CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag
 

Författare Ämne: Är sugen på ett spabad!!  (läst 3165 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad meee69

Är sugen på ett spabad!!
« skrivet: februari 04, 2014, 21:52:28:28 »
Vi har blivit sugna på att skaffa oss ett spabad vad ska man välja något man bör tänka på???
vågar man skaffa ett billigare typ från Bauhaus?

Poolgiganten

Utloggad Erica

SV: Är sugen på ett spabad!!
« Svar #1 skrivet: februari 04, 2014, 22:26:32:32 »
Vad letar du efter ? Utomhus ? Inomhus ? Storlek ? Vad det gäller billiga varianter så kan de säkert fungera utmärkt, men det gäller väl nästan alla produkter att väljer man billigare, mindre kända märken så är det en klar fördel att vara lite händig och kunna fixa saker. Serviceorganisation och liknande är väl ofta där det brister. Rena prestanda är väl ofta helt ok även på no-name produkrwe.

Utloggad elvings

SV: Är sugen på ett spabad!!
« Svar #2 skrivet: februari 05, 2014, 10:25:25:25 »
Har ett från bauhaus. Har ej haft några problem och andra användare från detta forum har sagt att Denform (bauhaus leverantör)har givit bra support på deras inköp vid frågor.

Har mitt utomhus. Haft så sedan inköp 2011.
Det som hänt har varit mitt eget fel. Dvs fått lock och kuddar missfärgade pga att jag alltid hade klor i spat. Det har jag inte längre utan klorerar efter bad och minst en gång i veckan.

Att tänka på:

Provligg: Bauhaus minsta var inte bekvämt för mig. Köpte en storlek större och är nöjd.

Dyrt är inte bäst: Vad jag menar är att du bör gå på rekommendationer på spat. Ej på rekommendationer enbart grundat på försäljare/affär. Alltså, en person som köpt ett dyrt bad av en affär och aldrig haft problem rekommenderar tyvärr den affären. Att rekommendera en affär bör man bara göra om man haft problem och fått bra hjälp. Det går bra att rekommendera spat men inte affären om man ej haft problem. Alla försäljare/affärer är trevliga om de kan få sälja(, någon idiotförsäljare kan dock finnas). För övrigt hade jag kunnat köpa tre till fyra spa-bad innan jag var uppe i den prislapp som det första spat hade jag var intresserad av hos en välkänd affärskedja specialiserad på pool o spa.

Det är mycket electrolux kontra elektrohelios på marknaden: Dvs att det är samma maskiner/komponenter men med olika namn. (Elektrolux var smarta och tjänade grovt på att bara byta märke och kalla det budgetmaskin trots samma maskin.)

Vad vill du ha?: Vill du ha vattenfall och inbyggd stereo för kanske 30 000 extra eller är det ok att använda egen stereo? Själv gillar jag att ha det tyst när jag tittar på stjärnorna och när jag bubblar hör jag ändå ingen musik.

Mitt önskemål vid eventuellt spabyte: Jag har idag en (1) ljuskälla. Den ger massa olika färger så det är ok. Dock hade jag nog gärna haft en ljuskälla till från en annan sida. Har man en ljuskälla så är det lätt att den blockeras av en person och hela spat blir dovt. JA, det gör skillnad med ljus. Skulle aldrig köpa ett spa utan ljus i vattnet.

Storlek: Skulle aldrig köpa ett spa för två personer. Jag vill ha plats och det är trevligt att ta en pilsner med bekanta. Varför ett spa för två även om man bara är två i hushållet? Jag klarar mig med att sitta på en köksstol också men vill hellre ha en soffa framför TVn.

Form: Min åsikt är att ett runt spa passar sig på hotell och liknande där man skall prata och inte njuta under stjärnhimlen eller liknande. Fyrkantigt är att föredra (Jag skrev ej kvadratiskt). Mer plats i fyrkantigt och du kan sträcka ut dig genom att ligga eller bara breda ut din lekamen.

Placering: Sänk INTE ned ditt spa i golvnivå. Hur gör du när du skall gå i och ur vattnet i badhuset? Dyka eller hoppa går bra men det är inte lätt eller skönt att ta sig i när vattennivån är i höjd med med fotsvampen  :)  När du tar dig upp ur en bassäng på badhuset utan stege så är det kålmask-stilen som gäller. Det är inte skönt från ett spa som står utomhus. Ser säkert jättetjusigt ut att ha i nivå med golv men opraktiskt. 20-30 cm ovanför golvnivå funkar då du kan ta stöd med handen vid i och ur gående.
Denform 61, Intex Ultra 17m3 + Aquaheat 13-3p 2017-06-29. luxlama 12HI förpassad till kyrkogården 2017-06-19.

Utloggad meee69

SV: Är sugen på ett spabad!!
« Svar #3 skrivet: februari 06, 2014, 00:25:17:17 »
Tack det ska vara ett spabad för utomhusbruk och jag behöver modell större då vi är 7st i familjen :D


Utloggad jottor

SV: Är sugen på ett spabad!!
« Svar #4 skrivet: februari 20, 2014, 16:45:28:28 »
Hej jag hade en inomhuspool som var lite sliten ville ha ett spa i hålet i stället. Efter flera års sökande så blev det ett swimspa istället. mycket mer plats och mer användbart tycker jag.

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag