim återstår.

Jag kommer förmodligen köpa en extra packning och provplasta innan vi kör igång.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet april 22, 2014, 19:40:30:30
Poolbyggandet under påskhelgen gick inte precis enl plan, jag hann med ungefär hälften av vad jag tänkte, det blev mycket påskfirande med släkt och vänner vilket är kul, men inte bra för poolen.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Kalmarman skrivet april 28, 2014, 08:48:41:41
Hur har det gått i veckan och helgen ?

Några framsteg ?
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet april 28, 2014, 21:00:12:12
Inget poolbygge denna helg heller och grymt mycket på jobbet, så får jobba hårt under Valborg. Status är annars att 50% av den översta betongkransen är gjuten och hela trappan är färdigputsad.
Egentligen hade jag inte kunnat göra så mycket mer, då jag väntat på 2 st plastmuttrar till belysningen som skall gjutas in, jag har fått den ena och den andra, ska förhoppningsvis komma med posten imorgon.(poolprylar verkar vara värre än marinprylar att få tag i)
Sedan kan jag gjuta allt färdigt utom min jet swim på 5.5 hp som jag väntar på ska komma om några veckor. Jag räknar med att få igång plastarbetet mitten el slutet av maj. Sedan jobba med teknikrum och slangar medan plasten härdar.
Glasfiber och ett helt fat med vinylester står redo för plastning.
Ett drömscenario skulle kunna vara premiärdopp till midsommar, men det har jag inte vågat säga till familjen, förmodligen blir det nog betydligt mycket senare, det brukar alltid vara något som strular och även om det inte gör det, så vet jag med mig att jag är grym tidsoptimist...så vi får se.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet maj 01, 2014, 06:57:23:23
Snart dags för ingjutning av de sista lamporna och inloppet i trappan.
Jag funderar en hel del kring detta med återfyllning....
Jag kommer återfylla med makadam och bärlager, samt att padda en del med en 75 kg padda under tiden jag återfyller.

Är det någon ide att vänta ett år innan man börjar med markbekädnad, för att slippa sättningar och ev sprickor närmsta metern vid poolväggen. Jag tänker att det är ju ändå ca 2 meter av massor som skall packas, utan att det skall sätta sig efteråt, troligen mycket svårt.

Är det någon här på forumet som har någon bra erfarenhet?

Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet maj 02, 2014, 19:58:46:46
Då har det gjutits en del, samt att jag har fått kalla in min pappa som har murat en hel del genom åren.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet maj 02, 2014, 20:04:28:28
Det blir en del putsande samt en del betongspackel
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet maj 02, 2014, 20:11:16:16
Här är muraren igång med topgjutningen samt att putsa till stegen i trappan. Sista steget blir rätt högt, 50 cm, men jag ville inte offra mer av poolbredden
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet maj 02, 2014, 21:23:55:55
Mina tjejer tycker att vi skall fylla på vatten i poolen.
"Nu kan vi faktiskt inte vänta längre pappa"
- Istället för bad blev det lite beachkänsla iallafall....nästan som Mallorca tyckte dom....tänk att ett lass gjutgrus kan jämföras med Mallorca.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet maj 02, 2014, 21:31:51:51
Här ligger 2 rullar PEM slang och väntar 2 utlopp och 63 mm slang på sugsidan sedan 50 mm PEM och 3 inlopp på trycksidan. Kommer dras 10-15 meter under mark och kommer nog isolera dessa med biltemas rörisolering (skarva ihop) eller bygga en egen frigolit låda längs rören.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet maj 02, 2014, 21:38:09:09
Bild på topgjutningen, bara halva poolen kvar. Jag orkade inte flytta runt ställningen, så jag bar all betong i spann och lyfte upp och tömde...bättre än gym.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet maj 02, 2014, 21:47:17:17
Denna lilla plastmutter har fördröjt mig i över en vecka nu, fick den idag, i ett kuvert.....tyckte den såg lite liten ut....Japp den var för liten, poolfirman hade skickat fel....nu får jag vänta igen.
Detta är en plastmutter till poolbelysningen och skall hålla fast ingjutningsslangen mellan lampan och inkopplingsboxen och jag drog den för hårt, så den sprack.
Nåväl, nu är det bara denna lampa och vår Jet Swim som skall gjutas in, innan det är dags för vinylestern.
"Bara" förresten....det finns nog att göra

Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet maj 02, 2014, 22:09:26:26
Den andra delen av topgjutningen klar, jag har dock lämnat två hål där lampa och Jet swim skall stoppas in, så fort bara grejerna har kommit hem.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet maj 02, 2014, 22:22:57:57
Trappbelysning och ett inlopp klart....inloppet i trappan som skall hålla den ren från smuts, hoppas att det inte blir obehagligt att sitta i trappan med vatten som kommer från sidan...vi får se.
Lite puts återstår dock.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet maj 02, 2014, 22:33:43:43
Jag måste säga att pappa fick till trappan riktigt bra, det är nog ca 30 år sedan han var riktigt aktiv....han klagade på att det gick för långsamt.....men förmodligen 10 gånger snabbare och bättre än när jag gör det själv.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet maj 02, 2014, 22:40:57:57
Här ligger lite nyhämtat virke som skall bli ett provisoriskt pooltak om några dagar, för att det måste vara absolut torrt vid plastningen senare. Virket kommer senare att användas vid bygget av poolhuset/gästhuset (Jag hoppas på att kunna bygga det 25 m2 utan bygglov, väntar dock på att detta regelverk skall börja gälla.)
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Erica skrivet maj 02, 2014, 22:52:45:45
Det verkar bvara en fin pool på gång hos er  O0  Bra med trappa - det är väl en detalj vi ångrar att vi inte byggde när vi byggde vår inomhuspool. Mycket originell placering av tilloppsmunstycken - har du funderat på om du verkligen får bra vattencirkulation i hela poolen ? Har du flera inlopp eller endast i trappan ? Om man sitter i trappan kanske det känns lite lustigt, men knappast obehagligt.

Vad det gäller att hålla rent i trappan: vi hade trappa i vår sprutbetongpool när vi bodde i USA och i vart fall på den poolen så var smutssamlarstället nummer 1 inte i själva trappan utan på poolbotten direkt nedanför trappan. Skräp som hamnade högre upp i trappan åkte oftast vidare ned.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet maj 02, 2014, 23:02:53:53
Tack, ja hoppas det blir bra.
Ang inloppen, så blir det 3 inlopp, 2 på kortsidan sedan 1 i trappan.
Vilken tur att jag inte valde bort detta inlopp, med tanke på vad du skriver om smuts i trappan......vilket jag faktiskt funderade över för några dagar sedan, då det var svårt att både få rum med en lampa och ett inlopp på den lilla ytan som fanns vid sidan av trappan
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet maj 04, 2014, 06:43:44:44
Snart dags för att bygga ett tillfälligt tak, blir lite krångligt då jag inte har återfyllt ännu, men det får gå ändå.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet maj 04, 2014, 19:43:56:56
Dagens byggnation av tillfälligt tak, pappa var och hjälpte till, annars hade det inte gått, extra bökigt då det inte är återfyllt.
Hoppas att det inte blåser bort......
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet maj 10, 2014, 22:21:23:23
Inte mycket byggt denna helg heller, 6 års kalas och sedan denna väntan på en usel plastmutter till en lampa, som fördröjer allt, borde fått den för 3 veckor sedan.....men poolfirman har återigen misslyckats.
Första veckan skickade dom fel, trots att jag både mailet och ringt för att det skulle bli rätt. Vecka 2, väntade på att det skulle komma ett kuvert hela veckan, men nej....tydligen strul med posten, så dom skulle skicka en ny...direkt.....tror ni att det kom något ....nej nej.....förmodligen kommer jag få ett besked om att någon postbil kört vilse eller något liknande. Jag blir så trött!
Imorgon ska jag dock försöka börja montera platonmatta på utsidan av poolväggen samt att jag ska såga ner några träd, så jag kommer runt med grävmaskinen när det är dags för återfyllning.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet maj 21, 2014, 20:51:09:09
Kunde äntligen gjuta in de sista lamporna och jet swimmen.
Här står jag på vår balkong, som skall byggas ut med ca 20m2 samt en bild på alla massor som jag körde ner till havet. Det har redan börjat växa och bli grönt, det ser lite roligare ut nu....det är bara runt poolen det inte ser så kul ut.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet maj 21, 2014, 21:30:10:10
Så här ser det ut under taket, småtjejerna tycker det är mysigt men smutsigt.
I helgen har jag slipat av poolväggarna och lagt på lite betongspackel på några ställen.
Det som återstår är lite slipning av golvet samt av de spacklade ytorna. (Hoppas hinna detta imorgon )
Sedan får poolen stå 1 vecka till innan det blir dags för vinylester plastning.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet maj 21, 2014, 21:34:49:49
Här står ett fat vinylester och väntar, har även fått hem 3 rullar glasfiberväv och 50 liter NPG topcoat från bufa swim, framtaget för pool. Det blev till slut en ljus ljus blå nyans.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: MTQ skrivet maj 21, 2014, 21:43:49:49
Det skall bli mycket spännande att se plastmomenten. Ta mycket bilder till oss!
Har själv fått in lite offerter på plast mm som behövs för mitt kommande bygge. Det är alternativ 1 just nu följt av liner.

Lycka till
//MTQ
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Kalmarman skrivet maj 23, 2014, 10:24:24:24
Ser ju bra ut..

Har du telefonen i stående läge när du plåtar ?
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet maj 23, 2014, 13:05:47:47
Taget med ipad ....då blev det fel...igen!
Är det någon som vet om man kan rotera bilderna direkt, när man går in på "ändra" eller måsta man lägga upp nya bilder.

Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juni 02, 2014, 16:14:10:10
På fredag startar plastningen, jag kommer ha packningarna kvar på båda sidor av vinylester "linern". Jag provplastade på en bit packning och den höll, jag var annars rädd att den skulle frätas sönder.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juni 02, 2014, 16:19:03:03
Några bilder på det tänkta pooltaket, jag har fått kontakt med en leverantör som kan skäddarsy pooltak till ungefär samma kostnad som "box" taken, jag har dock ej fått slutgilltigt pris ännu, då jag vill ha en måsvinge dörr på mittsektionen.
Jag får även välja RAL färg på alu-profilerna.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juni 08, 2014, 11:45:44:44
Här ska det plastas, det mesta är framställt för ett bra flöde, första primades hela ytan med en blandning av vinylester och styren.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juni 08, 2014, 20:49:51:51
Primer rollas på.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juni 08, 2014, 21:04:34:34
Här läggs det första lagret glasfiber. Vi lade 2 lager omlott direkt, så vi slipper slipa mellan plastningarna. Vi var två som hjälptets åt, en som lägger på väven och vinylestern och en som blandar till vinylestern med härdare och rollar med metallroller så mycket han bara hinner. Vi hade rivit till glasfiberlängderna innan vi började plasta.
Vi körde alla väggar och trappan i ett svep, sedan tar vi golvet i veckan.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juni 08, 2014, 21:15:43:43
Nu får FESTON gå varm, det blir en del slipande vid lamporna mm, körde även del med multiverktyg.

Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juni 08, 2014, 23:16:00:00
Här är en skimmer som skall fräsas/slipas lite senare.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juni 08, 2014, 23:24:16:16
Bilder på de plastade poolväggarna och trappan, jag är rätt nöjd faktiskt.
Hoppas vi kan få på minst ett lager topcoat under nästa helg.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: lugaid skrivet juni 09, 2014, 11:38:17:17
Ser kanon ut, väntar spänt på nästa etapp!
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juni 09, 2014, 19:28:17:17
Tack, ja det är lite kvar innan den färdig pigmentade BUFA topcoaten skall på.
Jag har.....eller rättare sagt frun har valt en ljus ljus blå nyans, det blev fel färg första leveransen, då det kom poolblå,  hoppas nu att grejerna kommer under veckan.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Kalmarman skrivet juni 11, 2014, 12:18:09:09
Klarar du dig med 2 lager glasfiber?

Känns skönt att det går åt rätt håll nu eller hur.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juni 11, 2014, 14:19:10:10
Ja det känns skönt att det går åt rätt håll.
Igår vinylesterplastades golvet, så nu återstår en del slipning innnan topcoaten skall på.
2 lager borde räcka....egentligen blir det 8 olika lager.
Vinylesterprimer
Vinylester
450g väv
Vinylester
450g väv
Vinylester
Topcoat
Topcoat
Totalt 8 lager
Det borde räcka, då poolen för övrigt är byggd för att tåla både marktryck och vattentryck, så den enda funktionen dessa 8 lager har är att vara tåligt och vattentätt.
Jag kan intyga att det blir hårt....kan varken slipa eller slå hål även om jag skulle vilja.
Vi får se hur det går, om det funkar...
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Kalmarman skrivet juni 11, 2014, 14:44:27:27
Jo det borde ju räcka..

Om inte så är det ju enkelt  ;) för dig att göra om.

Måste ta mig tid och komma bort och kolla in bygget.

Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juni 11, 2014, 16:19:47:47
Du är välkommen, vill man bli avskräckt så skall man absolut spana in vår baksida just nu...ha.ha(350-400 m2 grus o sten).
Det känns väldigt gediget och är det något som behöver lagas eller göras om, så är det möjligt. Det var dock inte kul att slipa vinylester, även om det har härdat, så kan du inte slipa länge innan sandpappert är helt igensatt. (förmodligen för att det är så hårt och även om du kör med 23 korn (super grovt) så får du inte bort så mycket.)
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juni 11, 2014, 20:14:03:03
Fick precis besked ang topcoaten...var ytterligare försenad...man blir så trött. Leverantören skyller på produktionstrul i Tyskland. Har blivit lovad lev torsdagen innan midsommar, men jag litar inte på det....
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juni 11, 2014, 20:23:55:55
Här är bilder på det plastade golvet, som gjordes i går kväll
 
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: TommyC skrivet juni 12, 2014, 08:38:36:36
Det ser jättebra ut. Visst är det en skön känsla i plasten och inte ett veck i sikte. Man kan ta en morakniv och hugga med all kraft och det blir bara ett pyttelitet märke.

Något är fel om slippapperen sätter igen snabbt. Vad kör du för papper? Fungerar dammsugaren som den ska? Jag kör Festools papper Saphir kornstorlek 24. Jag kör ett papper ca en timme innan kornen är så nedslitna att det är lönt att byta. Tyvärr så är det leveranstid ca en vecka på papperen. En kartong med 25 papper kostar ca 370 kr.

Jag känner inte till den slipmaskinen som syns på bild. Jag har en Rotex 150. Rotex har ett läge med extra kraftig slipverkan. Möjligen är Rotex mer lämpad för riktigt hårda matrial som plast. Rotex är visserligen inte billig men ska man slipa en hel pool så är den värd varenda krona. Bra dammsugare är en förutsättning för att det ska fungera.

Nu är det inte långt kvar till bad  O0
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juni 12, 2014, 22:28:00:00
Tack Tommy, det känns som premiär doppet är inom räckhåll, tror dock att det är 4-5 veckor innan det är dags, pga av strulet med topcoaten. (precis som du nämnde tidigare angående färgval på topcoat)
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juni 13, 2014, 20:05:29:29
Lite bilder på de urborrade och frästa hålen, gick mycket bättre än väntat, jag hade fyllt alla skruvhål med klet innan för att slippa vinylester i hålen.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juni 13, 2014, 20:08:09:09
Kunde inte låta bli att testa ett inlopps munstycke.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juni 15, 2014, 23:26:18:18
Det har blivit en del slipande i helgen, samt att jag fräst och slipat det sista utloppet.
Jag rullade även alla hörnor och skarvar mellan vägg och golv med ytterligare ett lager bara för jämnhetens skull.
Det kommer aldrig bli super jämt, som med en poolliner..... Vill man ha det, ska man nog inte satsa på denna typ av tätskikt.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: TommyC skrivet juni 15, 2014, 23:46:39:39
Det finns inget behov av superfin ytjämnhet. Med Gelcoat så blir det en kanonfin blank och slät yta. Vattnets rörelser gör att det inte syns om det är lite små vågor i gelcoat.

Har du fått ordning på slipmaskinen och förbrukningen av papper? Det ser ut att vara en väldigt lång slang till dammsugaren. Kanske är tryckfallet i slangen i högsta laget?
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juni 16, 2014, 00:04:17:17
Det går åt grymt mycket papper, såg att det var samma papper som du körde med....är givetvis inte bra, men plasten har härdat, så jag är inte så orolig.... Jag har lånat lite industri prylar, så det är bra grejer....jag har provat 2 olika festtool samt att dammsugaren är grym, se bild. 
Varken jag eller min bror har jobbat/slipat vinylester tidigare, det är likt polyestern, men den känns lite annorlunda att jobba med sa min bror.
Jag får som sagt hoppas att allt går bra...
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: TommyC skrivet juni 16, 2014, 00:11:44:44
Ja, det ser ut att vara en monsterdammsugare men jag skulle ändå fundera på tryckfallet i den långa slangen. Hur ofta byter du papper?
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juni 16, 2014, 00:18:00:00
Det har gått ca 25 papper på att slipa poolen i helgen, jag får små klumpar på papperet redan efter 30 sekunder.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: TommyC skrivet juni 16, 2014, 00:24:06:06
Ganska säkert för dåligt sug. För plasten är väl ordentligt härdad? Jag kör ett papper 45-60 minuter. Det är inte samma bett i det mot slutet såklart men fortfarande ganska ok. Jag kör bara Festools vanliga gröna slang från dammsugaren till slipmaskinen.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juni 16, 2014, 00:35:43:43
Jag har ca 2 timmars slipning kvar, jag ska testa med bara festo slangen och en vanlig grov dammsugare. Det blir på tis el ons kväll..
Plasten är stenhård och resterna som blir kvar i spannet, blir som glas efter en stund.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: TommyC skrivet juni 16, 2014, 07:34:36:36
Jag använder Festools dammsugare CTL 22. Den håller slippapperen rena väldigt bra. Det märks tydligt när påsen börjar bli full för då avtar sugeffekten och papperet täpps till.

När jag renoverade poolen första gången körde jag med papperspåsar men det blir ganska dyrt i längden. Har senare skaffat filterpåsen som man tömmer.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: MTQ skrivet juni 16, 2014, 09:08:45:45
Hej,

Inspireradnde bygge som nämnts tidigare. Följer med spänning!

Hoppas det är ok att låna din tråd för en fråga: Om man nu ändå vill ha lite finare yta på slutresultatet vad kan man göra då? Beror resultatet på att mattorna ligger omlott eller att de är för grova eller att det helt enkelt är svårt att jobba fram en slät yta på rimlig tid? Kan man tänka sig att avsluta med ett lager matta av finare kvalitet, typ 150g? Som nämndes av TommyC, så kanske inte det inte syns ändå och inte spelar så stor roll, men jag är ändå nyfiken på om det går att få det bättre.

//MTQ
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juni 17, 2014, 18:10:07:07
Jag hade också tankar på att ta en finare väv, men det känns som lite onödigt, då det aldrig kommer bli helt jämt innan du lägger på topcoaten, viss skillnad skulle det kanske dock bli. Glasfiberväven smälter av styrenet i vinylester alt polyestern och mer eller mindre försvinner när man rollat ett tag med metallroller.
Det man kan göra för att få en finare vattenlinje är annars att bredspackla med mickroballonger, min bror valde dock att rolla den översta 50cm med en tjockare blandning (jag tror att tjocknade upp blandningen med kalk) för att få en jämnare yta på den mer synliga delen av poolen.
Ett tag hade jag funderingar på att sätta mosaik längs den övre delen...var dock osäker på hur jag skulle få det att fästa på vinylester, så jag struntade i det.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: jmb123 skrivet juni 17, 2014, 20:37:41:41
Hej! Jag blev lite sugen på att göra som du, hur mycket räknar du att glasfiber behandlingen kostar och var har du köpt materialet?  :)

mvh Magnus
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juni 17, 2014, 20:59:27:27
Jag har köpt allt via en kontakt från min bror, jag vill bara kolla så det ok att förmedla den.
Ang priser så tror jag att det är ok, men det går säkert köpa på många ställen.
Min pool är 9x4.6 invändigt och jag tror att mitt material kommer hamna på 25-30.000, då är det vinylester och glasfiber samt en speciell topcoat för swimmingpool.
Väljer man istället vanlig polyester tror jag att han sa att det blev ca 10.000 billigare.
Ang arbetet så är det 2 dagars jobb med plastningen, sedan tillkommer slipning och rollning av topcoat.
Jag vet egentligen inte varför jag skall lägga 2 lager topcoat istället för det naturliga gelcoat+topcoat...jag tror att firman rekommenderade det för jämnhetens skull och då vinylester i sig är så tätt, så funkade det.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: TommyC skrivet juni 17, 2014, 21:21:59:59
Jag förstår inte heller varför man ska lägga två lager topcoat. Normalt lägger man gelcoat+topcoat som du skriver. Det går normalt inte att lägga ett lager plast på topcoat utan att först tvätta bort vaxet från yta. Är Bufa topcoat inte topcoat i vanlig betydelse?
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juni 17, 2014, 22:41:20:20
Jag skall kolla igen.
Googla på BUFA swimmingpool, så får man upp lite info eller http://www.buefa.de/wps/wcm/connect/df4e5058-5d87-4aae-bc5f-8f4d8ce814dc/B%C3%9CFA%C2%AE-SWIM-NPG+Speciality+series.pdf?MOD=AJPERES&CACHEID=df4e5058-5d87-4aae-bc5f-8f4d8ce814dc
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: jmb123 skrivet juni 17, 2014, 23:08:14:14
Vad bra, billigare en hörntrappa och liner det ska bli intressant att följa slutresultatet. O0

mvh Magnus
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juni 18, 2014, 12:23:01:01
Har fått besked om frågan om 2 lager topcoat, det ska vara så.....dock viktigt att det första lagret var genomhärdat.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juni 18, 2014, 18:41:27:27
Här har jag köpt min vinylester
076 - 632 80 09
Ågrens polyester och epoxy produkter.
Säg att det ska var till pool, så vet han det.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: TommyC skrivet juni 18, 2014, 20:33:54:54
Har fått besked om frågan om 2 lager topcoat, det ska vara så.....dock viktigt att det första lagret var genomhärdat.

Jag är inte övertygad och tycker att du ska ställa lite fler frågor t ex:

Innehåller BÜFA topcoat vax eller inte?
Ska det första lagret topcoat tvättas med aceton och/eller ruggas upp innan det andra lagret läggs?

I broschyren som du länkade framgår att BÜFA-Swim-NPG finns både som gelcoat och topcoat. Varför finns behov av gelcoat om det går bra att lägga topcoat på topcoat?

Med tanke på arbetet och kostnaden som eventuella missförstånd och fel orsakar så skulle jag inte ge mig med frågorna innan jag är helt övertygad om att jag förstått fullt ut.

Den här texten i broschyren:
.....”After they are applied, the BÜFA®Swim-NPG gelcoat and topcoat products form the top quality pool surfaces.”

Det går ju att tolka den meningen på flera olika sätt t ex att man använder både gelcoat och topcoat alternativt antingen eller?
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juni 18, 2014, 23:35:33:33
Jag ska ringa och kolla....som jag ser det så är produkterna i broschyren färdigbladade med pigment och det som skall tillsättas är härdare, enda skillnaden borde vara att det är vax i topcoaten.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: TommyC skrivet juni 18, 2014, 23:49:16:16
Jag ska ringa och kolla....som jag ser det så är produkterna i broschyren färdigbladade med pigment och det som skall tillsättas är härdare, enda skillnaden borde vara att det är vax i topcoaten.
Ja, så tolkar jag också broschyren och så är den vanliga betydelsen av gelcoat och topcoat. Det är bara det att topcoat på topcoat normalt inte fungerar  <hmm>
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juni 19, 2014, 20:36:16:16
Jag har inte varit i kontakt med dem idag, tittade dock på gammal info som jag fått tidigare, det står klart o tydligt att det ska vara 2 lager topcoat, men det står också att man måste vänta minst 24h mellan varje strykning, helst mer, så jag tänker vänta minst 36 timmar.
Vill dock prata med dem muntligen innan jag kör igång, för att vara säker som du säger Tommy C.
Rolla på det går nog rätt fort men ta bort om det skulle vara fel, är inte kul.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juni 22, 2014, 19:57:24:24
I väntan på att topcoaten skall komma, så rollade jag hela poolen med ett lager vinylester till....egentligen helt onödigt, hade dock ca 30l vinylester kvar, så lika bra att använda allt material.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juni 26, 2014, 19:16:43:43
Väntans tider.....nya leverans besked på topcoaten.
Är skickad från Tyskland, lastas om i Sverige på måndag ....sedan får vi se om vi får på någon coat i slutet på nästa vecka.
Det är inte kul när man tappar tid på saker inte kommer hem som det ska....hittills har jag tappat ca 2veckor på plastmuttrar till belysningen och nu 2-3 veckor på strul med topcoaten.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juni 28, 2014, 15:57:09:09
Så här blev det efter sista vinylester lagret, överdelen och vattenlinjen var rollad en extra gång tidigare.
Det blev grymt bra och jämt...samt att alla hörn blev mjuka och fina.
Ska slipas lite lätt bara, sedan den efterlängtade topcoaten.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juni 28, 2014, 16:07:18:18
Bestämde mig för att börja återfylla trots att det tillfälliga taket gör det lite bökigare, vill dock komma vidare i projektet.
Kommer fylla på med 30-40cm makadam ytterligare, sedan viker jag över fiberduken och fyller på med bärlager samt lite sandmassor som vi sparat. Jag kommer padda i omgångar med en 75 kg padda.
Var dock tvungen att gräva ur lite till för att få ner brunnen till dräneringen.
Det har regnat en del i natt, hållet fylldes snabbt.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juli 03, 2014, 23:17:27:27
Tänk att 50kg topcoat kan vara så efterlängtad.....jag bråkat med importören i flera veckor och äntligen kom leveransen.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juli 03, 2014, 23:26:34:34
Här påbörjas första strykningen och det kändes lite spännande.
Till en början kändes färgen helt vit, efterhand som den härdade blev den dock precis som vi önskade....ljus, ljus blå.
Det kommer flera bilder imorgon.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: lugaid skrivet juli 06, 2014, 07:30:29:29
Hur har det gått med målningen?
Hunnit med att ta fler bilder?
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juli 06, 2014, 22:32:04:04
Jag har varit iväg på ett stort födelsedagskalas i helgen, men min bror har precis varit här och rollat på det sista lagret topcoat.
Det är en hel del dunkar och spann som skall hanteras.
Det var grymt varmt i eftermiddags... Bra och dåligt när man plastar...ni får se en bild senare.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juli 06, 2014, 22:37:33:33
Så här blir det när det gelar för snabbt, det brukar gå att köra 2-3 laddningar i samma spann, men inte idag, pga värmen.
Men det ordnar sig....slipa bort det, tvätta med aceton på med lite ny coat, så är det klart.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juli 06, 2014, 22:48:27:27
Så här blev det för övrigt, vi är grymt nöjda med färgnyansen, ska bli kul att se hur det ser ut när det kommer vatten i.
Räknar med att börja fylla på vatten om ca en vecka.
Dock väldigt tveksamt om vi har kommer ha någon cirkulation igång då, det är rätt mycket som ska fixas, och sedan har jag lovar att vi ska åka campa några dagar också.
Så vi får se...
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: lugaid skrivet juli 07, 2014, 09:16:38:38
Ser riktigt bra ut, slätt å fint blir det med.
Skall bli intressant att se hur det ser ut med vatten i.

Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: jmb123 skrivet juli 07, 2014, 13:18:24:24
Hej! Jag har lite mer frågor.
Breddavloppet är det för betongpool eller pool med liner?
Vad använde du för att runda hörnorna i poolen?
Köpte du färgen (büfa färgen) av samma företag som du köpte glasfiber väven av?
Vad har du upplevt som jobbigaste momentet under arbetet?
Tack för hjälpen!
Hälsningar,
Magnus
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juli 08, 2014, 01:00:41:41
Jag funderade länge på en bra lösning på alla ingjutningsdetaljer, vi får se om det blir bra...annars blir det grymt mycket jobb. Jag valde till slut detaljer avsedda för liner...för det är ju en slags liner, trots allt, anledningen till att jag valde att ha packningar på båda sidor av plasten var att jag vill förvissa mig om att det verkligen håller tätt. Jag kommer även lägga en sträng mjukfog för pool innan jag trycker dit linerpackningen samt att jag kommer täta med samma mjukfog på alla genomförningar, lite överkurs kanske. Plastar man på feta plaster tex ABS plast så har polyester och vinylester svårt att fästa, alltså därför inga detaljer för cementpool.
Putsbruk och en 33cl glasflaska fixar bra hörn att plasta på.
Ja, allt är köpt på samma ställe, jag hade dock oturen att få fel färgnyans vid första leverans och sedan tog det en himla tid, som framgår tidigare i tråden.
Det är all slipning, utan tvekan....det blev extra jobbigt att slipa då vinylestern konstant gegade igen sandpappert trots att den är härdad. Det känns som om vinylestern är så hård men samtidigt seg, så den släpper inget damm när du slipar.
Jag har försökt läsa lite på nätet och det enda jag kan tänka mig är att ev vinylestern ska värmehärdas. Jag har nog gjort av med ca 50 papper.....det var riktigt jobbigt. Jag skulle nog välja NPG polyester om jag skulle beställa idag.
Om jag räknar med den första slipningen, då jag slipade av betongen, så har det blivit 5 slipningar
Hoppas detta besvarar lite av dina frågor.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: TommyC skrivet juli 08, 2014, 07:48:15:15
Snygg färg och ytan ser ut att bli väldigt bra.

Några funderingar:

Behövde ni tvätta av första lagret topcoat med aceton och slipa lätt innan andra lagret lades?

Har ni någon uppfattning om hur mycket den fläktassisterade andningsmasken underlättar. Jag har använt omväxlande halvmask och helmask utan fläkttillsats. Det blir väldigt svettigt med helmasken. Blir det mindre varmt med fläkttillsatsen?

Jag har aldrig använt vinylester så jag kan inte jämföra. Polyester är också rejält svårslipad men det låter som att vinylester är ännu värre. Kanske betalar sig slitet i och med att det blir ännu starkare och tätare men troligen fungerar polyester lika bra. Det får vi förmodligen aldrig veta.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juli 09, 2014, 00:16:38:38
Vi slipade lätt samt tvättade med några liter aceton mellan varje strykning, tror det hade funkat ändå, men vågade inte chansa.
Angående helmask, så är det min bror som kör med den, jag kör med en vanlig silikonmask.
Ska börja fylla vatten söndag eller måndag har fått förslag på tider för genomhärdning 2 veckor till nu senast 48 timmar....
 Jag kommer vänta ca en vecka
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juli 13, 2014, 06:16:52:52
Snart dags att fylla på vatten, idag eller imorgon, får se hur mycket jag hinner. Här kommer några bilder på när monteringen av detaljer drog igång.
Känns rätt skönt att kunna börja tömma garaget och montera på plats.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: lugaid skrivet juli 13, 2014, 08:33:37:37
Tar du bara av taket så blir poolen snabbt fylld med vädret som är idag :)
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juli 13, 2014, 09:42:44:44
Jo tack, det regnar en del jag har precis varit ute och monterat in lamporna och elkablarna, bli dock inte riktigt klok på monteringen av jet swimmen fattar inte riktigt hur den tunnaste slangen (av o på) ska monteras, det mest logiska vore ju att inte skarva denna någonstans, om jag fattat det rätt ska den ligga inne i en grövre slang....limmar jag dit anslutningen till den större slangen så går det inte att få igenom den...jag får klura lite till.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juli 13, 2014, 14:25:45:45
Mer regn, står under det tillfälliga pooltaket och funderar vidare på jet swimmen, bifogar bild på de två anslutningar som ska limmas på utsidan, om det ska funka så måste dock den lilla slangen gå igenom, vilket är omöjligt, jag struntar nog i att limma den ena, så får det funka iallafall.
Även bild på lampor mm
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juli 13, 2014, 22:39:24:24
Trotsade regnet och började riva taket.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juli 13, 2014, 22:59:57:57
Ett magiskt ögonblick, att börja fylla på vatten.
Vår 6 åriga dotter ville bada direkt.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: TommyC skrivet juli 13, 2014, 23:25:31:31
Grattis, det är en skön känsla när vattennivån börjar stiga  O0
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juli 17, 2014, 05:55:55:55
Har kört hårt några dagar nu, börjat ca 0600 och kämpat på till ca ⌚ 19-20....igår var det nog väl bra...06.00-23.30. Både elektriker och brorsan med grävmaskinen var på plats samtidigt, så jag fick klona mig. Jag sprang och skyfflade  grus och körde paddan, sedan sprang jag till teknikrummet och drog kabel.
Eftersom vi fyllde på med vatten redan i söndags, så vill jag gärna ha igång cirkulationen så fort som möjligt för att slippa att vattnet blir äckligt, chockklorerade igår för säkerhets skull.
Det kommer mer info och bilder sedan, dock några bilder från mörkret igår kväll 🌃 .
Kändes riktigt bra ...Har dock inte tänt lamporna i trappan ännu.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juli 19, 2014, 00:29:44:44
Har inte hunnit lägga in så mycket foton, men har tagit en del...en hel dag gick åt att montera och limma kopplingar i teknikrummet....det trodde jag skulle gå på några timmar...men som sagt det tog en hel dag...och det var framförallt saltklorinatorn (Zodic TRI PRO) som vållade mig mest huvudbry.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juli 19, 2014, 00:40:36:36
Idag har jag brottats med 2 svarta PEM slangar. Jag värmde upp på 50 mm slangen sedan gick jag lös på 63 mm slangen.
Varför kallas det slang???? Jag vill påstå att en 63 mm PEM slang är mer att betrakta som stummt rör...på rulle.(PEM slang skulle förbjudas .....)

Stor respekt för de på detta forum som har jobbat med pemslang och klämkopplingar på vintern, jag hade 25 grader varmt, men tyckte att det var riktigt bökigt.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juli 19, 2014, 00:44:56:56
Påfyllning av 150 kg sand.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juli 19, 2014, 00:51:54:54
Badsugna tjejer ...jag kan dock inte få igång cirkulationen.

Hoppas på tips från forumet.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: lugaid skrivet juli 19, 2014, 11:37:13:13
Vad har du för problem med cirkulationen?

Skickar ett PM
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juli 20, 2014, 20:52:12:12
Tack för hjälpen Lugai med bror, dom kom hit och drog igång cirkulationen och värmepumpen på 10 min...vilken hjälp man kan få av "poolare" från forumet.
Nu är siktet inställt på 30 grader i poolen...just nu är det 22.
Under morgondagen har jag lovat familjen att följa med ner till stranden och bada en liten stund annars är det isolering av slangarna som gäller.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: lugaid skrivet juli 20, 2014, 21:49:55:55
Var så god, alltid trevligt att få spana in andra pooler på nära håll.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juli 21, 2014, 06:04:08:08
Här hade vi påbörjat bygget av vårt poolhus/friggebod, det var dock lite bråttom med teknikrummet, så jag fick dra igång cementblandaren och gjuta några kvadrat meter, sedan kommer den ordinarie plattan på 25 kvadratmeter gjutas.
Jag skruvade upp innerväggarna lite provisoriskt för att dessa skall kunna tryckas emot och skruvas fast i de kommande reglarna.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juli 21, 2014, 06:07:55:55
Här kommer det också gjutas en platta med golvbrunn. Senare kommer det även muras upp ett mindre maskinrum här för att jetstream pumpen på 5.5 hp ska få plats.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juli 21, 2014, 21:53:40:40
Kl 1500 idag hade vi 27 grader i poolen, då var dags för premiär doppet för egen del, tjejerna har väl badat 15 gånger redan.
Från 22 till 27 grader på ca 20 timmar utan någon vidare pooltäckning (tunn pressening), det tycker jag känns helt ok.
Får dock inte pH pumpen till saltklorinatorn att suga...har avluftat fler gånger enl manualen, vill ha igång den nu?
Jag får kolla lite mer på det imorgon.

Är det någon på forumet som haft strul med sin pH pump?
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juli 22, 2014, 23:50:27:27
Jag fick igång doseringspumpen till slut och kalibrerade pH och klorhalt...allt verkar bra....vet inte vad jag ska göra mer.
Hoppas nu att min Zodiac Tri PRO ska sköta sig själv.
Vi hade 29 grader i poolen idag och släktingar från Göteborg på besök, det har badats en del kan väl lugnt säga....vilken go känsla.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: TommyC skrivet juli 22, 2014, 23:54:56:56
Då når du nog 31-32 grader imorgon. Optimum ligger någonstans 31-33 grader.

Då börjar du kanske känna att det var värt allt slit O0
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juli 22, 2014, 23:59:22:22
Skulle dammsuga för första gången idag, inget kul precis ...bara bök.
 Vi kommer få vårt pooltak v34, men efter det ...hur ofta behöver man dammsuga tro?
Skulle tro att det får bli en poolrobot inom kort.....
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juli 23, 2014, 00:02:27:27
Det är en underbar känsla, att kunna bada och leka ihop med barnen. <love>
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: TommyC skrivet juli 23, 2014, 00:13:31:31
Jag har dammsugit en gång hittills i år men vi badar oftast under taket eller öppnar bara en taksektion i mitten. Gillar den goa värmen som blir under taket.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juli 23, 2014, 20:34:57:57
Jag har varit en knapptryckning ifrån att beställa en Poolrobot ....men jag ska försöka lugna mig tills efter det vi fått pooltaket på plats.
Vi får se om jag kan låta bli....., om jag köper någon nu så blir det en Zodiac Vortex eller en Hayward tiger shark.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juli 23, 2014, 21:42:28:28
Glömde säga att idag har vi haft 30grader hela dagen...det blev ca två timmar i poolen. <sol>
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: awasen skrivet juli 24, 2014, 12:21:37:37
Väldigt snyggt bygge och intressant teknik!


Ang. dammsugning så vänjer man sig... :)
Vi har tak på och jag har dammsugit tre gånger nu sedan början på maj. Jag tar upp det mesta med håven och dammsuger bara när det blir sand och mindre partiklar som inte fastnar i håven eller som "virvlar" iväg...


Se upp med saltklorinatorn i början, det kan vara lite trixigt att få den att gå jämnt (om du inte har en som håller nivån rätt automatiskt).


Jag (och övriga familjen) tycker att 30 grader är rätt optimalt... Aningen kallt kanske om det är svalare ute men med 34 grader ute som idag så ger det ändå lite svalka... :)
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juli 24, 2014, 12:38:58:58
Tack, känns hur bra som helst, förutom två läckande kopplingar en klämkoppling som jag skulle efterdra...den kändes aldrig riktigt bra...och när jag drog åt den lite till, så började den läcka, sedan har jag bottenanslutningen till en av anslutningarna till mina skimmers som släpper några droppar på ett dygn....ska fixa några vinterpluggar under dagen och ta loss dessa slangar och montera om dem.
Det som känns absolut bäst, är trappan....4.5 bred ....här kan man sitta 10-12 personer och barnen älskar att hoppa och dyka ifrån den.
Nu ska vi ut och bada.....

Ska hålla lite koll på saltklorinatorn, vet inte om man behöver stänga av den eller om den sköter det själv..hittar inte just det i manualen.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: awasen skrivet juli 24, 2014, 12:42:13:13
Det är många som kör klorinatorn på timer. Jag klarar min på lägsta inställningen.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juli 25, 2014, 23:21:51:51
Jag ska testa med att köra den 4h / dygn , så får vi se....egentligen borde den sköta detta själv.....det kanske den gör?
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juli 25, 2014, 23:32:23:23
30 grader i poolen och kompisar med familj på besök....några av barnen ville bada hela tiden.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juli 27, 2014, 15:38:06:06
Mer badade, trappan används flitigt.... Den känns ovärderlig. Ni som väljer mellan trappa eller ej.....prioritera trappan.... Så tycker vår familj efter en veckas intensivt badande.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Kalmarman skrivet juli 31, 2014, 10:48:00:00
Du kan få låna min smart kleen robot om du vill dammsuga av botten

Snyggt jobbat ser härligt ut.  O0 O0
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juli 31, 2014, 23:00:33:33
Tack för erbjudandet att låna poolroboten.....jag får väl brottas med pooldammsugaren några gånger till...har fått in lite priser på robot....får hem en Zodiac Vortex 3 från Tyskland för ca 8000kr och ungefär samma för en hayward tiger shark ....vad ska man välja till en glasfiberpool med stor trappa och alla hörn är rundade.....tacksam för tips?
Har läst att tigersharken ska vara tålig och hållbar....
Annars så ska jag försöka uppdatera med mer bilder på poolbygget....själva bygget har gått på sparlåga sista veckan....vi ville njuta lite också.

Annars är byggplaner så här närmsta veckorna.
Gjuta platta till Jetswim samt mura väggar och koppla in elen.
Fullfölja återfyllningen ...är snart upp i 20 lass makadam och bärlager.
Gjuta 2st ca 14 m långa fundament till pooltak.
Pooltak monteras v34/35
Ev koppla in motorstyrning till pooltaket.
......sedan får vi se om jag hinner gjuta plattan till poolhuset....innan det blir snö.....usch vilken tanke.

Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet augusti 02, 2014, 15:44:42:42
Då var dags att ta fram den stora tången igen och klippa till lite armering till plattan där jet swim maskinrummet ska bli.
Skulle precis börja blanda lite betong....så börjar det regna.
Det får bli en kaffepause. ;)
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet augusti 02, 2014, 15:49:44:44
Kom på att jag tagit ganska lite foton på själva poolen sedan den vattenfylldes.
Vi hade gäster i går kväll/natt så det blir med belysning på....
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet augusti 04, 2014, 22:50:12:12
Här är den gjutna plattan till jetwimmen, väggarna muras imorgon kväll.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet augusti 04, 2014, 22:55:00:00
Glömde bort att jag gick och väntade på poolsargen i granit.
Den beställdes i våras från Kina, en ren chansning och idag kom det hem en pall med vikt på 1ton.
När jag skulle hämta stenen, så orkade inte bakgavellyften med, så jag fick lasta av hälften för hand.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet augusti 04, 2014, 22:56:29:29
Undrar vad det står på lappen?
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet augusti 04, 2014, 23:03:29:29
Här ligger 1 ton poolsarg och väntar på montering.
Ska försöka lägga stenen utan att behöva foga. Stenen var en positiv överraskning, mm precision och en lagom rufflig yta...ska bli kul att se den på plats.
 
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: jmb123 skrivet augusti 05, 2014, 11:22:47:47
Hej,
En fråga till: hur släta var dina väggar? Mina väggar är väldigt ojämna. Så tips till alla som läser: köp utan betongputsad insida.
Jag undrar hur mycket jobb man måste lägga ner på jämna väggar för att få det bra.
Simma lugnt!
Magnus
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet augusti 05, 2014, 21:37:35:35
Mina var inte heller speciellt släta....jag slipade av mina...men det beror ju på vad man skall ha som tätskickt.
Det skulle aldrig gå att montera en liner direkt mot cementytskicktet.
Ett tips gällande monteringen av blocken, om du inte redan monterat:
Om du sätter blocken med fogskum, så se upp så inte blocken flyttar på sig när skummet härdar och expanderar.
Det hände mig med 2 block.
Lycka till.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet augusti 05, 2014, 22:45:38:38
Nu är väggarna uppmurade.
Jag fick montera på ett förlängnings rör på dräneringsbrunnen, gick snabbt att fixa.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet augusti 10, 2014, 21:13:29:29
Det har varit mycket bad i helgen, i fredags var dock min kära bror på plats igen....och då går det undan, vi hann återfylla och padda en hel del. Skönt att det går att gå runt poolen igen.
Maskinrummet till jet swimmen är också klart, skulle vilja testa den, för att se om 5.5 hp kan ge något motstånd.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Robert Kooijman skrivet augusti 12, 2014, 14:51:02:02
Har precis hittad tråden, vilken fantastisk pool! Bra att ni tog massor av bilder :)

Isogrund block från Tjällden verkar vara en bra lösning.

Eller kanske 'putsa' vanliga S100 cellplastskivor med plastfiberarmerad, självblandad betong på plats efter poolens plattan är gjuten. Jag menar, man läger t.ex. 120 x 60 x 30 cm EPS skivor plan på marken / plattan, lägga 2 cm 'puts'ovanpå, låta det torka, vända skivan, lägga 2 cm på andra sidan, låta det torka, sen reser dom upp. Kanske kan man till och med istället av puts lägga på 3-4 cm betong och kakla på direkt...

Eller är jag nu ute och cyklar?

Lite fråga: är eran block gjort av 30 cm massivt cellplast, eller t.ex. 3 sikt av 10 cm limmad ihop?
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet augusti 12, 2014, 22:49:07:07
Hej, kul att du gillar poolen.
Ang termoblocken, så är de massiv frigolit med undantag för där det ska gjutas i betong, om man kan limma och putsa själv vet jag inte....tveksam om det blir mycket billigare....och håller det.
Vad det gäller kakel i en termopool, så vill jag nog avråda från det, tror att då är det nog helbetong som gäller eller möjligtvis skalblock fyllda med betong.
Jag kan dock säga att hela poolen känns väldigt solid och hållbar....jag gjöt 2 st sektioner med bara betong och armering samt att jag ökade på betongkransen med ytterligare 3cm, så det är mellan 15-20 cm betong och armering överst....för inte glömma trappan som består av betong o sand.
Lycka till med ditt poolbygge.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Robert Kooijman skrivet augusti 13, 2014, 13:51:46:46
Hej, kul att du gillar poolen.
Ang termoblocken, så är de massiv frigolit med undantag för där det ska gjutas i betong, om man kan limma och putsa själv vet jag inte....tveksam om det blir mycket billigare....och håller det.
Vad det gäller kakel i en termopool, så vill jag nog avråda från det, tror att då är det nog helbetong som gäller eller möjligtvis skalblock fyllda med betong.
Jag kan dock säga att hela poolen känns väldigt solid och hållbar....jag gjöt 2 st sektioner med bara betong och armering samt att jag ökade på betongkransen med ytterligare 3cm, så det är mellan 15-20 cm betong och armering överst....för inte glömma trappan som består av betong o sand.
Lycka till med ditt poolbygge.

Tack så mycket för svaret! Väldig informativ tråd :)

Fundera lite på dina 2 sektioner med bara betong och armering. Enligt Tjälldéns websidan skulle det går bra med några 500 mm block som 'förstyvning'. Undrar bara, var du kanske lite tveksamt att detta skulle hålla?
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet augusti 13, 2014, 19:40:10:10
När man bygger pool för första gången vill man gärna göra allt rätt.....och man överarbetar nog en del.
Jag gjorde helt enkelt så att jag lyfte bort de 2 yttersta 50 blocken och tryckte ner 5-6 extra armeringsjärn i plattan när jag gjöt. Isoleringen monterades utanför gjutningen.
Förmodligen helt onödigt....men nu är det gjort.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet augusti 17, 2014, 12:17:13:13
 O0 Jag håller på att återfylla det sista, några skopor till med grävaren, så är det klart...skönt att inte behöva köra det med skottkärra.....stor respekt för de som återfyller allt för hand.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Kakan44 skrivet augusti 17, 2014, 13:48:11:11
Mkt snyggt bygge. :)
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet augusti 17, 2014, 20:43:44:44
Tack.....
Det är mycket kvar....speciellt som det ska byggas ett 25 m2 poolhus och en vinterträdgård med takterass ovanpå....
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Kakan44 skrivet augusti 18, 2014, 12:29:30:30
Ja, mycket kvar då men samtidigt mycket gjort... O ni badar ju redan!!!!! ( vi har inte vatten i vår ännu :( ) Men det kommer, mycket klart hos oss oxå men även mkt kvar!
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet augusti 18, 2014, 19:00:07:07
Lycka till....och hoppas ni får till inkopplingen av er Saltklorinator.....tog mig många timmar att läsa o koppla....just nu har jag lite strul med min......
Den indikerar låg klorhalt....jag ska kalibrera om den, om den fortsätter larma.
Hör gärna av er när ni kört ett tag....om ni kan mäta upp något klor....jag har hittills inte kunnat det.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet augusti 20, 2014, 19:44:56:56
 O0 Nu har jag kunnat mäta upp klorhalt 0.3 efter nästan ett dygn i boost läge. Det bubblar regält från cellen när man kör i boost läge.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet augusti 23, 2014, 09:38:41:41
Då var allt återfyllt och paddat, det återstår lite innan själva poolen är helt klar. Förutom marksten, som skall läggas till våren är det egentligen 3 saker. Montering av pooltak inkl gjutningen av betongfundament, montering av granitsargen och de sista inkopplingarna av jetswimmen.....sedan kan man väl säga att själva poolen är klar.
Så nu får vi smyga igång med poolhuset, en del av plattan är redan gjuten och ett tillfälligt skjul för teknikprylarna monterades upp i all hast i somras.
Under helgen ska jag försöka hinna med att gräva ut för en stödmur samt att gjuta sulan till den. Jag siktar även på att köra upp några lass med 0-32 för att fylla ut med, det kommer bli lite svårare att runda poolen med grävaren efter det att pooltaket är monterat, så jag tänker att det är lika bra att få en del på plats redan nu....det blir mycket körande ändå med makadam och stenmjöl.
Cellplasten till plattan är redan hembeställt som synes på bilderna, har inte bestämt om jag ska köra 20 cm eller ska nöja mig med 10....vi får se.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet augusti 25, 2014, 20:45:09:09
Det blev en hel del kört med grävaren i helgen, 0-32 bärlager är inte kul utan maskin, ska man handösa så är 0-16 mycket bättre.
Pappa hade murarsleven framme och slammade pumprummet till jetswimmen.
När jag ändå hade cementblandaren igång så gjöt jag en sula till en stödmur. Jag tror dock att jag släpper upp den ca 90 cm ovan mark, tror att det blir bra att ställa en lounge grupp mot den.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet augusti 25, 2014, 20:53:27:27
Gjöt också ner 3m markränna från biltema. Köpte den för länge sedan för att testa den innan det är dags att gjuta ca 25m vid poolen. Jag kommer förmodligen välja någon markränna med plast/komposit galler istället, då vi valde saltvatten i poolen till slut.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Kakan44 skrivet augusti 27, 2014, 16:28:40:40
Ahh, o vi som oxå skall ha saltvatten i poolen.,. o biltemas rännor... nåja, det visar väl sig om det håller...
Ska du gjuta mönstrad betong runt poolen? :)
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet augusti 27, 2014, 23:11:17:17
Ahh, o vi som oxå skall ha saltvatten i poolen.,. o biltemas rännor... nåja, det visar väl sig om det håller...
Ska du gjuta mönstrad betong runt poolen? :)
Jag vet inte hur känsligt det är med saltvatten på dessa galler....
Ang gjuten markbetong, så har jag inte bestämt ännu....lutar nog mot plattor...väntar på lite bilder på dina gjutningen.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Kakan44 skrivet augusti 27, 2014, 23:24:42:42
Jag vet inte hur känsligt det är med saltvatten på dessa galler....
Ang gjuten markbetong, så har jag inte bestämt ännu....lutar nog mot plattor...väntar på lite bilder på dina gjutningen.

Haha,, då vet jag inte om jag vågar lägga ut dem då jag inte är riktigt nöjd med ytan ännu :o... men nåja,, det var vår första gång så några bilder ska jag väl bjuda på... dock så har vi inte gjort själva ytan runt poolen ännu....
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet augusti 27, 2014, 23:34:50:50
Ett tag funderade jag på att ta 5-10 m2 i taget....blanda själv och mönstra.
Skarvarna emellan dessa partier skulle man kunna skapa med en planka. Mellanrummet skulle kunna bli ex30 cm....som man skulle kunna använda till dränering eller återfylla med cement och sedan lägga en rad med plattor i skarven. På så sett borde det kunna bli lite mer livfullt med plattor i en annan färg.
Jag har inte testat ....bara en ide. ;)
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Kakan44 skrivet augusti 29, 2014, 11:54:11:11
Ett tag funderade jag på att ta 5-10 m2 i taget....blanda själv och mönstra.
Skarvarna emellan dessa partier skulle man kunna skapa med en planka. Mellanrummet skulle kunna bli ex30 cm....som man skulle kunna använda till dränering eller återfylla med cement och sedan lägga en rad med plattor i skarven. På så sett borde det kunna bli lite mer livfullt med plattor i en annan färg.
Jag har inte testat ....bara en ide. ;)

Mmm, det låter ju spännande och tillochmed snyggt. Bara man gör så man hinner med allt.. Vi tyckte det var svårt att hinna med innan allt stelnade o då hade vi betongbil.
Ochhur blir det med betongkvaliteen? Vi körde luftinblandad anläggningsbetong.
Nu blev jag sugen själv,,, vi funderade på det först vi oxå men tyckte det skulle bli för svårt med betongkvalite och alla skarvar,, men du hade ju ett ypperligt förslag på skarvarna, kanske du har nåt för betongen oxå?

:D
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet augusti 29, 2014, 21:26:04:04
 :) som sagt....bara en ide .....kommer förmodligen köra 50x50 plattor.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet september 01, 2014, 20:25:41:41
Gjutning där pooltaket skall fästas.
Ska bli skönt med riktig pooltäckning. :)
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet september 03, 2014, 23:41:44:44
Kvällen gick åt till att gjuta betongfundament på andra sidan poolen. Alu profilerna kommer gå ut ca 3 m, men den sista biten kommer gjutas senare, när jag är klar med all maskinkörning runt poolen. Jag kommer lägga en planka att skruva pooltaket i tills vidare.
Hoppas nu pooltaket kommer ...... ???
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: TommyC skrivet september 04, 2014, 11:44:48:48
Ska bli skönt med riktig pooltäckning. :)
För oss innebar pooltaket en radikal förbättring av poolens användbarhet  O0

Ska ni ha någon sarg innanför rälsen till taket? Om inte, fundera på var regnvattnet som hamnar på rälsen tar vägen. Vår räls är delad i längsled där bitarna ligger omlott samt har en skarv i närheten av mitten. Vår ena räls luter någon grad in mot poolen varpå vatten rinner genom rälsens skarv och in mot poolen. Inga stora mängder men jag retar mig på att lite vatten letar sig in där på vintern och fryser till is. Det blir att göra om vid tillfälle.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet september 04, 2014, 20:33:32:32
Det ska bli riktigt spännande när vi får på taket.
Betongfundamenten är gjutna lite lägre än den färdiga höjden för att aluprofilerna ska bli nerfällda, ytan där det inte ligger aluprofiler kommer kläs med granitsten.
Jag kommer lägga en 40 mm granitsten ovanpå poolväggen med ca 25 mm överhäng.
Poolsargen kommer alltså ligga 40 mm högre än marknivån för att vi förhoppningsvis slippa en del löv mm.
Ang kondens och vatten vid och på aluprofilerna, så har jag tänkt att borra dränneringshål genom både profil och betong, det gör jag senare när jag ser var vattnet samlas.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet september 04, 2014, 20:40:46:46
Känns rätt bra att närma sig färdig höjd.
Bild på gjutningar längs båda sidor.


Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet september 04, 2014, 20:48:16:16
 <sol>
Här ska det bli en solterrass, fyllde upp och paddade i helgen.
Det ska gjutas 3 steg längs hela sidan.


Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet september 04, 2014, 21:19:48:48
Ang tidigare funderingar att köpa poolrobot eller ej.
Nu kunde jag inte avstå längre.
Det blev till slut en Dolphin Discovery (tror den är rätt lik dx6), från USA.
Vi får se om några veckor....kanske hinner provköra innan det är dags för vinterstängning.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: MathiasS skrivet september 05, 2014, 04:35:06:06
Sälj den. Du har ju tak.

Tror jag bottensugit en gång i månaden i snitt i år, max.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet september 05, 2014, 10:08:49:49
 O0
.....Tänkte faktiskt precis så......behövs den inte så säljer jag den....borde få igen pengarna, då det inte finns speciellt mycket på begagnatmarknaden.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet september 08, 2014, 17:06:44:44
Inget pooltak på plats ännu, dock är det mesta av rälsen på plats.
Vi vill kunna skjuta taket åt båda hållen, sedan 5 sektioner tak....det blir en ganska bred skena, 38 cm.
Inte snyggt, inte skönt....men förhoppningsvis riktigt bra.
Själva taket kommer nog på plats under veckan.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet september 19, 2014, 20:23:49:49
Pooltaket hade byggts för litet, så det dröjer ytterligare några veckor till....typiskt.
Idag tog jag en dag ledigt från jobbet för att montera granitstenen....blev ganska bra till slut, det felade dock en bit på ca 15 cm....jag får se hur jag löser det.
Jag har inte gläntat på presenningen på några veckor och har fått en del alger, jag bara kör cirkulationen några timmar/ dygn. Har kört saltklorinatorn på chockklor idag och ska borsta och dammsuga bort allt imorgon. (Nu skulle jag haft poolroboten, men den står hos en kompis i USA ....tar väl 1-2 veckor innan jag ser den.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: MathiasS skrivet september 19, 2014, 22:09:10:10
Vad är det för skenor du har till taket - flänsarna som taket rullar på ser ju ut att vara flera centimeter höga? Eller luras kameran?
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet september 19, 2014, 23:26:22:22
Håller med om att dom känns höga, ska tydligen vara så för att taket ska gå att motorstyra.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: MathiasS skrivet september 20, 2014, 09:47:16:16
Ok.

Hur funkar motorstyrningen? Något vajer/remsystem ala garageportsöppnare?
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet september 20, 2014, 21:13:57:57
Jag tror det är vajer eller rem, jag skulle gjuta in ett 25mm elrör under rälsen, sedan finns det en extra kanal i profilen.....
Jag har nog tänkt att går det få till en bra motorstyrning som går att styra från en iPad tex, så är det ren bonus.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet september 28, 2014, 08:16:12:12
Igår gjöt jag första steget av tre.
Poolen och poolområde på en nivå sedan trappa med tre steg över hela tomten.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet oktober 05, 2014, 16:33:11:11
Då är det gjutet ett steg till och det ska gjutas ytterligare ett steg.
Jag lada dit några stenplattor för att se hur det kommer bli, känns bra :)
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: kg21 skrivet oktober 05, 2014, 17:13:45:45
Snyggt! Man blir inspirerad...!
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet oktober 05, 2014, 19:32:53:53
Ja, det blir nog bra....men jag måste snart komma igång med att gjuta 25m2 platta till poolhuset, så vi kan få upp det innan vinten. :)
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: MTQ skrivet oktober 06, 2014, 20:41:57:57
Tjena, tänk om man hade samma status som du har på bygget nu! Ser tjusigt ut.

Ditt pooltak blir jag nyfiken på. Har du någon mer info om det? Möjlighet till motorstyrning tilltalar mig och låter som något jag behöver få in tidigt i projektplanen om det skall gjutas in o så.

Har varit inne på ett Zabra eller vad det heter av just den anledningen, men vill ha ett vanligt tak med bra isolering.

//MTQ
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet oktober 06, 2014, 20:52:00:00
 :(
Pooltaket har blivit försenat  flera gånger nu, men så fort det är på plats, så ska jag ta lite bilder.
Motorstyrningen kommer inte monteras nu, jag har dock förberett för det, med att gjuta in 2 st elrör längs hela alu rälsen.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: MTQ skrivet oktober 06, 2014, 21:00:51:51
Ok grymmt tack, ser fram emot lite bilder. Trist att det blivit mer försenat.

//MTQ
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet oktober 08, 2014, 22:07:49:49
  :)
Idag fick jag hem min poolrobot från USA ....skulle vilja testa den en gång innan jag vinterstänger poolen.
Jag ska "bråka" lite med firman som sålde den, då det inte är exakt samma som var på bilden på nätet, det verkar dock vara motsvarande prestanda.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: MTQ skrivet oktober 08, 2014, 22:43:52:52
Kul att det kom hem till slut. Hur lång tid tog leveransen?

//MTQ
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet oktober 09, 2014, 17:50:37:37
En vecka i USA och ca en vecka mellan USA o Sverige.
Jag beställde hem den till en kompis i USA sedan tog det nog en vecka el två innan han skickade den vidare till mig.
Frakten inom USA var fri....sedan 140 usd i frakt.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Kalmarman skrivet oktober 10, 2014, 08:35:34:34
Har du ngn översiktsbild på hur hela området ser ut..

Hur stort blir kompositdäcket.  Ser ut att bli ruggit bra när du är klar.

Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet oktober 10, 2014, 20:31:39:39
 ;) Hoppas också att det blir bra när allt är klart, ser det lite som terapiarbete, då jag har kontorsjobb på dagarna.....så det får bli lite i taget. Som det är tänkt nu så kommer det bli ca 300 m2 betongplattor med härdfog....som läggs till våren.
Bifogar några bilder poolområde mm
Denna bild är taget där pooltaket kommer stå parkerat när man badar. Där ser man trappan som jag har börjat gjuta upp..den kommer gå rakt över hela baksidan och de 3 stegen ger en nivåskillnad på 45 cm.
I höger kant kan man se ett plywood skjul som kommer bli en del av vårt poolhus. I anslutning till poolhuset kommer det på sikt byggas utespa och bastu.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet oktober 10, 2014, 20:39:55:55
Här ska det gjutas en sula och sedan muras en mur på ca 20 meter.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet oktober 10, 2014, 20:44:20:20
Här kommer det bli en vinterträdgård med braskamin med solterass ovanpå. Den befintliga balkongen byggs på med ca 25 m2 och isoleras och den undre delen glasas in.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet oktober 10, 2014, 20:53:18:18
Jag fick bygga till trädäcket som går runt hela husets baksida, som tur var hade jag lite trall sparad.
Vilken skillnad i färg det blivit på 5-6 år...träslaget heter Kirai och är lika hårt och tungt som ek....ska tydligen hålla 50-100 år oavsett om man oljar det eller ej.
De första 2 åren oljade jag, sedan har det inte blivit av...men visst är det gyllenbruna träet snyggt.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet oktober 11, 2014, 09:09:37:37
 ;) Kunde inte vänta längre, kul med nya prylar. ...så det fick bli en test av poolroboten.
Tjejerna i familjen har döpt den nya familjemedlemmen till Sigge.....han/den som klipper gräset heter sedan tidigare Robban.
Tänkte köpa en adapter för elprylar från USA ...men det behövdes inte bara att byta kontakt....så ner med den i poolen.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet oktober 12, 2014, 09:27:21:21
 :( Det var tänkt att jag skulle lagt några stenplattor samt fixat till en rabatt med vitsvart Sjösten, men det regnar, så jag får försöka bli färdig med ritningen på poolhuset. Jag har inte bestämt om det blir ett helt tak eller om det blir brutet tak.
Ursäkta kvalitén och format på bilderna.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: TommyC skrivet oktober 12, 2014, 09:43:46:46
Tips om det fortsätter regna: http://www.sketchup.com/
Det tar mycket längre tid än att rita för hand men är mycket roligare.  O0
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet oktober 12, 2014, 09:49:51:51
 O0 Hoppas det inte regnar så länge till, jag vill ut och greja.....
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet oktober 12, 2014, 22:30:55:55
 O0 Då fick vi äntligen pooltaket levererat, dock inte fullständigt komplett och finjusterat ännu.
Taket är anpassat efter poolen och trappan på långsidan.
Dörren i mittsektionen stod högt på önskelistan....samt att vi kunde välja färg själva.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet oktober 16, 2014, 15:54:24:24
Så här blev det, när hela taket kom på plats.
Lite småpill återstår dock...
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: kg21 skrivet oktober 16, 2014, 16:18:03:03
Ser fint ut! Hur många behöver man vara för att lasta av och bära? Monterade ni själva från platta paket?
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet oktober 16, 2014, 18:50:23:23
Sektionerna kom färdigmonterade och taket monterades av en lokal firma, det ingick.
Jag hjälpte dock till en del, framförallt med bärning.
Det är även förberett för motorstyrning, är dock inte säker på att jag kommer installera det.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: kg21 skrivet oktober 17, 2014, 09:45:52:52
Sektionerna kom färdigmonterade och taket monterades av en lokal firma, det ingick.
Jag hjälpte dock till en del, framförallt med bärning.
Det är även förberett för motorstyrning, är dock inte säker på att jag kommer installera det.

Lyxigt! Motorstyrnin verkar coolt!
Vårt tak kommer att komma i platta paket och vi måste ordna med bärhjälp på nåt sätt.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet oktober 17, 2014, 19:56:30:30
Lycka till med ditt kommande takbygge, det känns skönt att äntligen få taket på plats. O0
Ska ev vinterstänga poolen i helgen, om tempen har gått ner till ca 10 grader.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: MTQ skrivet oktober 18, 2014, 20:21:29:29
Du det där taket blev riktigt bra. Du har PM.

//MTQ
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet oktober 18, 2014, 20:45:07:07
 O0 Ja, det känns väldigt stabilt och bra, det är dock lite kvar som skall monteras och justeras, samt att det ska gjutas betongfundament de sista 3 metrarna. Ville dock ej göra det nu, då jag kommer såga av och lyfta bort rälsen sedan, för att komma runt med grävmaskinen när de sista 10 cm grus ska på till våren.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet oktober 19, 2014, 20:14:47:47
Hade tänkt vinterstänga i helgen....det blev inte så, då övriga familjen har varit lite halvsjuka samt att vattnet var inte riktigt nere i 10 grader.
Kommer nog inte kännas jätteskönt att hoppa i och plocka ur de två poollamporna som jag inte når från kanten. Vågar nog inte chansa på att ha dem kvar i poolen för frysrisken.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: MathiasS skrivet oktober 19, 2014, 21:43:04:04
Här i stockholm känner jag mig helt trygg med att lämna dom kvar. Det är helt omöjligt att få is ända ner till lamporna.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet oktober 19, 2014, 23:59:13:13
Här i stockholm känner jag mig helt trygg med att lämna dom kvar. Det är helt omöjligt att få is ända ner till lamporna.
Jag ska kanske överväga att lämna dem i trots allt.....men jag kommer sänka nivån med 40-50 cm för att komma under inlopp och jet swim.....så det är inte jättemycket att spela med.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet oktober 30, 2014, 09:54:26:26
 <hmm> Sänkte vattennivån till under jetswimmen, då är det bara ca 20 cm till de stora lamporna, så det blir nog att plocka ur dem trots allt.
Jag ska försöka att plocka loss dem utan att behöva vinterbada....vi får se om det går.
Funderar på om älskade fru kanske kan fixa detta.... <love>
Så slipper jag...
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet oktober 31, 2014, 19:54:34:34
 O0 Då var det dags att tag i nästa projekt efter att tagit det lite lugnt ett tag, nu är det poolhuset som gäller.
Jag har precis fått hem kantelementen, köpte även dessa av tjällden.
Det blir 20 cm isolering sedan 10 cm betong.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet oktober 31, 2014, 20:06:10:10
 :-\ Var ledig idag, men fick prioritera lite annat underhålls arbete. Slipa och olja en cederträ dörr.....har väl egentligen inte så mycket med pool att göra, men den ska oljas 4 gånger...suck .....
....nya projekt är alltid mycket roligare än underhållsarbete.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet november 22, 2014, 23:09:37:37
 O0 Sista steget är gjutet, total nivåskillnad 45 cm, nu återstår det lite stenmjöl och betongplattor....blir till våren.
Väntar fortfarande på ett ok gällande poolhuset, borde komma inom kort.
Planen för poolhuset var att gjuta plattan och få upp stommen innan vintern kommer.
Kommer nog inte hinna det.....
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet december 07, 2014, 15:53:55:55
 :) Vilket väder....2.a advent och solsken samt 4 grader plus, kan inte bli mycket bättre väder om man vill vara ute och fixa lite.
Det har varit en bra fixarhelg, känns som det blivit en del gjort.
Jag hade hyrt en 550kg padda och har kört över hela poolområdet nogsamt, samt att jag var och hämtade grävaren och körde upp 7-8 skopor makadam till plattan för poolhuset. Hade först tänkt att köra det med skottkärra, men ångrade mig samt att jag ändå behövde grävaren för att lyfta av och på den feta paddan.....sedan hade det nog blivit en 25-30 vändor med skottkärran.....det hade blivit bra motion...puh.
Därefter gick det snabbt att sätta ut grunden, isolering och armering återstår dock, hoppas kunna gjuta om ca 1,5 vecka ...om vädret tillåter.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet december 07, 2014, 16:14:47:47
Det var en del handgrävande och småfix med dränering och avloppsrör mm.....men det blir nog ok till slut, mest beroende på att vi inte hade bestämt hur huset skulle se ut när vi fyllde upp med kross och bärlager.
Jag har inte bestämt om vi ska ha golvvärme eller vanliga element ...ska vi ha golvvärme ..måste vi bestämma oss snabbt. Det blir iallafall elvärme, orkade inte med att gräva ner och ansluta en kulvert, smidigheten och latheten fick segra denna gång, till fördel för elvärme.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Anla skrivet december 12, 2014, 13:20:44:44
Hej!
Har läst hela tråden nu, och kan bara säga att det du/ni gjort är jättefint och du verkar att vara förbaskat duktig.
Planerar just nu som bäst att börja med poolbygge så fort det går och om "vintern" fortsätter som den är nu så...
Men samtidigt inser jag att det kommer att ta betydligt längre tid än vad jag tänkt mig hittills.
Planen är iaf att bygga som du med Kjälldens poolelement och trätrall, men trappen du gjort kommer jag nog kopiera tror jag, det eller invändig på kortsidan.
Som sagt jättefint  :)
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet december 12, 2014, 20:40:18:18
 :) Tack för dom orden, visst tar det mycket tid, men hittills ser jag det mest som kul och ett avbrott från vardagen, då det är mycket möten och jobb framför datorn i veckorna. Själva poolbygget går egentligen ganska fort, men projektet växer och man får nya idéer hela tiden.
Trappan är det bästa med hela poolen, bygg så stor som möjligt.
Lycka till!
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet december 13, 2014, 13:47:58:58
På tisdag kommer betongbilen, då ska plattan gjutas till poolhuset.
Jag har dock en hel del som behöver fixas innan dess, samt att jag lovat att handla julklappar hela söndagen.
Det som återstår innan gjutningen är... 10 cm isolering till, armering av kantbalk samt armeringsmatta, fixering av golvbrunn i dusch, indragning av tilluft till ev braskamin samt montera elgolvärmeslinga för dusch och WC- rummet.
Känns som om det blir lite kvälls och nattarbete.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Anla skrivet december 14, 2014, 10:17:24:24
Jo kan tro att man får nya idéer när man håller på, och likaså när man sitter å kollar runt här  :)
Men kan nog vara bra med så man ser vad man ska och man inte ska göra.
Hoppas du fortsätter att lägga in inspirerande bilder  ;)
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet december 14, 2014, 23:02:26:26
Det blev lite kvällsarbete...
Hela lördagen gick åt till luciafirande men under söndag morgon och söndag kväll fick jag slita lite, kl 22.15 var jag klar, tur att det var lite varmare än i morse....för det var lite pilligt att få fast golvvärmen.
Nu är allt färdigt för gjutning på tisdag, hoppas på hyfsat väder...blir det för kallt får jag väl köra några värmefläktar några dagar.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet december 19, 2014, 22:48:39:39
Då blev plattan till poolhuset gjuten i veckan, ska plocka bort form och stöttor imorgon, samt att uppdatera med lite nya bilder.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet december 20, 2014, 16:52:36:36
Bilder på det kommande pool/gäst huset.
Den första bilden är tagen från den nygjutna plattan...våra gäster får till och med sjöutsikt.  O0
Plattan blev lite ojämn på ytan, men det slipar jag till.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet december 20, 2014, 17:18:00:00
Så här blev till sist vår skiss/ritning. Så nära 25 m2 man kan komma med teknikrummet inräknat.
Ska räkna ut hur mycket material jag behöver och beställa det på måndag.
Ytterpanelen kanske jag hinner grundmåla under mellandagarna. Cederträt kommer dock inte monteras förrän senare, då jag ska använda panel som blir över när jag sätter in en 6 meters glasvikdörr på huset.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: MTQ skrivet december 20, 2014, 22:32:55:55
Snyggt jobbat!, Visst är det helt grymmt att man kan få utomhusjobb gjorda 20 dec i plusgrader!

//MTQ
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet december 21, 2014, 07:06:17:17
Snyggt jobbat!, Visst är det helt grymmt att man kan få utomhusjobb gjorda 20 dec i plusgrader!

//MTQ
Ja visst är det "galet" vi hade 9 grader + och sol här om dagen.....men visst är det bra för allt som ska göras utomhus.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet december 21, 2014, 19:57:26:26
 O0 Inget jobb vid poolen idag, dock ganska nära. Jag fick äntligen ditt snörasskydd även på taken på baksidan.
Har inte brytt mig tidigare, men hängrännorna har tagit stryk och det jag varit rädd för är att det ska åka ner hela is och snöblock som skulle kunna krossa pooltaket hur lätt som helst. För några år sedan, när det var mycket snö, så stöttade jag hängrännan med en kort stålstege .....när all snö släpte på en gång krökte den stegen rejält....alltså flera tons kraft.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Jonas_R skrivet december 24, 2014, 17:12:05:05
Mycket snyggt jobb som har gjort, roligt att följa.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet december 24, 2014, 20:17:28:28
 :) Tack, nu blir det 3 dagars julfirande innan det är dags att fixa lite igen, det rycker dock redan lite i mig.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet december 29, 2014, 20:08:36:36
Det blir inte mycket gjort på poolfronten, hade tänkt att gjuta lite, men 10 grader kallt och några cm snö sätter stopp för det. Bara att vänta på mildväder....skulle kunna dröja 3-4 månader innan värmen kommer tillbaka....hoppas inte det.
Det har istället blivit 2 dagars skridskoåkning med familjen i ett helt underbart vinterväder med sol och kyla.
Kunde dock inte låta bli att inte göra någonting....tog fram motorsågen och sågade ner vårt stora körsbärsträd som vi till slut bestämde oss för att offra. Detta är vad som återstår av vårt fina körsbärsträd, mera ved i vedförrådet O0.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: kg21 skrivet december 29, 2014, 21:09:56:56
Kluvna känslor.. Vi har själva offrat två gamla fina äppelträd för att slippa rötterna och få fler soltimmar.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet december 31, 2014, 00:19:36:36
Kluvna känslor.. Vi har själva offrat två gamla fina äppelträd för att slippa rötterna och få fler soltimmar.
Ja, visst kändes det lite tråkigt att sätta motorsågen i körsbärsträdet, men vi hade redan tidigare fått kapa bort de 2-3 nedersta grenarna för att komma fram med grävare och lastbil, så det var nog rätt iallafall.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet januari 17, 2015, 20:43:39:39
Då har det äntligen blivit något gjort....
Lekstugan lyftes upp på rätt platå, men ska flyttas ytterligare ca 10m. Vi lyfte den med grävmaskinen, det gick jättesmidigt men resten av förflyttningen blir med muskelkraft. När barnen tröttnat på lekstugan har jag en idé om att bygga om den till bastu, vi får se om detta sker någon gång i framtiden.
Vi grävde ut för vår mur under förra helgen, men det har regnat en del de sista dagarna, så jag fick börja med att pumpa vatten.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet januari 17, 2015, 20:56:22:22
När det mesta av vattnet var bort blev det fiberduk i botten sedan 15-20 cm makadam, samt ett dränneringsrör. Själva gjutningen blir ca 20 cm tjock ....hoppas detta blir bra.
Själva utformningen av muren är jag inte helt klar med ännu, kommer förmodligen att lämna några mellanrum på några ställen, där det blir någon typ av spaljé.
Hoppas kunna gjuta imorgon om det inte är för kallt.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet januari 18, 2015, 20:38:29:29
 O0 det blev gjutning trots ganska kallt väder, har lagt på lite skydd/isolering om det blir ännu kallare.
Det är inte varje dag man blandar 2m3 betong.....puh. ;)
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet januari 22, 2015, 18:02:57:57
Körde hem det sista materialet till poolhuset, det blev ett jättelass.
Tyvärr har det kommit lite snö, så bygget får vänta lite.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet februari 06, 2015, 19:18:56:56
Hade ju hoppats på att komma igång med att mura upp vår 18 meters mur, men jag får nog lugna mig ett tag till.
Snö är inte bra om man ska gjuta och mura! ;)
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet februari 06, 2015, 19:27:20:20
Dags att uppdatera tråden lite, jag har fått kritik av några kompisar att jag ligger på latsidan, så jag får öka tempot både med bygge och uppdateringar....bara snön försvinner.
Nu är vårt poolhus uppe och jag måste säga att 25 m2 poolhus känns stort.
Utbygget på högersidan är teknikrummet.
Hade egentligen tänkt att smälla upp huset själv, men jag fick hjälp av några snickare i veckan. Ska beställa dörrar och fönster nästa vecka, samt att den del av fasaden som inte är klädd ska få cederträ panel senare.
Känns ändå bra att vara en bit på väg. O0
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet februari 14, 2015, 16:21:37:37
 <hmm>
Så här såg garageuppfarten ut på fredagskvällen när jag kom hem, 6 pall lecasten och isolering till hela poolhuset samt en del reglar.
Tanken var att vi skulle komma igång med att mura. Jag märkte dock att vi fått fel sorts Lecasten levererad, jag får ringa om detta på måndag. Jag får lägga några timmar på att isolera poolhus istället.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet februari 19, 2015, 18:51:19:19
  O0 Nu är rätt sorts sten hemlevererad, dessvärre så är grävaren inne på service, så jag fick köra in 300 lecasten för hand....men som mycket annat då det gäller poolbygge så är det bra träning.
Om vädret tillåter så ska det börjas mura imorgon. Vi för se hur mycket vi hinner.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Nilssonspool skrivet februari 19, 2015, 20:29:26:26
Vad fint det blir med poolhuset! Vi har beställt hem 160kvm marksten, kommer om två veckor. Då vill vi ha sol och 10 plusgrader. Längtar efter att få komma igång.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet februari 19, 2015, 21:28:32:32
Tack....visst väntar man på våren och värmen.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet februari 20, 2015, 16:40:29:29
 :) Jag tog lite ledigt idag och fick hjälp av min pappa, så det blev murat. Han fixade muren på ca 4h .....det ska på ca 25 Leca till, men mursanden tog slut, annars hade det nog varit helt färdigt.
Det är dock några moment kvar innan muren är helt färdig...
-Gjutning av stödelement
-Infräsning av elslang
-Nätning
-Putsning, kommer förmodligen slammas, för att få lite struktur.
-Målning 2 ggr med betongfärg
-Montering av topplåt.
Som sagt ....det finns alltid något att göra.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: cykelhandlarn skrivet februari 20, 2015, 21:46:31:31
kul att se folk som murar , tänkte mura mitt maskinrum och är lite orolig för temperaturen , ser att det går bra för dig iaf ;)
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet februari 21, 2015, 13:15:25:25
Pappa är gammal murare, han säger att det inte är så känsligt, idag blir det dock inget murande pga ihållande regn. Vi får se om vi får upp det sista imorgon.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet februari 22, 2015, 19:31:00:00
Så här blev muren efter det sista skiftet, vi velade lite hit och dit då det gällde höjden och de tre olika nivåerna, hoppas det blir bra.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet mars 01, 2015, 09:36:01:01
 O0 Inte helt enkelt att få till gjutformen med genomgående gängstav på en person..det gick dock efter lite pill. Nu får betongen brinna några dagar sedan flyttar jag gjutformen till nästa stödpelare i muren.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet mars 08, 2015, 21:23:59:59
Det blev lite gjort i helgen iallafall....körde på med cementblandaren till kl 20.30.
Jag hann gjuta ett steg på den sista etappen av trapporna samt att jag gjöt den sista stödpelaren i muren.
Vilket gutt väder....man vill ju nästan starta igång poolen. <sol>
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: iNKA skrivet mars 10, 2015, 17:19:00:00
Jag har läst hela inlägget med stort intresse. Vilket härligt projekt och så bra allt verkar bli.

Vi är också på gång att göra pool. Har i helgen gjutit bottenplattan och i morgon kommer Tjälldens isolerblock, så det ska byggas "lego" i helgen.

Vi funderar en del på det här med Vinylester som du har i din pool. Med alla våra hörn, trappor, GT-hyllor så är svetsad liner snordyrt. Visst är ditt sätt billigare, om än att man måste göra fler moment själv.

Såg att du hade ett tfn nummer till någon ang detta, är det där du beställt vinylestern och glasfibern, eller du har beställt allt därifrån, även Bufa swin?

Har också suttit och tittat på granit från Kina, men det är ju en djungel. Din leverans verkar ha blivit bra, har du någon sida som man kan kolla på o rekommendera.

Alla tips är varmt välkommna, för nu är det vår i Skåne och vi är Väääldigt mycket på gång.

Tack för superbra och informativ inlägg - Keep it coming.

Tack.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet mars 10, 2015, 21:14:00:00
Tack för de positiva orden, ja det är härligt att gå från plan till verklighet.
Ang plastning, så valde jag det för att arbetet kunde vi göra själva och material är ganska lätt att få tag i. (Vi hade dock lite otur och strul med fel färgnyans på topcoaten, vilket löste sig till slut.) ska man beställa material och arbete från firma tror jag dock att det blir ungefär samma pris som för en 1.5 mm platssvetsad liner.
Jag beställde all plast på samma ställe, skulle jag göra det igen skulle jag köra med NPG polyester istället för vinylester, förmodligen lite billigare och lite mer lättjobbat.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet mars 23, 2015, 20:24:51:51
  ;) Härligt med mild vinter, speciellt om man ska mura och gjuta. Nu är den sista trappan gjuten, nu får betongen brinna några dagar sedan går det börja montera planstegen, ska bli spännande att se hur det blir.....dock lite sent att ändra sig.
Ska beställa stenplattor och markrännor nu veckan, kom på att det blir nästan 30 pall med sten.... <hmm> Måste fundera ut ett bra ställe att lasta av dem samt att dom ska vara nära när det är dags att lägga stenen. Hoppas kunna vara igång med stenläggningen om ca 1 månad.



Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet mars 26, 2015, 20:14:25:25
Uppdaterar tråden gällande konstgräs eller ej.
Idag fick vi hemma 4st prover på konstgräs, såg lite tråkiga ut först men det låg ett meddelande medskickat, där det stod att man skulle borsta gräset. Vilken skillnad ...jag tyckte nog de 2 i mitten var bäst, men det är nog en smaksak.
Borde kunna bli fint...och inte alls sticksigt, utan att känna på gräset ser du inte att det är konstgjort.
Så nu återstår det bara att bestämma, konstgräs på 50 m2 eller stenplattor även där. Jag överlåter nog beslutet åt frun. ;)
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet mars 27, 2015, 21:04:45:45
 >rulla< Idag fick jag en glad överraskning när jag kom hem, kommunen hade varit på plats och tagit ner x antal träd, som kommer ge 1-2 timmars mer sol/dygn vid poolen. Det ska dock sägas att jag har fått ligga på dem lite, men det var det värt, för det gav resultat.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: kg21 skrivet mars 28, 2015, 16:31:59:59
Härligt med fler soltimmar! Vi har också några kommun-träd som jag skulle vilja få toppade, inte helt nertagna..
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet mars 28, 2015, 20:20:21:21
Härligt med fler soltimmar! Vi har också några kommun-träd som jag skulle vilja få toppade, inte helt nertagna..
Ja, visst vill man ha in mer sol över poolen. Jag hade inte räknat med att få ner dessa träd så snabbt, så jag blev verkligen glad.  <sol>  <sol>  <sol>
Nästa gång dom är här får dom ta ner hela skogen..... ;D
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet april 10, 2015, 19:30:53:53
Vädret har varit för dåligt för att putsa sista veckorna, men idag var varmt och fint, så idag blev vår lilla mur putsad, ville ha lite struktur i den så pappa borstade den. Jag har börjar sätta nät på vår långa mur, men det dröjer några veckor innan det är dags för den.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet april 10, 2015, 19:39:30:30
Nu är tjejernas lekstuga på plats, tanken är att när den inte används längre kommer den byggas om till bastu, detta ligger förhoppningsvis några år bort i tiden. Även om allt som är kopplat till poolbygge är superkul så skulle det vara skönt att hinna med att spela lite golf igen, eller bara ta det lugnt.
Troligen kommer jag hitta på lite nya projekt, så vi får se vad som händer.  ;)
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet april 10, 2015, 19:42:42:42
Vi hann även få dit dörren till poolhuset, imorgon kommer resterande fönster monteras.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet april 12, 2015, 20:41:01:01
  :) Så här såg det ut på vår baksida för ungefär ett år sedan....Puh!
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet april 12, 2015, 20:44:11:11
Nu ser det ut så här...tur att man tar lite kort...är lite gutt att titta på dem när man tycker det går för trögt med byggandet.
Nu sitter både dörr och fönster på plats på poolhuset.
Nästa vecka ska det komma ca 30 pall med stenplattor.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Nilssonspool skrivet april 12, 2015, 21:01:30:30
Vilket jobb ni gjort! Det har blivit så fint! Roligt att jämföra med bilder före och efter!
Nu vill vi ha sommar :)
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet april 13, 2015, 22:17:27:27
Ja, visst det har hänt lite på ett år, men det är mycket kvar.
Visst längtar man efter sommaren....   <sol> vi hade 17 grader i poolen, så nu är det nära poolstart, dröjer nog ändå lite innan vi kör igång allt, väntar på ny sand och nya dysor till mitt sandfilter. ( som läcker sand in i poolen)
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet april 17, 2015, 18:53:53:53
 :) Hoppas på en bra jobbarhelg, räknar med att det kommer bli fullt upp.
Nu i veckan kom det det en pall med 250 kg Romex hårdfog och 42 meter markrännor.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet april 17, 2015, 18:57:07:07
Så här såg garageuppfarten ut idag när jag kom hem, många stenplattor blir det.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet april 17, 2015, 19:01:13:13
Här står minigrävaren redo inför morgondagen, den större grävaren blev lite för klumpig nu, så det behövdes lite andra maskiner.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet april 18, 2015, 20:54:31:31
Idag har det varit högt tempo. Vi började med att fylla upp med bärlager där det behövdes och därefter stenmjöl.
 <antman>.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet april 18, 2015, 20:57:30:30
Full fart på mingrävaren.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet april 18, 2015, 21:03:50:50
Efter det att vi hade dragit av hela ytan med rätskiva, så hann vi lägga ut ca 30 m2 sten. Resten blir imorgon.
Målet för morgondagen är att göra klart hela den övre platån.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: RoffeN skrivet april 18, 2015, 21:30:16:16
Det kommer verkligen bli kanon då ni blir klara.  O0 Skönt att ha riktiga redskap vid ett så stort jobb!
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet april 20, 2015, 21:51:01:01
 ;) Ja, allt blir ju liter lättare med riktiga maskiner och sedan gillar man ju att se att det händer något.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet april 20, 2015, 21:58:11:11
Så här blev det efter att ha kört hårt några dagar. Vad färdigt det känns direkt.  :)
Nu får man se om tankarna och idéerna har varit rätt.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet april 20, 2015, 22:04:50:50
Återstår att lägga sista stenen i fix.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Nilssonspool skrivet april 20, 2015, 22:10:29:29
Vad fint det blir!
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet april 21, 2015, 21:54:02:02
 :) Tack, bära 500x500x50 mm stenplattor är ingen lek.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: kg21 skrivet april 23, 2015, 19:40:24:24
Otroligt snyggt, avis..!!
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet april 23, 2015, 20:54:07:07
 :) Tack, det har varit ganska bra tempo ett tag nu, men nu ska min fru åka till USA en vecka, då blir det förmodligen inte mycket gjort.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Nilssonspool skrivet april 24, 2015, 22:52:20:20
Vi bar 400x400x40mm....de var tunga nog. Iallafall efter en hel dags bärande. Ska ni ha hårdfog?
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet april 24, 2015, 23:07:14:14
Ja, vi ska testa romex fog.
Jag har inte läst så noga ännu, men vi har fått hem 10 säckar sand med 2 tillhörande flaskor till varje säck?
Vi har lagt stenen med ca 6 mm mellanrum för det var tydligen en rekommendation med bredare mellanrum.
Vi får se...hoppas det funkar annars så har man lagt          10 000kr på några säckar sand.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Erik N skrivet april 24, 2015, 23:35:41:41
:) Tack, det har varit ganska bra tempo ett tag nu, men nu ska min fru åka till USA en vecka, då blir det förmodligen inte mycket gjort.

Står hon med piska annars alltså?
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Erica skrivet april 25, 2015, 12:38:23:23
Står hon med piska annars alltså?

Nja, det det går ju att tyda på två sätt: antingen som ovan, piskvarianten... eller att det är hon som verkligen gör jobbet medan Poolersw bara leder och övervakar det hela.... :) I båda fallen blir det ju stopp om hon reser bort.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet april 25, 2015, 20:18:42:42
 ;D Jag borde kanske förklarat .....vi har 2 tjejer ( 6 och 4 år)
....som hatar när deras pappa tar på sig snickarbyxorna och går ut. Givetvis går det göra småsaker när dom är med, men att tro att man ska hinna med något rejält, är helt fel, jag blir mest stressad.
Så är det hemma hos oss....så vi får se vad som händer under kommande vecka.
Det är nog mest jag som piskar mig själv.  ;)
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet maj 04, 2015, 22:29:29:29
 >:( Nu har vi nog råkat ut för det alla poolägare fruktar mest....läckage. Som tur var så var det ett stort läckage, så jag behövde aldrig spekulera....även om jag först inte ville tro vad som hänt.
I fredags kväll slängde jag i två slangar för att fylla upp poolen till rätt nivå, efter några timmar ca kl 21.00 gick jag ut i mörkret också stängde av vattnet och tyckte mig se att vattnet nått upp till ca halva skimmern...perfekt. Morgonen efter så blev jag rätt paff....nu var vattennivån i jämnhöjd med lägsta nivån på skimmern......hade jag sett fel i mörkret. Fyllde på mer vatten och drog igång cirkulationen en liten stund.....
Vid lunchtid hade nivån åter sjunkit ....ca 3 cm....på några timmar. Kunde inte se något vatten som försvann vid de båda skimmerna.....utan det skulle kunna vara någon av de 2 lamporna i trappan eller något inlopp. Kunde inte se var vattnet läckte ut....men testade karamellfärgstricket....det syntes direkt att det läckte ut vatten vid ett inlopp.
Efter ca 30 min grävande så nådde jag ner till inloppet och dess slangar...det var riktigt blött och det kom mycket vatten hela tiden .....jag hade räknat med att finna en läckande koppling, men vatten kom inifrån poolstommen.....inget kul scenario. När jag satt pluggar i inloppen, så sågade jag bort en bit slang för att komma åt....och då kunde jag konstatera att ingjutningsröret var knäckt ca 10 cm in i poolstommen. Marktrycket med sättningar och grävmaskiner som kört över pemslagen har helt enkelt brytit av röret efter betonggjutningen inne i stommen.
 <hmm> Först tänkte jag att det var dags att ta fram den stora slagborren och bila bort hela röret och och gjuta och plasta igen.....ingen kul tanke....möjligen badbart till semestern. Efter att ha tittat på det knäckta ingjutningsröret en stund, så kom jag fram till några mycket mer positiva alternativ...och har dagsläget bestämt mig för att limma in en 50 mm pvc poolslang rakt in i ingjutningsröret och hoppa över klämkopplingen i denna ända.....men sedan dra slangen rakt ut till nästa klämkoppling.

Jag har beställt ett lim Griffon 05 som ska kunna limma både ABS och PVC plast.

Vad tror ni....kan det funka?
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet maj 04, 2015, 22:38:27:27
 <love> Nu har min älskade fru äntligen kommit hem från USA.....viket är bra för poolbygget. Lite småfix har dock hunnits med....förutom att identifiera och stoppa poolläckaget.
I söndags så "stänkte" vi ena sidan av muren, kommer slammas under veckan. Jag har också hunnit med att testa olika sorters belysning på muren ....gjorde en tillfällig inkoppling för att se hur det kommer se ut.
Till kommande helg, ska det förhoppningsvis läggas mer stenplattor.  O0
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: MathiasS skrivet maj 05, 2015, 08:44:39:39
Trist men ack så bekant syn. Detta verkar dock lite knepigar att fixa än hos mig.

Du har ju hela friggoblock - är själva inloppen ingjutna ändå?

Limma mjuk pvc-slang borde funka och den kan ju även klämmas i klämmkopplingen.

Lägg den i en liten sväng så att ytterligare rörelser kan tas upp.




Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: RoffeN skrivet maj 05, 2015, 09:55:23:23
<love> Nu har min älskade fru äntligen kommit hem från USA.....

Vad härligt det låter! Skönt med lite glädje i eländet... Du verkar dock inte vara typen som ger upp för en sådan liten motgång  O0
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Vattentätt skrivet maj 05, 2015, 15:29:10:10
<love> Nu har min älskade fru äntligen kommit hem från USA.....viket är bra för poolbygget. Lite småfix har dock hunnits med....förutom att identifiera och stoppa poolläckaget.
I söndags så "stänkte" vi ena sidan av muren, kommer slammas under veckan. Jag har också hunnit med att testa olika sorters belysning på muren ....gjorde en tillfällig inkoppling för att se hur det kommer se ut.
Till kommande helg, ska det förhoppningsvis läggas mer stenplattor.  O0
Hej, har precis fått igång min belysning tycker att den påminner om din med mur och pooltak ser mycket bra ut......//Peter
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet maj 05, 2015, 18:04:41:41
Tack för svar alla....ville också ha rostfritt.....men saltvatten var ett krav från fruns sida, så det var inget att välja på.
Oavsett om jag kör pvc rör eller slang kommer jag få en limskarv på ca 7cm vilket borde bli riktigt starkt och sedan klämkoppling i andra ändan, borde funka.
Stötta under var en bra ide......jag ska försöka få under en Cellplastskiva 50x50 cm....hårdhet 300...det borde hjälpa till.

Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet maj 10, 2015, 21:01:09:09
Läckan fixad O0, så nu var det dags att lägga sten igen.
Lördagen gick åt att fylla upp med 0-32 bärlager och sedan stenmjöl. Det gick åt ca 2 lass av varje.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet maj 10, 2015, 21:10:03:03
Under söndagen hann vi lägga en hel del sten innan det var dags för barnkalas, vår äldsta dotter fyllde 7 år...en stor dag.
Det återstår dock en 50- 60 m2 till att lägga samt
en massa sågning med vinkelslip.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Nilssonspool skrivet maj 10, 2015, 22:55:51:51
grattis till 7-åringen!
Ett tips! Hyr en såg till alla skärningar. Det spar tid och är mycket smidigare än vinkelslipen.
Här fixas det i teknikrummet. Mycket att tänka på.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Kalmarman skrivet maj 11, 2015, 08:24:41:41
Surt med läckan.

Men efter regn kommer sol.  Du gör stora framsteg.
Jag är lite nyfiken på din mur.. Funderar på att göra en liknande.

Jag hör av mig.

Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: MathiasS skrivet maj 11, 2015, 09:30:22:22
grattis till 7-åringen!
Ett tips! Hyr en såg till alla skärningar. Det spar tid och är mycket smidigare än vinkelslipen.
Här fixas det i teknikrummet. Mycket att tänka på.

Betongplattor är mjukt som smör för stora vinkelharry. Jag tror inte det finns någon tid att spara på att hyra en stor stenkap med fast klinga.

OM jag skulle skaffa ett alternativ till vinkelharry, vilket jag faktiskt funderar på att göra, så blir det en billig cirkelsåg på skena som funkar med diamantklinga.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet maj 11, 2015, 20:41:56:56
grattis till 7-åringen!
Ett tips! Hyr en såg till alla skärningar. Det spar tid och är mycket smidigare än vinkelslipen.
Här fixas det i teknikrummet. Mycket att tänka på.
O0 Jag skall gratulera i efterskott.
Jag ska fundera på alla kapningar....vi har en Hitachi  vinkelslip modell större ....så själva sågningen är inga problem, men det blir ju inte alltid så rakt och fint som tänkt sig.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: cykelhandlarn skrivet maj 12, 2015, 11:10:18:18
Snyggt jobbat , trist med läckan , kan "trösta" dig med att jag lyckats med samma sak !!!  fast till två inlopp !!
tänkte ge mig på att försöka  byta bägge
tur i oturen att man inte hunnit lägga sten
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: RoffeN skrivet maj 12, 2015, 15:54:29:29
Snyggt jobbat , trist med läckan , kan "trösta" dig med att jag lyckats med samma sak !!!  fast till två inlopp !!
tänkte ge mig på att försöka  byta bägge
tur i oturen att man inte hunnit lägga sten
Nej! Hur gick det till? Här gäller det visst att vara försiktig...
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: cykelhandlarn skrivet maj 12, 2015, 20:10:19:19
ja gör inte såhär, se till att rör/slang kommer nära väggen
blev sättning i marken å sen bröts inloppen av tyngden av gruset
överväger skarpt att bygga en "låda" runt med inspektionslucka, men vi får se hur jag gör
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet maj 12, 2015, 21:36:26:26
Det är inte kul......jag var också inne på att mura en låda kring varje inlopp, skimmer och lampa....men det är ju en hel del merarbeten samt att man ska försöka hitta något som täcker alla dessa hål utan att det ser fult ut. Allt tar ju längre tid än vad man tror....bara det extra maskinrum som vi byggt för jetswimmen .....kan bara gissa vad det skulle kostat om man inte gjort det själv.
Har man trädäck, skulle jag absolut försökt få till så många inpektionsluckor som möjligt.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet maj 13, 2015, 20:15:53:53
Har startat upp allt och hade siktat på premiärdopp i helgen, dock bara 17 grader varmt i poolen, tveksamt om det går att trycka upp tempen till minst 25 grader på några dagar.
Öppnade pooldörren och slängde i 3 säckar salt, behövs förmodligen några till.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Kakan44 skrivet maj 14, 2015, 11:32:48:48
Sååå avundsjuk att ni har "badklart" om än lite kallt... vi vill oxå vara klara :D
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet maj 15, 2015, 06:28:49:49
Sååå avundsjuk att ni har "badklart" om än lite kallt... vi vill oxå vara klara :D
O0 Visst är det skönt att det går framåt...ska smyga igång nästa etapp nu....håller på att mäta upp storleken på skjutdörrarna till vår kommande vinterträdgård. Måste beställas nu om dom ska komma innan sommaren.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet maj 15, 2015, 06:31:17:17
Då var det dags att försöka färdigställa trappan. Det blev en lång dag kl 07-22...fick prioritera bort kvartsfinalen i ishockey.  :'( men det blev mycket gjort.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet maj 15, 2015, 20:36:13:13
Fint väder och arbete runt poolen, kan inte bli mycket bättre. Det mesta av sågningen är gjort, hade en kompis här som fixade det. Poolområdet börjar växa fram.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet maj 15, 2015, 20:40:13:13
 <sol> Fint väder och badsugna tjejer, vi hoppade i hela familjen, trots endast 21 grad.
Nu var premiärdoppet avklarat.  O0
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: MTQ skrivet maj 15, 2015, 21:33:57:57
Som Kakan skrev, man blir avundsjuk!

Själv är det bara fötterna som fått doppa sig i regnvattnet som letat sig ut över kanten på plattan.

Du är ju onekligen på upploppet nu. Kämpa på!

//MTQ
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet maj 17, 2015, 21:06:15:15
Som Kakan skrev, man blir avundsjuk!

Själv är det bara fötterna som fått doppa sig i regnvattnet som letat sig ut över kanten på plattan.

Du är ju onekligen på upploppet nu. Kämpa på!

//MTQ
Ja, visst är det gutt att kunna bada i sin helt egna pool. Er tur kommer..... ;)
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet maj 17, 2015, 21:17:11:11
Det var tänkt att det skulle bli ett dopp idag också, men det blev inte så, jag gjorde ett ryck med vinkelslipen istället.
Det blev nog ca 100 sågningar....så nu är de flesta plattorna på plats.
Några kvällar till så ....
Under veckan måste vi beställa någon skön loungesoffa samt några växter som funkar i poolmiljö.
 O0 Det har jag sett fram emot...
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Kalmarman skrivet maj 21, 2015, 10:26:48:48
Tjusigt..

My har fina palmer som passar ypperligt
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet maj 24, 2015, 23:20:15:15
Tjusigt..

My har fina palmer som passar ypperligt
Snygga palmer...köpta var???
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Kalmarman skrivet maj 25, 2015, 08:24:50:50
Den stora är köpt hos My's blommor Arontorp

Jag har totalt 7palmer
5st Trachycarpus fortunei / Väderkvarnspalm (inkl den stora )1 MY's / 3 Bauhaus / 2 IKEA / 1 Plantagen.
1st Phoenix canariensis / Kanariepalm Köpt på IKEA Kalmar
1 st liten rackare som jag inte kommer ihåg namnet på just nu, den köptes hos Palmkungen

Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: RoffeN skrivet maj 25, 2015, 09:51:11:11
Låter spännande. Det skulle vara trevligt att se lite bilder på arrangemanget.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet maj 25, 2015, 12:02:55:55
Den stora är köpt hos My's blommor Arontorp

Jag har totalt 7palmer
5st Trachycarpus fortunei / Väderkvarnspalm (inkl den stora )1 MY's / 3 Bauhaus / 2 IKEA / 1 Plantagen.
1st Phoenix canariensis / Kanariepalm Köpt på IKEA Kalmar
1 st liten rackare som jag inte kommer ihåg namnet på just nu, den köptes hos Palmkungen
Palmerna ser jättefina ut....tror att det får bli något för min kära fru. Jag håller på med utomhusljud Sonos och belysningsarmaturer samtidigt....så hon får avlasta. O0
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet maj 26, 2015, 20:28:23:23
I lördags var det barnkalas med 25 st 7 åringar, men på söndagen blev det en del fixat. Det sista plattorna på trappan limmades, toppkransen till jetwimmens maskinrum gjöts och markrännan längs ena sidan gjöts på plats.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Kalmarman skrivet maj 26, 2015, 22:41:40:40
Sprang på din fru på ica i dag och visade henne bilderna på mina palmer.

Jag ska försöka plåta alla palmer eller så får ni masa er hit
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Nilssonspool skrivet maj 27, 2015, 18:59:20:20
Så fint det blev med stenläggningen! Snart kan ni bara njuta av härligheten :)
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet maj 30, 2015, 20:26:46:46
 O0
Ja, visst är det gutt.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet maj 31, 2015, 20:56:07:07
 :'( Känns lite i själen när jag tillbringat söndagen med att skruva bort och förstöra delar av vår altan. Jag kunde väl aldrig tro att den skulle tas bort efter 6-7 år, bara denna del tog säkert minst 2 veckor att göra.... och min svindyra kiraitrall som nu är bortplockad. Men på lördag ska jag gräva ur för att gjuta plattan till vinterträdgården.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juni 05, 2015, 21:02:58:58
 <sol> Idag var jag ledig från jobbet, hade tänkt att  hinna med en massa saker....men som vanligt tar det minst dubbel så lång tid, kanske tom 3 gånger så lång tid .....
Det har varit dåligt med badande hittills (2 ggr) men nu är det 27-28 grader ....och det börjar kännas ganska inbjudande.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juni 07, 2015, 00:05:07:07
 <hmm> Idag var det en dag som jag hade planerat in i minsta minut, det fanns ingen felmarginal alls....och för en gångs skull hann jag nästan med allt. Vi skulle köra bort allt fyll från tomten, gräva ner avloppsrör från de båda markrännorna samt ansluta drännering från muren, gräva ur för vinterträdgård och förbereda för gjutning av platta....samt lite till.
Här har vi precis börjat gräva ur för plattan till vinterträdgården.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juni 07, 2015, 00:21:26:26
När allt fyll var bortkört, så blev tomten genast mycket större.  O0
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juni 07, 2015, 00:26:01:01
All makadam på plats, nästa steg är L-block och isolering samt armering.

Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juni 07, 2015, 00:37:11:11
Även om det var en fullbokad dag så hann vi med att bada en del, samt att vi invigde vår nya sittgrupp tillsammans med våra grannar.  :)
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juni 12, 2015, 22:38:00:00
 <sol> Vilken dag! Skolavslutning och sedan en massa bad och lek i poolen. Vi ha haft 28 grader i poolen några veckor, men nu har vi höjt till 30.... Barnen vill aldrig komma upp, det blir minst 1,5 timma i poolen varje gång.
Blir förmodligen mycket badandet även imorgon, vilken känsla det är att få njuta i sin egna pool.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juni 13, 2015, 23:34:45:45
 :) Ännu mer bad idag. Det blev många timmar i poolen för våra tjejer+grannens....som sagt, dom vill ju aldrig gå upp.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juni 18, 2015, 21:27:36:36
Det har inte blivit så mycket gjort sista tiden, skolavslutning och mycket på jobbet....
Efter några kvällars arbete, så är dock muren nätad även på utsidan samt att jag har fällt in elkablar till lampor.
Nästa steg blir att muren ska stänkas och sedan slammas.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: kinnhov skrivet juni 20, 2015, 09:48:08:08
Hej.

Inspirerad av ditt poolprojekt har vi faktiskt också satsat på glasfiber. Vi använde iofs ISO Polyester. Allt har fungerat väldigt bra.

Jag undrar om du har haft ngt problem runt lampor och andra genomföringar. Vi fick inte polyestern att fästa på packningarn, så nu har vi funderingar på hur vi ska täta runt dem.

Gjorde du ngn annan tätning än med packningen?

Helene
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juni 20, 2015, 11:44:24:24
Hej.

Inspirerad av ditt poolprojekt har vi faktiskt också satsat på glasfiber. Vi använde iofs ISO Polyester. Allt har fungerat väldigt bra.

Jag undrar om du har haft ngt problem runt lampor och andra genomföringar. Vi fick inte polyestern att fästa på packningarn, så nu har vi funderingar på hur vi ska täta runt dem.

Gjorde du ngn annan tätning än med packningen?

Helene
Hej, kul att ni gillar vårt lilla familjeprojekt.
Jag tvättade packningarna med ren aceton innan vi plastade över, sedan verkade bita fast bra när vi plastade över. Vi använde förvisso vinylester, men det borde ju inte skilja så mycket.
När den yttre packningen lades dit för att skapa tryck, så lade jag en tunn sträng av poolsilicon/lim för att täta ev ojämnheter och glapp i utskicktet på glasfiber/toppcoat ytan.
Jag letade jättemycket på nätet och pratade även med några tillverkare av silcon eller liknande. Det fanns ingen som vågade garantera något , då det gällde under vatten i kombination med salt och klor.
Inte Sika inte Tec 7 (min bror testade Tec 7, håller några år sedan löser det upp sig)....jag pratade med många fler....det verkade finnas produkter utomlands men inte i Sverige.
Till slut hittade jag en produkt som såldes av pool o klor i Kävlinge ...en blandning av silicon och lim)
Hur långt har ni kommit i själva plastarbetet?
Val av gelcoat o toppcoat?
Hittills har det funkar grymt bra.....och den topcoaten som vi rollade på verkar vara grym....efter ca 1år går det inte se den minsta tendens till blekning eller att den färgar av dig.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: kinnhov skrivet juni 27, 2015, 12:18:48:48
Tack för svar.

Vi blev rekommenderade Sika Flex för tätning, så den fick det blev. Återstår att se om och hur länge det håller.

Vi är färdiga med allt, ska faktiskt fylla poolen nu i veckan om kommer. Vi hade gelcoat från Norpol i poolblått. Gelcoat blev ju härdare och vaxlösning, sen var det klart.

Någon som jag tänkte på när jag läst hela din historia var att vi inte hade något problem med att slipa, förutom att det var dödens så tråkigt. Inga papper som kletade igen. Vi blev tillsagda att ha vaxlösning i sista lagret annars skulle vi bara kunna använd slippapperet i ngn minut. Hade du det i?

Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juni 27, 2015, 12:23:42:42
Tack för svar.

Vi blev rekommenderade Sika Flex för tätning, så den fick det blev. Återstår att se om och hur länge det håller.

Vi är färdiga med allt, ska faktiskt fylla poolen nu i veckan om kommer. Vi hade gelcoat från Norpol i poolblått. Gelcoat blev ju härdare och vaxlösning, sen var det klart.

Någon som jag tänkte på när jag läst hela din historia var att vi inte hade något problem med att slipa, förutom att det var dödens så tråkigt. Inga papper som kletade igen. Vi blev tillsagda att ha vaxlösning i sista lagret annars skulle vi bara kunna använd slippapperet i ngn minut. Hade du det i?

Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juni 27, 2015, 23:04:01:01

Antar att du menar vax i sista topcoat lagret eller?
Att våra papper "klibbade" igen tror jag berodde på att det var vinylester vi använde och att den blev så hård att det i princip inte gick att slipa med sandpapper.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juni 29, 2015, 07:17:35:35
 <sol> Äntligen dax för lite semester och förhoppningsvis lite gutt väder....samt att det kanske blir lite mer tid till att fixa lite.
Min fru var måttligt road över förberedelsens inför gjutningen och byggnationen av vinterträdgården. " Vi kan ju inte ha ett stort hål i huset"..... Sa hon förtvivlat.
Min bror kom och hjälpte mig och lyfta ut ett glasparti som suttit i en vägg, där det ska gjutas för och sedan reglas upp en vägg.
Tidsplanen är att gjuta plattan nu under semestern och sedan kommer några snickarkompisar och reser stommen under september/oktober och sedan ska jag färdigställa själv. Montering av trallgolvet på solbalkongen (ca 45 m2) som blir ovanför monteras förmodligen till våren.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juni 29, 2015, 09:24:12:12
Jag hann även limma det sista  kopplingarna gällande vår jetswimm som vi nu ännu inte hunnit testa....har lagt många timmar på den.
Planen är att inte behöva ha en vanlig lucka utan har byggt ett bjälklag med stålbalk + durkplåt, där jag lägger plattor över. Vi får se hur länge jag orkar öppna upp där både vår och höst vid poolöppning och poolstängning....blir kanske en vanlig lucka när jag har tröttnat.....allt detta för det estetiska.
Elektrikern som ska koppla in den samt lite utebelysning kommer på tisdag.....vi få väl se om vi får igång den.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: TommyC skrivet juni 29, 2015, 17:54:19:19
Varför ska man göra något enkelt när man kan krångla till det, snygg lösning  O0
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: jmb123 skrivet juni 29, 2015, 18:14:34:34
Hej!
Jag har målat min pool med likadan färg som du. Vad använde du för roller? Min roller släpper väldigt mycket ludd. Tacksam om du har något tips, :'(färgen börjar ta slut.
 Magnus
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: TommyC skrivet juni 29, 2015, 18:20:42:42
Jag har inte hittat någon roller som inte släpper ludd utan att skölja ur dom innan. Sköljer man så ska de torka innan man använder till gelcoat/topcoat. De som jag köpt hos de som säljer plasten har dock fungerat mycket bättre än andra. Finns det någon typ av roller som inte släpper nån ludd utan sköljning så vill jag också gärna veta.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: jmb123 skrivet juni 29, 2015, 18:29:37:37
Att tvätta rollern har inte funkat något bra för mig, tyvärr, det släppte ludd i alla fall. Kan man slipa lite lätt på ludden som har fastnat? Eller förstör man ytskiktet då? Har någon ett förslag på hur man får bort det inmålade luddet (är vasst som sjutton)...
Magnus
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: TommyC skrivet juni 29, 2015, 19:16:53:53
Det är nog bara att slipa som fungerar för att få bort det vassa. Vissa typer av roller tål inte lösningsmedlet styren som finns i plasten. Även om du slipar och tycker att det ser lite fult ut så syns inte det när vattnet kommer i poolen.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juni 29, 2015, 21:37:31:31
Varför ska man göra något enkelt när man kan krångla till det, snygg lösning  O0
;)
Önskar att jag alltid kunde välja den enklaste vägen....tyvärr är jag in skapt så....dyker det upp en lite rolig idé, så har jag svårt att släppa den.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juni 29, 2015, 21:51:34:34
Hej!
Jag har målat min pool med likadan färg som du. Vad använde du för roller? Min roller släpper väldigt mycket ludd. Tacksam om du har något tips, :'(färgen börjar ta slut.
 Magnus
Jag tyckte nog att de rollers med lite kortare ludd funkade bäst. Jag köpte 8-10 st och la dem i varmt vatten sedan gnuggade jag dem tills att jag inte fick bort mer ludd, därefter fick dom torka och sedan blåste jag av dem med tryckluft.
Min topcoat höll också på att ta slut, då jag fick slipa bort vassa ojämnheter på många ställen, då det var små ställen som skulle målas på blandade jag bara 1-2 dl i taget, samt att jag lade på med en liten pensel i stället för roller.
Eftersom topcoaten gelar otroligt snabbt, så kunde jag aldrig använda samma burk och pensel mer än en gång.....det lärde jag/ vi oss den hårda vägen.....jag fick slipa på många ställen......tror det finns någon bild tidigare i tråden på trappan där det stelnade till blixtsnabbt och det blev mycket merarbete.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: jmb123 skrivet juni 30, 2015, 14:19:31:31
Hej!
Tack för tipsen jag åter kommer och berättar ur det funkade.

Magnus
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: jmb123 skrivet juni 30, 2015, 16:09:28:28
Två frågor till!
Hur mycket härda använde du? Jag provade 1.5-2% men det härdade för fort. Sista vändan använde jag 1% när det blir tunnare lager färgen så härdar det dålig, klibbigt efter 48 timmar tjockare partier blir bra. När du mätte upp färgen använde du kg eller liter?

Magnus
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juli 01, 2015, 00:26:32:32
Två frågor till!
Hur mycket härda använde du? Jag provade 1.5-2% men det härdade för fort. Sista vändan använde jag 1% när det blir tunnare lager färgen så härdar det dålig, klibbigt efter 48 timmar tjockare partier blir bra. När du mätte upp färgen använde du kg eller liter?

Magnus
Vi körde 2% enl leverantören, körde liter....och deciliter på slutet när jag lagade i.
Yttertempen påverkar härdtiderna mycket, är det värmebölja är det lätt att det härdar för fort. Plasta på morgonen  alt tidig förmiddag innan det blir för varmt.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juli 01, 2015, 00:41:01:01
 :) Elektrikern hann med det mesta..bl.a kopplat in vår jetswim samt en del ytterbelysning.
Det var grymt svårt att välja belysning till muren, det blev något som förhoppningsvis inte bländar för mycket och ger ett mysigt ljussken.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: TommyC skrivet juli 01, 2015, 07:23:56:56
Två frågor till!
Hur mycket härda använde du? Jag provade 1.5-2% men det härdade för fort. Sista vändan använde jag 1% när det blir tunnare lager färgen så härdar det dålig, klibbigt efter 48 timmar tjockare partier blir bra. När du mätte upp färgen använde du kg eller liter?

Magnus
Du ska absolut inte gå under den av leverantören minsta rekommenderade koncentrationen av härdare. Risken är stor att plasten inte härdar ordentligt. För låg koncentration eller dåligt utblandad härdare är en av orsakerna till s k plastpest eller böldpest. Tyvärr så är det väldigt jobbigt att slipa bort dåligt härdad plast men det finns nog inget vettigt alternativ till det om man kört med för lite härdare.
 
För Reichhold Norpol är det 1,3 % till 1,5 % härdare som gäller. Jag har provat att fråga generalagenten om det går att minska på koncentrationen härdare för att få mer tid på sig i värmen. Svaret var övertydligt. Dessutom får inte temperaturen 20 grader understigas innan plasten är helt uthärdad. Tidiga morgnar är som sagt mest lämpade för jobbet.

En viktig sak till. Härdaren MEK-peroxid ska förvaras vid max temperatur 25 grader. Detta är mycket viktigt. Blir den alldeles för varm så kan flaskan förvandlas till en brandbomb.

Poolersw: ursäkta om vi bluddrar i din tråd. TS kanske kan skapa en ny tråd?
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: RoffeN skrivet juli 01, 2015, 07:43:14:14
Snygg effekt på belysningen  O0
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: TommyC skrivet juli 01, 2015, 07:55:53:53
Snygg effekt på belysningen  O0
Ja, det där blir jättesnyggt i höst speciellt  O0
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juli 01, 2015, 09:16:26:26
Du ska absolut inte gå under den av leverantören minsta rekommenderade koncentrationen av härdare. Risken är stor att plasten inte härdar ordentligt. För låg koncentration eller dåligt utblandad härdare är en av orsakerna till s k plastpest eller böldpest. Tyvärr så är det väldigt jobbigt att slipa bort dåligt härdad plast men det finns nog inget vettigt alternativ till det om man kört med för lite härdare.
 
För Reichhold Norpol är det 1,3 % till 1,5 % härdare som gäller. Jag har provat att fråga generalagenten om det går att minska på koncentrationen härdare för att få mer tid på sig i värmen. Svaret var övertydligt. Dessutom får inte temperaturen 20 grader understigas innan plasten är helt uthärdad. Tidiga morgnar är som sagt mest lämpade för jobbet.

En viktig sak till. Härdaren MEK-peroxid ska förvaras vid max temperatur 25 grader. Detta är mycket viktigt. Blir den alldeles för varm så kan flaskan förvandlas till en brandbomb.

Poolersw: ursäkta om vi bluddrar i din tråd. TS kanske kan skapa en ny tråd?
Ingen fara...jag hade inte heller vågat chansa med mindre härdare i än rekommenderat. Om jag minns rätt var topcoaten stenhård redan efter en timma.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juli 01, 2015, 09:20:29:29
 O0 Ja, lamporna känns riktigt bra....om stund ska jag testa vår nyligen inkopplade jetswim, ska bli kul, jag har aldrig sett någon live tidigare.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juli 01, 2015, 23:48:35:35
Det blir lite mysigare med lite växter runtomkring poolen och nu .....även det nya parasollet bidrar. Jag får se om jag gjuter ner parasollfoten på sikt, så slipper man gå och snubbla på den.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: jmb123 skrivet juli 02, 2015, 01:13:47:47
Hej!
Tack för tipsen. Jag hittade en roller på ABC Färgekonomi från Tyskland som är för epoxifärg, fungerade över alla förväntan näst intill ludd fritt. Ytan blev värdig bra, synd att jag inte har mer färg för att måla om botten. Jag måst gratulera till en väldigt fin pool och poolområde bra jobbat O0
Magnus
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juli 02, 2015, 09:43:35:35

Tack.....
Är det bufa swim du använder?
Är det lång levtid?
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: jmb123 skrivet juli 02, 2015, 22:01:29:29
Hej,
Jag köpte Bufa Swim precis som du. Vet inte om det är lång leveranstid, har försökt att få tag på leverantören utan någon framgång.
Magnus
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juli 02, 2015, 22:06:58:58
Är det Ågrens epoxi produkter som har levererat till dig?
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juli 02, 2015, 22:11:22:22
 <sol> Idag blev det mycket bad samt att jag har fått känna lite på vår nya leksak....Jetswimmen. Förmodligen väldigt onödigt, men nu sitter den där och det enda som återstår är att lägga dit de sista stenplattorna samt att såga hål till två ventilations galler.
Det var bra tryck i den, vår dotter på 7 år klarade precis att stå emot på 6-7 meter.
Jag får nog forska i hur strålen ska riktas....ska det bli vågor på ytan eller ska den riktas djupare?
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juli 02, 2015, 22:27:28:28
Mera bad.... O0
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: jmb123 skrivet juli 02, 2015, 23:34:09:09
jag beställde från Ågrens. Han har alltid återkommit /svarat snabbt, men inte nu. Kanske är på semester.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juli 03, 2015, 07:45:54:54
jag beställde från Ågrens. Han har alltid återkommit /svarat snabbt, men inte nu. Kanske är på semester.
Ja, det brukar han....hoppas det löser sig.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juli 03, 2015, 23:58:13:13
Äntligen så kunde jag lägga dit de sista plattorna som döljer jetswimmens maskinrum. Det syns inte mycket...förutom de två ventiler som jag fällde in.


Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juli 05, 2015, 08:46:31:31
Vi hade gäster hemma igår eftermiddag, men under förmiddagen hann jag återställa och fixa till en rabatt som förstördes för ca ett år sedan när vi började med poolprojektet.....
En liten del är färdig iallafall O0
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juli 05, 2015, 22:47:51:51
Hann även såga till de sista stenarna kring poolen, så nu är det mesta färdigt runt poolen.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juli 08, 2015, 20:47:00:00
Då var det dags för gjutning igen, imorgon kommer betong bilen. Håller precis på med armeringen till vinterträdgården..
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: MTQ skrivet juli 08, 2015, 20:49:00:00
<sol> Idag blev det mycket bad samt att jag har fått känna lite på vår nya leksak....Jetswimmen. Förmodligen väldigt onödigt, men nu sitter den där och det enda som återstår är att lägga dit de sista stenplattorna samt att såga hål till två ventilations galler.
Det var bra tryck i den, vår dotter på 7 år klarade precis att stå emot på 6-7 meter.
Jag får nog forska i hur strålen ska riktas....ska det bli vågor på ytan eller ska den riktas djupare?

Tjena, som simmare vill jag ha en så bred och jämn ström som möjligt riktad rakt mot mig. Sen beror det ju förstås på hur du simmar. Är det mest lek o mindre träning så kan du ju skoja till det hur du vill egentligen.
//MTQ
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juli 08, 2015, 20:52:37:37
 :) Jag fick ligga i lite för att hinna få dit golvvärmeslingorna, men nu är dom på plats.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juli 08, 2015, 22:28:43:43
Tjena, som simmare vill jag ha en så bred och jämn ström som möjligt riktad rakt mot mig. Sen beror det ju förstås på hur du simmar. Är det mest lek o mindre träning så kan du ju skoja till det hur du vill egentligen.
//MTQ
Vi kommer nog både leka och motionsimma.
Min fru har kört några 30 min pass och är ganska nöjd...och är hon nöjd , så är jag nöjd <love>.
Min bedömning är att vattenstrålen är 1,5-2 meter bred med den inställning som vi har nu, givetvis lite beroende på var i poolen du simmar.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juli 11, 2015, 07:34:32:32
Då var plattan till vinterträdgården gjuten och klar, allt gick bra förutom att den blev lite ojämn på några ställen, jag får se om jag slipar av den eller ev flytspacklar senare. Vi är inne på att lägga kalksten här senare, vi får se.
Det som också hände var att någon (jag) hade lyckats beställa ca 0,5 m3 för lite betong....inte så smart >:(
......så jag fick dra igång cementblandare igen och blanda till ca 10 kärror.
Fotot är tagit inneifrån och här kommer fönstret ersättas av en pardörrar.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juli 21, 2015, 11:28:30:30
Det har inte blivit mycket gjort kring poolen sista veckorna....men mycket bad, grill och kalas samt lite korta semestertripper. Nu börjar det dock rycka lite kroppen....jag får se vad som blir nästa sak att fixa. :)
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juli 26, 2015, 09:49:42:42
 O0 Jag fick äntligen lite gjort, det lilla planket på ca 2 meter blir en förlängning på fasaden. Jag har även börjar gjuta ner några plintar till planket runt om tomten, dock ca 25 plintar kvar.
Jag och min älskade hustru <love> har dock inte bestämt oss helt för hur planket ska se ut......eller det har vi egentligen fast hon är är är grymt bra på att ändra sig....ibland precis innan jag har börjat med något....men det kan även komma efteråt...." Blev det så" ...." Så trodde inte jag"....
Är det någon mer som känner igen detta?  ;)
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juli 31, 2015, 08:06:56:56
Små fix på många ställen, håller på att fylla upp med bärlager kring vinterträdgården, på med lite stenmjöl till sedan plattsättning senare i höst. Ska även gjuta upp ett trappsteg längs ena väggen där det kommer monterats stora glasdörrar.
Har beställt 3 Schuco glaspartier som skulle kommit innan sommaren, med blev försenade, ska komma vecka 33. Då får först vardagsrummet en ny glasdörr och senare i höst ska de andra 2 monteras i tillbygget/ vinterträdgården.
Tanken är att vi ska kunna använda rummet till nyår.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet augusti 02, 2015, 21:55:17:17
Började skruva upp lite cederträpanel på poolhuset, så här ser den ut nyslipad och obehandlad.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet augusti 02, 2015, 22:03:14:14
Jag hann stryka på lite olja innan kvällen och så här ser det ut då....den ska dock strykas 3 gånger till.  :-X
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: MathiasS skrivet augusti 03, 2015, 08:24:09:09
Blir fint det där!

Egen traktor?
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Mikael Österlund skrivet augusti 03, 2015, 09:30:14:14
Jag hann stryka på lite olja innan kvällen och så här ser det ut då....den ska dock strykas 3 gånger till.  :-X

Fantastiskt fint! Nu blev jag lite nyfiken dock: Vad oljar du cedarn med. Vi försökte hitta vettiga behandlingar för vår cedarfasad men har gått bet!
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet augusti 03, 2015, 23:18:06:06
Blir fint det där!

Egen traktor?
Tack....
Traktorgrävaren är min brors....jag har lånat den ...den har stått hos mig drygt ett år....bra att ha sak. ;)
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet augusti 04, 2015, 00:09:03:03
Fantastiskt fint! Nu blev jag lite nyfiken dock: Vad oljar du cedarn med. Vi försökte hitta vettiga behandlingar för vår cedarfasad men har gått bet!
Inte lätt ...jag har lagt mycket tid på att hitta något bra.
Testar Jotun Benar olja, först 3 lager med med bas olja sedan ett matt lager med Jotun uv skydd.
Jag test oljade ett parti på garaget med detta för 2-3 år sedan, och det har funkat bra. Det sämsta man kan använda är Cuprinol cederträolja, panelen blir svart och det är omöjlig att få bort utan att slipa bort det...helt kasst enl mig.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet augusti 04, 2015, 00:12:11:11
Tog ett kvällsdopp under taket, riktigt skönt. O0
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet augusti 04, 2015, 23:27:17:17
Nu är nästan all cederträpanel uppe, det har tagit 3 kvällar och det är ändå inte riktigt färdigt.
Jag skruvar ner panelen från en vägg på huset, där det ska monteras en skjutdörr nästa vecka. Jag passar på att slipa av panelen samt att alla gamla skruvhål borras ur och pluggas innan jag skruvar upp den på poolhuset.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet augusti 06, 2015, 22:29:48:48
 O0 Jag och min fru tog ett uppfriskande kvällsdopp och sedan kunde vi sitta och njuta lite vid poolen när mörkret kom smygande. Det är inte många kvällar som det varit möjligt att sitta ute denna sommar (utan thermokläder ;).
Detta stärker förvisso min teori om att bygga vinterträdgård/uterum...men visst är det gutt med lite värme...gärna över 13 grader.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: RoffeN skrivet augusti 06, 2015, 22:31:45:45
Det är rätt! Man ska ju hinna njuta också. Inte bara jobba  O0
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet augusti 07, 2015, 15:25:52:52
Det är rätt! Man ska ju hinna njuta också. Inte bara jobba  O0
Ja, visst måste man ta det lugnt en liten stund ibland...men inte för länge. ;)
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: RoffeN skrivet augusti 07, 2015, 20:16:53:53
Sitter just NU tillsammans med frun vid poolkanten och ser solen försvinna. Så nöjd med att vi tog beslutet att bygga pool  O0y
Kära hustrun kom då på att hon vill ha en extra paviljong  ;)
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet augusti 10, 2015, 23:47:27:27
 O0 Ja, visst känns det underbart med egen pool.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet augusti 13, 2015, 07:31:39:39
 O0
Nu har det äntligen kommit hem lite dörrar som skall monteras nära poolen.
Får se om jag hinner få dit någon i helgen.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet augusti 14, 2015, 22:09:26:26
Idag var det dags att montera en av de skjutdörrarna som levererades tidigare i veckan.
Dörren monterades i befintligt vardagsrum, tanken är glaspartiet ska att sudda ut gränsen mellan ute och inne.
Så här såg det ut precis innan och under rivningen av befintlig vägg.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet augusti 14, 2015, 22:13:04:04
 <sol>
Tjejerna fick ha lite kul innan jag tog fram tigersågen.
Sedan blev det ett stort hål och ett allmänt koas då det dammade regält och det låg verktyg och maskiner överallt.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet augusti 14, 2015, 22:28:12:12
 O0
Efter att kämpat med dörrmonteringen i stort sett hela dagen, så var det skönt med ett eftermiddags dopp och något kallt och dricka.
Jag tog ett foto från vardagsrummet.....nu med dörren på plats...känns riktigt bra.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Kalmarman skrivet augusti 16, 2015, 18:34:35:35
Det där blir jvl bra.   O0
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet augusti 16, 2015, 21:34:51:51
Det där blir jvl bra.   O0
Tack!
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet augusti 16, 2015, 21:42:23:23
 :)
Fick en hel del fixat i helgen, förutom inmonteringen av det stora glaspartiet, så hann jag skruva dit det sista Cederträt samt Olja det en gång till.
Jag hann även med att måla den lilla muren 2 gånger med silikatfärg.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: RoffeN skrivet augusti 16, 2015, 22:21:36:36
Verkligen stilrent och smakfullt! Gratulerar till ett snyggt genomfört projekt O0
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet augusti 22, 2015, 21:36:41:41
Verkligen stilrent och smakfullt! Gratulerar till ett snyggt genomfört projekt O0
:)
Tack för dom orden, ja det känns bra att vara så här långt.
Imorgon ska jag börja riva vår balkong för att göra plats för vår vinterträdgård med soldäck ovanpå.
 <sol>
PS! Vilket väder det varit idag, det blev många timmar i poolen.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet augusti 23, 2015, 21:38:33:33
 
Idag rev jag hela vår befintliga balkong med undertak.
Min bror kom förbi på morgonen och hjälpte mig att lyfta bort balkongens järnräcke... även denna gång fick grävaren hjälpa till.
Efter att ha kört hårt några timmar så såg det ut som ett bombnedslag.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet september 05, 2015, 14:48:47:47
Det har varit några intensiva veckor på jobbet, men nu är jag iallafall lite på G med vinterträdgården. Hoppas hinna få dit glaspartierna i helgen. Just nu ligger det bara vanlig takpapp på taket, men det ska även svetsas takduk för att det ska bli tätt. (Ville egentligen ha bandad plåt men det är lite för lite lutning.)
Till våren blir det trallgolv och balkongräcke ovanpå alltihopa.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: borg-nilsson skrivet oktober 07, 2015, 17:18:03:03
Hej!

Vi gjorde en liknande poollösning (Tjäldenblock och polyester) i år och nu börjar vi närma oss vinterstängning. Hur har ni gjort? Antar att stommen inte klarar frysning eller?
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet oktober 07, 2015, 19:28:17:17
Hej!

Vi gjorde en liknande poollösning (Tjäldenblock och polyester) i år och nu börjar vi närma oss vinterstängning. Hur har ni gjort? Antar att stommen inte klarar frysning eller?
Är allt färdigt? I så fall vet jag inte vad som inte klarar frysning? ....eller tänker du på något särskilt?
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: borg-nilsson skrivet oktober 16, 2015, 10:34:10:10
Hej igen!

Ja, allt är färdigt men klarar stommen och polyestern att det fryser  i poolen? Med tanke på expansionen på vatten (c:a 10%) tänkte jag.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet oktober 17, 2015, 23:08:56:56
Hej igen!

Ja, allt är färdigt men klarar stommen och polyestern att det fryser  i poolen? Med tanke på expansionen på vatten (c:a 10%) tänkte jag.
Vi har bara haft pool en vinter och vi har klarat oss utan några frysskador....men säker kan man nog aldrig vara.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet november 04, 2015, 18:03:45:45
 :'(
Dags att stänga poolen, pumpade ur en hel del vatten för att komma under jetswimmen, behåller dock lamporna i denna vinter. Poolroboten fick gå några timmar, sedan var det rent och fint.
Inte alls lika roligt att vinterstänga poolen som och öppna upp på våren.
 O0 Hoppas på en kort och mild vinter....
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet november 14, 2015, 19:30:36:36
Det har varit lite lugnt på byggfronten sista tiden pga utlandssemester och mycket annat att stå i, samt att jag gick och väntade på en plåtslagare som aldrig dök upp.
Nu ska jag försöka köra på lite igen....samt att uppdatera med lite nya bilder från poolområdet.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: kinnhov skrivet november 17, 2015, 21:17:17:17
Hej.

Jag undrar lite över vinterstängningen. Hur gör man med saltklorinatorna, ffa den där "kännarsaken", ska den kopplas bort, vara kvar, eller vad?

Tips om vad som ska göras hade verkligen uppskattats, känns som ett nästan lika stort projekt att stänga poolen som det var att bygga den.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet november 24, 2015, 20:28:03:03
Hej.

Jag undrar lite över vinterstängningen. Hur gör man med saltklorinatorna, ffa den där "kännarsaken", ska den kopplas bort, vara kvar, eller vad?

Tips om vad som ska göras hade verkligen uppskattats, känns som ett nästan lika stort projekt att stänga poolen som det var att bygga den.
Står ganska lite om vinterstängning i manualen, men det enda jag gjorde förra hösten var att ta in givarna samt att bryta strömmen.
Kom dock ihåg att det första du gör på våren är att kalibrera om alla inställningar om du inte vill ha ut en 20 liter pH sänk i poolen, vilket jag fick i våras.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet januari 03, 2016, 09:37:58:58
Pool och bygg planerna har för det mesta flutit på ganska bra, men leveransförseningar av kalksten och takpanel gjorde att det blev en hel del förseningar under november och december.
Planen var att kunna sitta i vår nya vinterträdgård på nyårsafton.
Så här såg det ut 2 dagar innan nyår. Min fru var nog inte helt övertygad om att det skulle funka att sitta där. ;)
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet januari 03, 2016, 09:48:52:52
Vi kunde sitta där till slut, med lite tyg i taket och plast på golvet och en massa ljus....så blev det riktigt mysigt.
Hela familjen är nog ganska överens om att vi kommer få ett nytt favorit rum när allt är på plats. Nu är det takpanel och läggning av kalksten som gäller, sedan montering av braskamin i hörnan som vi klädde med grov ölandssten.
Den första bilen är tagen på den nya pardörren som vi monterade in för att skapa en bra passage från huset.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet januari 03, 2016, 09:59:18:18
Mysigt med mycket ljus och en utebrasa :).
Tända poolen på vintern är minst lika mysigt som att ha den tänd på sommaren.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: kinnhov skrivet januari 05, 2016, 14:21:39:39
Ser riktigt mysigt ut med tänt i poolen.

Måste få fråga, vad gjorde du som vinterstängning?

Uppenbarligen har du lamporna kvar i sina hål, så hur mycket sänkte du vattnet?

Känns som om vi har överarbetat vår, vi bor ju i Skåne, så väldig kallt blir det sällan.

Kan man verkligen inte ha vattnet kvar i poolen om man har bubbeltäcke och pooltak?
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet januari 09, 2016, 09:42:07:07
Ser riktigt mysigt ut med tänt i poolen.

Måste få fråga, vad gjorde du som vinterstängning?

Uppenbarligen har du lamporna kvar i sina hål, så hur mycket sänkte du vattnet?

Känns som om vi har överarbetat vår, vi bor ju i Skåne, så väldig kallt blir det sällan.

Kan man verkligen inte ha vattnet kvar i poolen om man har bubbeltäcke och pooltak?
Ang poolstängning och vattennivå mm. Vi har gjort lite olika med lamporna och har väl inte hittat helt rätt ännu.
Men i år lät jag lamporna sitta i för att kunna tända även på vintern. Förra året fick vi ingen is under taket alls, det är det dock i år, vilket inte känns så bra, då det bara är ca 5 cm vatten ovanför lamporna. Hade det inte varit för vår jetswim, så hade jag inte behövt sänka vattennivån så mycket och då hade jag inte behövt vara orolig, men nu finns det risk att isen skulle kunna spräcka dem. Jag har funderat på att binda en tyngd i varje lampa och sänka ner dem till botten, men just nu känns det inte som ett kul arbete. ;)
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet februari 13, 2016, 09:02:08:08
Sista veckorna har det blivit mest inomhusarbetare, sätta all panel dra den sista elen och nu är jag inne på slutfasen då det gäller vinterträdgården.
Igår flytspacklades golvet och i veckan ska det på hyvlad kalksten.
Sedan är det bara braskaminen och lite belysning som återstår...sedan är det ju alltid lite småfix som lätt glömmer bort.
Sedan ska det givetvis inredas, jag har en bild av hur jag vill ha det, men det verkar inte vara den bilden min kära fru
har, så vi får se om jag kan blidka henne  <love>.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet februari 20, 2016, 15:04:43:43
Passar på att uppdatera tråden lite, inget mysigt väder att vara ute i, det snöar och regnar från sidan.
Så här blev kalkstensgolvet, har precis torkat av det med såpa och vatten. Vi ville ha ett golv som gav ett lite ruffligt intryck, så känslan ska kännas lite mer som utemiljö.
Vi är rätt nöjda med denna hyvlade kalksten. :)
Vår yngsta tjej har precis provsprungit rummet och det kändes bra sa hon.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet februari 20, 2016, 15:16:57:57
Jag hann med en del innan kylan kom innan årsskiftet.
Fick dit dörren till teknikrummet, det var den gammal dörr som vi hade över och det enda som behövdes var omsprutning ovh färgbyte till, svart.
Fick även klart med marksten runt den nybyggda vinterträdgården. Nu har vi faktiskt fått till små ramper vid alla nivåskillnader runt poolen och poolområdet, så det går att köra med en skottkärra eller ev en rullstol om det skulle behövas....lite mer jobb men nu är det fixat.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Erik N skrivet februari 21, 2016, 02:22:29:29
Gillar det där ruffiga teglet. Snyggt bygge, något att bli inspirerad av.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet februari 24, 2016, 21:12:32:32
Gillar det där ruffiga teglet. Snyggt bygge, något att bli inspirerad av.
Tack, tycker också hörnan med ölandsstenen blev bra, vår braskamin ska komma om några dagar, ska bli kul att se när den står på plats.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet april 22, 2016, 22:17:15:15
Ett tag sedan jag uppdaterade tråden. Idag var jag ledig från jobbet och det skulle bli en del trädgårdsarbetare innan det förbeställda rullgräset skulle dyka upp kring lunchtid.
Först skulle hela ytan göras jämn och fin.
Precis kring lunch kom det 4 pall med gräs.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet april 22, 2016, 22:24:06:06
Några rullar på plats.
Bara 3 ton kvar att rulla ut.... ;)
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet april 22, 2016, 22:26:41:41
En bit på väg....
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Engan skrivet april 23, 2016, 20:45:56:56
Så här blev det, när hela taket kom på plats.
Lite småpill återstår dock...
Vad gick taket lös på och vad är det för fabrikat??
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet april 23, 2016, 22:05:01:01
Caljo pooltak AB i kalmar, har levererar det.
Ordinarie pris på taket tror jag är 85-90 tusen, detta var dock ett prototyp tak och dom håller fortfarande på med en del justeringar.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet april 25, 2016, 22:43:41:41
Under fredagen och lördagen var det mycket pyssel med allt rullgräs och en del plattsättning, ska ta ett foto senare.
Under några ruggiga vinterkvällar och helger så jobbade jag inomhus med vinterträdgården, det som återstår förutom soldäcket ovanför, så är det socklar och foder, samt att montera och koppla in takhögtalarna och ansluta till sonossystemet.
Så här blev det med till slut med lite möbler på plats.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet maj 01, 2016, 21:38:04:04
Så här blev det nyutrullade gräset....sett ur fågelperspektiv och från den kommande solterassen, som kommer byggas ovanpå den nyligen byggda vinterträdgården.
Rullgräs är alla tiders, det blir grönt och fint på några timmar.  O0
Under helgen hann jag även få upp några svarta staketribbor.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet maj 12, 2016, 22:48:29:29
Under den gångna långhelgen blev det både poolstart och premiärdopp.
På fredagen var det bara 20 grader i poolen utan någon värmepump ....det var kallt....
Sedan blev det bad både lördag och söndag i ca 25 graders värme. Poolen har hållt värmen hela veckan utan något värmetillskott, nu till helgen vill vi nog ha 27-28 grader iallafall.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Kalmarman skrivet maj 13, 2016, 11:38:45:45
Härligt :-)

Vi ligger nu i skrivande stund på 23° och hade premiärdoppet vid 15° i lördags.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet maj 14, 2016, 20:55:09:09
 >rulla< Gutt att poolsäsongen är igång på riktigt ...drog på värmen igen och till eftermiddagsdoppet, så var det 29 grader.
Jag har hunnit fixa lite också.....nu har muren blivit målad med 3 omgångar silikatfärg.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet maj 31, 2016, 21:35:15:15
Helt underbart med ett bad direkt efter jobbet, det var tänkt som ett snabbdopp, men det blev nästan en timma...30 grader varmt ...då vill mina tjejer aldrig gå upp.
Jag passar på att uppdatera tråden, känner att det blir mycket som egentligen inte har med pool att göra. För oss var det nog allt eller inget när vi drog igång vårt projekt.
Hade vi inte byggt poolen, så hade vi troligen inte byggt varken vinterträdgård eller gästhus/poolhus....och absolut inte lagt 300m2 stenplattor på baksidan.
Hursomhelst så har vi nu än äntligen kunnat skrapa av och snygga till i tomtgräns, där allt grus legat under byggtiden.
Har även fått ditt det mesta av planket, saknas bara grindar och överliggare.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet maj 31, 2016, 21:50:16:16
Har även hunnit montera ditt små fönster bredvid det stora skjutpartier i vardagsrummet. Jag beställde fönstren för länge sedan, kanske lite onödigt, men jag ville att det skulle följa samma linjer som ovanför.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juni 07, 2016, 21:07:00:00
 O0
Nu har vi äntligen fått dit vår romex epoxi/hårdfog, jag har haft en pall ståendes i garaget i 1år nu...men nu är den på plats. Alla fogarna fick först sugas rena från skräp och vanlig stenmjöl till 2-3 cm djup innan det var dags att skrapa och sopa ut fogmassan. Det räckte givetvis inte utan jag måste beställa några säckar till från flisby.
Jag tycker det blev ganska bra tycker dock att sandkornen var lite för stora...men det ser verkligen ut som vanlig stenmjöl.
 <love> Min fru sa att det var vanlig stenmjöl ...hon fick provhugga med en kniv....hon fick inte bort ett sandkorn...lika hårt som cement.
Vi får se om det är bra eller inte om några år...
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Erik N skrivet juni 07, 2016, 21:21:40:40
Rackarns snyggt du gjort. Du har inte svängarna förbi här  >:D
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juni 09, 2016, 21:34:43:43
Rackarns snyggt du gjort. Du har inte svängarna förbi här  >:D
;) Tid är alltid en bristvara....speciellt för poolbyggare....och visst är det skönt när man kan klarmarkera ytterligare ett moment.
 Du är väl klar med allt ....dags att hitta på lite nya projekt??? ;)
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Erik N skrivet juni 09, 2016, 22:44:01:01
Skulle verkligen kunna tänka mig att gå i pension redan nu. För brist på jobb har man inte, dock är det väldigt dåligt betalt...

- Något med altan runt poolen bör göras, för det är inte helt bra. Det är för smalt bredvid.
- Fixa till nybyggda friggen på landet. Köksdelen ska fixas, annars har det varit en massa lister senaste tiden. Och så ska det byggas altan till den förstås.
- Takunderhåll på landet. Lösa vindskivor och lite brädor som inte är i bra skick.
- Har tänkt bygga uterum. Får se om man lyckas lika bra som du har gjort.
- Något slags förråd, garaget kommer man knappt in i nu.
- Taket här hemma måste fixas lite trasiga pannor. Och göras om lite med stegen till skorsten. Men det kommer jag nog leja bort.
- O.s.v.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juni 10, 2016, 23:00:16:16
Skulle verkligen kunna tänka mig att gå i pension redan nu. För brist på jobb har man inte, dock är det väldigt dåligt betalt...

- Något med altan runt poolen bör göras, för det är inte helt bra. Det är för smalt bredvid.
- Fixa till nybyggda friggen på landet. Köksdelen ska fixas, annars har det varit en massa lister senaste tiden. Och så ska det byggas altan till den förstås.
- Takunderhåll på landet. Lösa vindskivor och lite brädor som inte är i bra skick.
- Har tänkt bygga uterum. Får se om man lyckas lika bra som du har gjort.
- Något slags förråd, garaget kommer man knappt in i nu.
- Taket här hemma måste fixas lite trasiga pannor. Och göras om lite med stegen till skorsten. Men det kommer jag nog leja bort.
- O.s.v.
Ja visst är det gutt att ha lite att göra ;)..man måste ha lite planer.....sedan är det ju inte alls lika kul med underhållsarbete som med nya saker.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juli 25, 2016, 22:13:36:36
Min fru har gett mig mer eller mindre arbetsförbud under semestern, jag har knappt vågat titta på en skruvdragare ....så istället för pool och byggfix så blir det mest bad och sol och med 32 grader i poolen blir det ju minst 1 timmars dopp, även för mig.... ;D
Gjorde dock en lite tillbaka blick ca 2 år, då vi startade upp poolen för första gången. Man tänker inte så mycket på förändringen ...utan var ju glad att man bara kunde fylla på vatten.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juli 25, 2016, 22:20:14:14
 :) Känns rätt bra att vara en bit på väg, även om det finns en hel del att göra innan hela projektet är klart. Tog några nya bilder.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juli 25, 2016, 22:24:38:38
En av döttrarna ville gärna var med på bild....barnen älskar och ligga och mysa i vinterträdgården.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: RoffeN skrivet juli 26, 2016, 14:04:13:13
Ett verkligen lyckat projekt. Mycket stilfullt  O0
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juli 27, 2016, 10:42:09:09
Ett verkligen lyckat projekt. Mycket stilfullt  O0
Tack, det är en rätt skön känsla när man får jobba och skapa något själv, och just vid poolbygge verkar det ju bli en del egenarbete.
Har sett att du har legat i en hel del själv också.O0
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: exposed skrivet juli 27, 2016, 16:55:03:03
O0
Nu har vi äntligen fått dit vår romex epoxi/hårdfog, jag har haft en pall ståendes i garaget i 1år nu...men nu är den på plats. Alla fogarna fick först sugas rena från skräp och vanlig stenmjöl till 2-3 cm djup innan det var dags att skrapa och sopa ut fogmassan. Det räckte givetvis inte utan jag måste beställa några säckar till från flisby.
Jag tycker det blev ganska bra tycker dock att sandkornen var lite för stora...men det ser verkligen ut som vanlig stenmjöl.
 <love> Min fru sa att det var vanlig stenmjöl ...hon fick provhugga med en kniv....hon fick inte bort ett sandkorn...lika hårt som cement.
Vi får se om det är bra eller inte om några år...


Hei!

Har du en url/informasjon om denne romex epoxi/hårdfog?
Jeg har lagt 40x40 betongheller med herdende fugesand, men dette tåler ikke hard rengjøring med høytrykksspyler.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: RoffeN skrivet juli 27, 2016, 21:19:19:19
Tack, det är en rätt skön känsla när man får jobba och skapa något själv, och just vid poolbygge verkar det ju bli en del egenarbete.
Har sett att du har legat i en hel del själv också.O0

Känner igen den känslan :)

Nu ligger vi i startgroparna för ett nytt projekt. Har precis skickat in bygglov för ett enplanshus i sten. Givetvis med pool  O0
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juli 28, 2016, 22:05:19:19
Känner igen den känslan :)

Nu ligger vi i startgroparna för ett nytt projekt. Har precis skickat in bygglov för ett enplanshus i sten. Givetvis med pool  O0
O0 Härligt med lite nya planer....
Lycka till!
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet juli 30, 2016, 00:30:23:23

Hei!

Har du en url/informasjon om denne romex epoxi/hårdfog?
Jeg har lagt 40x40 betongheller med herdende fugesand, men dette tåler ikke hard rengjøring med høytrykksspyler.
Min Romex fog kommer från flisby AB. Kan dock inte beställas som privatperson.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: exposed skrivet juli 30, 2016, 15:49:08:08
Hei.

Takker for svar.
Hvordan er det å få rester av romex bort fra hellene? Får man av alt, eller herder dette på overflaten slik at den blir ruglete?
Leste litt om produktene de har, og det virker veldig bra!
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Kalmarman skrivet augusti 15, 2016, 11:47:19:19
Min Romex fog kommer från flisby AB. Kan dock inte beställas som privatperson.

Romex fogen går att beställas från de som säljer Flisby.  Jag köpte min Romex fog från en leverantör i Trekanten..

Men den är kanon.. jag har haft min i två år nu.. och då på ojämn Ölandssten.


Snyggt jobbat.. det blev verkligen en bra miljö totalt sett..   O0 O0 O0 O0
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: MTQ skrivet augusti 19, 2016, 22:00:47:47
Hej!,

En liten fråga: Hur gjorde du under plastningen för att inte få polyester i skruvhålen för armaturerna? Inser att det kan vara lite trixigt att hålla dem rena när man börjar blaska på med plasten.

Har du några andra power-plast-tips så här innan helgens plastningsäventyr?

//MTQ
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet augusti 20, 2016, 09:27:14:14
Hej!,

En liten fråga: Hur gjorde du under plastningen för att inte få polyester i skruvhålen för armaturerna? Inser att det kan vara lite trixigt att hålla dem rena när man börjar blaska på med plasten.

Har du några andra power-plast-tips så här innan helgens plastningsäventyr?

//MTQ
Min bror plastade vår pool, han är van att jobba med härdplaster, men det är egentligen inte speciellt komplicerat.
Jag tror att du läst det mesta från min tråd, men ändå....håll till godo.
-Man bör vara vara 2 personer som hjälps åt.....en som lägger dit väv och rollar och en som blandar plasten och hjälper till att rolla vid stora ytor.
-Ha många spann och rollers på plats, när det har börjar härda är det bara att byta.
-Ha allt nära poolkanten så det går smidigt.
- Har du polyestern i fat eller spann....måste vara enkelt att hälla upp.
- Märk upp på spannen hur mycket du ska blanda, tror vi körde 5 liter i taget.
- Riv av alla kanter på väven som blir synliga....ej klipp el skär.....då är det lättare att rolla ner dem, så dom inte syns.
.......så till din fråga om skruvhål. - jag rullade små kulor av klet (som man sätter upp papper med) och tryckte dit en liten kula i varje hål. Sedan plastade vi bara över. Sedan borrade jag bort plastskalet och pillade ut klettet med en liten virknål...funkade hur bra dom helst.

Lycka till nu....hör av dig om du funderar på något mer.
Jag kan bara säga att att vi hittills är jättenöjda med vår plastade pool.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: MTQ skrivet augusti 20, 2016, 13:38:37:37
Kanon, tusen tack för tipsen.

5 liter i taget låter ju som en bra mängd o häftmassa va ju fiffgt. Kanske går lika bra med en klick silikonfog.

Först skall alla väggar primas så blir de plastning imorgon när det har härdat är planen.

Bara man får lite ordning på logistiken så skall de nog gå fint. Verkar ju inte vara så svårt egentligen.

/MTQ
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: TommyC skrivet augusti 20, 2016, 20:19:29:29
Hans bror är väldigt van vid att plasta. Jag föreslår att du börjar med 2 eller 3 liter. Har du en billig roller så är det svårt att få ut 2 liter innan det börjar härda så köp lite bättre kvalité som bär mycket plast. För att få ut plasten snabbt så får man slabba på ganska ordentligt. Det går inte att finlira som vid vanlig målning. Äh, det där märker du ganska snabbt. Lycka till med plastningen och fuska inte med andningsmask eller kemhandskar. 
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet augusti 20, 2016, 20:34:46:46
Hans bror är väldigt van vid att plasta. Jag föreslår att du börjar med 2 eller 3 liter. Har du en billig roller så är det svårt att få ut 2 liter innan det börjar härda så köp lite bättre kvalité som bär mycket plast. För att få ut plasten snabbt så får man slabba på ganska ordentligt. Det går inte att finlira som vid vanlig målning. Äh, det där märker du ganska snabbt. Lycka till med plastningen och fuska inte med andningsmask eller kemhandskar. 
Ja, det är rätt, det måste gå undan....slarva inte med säkerheten...jag hade vanliga handskar i början och råkade blöta ett finger i härdare....på kvällen hade jag en brännskada på fingret.
Kom på en sak till...ska ni lägga alla lager direkt ....vått i vått, så ni slipper slipa så mycket
När du skall lägga det sista gelcoat/topcoat lagrerna, så skulle jag byta spann/burk efter varje blandning för att slippa ev hårda rester som fastnar på den färdiga ytan ... Som sedan måste slipas bort och coatas om.
Silcon i hålen skulle inte jag ta....då silicon ibland kan påverka och "smitta" andra produkter så de inte fäster el härdar rätt. Har du inget klet, ta vad som helst, lite bomull kanske????
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: TommyC skrivet augusti 20, 2016, 21:05:24:24
Jag kom på en viktig sak till. Förvara härdaren svalt. Glöm den inte i t ex ett uterum som blir varmt av solen. Det kan sluta med katastrof. Det förekommer hemska olyckor med MEK-peroxid. Googla på det.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet augusti 21, 2016, 13:21:15:15
Jag kom på en viktig sak till. Förvara härdaren svalt. Glöm den inte i t ex ett uterum som blir varmt av solen. Det kan sluta med katastrof. Det förekommer hemska olyckor med MEK-peroxid. Googla på det.

Usch, det verkar inta vara några "snälla " grejer det där....men bra förhoppningsvis.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: MTQ skrivet augusti 21, 2016, 13:29:11:11
Tack för råden TommyC o Poolersw. Ställde undan härdaren för säkerhets skull. Den stod ute, men under tak. Nu kom solen fram så för säkerhets skull så har jag den inne eller i skuggan i alla fall.

En en bra mask som jag köpte nytt filter till åsså handskar förstås. Har gått bra hittills. nu är alla väggar grundade och upp, över o runt kanten. Nu står jag och förriver matta för glatta livet och ger mig på kanter o hörn först.

Kör alla lager i ett svep. Lägger på 10cm extra på varje lager för att slippa skarvar som måste slipas. Fick en del tekniktips och sådant från den lokala plastfirman.

Fortsättning följer. Skall uppdatera min tråd oxå så att jag är i fas med den.

Som sagt, tack igen. Plast är helt grymt att jobba med och rätt enkelt när man bara har fått ordning på utrustning och logistiken.

//MTQ
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet augusti 21, 2016, 21:32:24:24
Tack för råden TommyC o Poolersw. Ställde undan härdaren för säkerhets skull. Den stod ute, men under tak. Nu kom solen fram så för säkerhets skull så har jag den inne eller i skuggan i alla fall.

En en bra mask som jag köpte nytt filter till åsså handskar förstås. Har gått bra hittills. nu är alla väggar grundade och upp, över o runt kanten. Nu står jag och förriver matta för glatta livet och ger mig på kanter o hörn först.

Kör alla lager i ett svep. Lägger på 10cm extra på varje lager för att slippa skarvar som måste slipas. Fick en del tekniktips och sådant från den lokala plastfirman.

Fortsättning följer. Skall uppdatera min tråd oxå så att jag är i fas med den.

Som sagt, tack igen. Plast är helt grymt att jobba med och rätt enkelt när man bara har fått ordning på utrustning och logistiken.

//MTQ

Lycka till!  O0
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet september 10, 2016, 09:29:30:30
 <sol> Vilket väder, vi ska ha kräftskiva i eftermiddag och förmodligen en del bad också.
Ville trycka upp värmen till 33-34 grader, men frun tyckte att då är det helt omöjligt att få upp barnen efter 1 timmars bad....svårt nog med 32..... ;D
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet oktober 29, 2016, 19:56:50:50
Imorgon är det dags för vinterstängning, i med roboten några timmar, pumpa ur vatten ner till under jetswimmen, samt i med lite chockklor. Siktar på att behålla lamporna i även denna vinter för att kunna ha dem tända på vintern, det får dock inte bli mycket is för då är det risk för sönderfrysning.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: RoffeN skrivet oktober 31, 2016, 16:14:28:28
Gör som oss. Lägg i en luftpump under lamporna som får gå under den kalla perioden. Var helt isfritt förra året. Dock var det ju aldrig riktigt kallt.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: TobbeN skrivet oktober 31, 2016, 16:43:20:20
Gör som oss. Lägg i en luftpump under lamporna som får gå under den kalla perioden. Var helt isfritt förra året. Dock var det ju aldrig riktigt kallt.
Skulle man inte kunna köra med en dränkpump???
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: psau skrivet november 01, 2016, 09:22:17:17
En dränkpump funkar bra, men de flesta dränkpumpar drar mer än en luft pump som ger samma resultat, samt att en dränkpump oftast inte är gjord för att sitta i 24/7 drift under vatten.
/Peter
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: TobbeN skrivet november 01, 2016, 10:12:48:48
En dränkpump funkar bra, men de flesta dränkpumpar drar mer än en luft pump som ger samma resultat, samt att en dränkpump oftast inte är gjord för att sitta i 24/7 drift under vatten.
/Peter

Så är det ifs men sen har man ju inköpet på luftpumpen som vad jag kan se är mycket dyrare än en dränkpump. Nu har jag ifs redan en dränkpump som jag tömmer poolen med och den behöver kanske inte gå hela tiden man kan sätta den på timmer tex
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet november 01, 2016, 19:21:02:02
Finns ett alternativ till, ta ur lamporna och fästa en tyngd i dem så att dom ligger på botten och lyser. Jag tror dock det kommer funka att ha dem kvar, har aldrig haft mer än en tunn isskorpa under pooltaket och det skulle kunna bli 5-10 cm is innan lamporna fryser.
Hoppas på en kort och mild vinter som vanligt....och vipps så är det dags att starta igång poolen igen. <sol>
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: solhaga skrivet november 01, 2016, 20:17:56:56
Dom skulle väl eventuellt gå sönder om trycket från isen blir för stor?
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: j-t skrivet november 02, 2016, 08:10:18:18
Imorgon är det dags för vinterstängning, i med roboten några timmar, pumpa ur vatten ner till under jetswimmen, samt i med lite chockklor. Siktar på att behålla lamporna i även denna vinter för att kunna ha dem tända på vintern, det får dock inte bli mycket is för då är det risk för sönderfrysning.

Jag vinterstänger på exakt samma sätt, blir de för mycke is så får man hugga loss lamporna helt enkelt men risken för de i skåne är liten till obefintlig :)
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet november 05, 2016, 08:52:29:29
Dom skulle väl eventuellt gå sönder om trycket från isen blir för stor?
Om dom ligger på botten, så måste ju poolen bottenfrysa...det tror inte jag är möjligt här....men man vet ju aldrig.
Just nu sitter dom iallafall i och blir det mycket is får jag väl hitta på något då....tänder jag lamporn smäller isen....blir dock lite dyrt att ha dem tända hela tiden. ;)
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: solhaga skrivet november 05, 2016, 10:02:53:53
Om dom ligger på botten, så måste ju poolen bottenfrysa...det tror inte jag är möjligt här....men man vet ju aldrig.
Just nu sitter dom iallafall i och blir det mycket is får jag väl hitta på något då....tänder jag lamporn smäller isen....blir dock lite dyrt att ha dem tända hela tiden. ;)
Ja, jag menar att trycket borde väl inte bli så stort där lamporna sitter. Om man nu har tömt ner till inloppen vill säga.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet december 13, 2016, 20:21:16:16
Ja, jag menar att trycket borde väl inte bli så stort där lamporna sitter. Om man nu har tömt ner till inloppen vill säga.
<hmm>
Tror nog att 10 cm is skulle kunna spräcka lamporna ganska lätt....det blir stora krafter av is.
Vi får se....halva vintern har ju snart passerat ...snart dags för poolstart ;)
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: solhaga skrivet december 13, 2016, 22:20:47:47
<hmm>
Tror nog att 10 cm is skulle kunna spräcka lamporna ganska lätt....det blir stora krafter av is.
Vi får se....halva vintern har ju snart passerat ...snart dags för poolstart ;)

Men om 10 cm is kan spräcka en lampa, vad kan den då göra med putsen på frigolitblocken, även om det finns foam därimellan?
Eller hela konstruktionen?  <dontkn>

Är det någon som har fått sina lampor spräckta? Är vår oro befogad?  <help>

(Jag betvivlar alltså dig inte, Poolersw, men det kunde vara bra att få fram lite fakta)

Halva vintern, javisst. Men det är först i januari/februari som en längre sammanhållen kyla kan komma, åtminstone här i Västsverige.
Så än finns det tid för åtgärder...
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet december 31, 2016, 09:17:40:40
 ;) Min fru var inte helt nöjd när jag började såga bort vårt Kährs skeppsgolv veckorna innan jul, men det var verkligen dags att göra detta rum färdigt. Nu skulle det läggas kalksten, så det blir likadant som vi har det vid övriga dörrar.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet december 31, 2016, 09:32:01:01
Kalkstenen blev ganska bra, men nu duger det ju inte heller med de möbler vi har haft tidigare, så min älskade  <sol> fru "måste" förnya lite.
Blev ganska bra när allt kom på plats.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet mars 04, 2017, 15:50:14:14
För några dagar sedan kom vi hem från en veckas skidåkning och solen sken från klarblå himmel. Tjejerna undrade om vi kan starta upp poolen snart....och visst blir man sugen på poolstart....får väl vänta några månader till iallafall.
Knappade hem några nya lampor för några veckor sedan.... Led 54 W RGB, tänkte att det borde bli bra när det är dags för pooldisco, vi får väl se om dom funkar som det är tänkt när dom är inkopplade.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet maj 15, 2017, 20:23:45:45
Under den gångna helgen blev det poolstart  O0 trots att det snöade i början på veckan.
Har haft ca 19 grader under taket i flera veckor och drog på värmen, ökade till 22....därefter blev det premiärdopp för en del, jag väntar dock lite till.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: MathiasS skrivet maj 15, 2017, 21:28:59:59
hur funkar lamporna och exakt vilka köpte du?
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: Poolersw skrivet maj 17, 2017, 18:05:10:10
hur funkar lamporna och exakt vilka köpte du?
Har inte hunnit byta till led lamporna ännu, men ska göra det inom kort.
Det ska ju vara 54w, men det är ju RGB och jag vet inte hur dom räknar....vi får se.
Jag hittade lamporna på wish eller geek efter mycket letande, kommer inte ihåg exakt vad dom kostade, men ca 1000kr /st tror jag det var.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: MathiasS skrivet maj 17, 2017, 21:55:15:15
Ok. Du kan väl återkomma med en testrapport och köplänk när du testat.
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: poolisannahed skrivet maj 11, 2018, 23:32:18:18
>:( Nu har vi nog råkat ut för det alla poolägare fruktar mest....läckage. Som tur var så var det ett stort läckage, så jag behövde aldrig spekulera....även om jag först inte ville tro vad som hänt.
I fredags kväll slängde jag i två slangar för att fylla upp poolen till rätt nivå, efter några timmar ca kl 21.00 gick jag ut i mörkret också stängde av vattnet och tyckte mig se att vattnet nått upp till ca halva skimmern...perfekt. Morgonen efter så blev jag rätt paff....nu var vattennivån i jämnhöjd med lägsta nivån på skimmern......hade jag sett fel i mörkret. Fyllde på mer vatten och drog igång cirkulationen en liten stund.....
Vid lunchtid hade nivån åter sjunkit ....ca 3 cm....på några timmar. Kunde inte se något vatten som försvann vid de båda skimmerna.....utan det skulle kunna vara någon av de 2 lamporna i trappan eller något inlopp. Kunde inte se var vattnet läckte ut....men testade karamellfärgstricket....det syntes direkt att det läckte ut vatten vid ett inlopp.
Efter ca 30 min grävande så nådde jag ner till inloppet och dess slangar...det var riktigt blött och det kom mycket vatten hela tiden .....jag hade räknat med att finna en läckande koppling, men vatten kom inifrån poolstommen.....inget kul scenario. När jag satt pluggar i inloppen, så sågade jag bort en bit slang för att komma åt....och då kunde jag konstatera att ingjutningsröret var knäckt ca 10 cm in i poolstommen. Marktrycket med sättningar och grävmaskiner som kört över pemslagen har helt enkelt brytit av röret efter betonggjutningen inne i stommen.
 <hmm> Först tänkte jag att det var dags att ta fram den stora slagborren och bila bort hela röret och och gjuta och plasta igen.....ingen kul tanke....möjligen badbart till semestern. Efter att ha tittat på det knäckta ingjutningsröret en stund, så kom jag fram till några mycket mer positiva alternativ...och har dagsläget bestämt mig för att limma in en 50 mm pvc poolslang rakt in i ingjutningsröret och hoppa över klämkopplingen i denna ända.....men sedan dra slangen rakt ut till nästa klämkoppling.

Jag har beställt ett lim Griffon 05 som ska kunna limma både ABS och PVC plast.

Vad tror ni....kan det funka?

hela bygget är förstås imponerande! MEN jag blir nyfiken på 'karamellfärgstricket' -vad hur vem liksom?  ???
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: poolisannahed skrivet maj 11, 2018, 23:38:55:55
O0 Jag fick äntligen lite gjort, det lilla planket på ca 2 meter blir en förlängning på fasaden. Jag har även börjar gjuta ner några plintar till planket runt om tomten, dock ca 25 plintar kvar.
Jag och min älskade hustru <love> har dock inte bestämt oss helt för hur planket ska se ut......eller det har vi egentligen fast hon är är är grymt bra på att ändra sig....ibland precis innan jag har börjat med något....men det kan även komma efteråt...." Blev det så" ...." Så trodde inte jag"....
Är det någon mer som känner igen detta?  ;)

haha, låter som min fru...  ;D
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: poolisannahed skrivet maj 11, 2018, 23:41:23:23
Det har inte blivit mycket gjort kring poolen sista veckorna....men mycket bad, grill och kalas samt lite korta semestertripper. Nu börjar det dock rycka lite kroppen....jag får se vad som blir nästa sak att fixa. :)

noterade just att du har rännor runt poolen, är det för regn och snösmältning? funkar bra? skulle du gjort detta annorlunda idag? mvh Martin
Titel: SV: Thermopool i hela block.
Skrivet av: iceman skrivet juni 21, 2018, 19:51:51:51
Hei, flott pool du har. Er du fornøyd med størrelsen ?
Ser selv på pool og størrelsen 4,5x9m men er litt usikker på om det er for stort eller for lite ?