Polarpumpen Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd
 

Författare Ämne: Ovanmark galvaniserad stomme  (läst 13924 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Roger.

SV: Ovanmark galvaniserad stomme
« Svar #30 skrivet: mars 20, 2021, 21:32:52:52 »
Ser också att kloret bleker poolen. Det som är mest intressant är inte vattenlinjen utan de lodräta linjerna som troligtvis är skarvarna mellan de galvaniserande plåtarna. För att göra en lång historia kort (har skrivit om detta tidigare) så kanske Folkpool har rätt i att kalkhalten är viktig för en linerpool?

Puckar bidrar inte med kalkhalt.

Roger

Marknadsledande inom Pooler.

Utloggad Pool-boy

SV: Ovanmark galvaniserad stomme
« Svar #31 skrivet: maj 04, 2021, 07:31:34:34 »
Hej
Det är rost allt som är rödbrunt, inga bakterier så mycket är 100% klart. Den typ av montering av lampor + ytvattenventil som fick av poolleverantören var inte den bästa. Tror att rosten uppstod pga av läckaget vid lamporna, poolvattnet rann ner till poolbotten och är väl ganska aggressivt fast plåten är galvaniserad. Köpte ju denna av Svenska Poolfabriken/Poolkungen och är av Magnelis/varmgalvansierat stål så vet inte då vad som skulle vara bätttre kvalitet för denna typ av pool. Enda som är bättre om man vill fortsätta inom samma material grupp är väl rostfritt stål. Aluminium stomme(markpool) fanns ju tidigare och dessa har ju mycket bätrre korrosionsegenskaper.
Nu är åtminstone rostangreppen bortslipade och zinkfärg påmålat varefter monteringsarbetet kan fortsätta med resterande pooldetaljer.
Poolkemin är ju alltid knepig och inte något som jag tycker har lärt mig helt ännu, en sak som påverkar är taket som påverkar avdunstningen av klor samt att vi har haft hög tempeeratur hela tiden 29-28°C.
Ha en fortsatt trevlig vår och kommande sommar.
3x6m SPF galvstomme
Gullberg&Jansson pooltak

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Energisparprodukter
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Bästa pris på poolsvampen.
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd