Allt om pool, Poolforum!

PoolForum - swimmingpooler => Markpooler. => Ämnet startat av: ehpb skrivet juni 02, 2012, 08:50:26:26

Titel: Måla betongpool epoxy-hjälp
Skrivet av: ehpb skrivet juni 02, 2012, 08:50:26:26
Håller på att renovera en målad betongpool från början av 70-talet. Att blästra gick inte (blästringsfirma gav upp och ville inte längre stå för sin offert med fast pris) så vi fick slipa ner den gamla färgen istället. Sedan har vi lagat sprickor och spacklat vissa partier. Nu har vi målat ett första lager med primer men jag är rädd att poolen-trots att vi var noggranna-inte var tillräckligt torr för nu är betongen väldigt skiftande i färg -vissa partier är mörkare, både i partier och fläckvis. Delvis kan det kanske bero på att det är olika material, dvs gamla lagningar, nya lagningar, spackel mm, men jag är oroligt att det inte räcker som förklaring.
Har vi klantat oss som redan målat? Om så, vad kan man göra för att rädda upp situationen? Någon pratade om en SIKA-produkt, glas-vatten el. liknande- är det någon hjälp?
Tacksam för alla råd och synpunkter!!
Titel: SV: Måla betongpool epoxy-hjälp
Skrivet av: linusberg skrivet juni 03, 2012, 22:29:33:33
Hejsan ehpb, Är inte rätt man att ge råd men kanske lite hopp iaf. Jag spacklade ena sidan på min pool för något år sen lät brinna max 1 vecka innan jag slipade och dundrade på med blå epoxyfärg rakt på. Detta har suttit som sten utan släpp eller så, kanske bara hade tur men men. Så håll tummarna det kanske inte blir så illa.

Att själva betongen skiftar i färg är nog inte något större bekymmer, det blir nog så vid alla ingrepp. Om du menar att betongen börjar skifta färg "igenom" färgen så är det kanske mer illavarslande. Vad använde du för primer, spackel och färg? Om ytan beläggs vattentätt och RF är för högt borde väl inte påverka allt för mycket jag menar torde väl få fukt vandringar i betongen utåt ändå?

Men som sagt jag kan inget om betong, och när det gäller mina lagningar så har jag kört enligt credot: Gud ler mot barn och idioter, och jag är 34.  ;)

/Peder
Titel: SV: Måla betongpool epoxy-hjälp
Skrivet av: Henry Porter skrivet juni 03, 2012, 23:49:02:02
när det gäller mina lagningar så har jag kört enligt credot: Gud ler mot barn och idioter, och jag är 34.  ;)

hahaha! Fantastiskt, gjorde min kväll  :) :) :)