CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Teknik / Badfabriken spabad Cyrba
« Senaste inlägg av perbane84@gmail.com skrivet Idag kl. 22:51:45 »
Tjenare, har ett äldre spa med Cyrba system. Detta har lagt av och jag har lyckats komma över ett system från ett något nyare spabad med samma styrsystem. När jag köpte detta var kablar klippta och går inte riktigt att utröna vilket som skall till vad. Någon som har ett spabad med cyrba styrsystem som skulle kunna vara behjälplig med några foton hur det är kopplat på era bad? :)
2
Markpooler. / SV: Granitkeramik runt poolen - dålig idé?
« Senaste inlägg av misterO skrivet Idag kl. 18:18:35 »
Tack för svaret!

Skulle du säga att det är för lite struktur på den här produkten? https://stenbolaget.se/products/granitkeramik-singo-600x600x20?
3
Vatten och kemi / Rosa liner
« Senaste inlägg av Basic skrivet Idag kl. 16:54:10 »
Någon som stött på detta tidigare?

Tömmer nu för att se om jag kan tvätta rent eller om det är så att nytt vatten rensar bort eventuella föroreningar..
4
Markpooler. / SV: Granitkeramik runt poolen - dålig idé?
« Senaste inlägg av nyburjare skrivet Idag kl. 14:33:41 »
En tålig svart klinker i granitkeramik med strukturerad och matt yta som minskar risken för halka. C Ardesia är lämplig att ha både utomhus och inomhus, exempelvis i en utomhustrappa, hall, badrum eller runt pool. En klassisk klinker som ger ett lugnt och harmonsikt intryck.

Konradsson
5
SpaForum / Hur vet jag om pumparna och underhåll av badet körs?
« Senaste inlägg av JappOkejJa skrivet Idag kl. 13:13:21 »
Kanske en konstig fråga men kan jag titta på något sätt utan att behöva skruva upp sidan av badet om pumpar och "underhåll" av spabadet körs? Anlednigen till detta är att badet har låtit konstigt i perioder några dagar med högt ljud och det förmodar jag är när de har körts men nu verkar det tyst igen. Jag vill dock veta att de fungerar så de inte lagt av helt. Kan jag kolla detta på något sätt?

Och vad händer med ett spabad som står med vatten i om pumpar och allt skulle lägga av? Skulle vattnet börja lukta illa etc? (Jag badar aldrig i mitt spabad utan det bara står på med vatten i och jag lägger i klor någon gång varannan månad eller så)
6
Markpooler. / Granitkeramik runt poolen - dålig idé?
« Senaste inlägg av misterO skrivet Idag kl. 12:12:41 »
Hej!

Ska bygga thermopool 4x8. Funderar på att lägga granitkeramik - 2 meter runt poolen. Men jag funderar lite på halkrisken.
Har små barn och funderar på om det är en dålig idé?

Och granitkeramik, är det något att ha. Om inte, varför?
7
Markpooler. / Gjuta minipool i vattentät betong
« Senaste inlägg av Nybyggarn3 skrivet Igår kl. 22:01:23 »
Hej,
Som ämnet avslöjar är jag inne på att anlägga ett mindre bad på tomten. Exakt storlek är inte bestämt men typ 2x3 meter. Kanske inte riktigt räknas som pool men jag provar här.

Jag har läst allt jag hittar om att gjuta en vattentät konstruktion i betong, inte minst hör på forumet. Är långt i från någon betongare men har slarvat med lite enklare projekt, till exempel plattan till huset vi bor i. Jag inser att det är komplicerade saker och att det kanske (troligen) slutar med att jag får inse mina begränsningar och gå vidare. Jag vet  att det finns mycket kompetens här, så jag tänkte att det är värt att fråga.

Egentligen har jag massor av frågor men börjar med det mest grundläggande, själva stommen. Jag har förstått att det ska vara rätt kvalitet på betongen och ordentlig tjocklek och armering. Vidare har jag hittat både de som gjuter väggar och golv i ett svep och se som gjuter plattan först och tätar skarven.

 Jag undrar om någon har något tips om vart man hittar information om hur man bygger en hängform för att gjuta golv och väggar i ett svep? Jag antar att man behöver ett lock på golvformen då, med luckor som kan vara öppna när botten fylls?

Och som sagt, jag är fullt medveten om att detta troligen inte är lämpligt för amatörer som mig själv.
8
SpaForum / Viskan pump med korrosionsskador
« Senaste inlägg av KJR skrivet Igår kl. 21:11:43 »

Hej!
Har ett Viskan Björkö spabad 5 år gammalt. Nedsänkt i altanen så inte inne o pillar på insidan i onödan. Bytte dock uv/ozonlampa i helgen och såg då att elektronikboxen till pumpen tagit skada.
Mailade viskan support några bilder och fick följande svar:

”Det ser ut som om det läckt ner från Ozonatorn en längre tid på cirkulationspumpen, tycker du bör byta den.”
https://www.viskanspa.se/spabad/reservdelar/cirkulationspump-gecko-aquaflo/

Om det läckt länge undrade jag om ngt monterats fel men fick då svaret:

”Nej inget som är fel monterat däremot är det säkert packningen som gett sig, detta är förbrukningsvaror som behöver bytas emellanåt.”

Ingen som sagt till mig att packningar behöver bytas. Pumpen funkar än så länge, ny pump kostar 6500kr.
Vad göra?
Med vänlig hälsning, Karl-Johan
9
SpaForum / Spabadet har börjat låta konstigt
« Senaste inlägg av JappOkejJa skrivet Igår kl. 13:59:22 »
Jag har ett spabad som har börjat låta märkligt. Det är inte konstant utan bara till och från så jag antar att det är när pumparna kör eller liknande för att sedan slå av?

Jag har inte badat i spabadet på över ett år minst så det är ingen inställning eller annat som jag har fifflat med. I samband med att jag mäkte ljudet så såg jag även att vatten nivån hade sjunkit i badet men jag vet inte om det är relaterat eller inte då jag väldigt sällan kollar till vattnet eftersom ingen badar i den. (Har nu fyllt upp vattnet igen till rätt nivå men ljudet kvarstår)

Jag har spelat in en video på ljudet:

https://www.dropbox.com/scl/fi/g3h4knwr2fxpgordaiktp/VID_20240415_125810.mp4?rlkey=f9to2piy53xv6898bmap9ot1b&dl=0

Någon som vet vad som kan vara fel?
10
Säljes / Inverter poolvärmare bortskänkes
« Senaste inlägg av vallgatan skrivet Igår kl. 13:37:00 »
Hej!

Jag har en welldana inverter som jag skänker bort. Den har ett skadat kontrollerkort för fläkten som behöver bytas. För övrigt funkar den ok. 4 år gammal. 10kW. Bortskänkes mot att den hämtas. Att jag inte byter själv beror på att jag köpt en ny inverter som är lite större för att korta uppvärmningstiden och jag tycker welldanan var lite underdimensionerad för. min pool. Finns i Lomma i skåne, först till kvarn...
Sidor: [1] 2 ... 10
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag