VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Fellow

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / Ph som konstant stiger
« skrivet: juli 28, 2023, 11:35:11:11  »
Hej!
Andra året med pool som efter första året egentligen kändes superbra. Men i år får jag inte till mitt ph och har slut på idéer.

Jag har en 7x3,5m pool med aseko aqua net klorautomatik.
Första året, kommunalt vatten gjorde jag av med kanske 3 l syra.
I år är jag uppe i ca 70 liter. Kloret blir aldrig stabilt och förbrukningen blir således hög där också eftersom ph stiger och klorets värde skiftar också då.
Jag har glas i filtret, kör väl med ca 3x vattnets omsättning, har en flödesmätare.
Mina värden beroende på dagens ph minus.
Alka ca 80.
Clf 1.1
Cya 0
Ph, ja... beror ju på vad jag vill men den stiger konstant efter satt värde.

Jag började året med alger, chockade och fick poolen fin efter några dagar. Såg att min alka var i princip 0. Försökte få upp den och den slutade väl runt 160. Men mitt Ph bara stiger ändå. Första året gjorde jag inget åt alka, jag startade poolen och allt bara fungerade förutom klorförbrukingen som var hög. Visade sig att jag råkat ställt filtret på cirkulation så kanske inget konstigt att gick åt klor när jag inte filtrerade vattnet?

Kan detta påverka i år? Är mitt filter trasigt? Jag fick 2 påsar med olika storlekar glas och hällde i om de var grov först sen fint. Missade dock att jag skulle ha i vatten så detta hällde i glasrt "torrt", på med toppen och startade upp.

Har en grå hinna som bildas i breddavloppet med oljig yta om man rör runt de.  Kommer tillbaka hela tiden. Ingen solkräm på veckor, har chockat 2 gånger, knappt något bad nu heller. Drar ca 500ml syra om dagen för o hålla värdet.

Jag har kört med 7.0 buffert mot asekon o den behövdes justeras 0.1 upp, den reagerar direkt på ph omslaget iaf och visar samma värden om och om igen så tror inte proben eller asekon är problemet utan något som driver upp ph.

Mäter med en poollab 2.0

Jag slår nu om till cirkulation för o utesluta filtret. Kan man plocka bort reglaget när den kör i cirkulation eller måste jag stänga av? Tänkte om den passerar i ventilen och är stängd ner så borde jag väl kunna plocka bort filtret och låta den köra för att kolla i filtret?

Bifogar bild på min ph prob. Fösta är från leverans, andra från nu. De är svarta saker som flyter runt inuti, om de kommer från texten som verkar flagnat på proben eller inte vet jag inte. Kristalliseringrn ser heller inte ut som tidigare.
Min poolleversntör sa att jag skulle förvara ph proben i vanligt vatten under vintern vilket jag nu inser är fel. Så kanske bara o beställa en ny prob?

Den vita "staven" som sticker ut ser ut att ha varit av sen leverans såg jag nu.

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag