Allt om pool, Poolforum!

PoolForum - swimmingpooler => Ovanmarkspooler => Byggtrådar => Ämnet startat av: Tobbe S skrivet juli 18, 2015, 22:48:18:18

Titel: Återfyllning av rund plåtpool
Skrivet av: Tobbe S skrivet juli 18, 2015, 22:48:18:18
Jag har precis satt upp en rund plåtpool (Ellips Milano) och funderar över återfyllning runt halva poolen som står i en lutande backe, 0 cm i ena ändan och 70 com i andra. Jag har läst några inlägg om mager betong som alternativ... även om min poolleverantör skriver att man inte ska återfylla denna modell. Men det vore en stor fördel om jag skulle kunna fylla upp det dike som har uppstått. En annan fundering jag har är EPS-cement/betong som bara är 17% vikt jämfört med vanlig betong. Jag använde sånt som golv i min källare när jag lade in golvvärme och klinker, det borde funka kanonbra...men det blir dyyyrt!! Ca 200-250 kr för 45 blandade liter. Är det någon som vet att någon har använt EPS som återfyllning??

Men ni som har använt mager betong...
- På olika ställen i forumet pratar man om blandning allt mellan 1:10 till 1:4 mellan cement och sand. Det är ju rätt stor skillnad... vad ska man gå på??
- Vattnar ni efteråt? Det verkar olika, vissa blandar i blandaren och andra vattnar efteråt.
- Hur hårt blir det när det är färdigt? Skulle man kunna fästa stolpskor i magerbetongen till sista stolpen för trallen?
Titel: SV: Återfyllning av rund plåtpool
Skrivet av: Tobbe S skrivet juli 25, 2015, 09:34:27:27
Är det verkligen ingen som har nåt svar eller synpunkter? Eller har jag gjort nåt fel vid inlägget? Fel ställe eller liknande? Jag HAR också sökt på frågorna innan enligt vanlig forumkutym, men utan framgång.
Titel: SV: Återfyllning av rund plåtpool
Skrivet av: Onsalabo skrivet juli 25, 2015, 11:36:04:04
Runda pooler är ofta självbärande och behöver då ingen motfyllning på utsidan. En del pooler rekommenderar man att man motfyller åtminstone 50 cm runt om för att skydda mot marktrycket om man måste tömma poolen.

Magerbetong kan man torrblanda 1:4 med cementblandare och sedan häller man ut blandningen och vattnar med vattenslang allt eftersom. Inte bara vatten ovanpå på slutet. Magerbetongen blir stel men porös. Jag hade inte fäst stolpskor i denna. Jag gjöt istället i rör som jag ställde utanför magerbetongen.
Titel: SV: Återfyllning av rund plåtpool
Skrivet av: Tobbe S skrivet juli 25, 2015, 17:44:28:28
Tack för tipsen... och jättetack för bilderna. Jag står just nu och klurar hur jag ska göra vid poolkanten. Blandar magerbetong för glatta livet :)