CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Teknik / SV: Jet swim athlete från pahlen
« Senaste inlägg av Erica skrivet Idag kl. 17:03:50 »
De låter som om något hela tiden ger en stoppsignal som när du släpper startknappen så slår den ifrån. Inte möjligtvis någon stoppknapp som fastnat i intryckt läge eller fått oxiderade kontakter så att den inte släpper igen ström ens när den släppts ? Eller finns det något tidrelä som efter en viss tid automatiskt stänger av den ? I så fall kan det ju ha blivit fel på detta.
2
Teknik / Jet swim athlete från pahlen
« Senaste inlägg av FabianA skrivet Idag kl. 16:41:36 »
Hej , har en jet swim som jag installerade förra året och då funkade allt som det skulle! Testade den igår och då gick det bra! Men idag så går det inte att få igång den?håller jag inne knappen så kör den som vanligt men så fort jag släpper knappen så sluta den! Någon som har tips på vad det kan va? Är det slangen som går till motorn?
3
Hej

Vi har en äldre rund pool som börjat läcka där golvfogen möter väggen. Har kollat med karamellfärg och ser att det åker ut där, och det är en strid ström under poolen när jag plockat bort panelen.

Jag har försökt lappa med självhäftande lappar, men får det inte tätt iom den veckade kanten efter svetsfogen mot väggen. Jag kommer inte åt bakom, utan lagningen måste göras i poolen.

Jag har nu accepterat att jag får tömma poolen för att försöka laga detta, men frågan är då hur. Jag har insett att lagningslappar inte räcker utan att det antagligen behövs någon slags fogmassa eller dylikt.

1. Har ni tips/erfarenheter på hur jag bäst lagar detta? Vilken typ av produkt?

2. Har ni tips på vilka produkter som passar bäst?

Tack på förhand
Christian
4
Teknik / Lossa cell från rör - vågar jag?
« Senaste inlägg av Museo12 skrivet Idag kl. 15:36:36 »
Jag hade tänkt mig på att rengöra cellen till vår saltklorinator. Den sitter lite avigt till så jag måste skruva av den från rören. Är det svårt att skruva av den från rören och sedan få på den? Har aldrig varit på rören tidigare. Se bild.
5
Ovanmarkspooler / Swim and fun express 12 värmepump
« Senaste inlägg av mother2 skrivet Idag kl. 15:18:07 »
Har en Intex rund ovanmark 5,50 m x 1,22m. Kör med största Sandfilterpump fast med filterbollar och vattnet är crystal clear. Kör även med Swim and fun express 12 värmepump.
Tycker vattnet går för snabbt. Behöver jag by-pass kit?
6
Ovanmarkspooler / Läckande Sandfilterpump
« Senaste inlägg av mother2 skrivet Idag kl. 15:00:58 »
Varför läcker det efter montering? (Har värmepump, Intex pool 5,50 x 1,28 m.
Denna pumps tredje sommar .Använd 2 somrar). på Sandfilterpump Ser jag ingen packning som ska behöva bytas, men har inte skruvat upp ringen där det sitter x antal skruvar.
Tog ut korgen å skruvade åt från insidan förra är när det läckte. Men denna gång är det inte den
7
Vatten och kemi / Vad händer om man får för mycket salt i poolen?
« Senaste inlägg av Museo12 skrivet Idag kl. 14:46:33 »
Är nybörjare och försöker få upp salthalten i poolen genom att fylla på. Saltklorinator kräver ca.4000 ppm. Jag som är nybörjare är lite försiktig när jag fyller på nu i slutet. Blir bara en halv påse per dygn. Vad skulle hända om jag av misstag skulle komma över 4000 ppm? Tex 5000 ppm? Finns inget av metall i poolen.
8
Markpooler. / SV: Hur koppla poolpump
« Senaste inlägg av ByggaNytt skrivet Idag kl. 14:41:11 »
Koppla in pumpen med de nedre svarta unionskopplingarna. Den översta gråa halva unionskopplingen är väl för backspolningen?
9
Vatten och kemi / SV: 44 ppm i Cya nivå i början på säsongen...
« Senaste inlägg av Erica skrivet Idag kl. 13:59:06 »
Vi har inomhuspool, då skall man inte alls tillsätta något cya eftersom solljuset ändå inte når vattnet och kan bryta ned klor. Nu har vi  kemautomatik och kör med flytande klor (natriumhypoklorit) och saltsyra (för pH-sänkning, natriumhypoklorit innehåller nämligen rester av natriumhydroxid från tillverkningen och detta är starkt basiskt så det driver upp pH).

Behovet av cya kan nog variera avsevärt för olika pooler beroende på om de täcks över eller inte och i så fall på hur pass UV-tät som övertäckningen är. Vore intressant om det finns några siffror som anger hur mycket ungefär som kommer igenom ett pooltak - de börjar ju bli allt vanligare och jag skulle ju gissa på att behovet av cya där borde ligga klart under vad som man bör ha för en icke övertäckt utomhuspool. Givetvis spelar även läget in - ligger poolen i skugga ofta eller är det fritt fram för solen hela tiden ?
10
Vatten och kemi / SV: 44 ppm i Cya nivå i början på säsongen...
« Senaste inlägg av Rickard skrivet Idag kl. 13:44:58 »
Jag har kört med temposticks i två år nu, funkar kanon, har aldrig haft så bra vatten.
Inte billigast kanske, men bra.
Sidor: [1] 2 ... 10
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag