CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - utopiazz

Sidor: [1] 2 ... 84
1
Markpooler. / SV: Schaktmassor
« skrivet: augusti 22, 2011, 13:38:53:53  »
Problemet med att "dumpa" massorna via kommunen verkar vara att det ska finnas någon form av miljö/ursprungsdokument.


2
Markpooler. / SV: Hur bygger jag en sån här finfin pool?
« skrivet: augusti 04, 2011, 08:50:10:10  »
Visst är det läckert med mer avancerade former på poolen. Inte speciellt mycket svårare att gjuta/formsätta än raka sidor men det tar längre tid.

Ett problem som man bör fundera på innan man börjar gräva och gjuta är hur man ska täcka poolen. Ska det vara tak eller duk över poolen? Enklast med tak om poolen inte är i "normala" former men det kräver mer plats.

3
Markpooler. / SV: Använda linerskimmer (etc.) i kaklad pool?
« skrivet: augusti 03, 2011, 08:56:30:30  »
Om det går eller inte är svårt att svara på. Det beror nog till stor del på hur kragen ser ut men Soporo har tejper som säkerligen kan ersätta linern. Säkrast är nog annars att kontakta Sopro.

Utdrag från produktbladet gällande Sopro DSF 523
Citera
Provision shall be made for incorporation of Sopro DMW 090 sealing collar for walls, Sopro DMB 091 sealing collar for floors and Sopro DB 438 sealing tape at wall and floor penetrations, perimeter and movement joints

http://de-en.sopro.com/products/tfp/fliesentechnik/adt/abdichtungen/46415/db_438.html

4
Markpooler. / SV: Pooltrappan har fått "bulor/knölar"
« skrivet: juni 21, 2011, 14:24:33:33  »
Tackar för omtanken! O0 Köpt allt av en poolfirma, inklusive montering. Påtalade felet inom två år från leverans. Säljaren hävdar att garantin (24 mån) gått ut. Men att reklamationsrätten är 3 år och därför "lyckats" få en ny trappa åt mig.

Om säljaren lämnar 24 månaders garanti och du inom den tiden påtalar ett fel som sedan bekräftas vara ursprungligt så är dom skyldiga att reparera/ersätta skadan. I min värld innebär det att du ska vara helt skadeslös rent ekonomiskt.

Det som kan ställa till det är när garantin började löpa, vid leverans av delarna eller när poolen monterats och överlämnats till er som köpare. Det normala torde vara att garantin börjar löpa vid överlämnandet till er (alltså efter leverans och montering).

Sen att poolfirmarn inte har kvar någon garanti hos sin leverantör är inte ert problem!

5
Markpooler. / SV: Pooltrappan har fått "bulor/knölar"
« skrivet: juni 20, 2011, 13:25:25:25  »
Återkommer när det löst sig, och är klart.

Skälet till min fråga om hur ni köpt delarna handlade om vilka möjligheter ni har att kräva ersättning även för andra kostnader än att bara få en ny trappa.

6
Markpooler. / SV: Pooltrappan har fått "bulor/knölar"
« skrivet: juni 17, 2011, 12:42:41:41  »
Skönt att dom ger er en ny trappa.

En viktig fråga i sammanhanget är hur ni köpt pool och trappa och hur länge sedan ni köpte den?

7
Byggtrådar / SV: Dags för monsterpoolen!
« skrivet: juni 16, 2011, 22:37:05:05  »
Postat en tråkig bild....

Eftersom den är spräckt men inte särad så bör det gå med spett eller i värsta fall spräckkilar. Men du kan även vänta liiite till. Har varit med om att det inte hänt ett skit på ett dygn och sen när man kommer ut på morgonen så ligger stenen i tre bitar

9
Byggtrådar / SV: Sjöbopoolen
« skrivet: juni 13, 2011, 08:53:51:51  »
Med rätt behandling kan telefonkiosken bli en trevlig duschkabin

10
Ovanmarkspooler / SV: Lutning
« skrivet: maj 30, 2011, 14:56:34:34  »
Är det nån som har uppvärmningen som jula säljer och vet om den är bra?
Beror på vilken värmare du tänker på? Den billiga är billig och fungerar hyfsat bra men livslängden är rätt begränsad. Vi har några mattor som är tre år gamla, dessa läcker lite i kopplingarna. Inte mycket men tillräckligt för att det ska vara irriterande.


Behöver man bygga in poolpumpen eller kan den stå fritt bredvid?

Slarva inte med säkerheten! Bygg en låda till pumpen och placera den så långt från poolen du kan (minst 2 meter är kravet), anslut helst inte pumpen med lös skarvsladd över gräsmattan och se till att använda jordfelsbrytare.

Vad är det för krav att pumpen måste stå minst 2 meter från poolen? Det står inget om i vår installationsbeskrivning och på bilder står pumpen strax utanför poolen som det blir om man kopplar ihop pumpen med poolen?
Vi har monterat vår pump precis utanför poolväggen och hade tänkt bygga in den under altangolvet som kommer gå fram till poolen (självklart med lucka så man kan sköta om pumpen och backspola, rensa filter o s v.)
Är det helt galet alltså? :-\

Nej det är inte helt galet men det beror på förutsättningarna. All el inom Zon 0 och 1 måste vara fast installerad och det får inte finnas kopplingsdosor eller uttag (finns undantag för Zon 1). Att pumpen monteras under ett altangolv betyder inte automatiskt att den hamnar utanför Zon 1 utan det beror som sagt på förutsättningarna

Att det inte står i er installationsanvisning betyder inte så mycket. Er pump har säkerligen ett fabriksmonterat sladdställ (stickpropp). Den pumpen får du i normalfallet inte montera närmre poolen än två meter eftersom den inte räknas som fast installerad.

Om du orkar förkovra dig så finns det mer info här
http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=1973.msg15150#msg15150

Sidor: [1] 2 ... 84
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag