VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan
 

Författare Ämne: Hjälp! Cirkulationspumpen går bara i korta stötar - vad göra?  (läst 525 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Palmen

  • Gäst
Palmen
Hjälp! Cirkulationspumpen går bara i korta stötar - vad göra?
« skrivet: maj 12, 2021, 17:34:47:47 »
Mitt SPA-bad har gått som en klocka i 17 år. Men sedan en tid så vägrar det att värma upp vattnet. Cirkulationspumpen går bara i korta stötar om 8 sekunder och stänger sedan av. På kontrollpanelen blinkar tre lampor som aldrig blinkat förut. Problemen började efter en incident där locket blåst av och vi upptäckte inte det på 2 veckor. 1/3 av vattnet hade ångat bort...
Någon med erfarenhet av LA Spa Oasis? Aldrig haft problem på 17 år så det vore synd att inte kunna laga och fortsätta då kvaliten är topp i grunden. Tyvärr svårt att hitta ngn som servar så gamla SPA:n.

Poolgiganten

Utloggad TommyC

SV: Hjälp! Cirkulationspumpen går bara i korta stötar - vad göra?
« Svar #1 skrivet: maj 14, 2021, 12:09:43:43 »
Gissningsvis så är det dags att byta pumpmotorn efter 17 år. Det låter som väldigt bra kvalité om motorn har hållt så länge. Försök att hitta en likadan pump/motor. Leta efter märkskylt med benämning på pump/motor. Vad de tre blinkande lamporna betyder framgår förhoppningsvis av manualen.
Platsbyggd plastpool 31 kubikmeter med inbyggd trappa och botten i tre olika nivåer. 720 W cirkulationspump. G&J 9,2 kW värmepump ställd på 31 grader. Lågt pooltak Atlanta med skjutlucka och uppfällbar gavel. Klorerar med veckoklorpuckar.

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan