CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Fredde-Gbg

Sidor: 1 [2]
11
Övriga frågor! / Varning för dåliga PEM klämkopplingar
« skrivet: juli 23, 2017, 01:34:05:05  »
Så här hittade jag mitt ena inlopp i går.  Pissade ut 2 litet i minuten. En 50mm PEM klämkoppling med 2" invändig gänga som läcker. Det fanns ingen chans att få den så torr att det gick att limma och jag hittade inget bra att plugga med så jag fyllde med silikon och silvertejp vilket i princip fick ner det till stora droppar. Poolen är nyinstallerad och har varit i gång i ett par veckor så det är inga frysskador det handlar om.  Jag är mycket missnöjd med min leverantör/installatör och var övertygad att dom dragit sönder den.

Drog iväg till PoolStore (det är inte PoolStore som är min kassa leveranör, dom ligger bara bra till rent geografiskt) och köpte en ny rak samt en 90 graders.

Men efter lite inspektion av den nyinköpta kopplingen av märket Cepex så får jag nog avskriva poolfirman som skyldig och istället konstatera att det är formsprutaren som rövat till det.

Hittade nåt som ser ut som sammanflytning i plasten men tittar man närmare på det så är det precis efter ingjötet. Vet inte vad det beror på men jag skall ta reda på det direkt efter semestern. Jag har exakt samma skador på mitt andra inlopp och det stämmer exakt med läckaget på den som läcker. 

Bifogar en invändig och en utvändig bild där man om man zoomar in ser problemet. Tänkte att det kan vara bra information speciellt för dom som har motfyllda poolväggar, 2l/minut på varje inlopp är en rätt ordentlig läcka på ett par dygn.




12
Övriga frågor! / Värdera reklamation?
« skrivet: juli 09, 2017, 20:40:19:19  »
Har en hel del reklamationer. Det mesta rent jävla slarv av leverantören, alternativt okunskap. Jag har en slant kvar att betala som inte är fakturerad ännu och jag har inte tänkt göra det innan mina reklamationer är fixade eller reglerade på annat sätt. Så skulle nån kunna sätta peng eller tid på mina fel så vore jag tacksam.

# material, en lampa funkar inte (stor variant med LED ljuskälla)

# lamporna inte installerade enligt leverantörens anvisningar med kabel för att kunna lägga upp lampan på kanten. Istället är det ca 30cm kabel. I sig en liten sak men jag har haft en elektriker på plats som gjort en snygg och prydlig installation från kabeländan från lampan. Elektrikern är tillfrågad och bedömmer det som 3000kr arbete inklusive framkörningsavgift. Men hur mycket är rimligt utöver elektrikerns kostnad?

# Skit under linern i botten, ett ställe med en större klump. Helt obegripligt att dom missat det? Placerat en meter från kant rakt under ett inlopp.

# undermattan under linern i botten uppvikt hörn så det blir ett "steg" i linern ungefä 50x20 cm

# spår i linern efter en glipa i undermattan som troligtvis inte är tejpad. 2cm bred hela poolens längd (8 meter)

# mycket veck i helgaveltrappan

# skurit bort för mycket (eller på fel ställe) underlagsmatta på väggen vid ett inlopp så det är en stor grop i linern jämte inloppet.

# jet-swim läcker i packningarna som Titanic.

# läckande limmning vid bypass

# läckande limkoppling inlopp cirkulationspump

# läckande limkoppling utlopp cirkulationspump

# alla limmade kopplingar till slang är extremt slarvigt med sned inkoppling.

+ lite andra ganska allvarliga saker som jag troligtvis får anledning att återkomma om.

Pratat med två pool-leverantörer, den typen av leverantörer som har bemannade butiker och svarar i telefon. Fick skapligt samstämmiga uppgifter om att det rör sig om 25000kr om dom skulle åta sig att fixa till underlagsmattans vikta kant samt smutsen men med friskrivning på linern som kan vara jävlig att få dit bra eller öht pga genomföringar. Kommentarer på dom uppgifterna?


13
Teknik / Misslyckad limmning av kopplingar
« skrivet: juli 04, 2017, 22:40:51:51  »
Pool-leverantören som jag mot bättre vetande även köpte en installation av har kapitalt misslyckats med limmade kopplingar. Det droppar ur en del och står starka strålar ur en limmad koppling vid pumpen. Återkopplingen från leverantören är noll och inget trots ett 20-tal samtal och SMS. Jag kunde i princip kommunicerat med flaskpost.

Hur gör man för att fixa till detta kortsiktigt samt permanent och korrekt?

Tittar man noga på bilden så ser man en finnstråle på trycksidan pumpen som skjuter upp till höger.


14
Teknik / Läckande Jet-Swim
« skrivet: juni 28, 2017, 17:36:32:32  »
Har precis fått min Astral Jet-swim installerad. Nu när jag kommer hem och tittar på det så läcker det vatten vid genomföringen till den tunna transparanta slangen till tryckaktiveringen.

Vet inte riktigt vad man gör åt det men ser ut som om man endast kommer åt det från poolsidan. Nån som vet om det går att demontera yttersta sargen mm utan att sänka vattennivån? Mina förhoppningar att poolfirman skulle fixa det ser jag som obefintliga.

15
Uppvärmning / Hur styra värmepump?
« skrivet: juni 20, 2017, 23:56:51:51  »
Frågan har varit upp tidigare...

Men hur styr man värmepump vs. cirkulationspump på bästa och smidigaste sätt? Jag kommer (som många andra) att köra cirkulation och värmepump under dagtid.

Men hur styr ni andra? Klocka på värmepump eller på cirkulationspumpen? Eller hur gör man?

Säljarn som sålde på mig paketet hävdar bestämt att man sätter en klocka på cerkulationspump och UV-filter och då skulle värmepumpen liksom följa med på nåt sätt (HydroPro +) Nu när det är dax att koppla in har jag frågat andra på poolfirman och dom vet inte alls, alternativt "det vet elektrikern".

Så hur gör ni andra?

16
Övriga frågor! / Fog mm till stensarg?
« skrivet: juni 18, 2017, 22:59:11:11  »
Håller på med limmning av granitsarg och har lite frågor.

Den första är fog. Vad fogar jag med, mjuk eller hård fog? Speciell utefog, epoxi fog (helst inte!!!). Vad skall man ha? Jag har varit inne på mjuk fog, typ nåtmassa eller nåt liknande men vet inte.

Nästa gäller limmet. Satte första raden med Illbruck PU700 och när den tog slut fiskade jag fram en "stenlim" till sprutan från Biltema i tron att det var samma skit. Men det visade sig vara helt annan karaktär på Bilteman. PU700 sjunker fort ihop och blir en bärnstensliknande sörja, liknande smält socker. Biltemas variant är mer som fogskum, bär upp stenen på ett helt annat sätt så man får verkligen inte lägga några "stora korvar" för man har inte kraft att trycka ut det. Sen är stenen hal som en hoover-board tills limmet biter.

Nån som har synpunkter på Biltemas stenlim eller på Illbrucks PU700 med för den delen)? Satte bara två stenar med Biltema och kan köpa mer PU700 imorgon om det är nån som kan tala om att Biltemas gägga suger.

Stenimpregnering? Är det nåt man behöver?

17
Ovanmarkspooler / Sätta granit poolsarg??? HUR?
« skrivet: maj 09, 2017, 17:13:22:22  »
Har gjutit min Thermopool och skurade toppytan så den är riktigt jämn. Nästa vecka skall linern sättas och linerlisten (jag har den inte ännu) skall enligt poolföretaget bygga ytterligare en cm.

Skall ha en granitsarg men frågan är hur katten man får dit den snyggt. Granitsargen är riktigt snyggt sågad med knivskarpa snitt på sidorna och en planslipad undersida som borde vara utmärkt att limma med tex stenlim. Eftersom jag redan investerat i sprutan till allt fogskum så tänkte jag fortsätta på inslagen väg och sätta stensargen med detta lim http://www.biltema.se/sv/Bygg/Kemikalier/Lim/Stenlim-2000029972/

Men om nu sargen bygger ytterligare en cm så funderar jag på hur fan det skall gå till? Flyter man upp den sista cm så man kommer upp i nivå till listen och limmar sen eller använder man istället ett fix som klarar 1cm bygghöjd eller är det tom så att limmet fixar 1 cm (knappast troligt).

Tips mottages tacksamt av er som redan har sarghelvetet på plats......  <dontkn>

18
Övriga frågor! / Soldusch?
« skrivet: april 02, 2017, 10:16:57:57  »
Håller på med poolbygget och planerar för både ett utekök och en soldusch. Har varit runt och tittat lite på dom lokala byggvaruhusen men tycker mest det är skit. Mycket plast och risig kvalite.

Har även tittat på denna och då i kombination med en vanlig duschblandare och vadå?https://www.blocket.se/ostergotland/Solfangare_100L_for_varmvatten_094804_68848396.htm?ca=15&w=3

Nån som har tips på både ordentliga solduschar och vad jag skulle kunna bygga med för att få ihop nåt robust som tål det det utsätts för ute i kombination med solfångarprylen från blocket?

19
Övriga frågor! / Ny på pool - många dumma frågor
« skrivet: december 01, 2016, 19:29:31:31  »
Har bestämt oss för pool och har beställt ett paket. Det blir en thermopool på 4x8m med hel gaveltrappa. I princip komplett tror jag med värmepump och UV-filter. Skall vara badbart 1 juni och sen blir det pooldäck som förhoppningsvis är klart till semestern.

Lite frågor..

Poolen kommer att placeras helt ovan mark. Säljarn påstår att det inte behövs några kompletterande gjutna stöd utan bara lite mer armering i väggarna. Var är era erfarenheter runt det? Brukar man gjuta en kontrefor mitt på varje långsida? Har sett vissa leverantörer som gör det.

Jet-Swim? Är det nåt att ha? Hade i princip bestämt att vi inte skulle ha men har hört från flera som har det att det används mycket både till simträning och lek. Skall man ha en så är det ju nu.

Och hur placerar man en Jet-Swim, hur djupt? Och hur placerar men den i förhållande till skimmern som jag antar skall sitta på samma gavel?

Och var hittar man en JetSwim till bra pris? Det drar iväg ordentligt att bygga pool och JetSwim ryms ärligt talat inte i min budget. Är inte ute efter nåt som funkar för en elitmotionär utan det är trött motionär som gäller. Funkar det med nåt paket från Ebay för 8000kr?

Pooltak? Samma sak, har inte råd med det taket jag vill ha och dom billigare skjutbara taken är för fula. Hittade en bra kompromiss i Zabra pooltak. Nån som kan säga nåt om det?

Sidor: 1 [2]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag