CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - carjoh

Sidor: 1 ... 4 [5] 6
41
Vatten och kemi / Köp av poolrobot/dammsugare
« skrivet: april 27, 2011, 07:43:22:22  »
Hej!

Nu har jag läst mycket här på forumet om poolrobotar och dammsugare, och blir lite sugen  :).
Priserna här hemma är alldeles för dyra för oss. Har sett tråden där det beskivs hur man kan göra import. När jag nu tittar på sidor från kanske framförallt USA så blir jag rent villrådig. Du kan välja på Inground Swimming Pool Cleaners, och Aboveground Swimming Pool Cleaners.

Nu har vi en nedgrävd ovanmarkpool - vad väljer jag då? Vad är skillnaden? Sedan finns det wall climber och wall scrubber.. Någon som kan hjälpa mig att få ordning på detta!

Har förstått att många handlat på ebay, får väl sätta mig in i det också...

Mvh

42
Uppvärmning / SV: Bra och billiga solfångare
« skrivet: juli 02, 2010, 22:40:39:39  »
Hej Olof

Jag är i samma tankar.
Ska lägga tre stycken rullar med 20mm PEM a´ 100meter. Tillopp och retur av 32mm PEM (Kanske för snålt, kanske ändrar det till 40mm senare). Pump hittade jag på JULA för 795:- (ska köra med separat pump under utvärderingsperioden). Styrning från www.primastar.nu
Köpt slangar och kopplingar från www.rinkabyror.se
Totalt landar det hela på ca 5500:-
Och om man nu skulle vilja utöka med fler slingor a' 100m så kostar det ca 5-600:- per slinga.
Kommer att lägga rullarna i sydläge med vindskydd.
Eventuellt ska jag testa att glasa in dom vid ett senare tillfälle för att se om det blir bättre.
Man kan läsa om alla erfarenheter här inne, men man blir iaf inte klok på vilket som är bäst.

Edit: Jag har en gjuten pool på ca 26kvm med ca 40kbm. Om jag har räknat rätt kommer pumpen att ha cirkulerat vattnet i hela poolen på ca 4 timmar. Angående dimensionering brukar man säga att solfångarna ska vara 50% av poolytan om det ligger i sydläge.
En 100m slinga av 20mm PEM är 2kvm, således är 3 slingor 6kvm. Men på solfångare är det mycket mellanrum mellan slingorna, så jag antar att 6kvm PEM slang motsvarar mer om man har det i beaktande.

Lycka till
//Andreas

Ser gärna en "byggbeskrvining" eftersom vi är i samma tankar. Slangen kan vi ordna och ytan har vi, det är mer kopplingar och hur man får ihop det som vi gärna får tips om!

Mvh carina

43
Teknik / SV: Luft i systemet!!
« skrivet: maj 25, 2010, 22:02:50:50  »
Tack för svaren!
VI kopplade ny slang mellan skimmer och pump och då försvann bubblorna... Så läckage någonstans. Sedan gjorde vi så att vi köpte backventil, slipper ju att allt vatten rusar tillbaka när pumpen stannar.

Nu hoppas vi bara att det flyter på som det ska igen..


44
Markpooler. / SV: Skarva poolmatta, hur?
« skrivet: maj 25, 2010, 21:53:35:35  »
Vi har också lagt "balkongmatta" under linern, med skarv. La ner en hel del jobb på att få den tajt ihop och tejpade med silvertejp, men skarven syns ändå, tyvärr. Kanske mest jag och maken som ser det, vi vet att den är där...

Har ingen bra idé än hur vi gör näta gång, när linern ska bytas, men inte så här iallafall.
Mvh Carina

45
Teknik / SV: Luft i systemet!!
« skrivet: maj 22, 2010, 10:20:57:57  »
Lite funderingar eftersom det inte blir riktigt bra.

Pump och filter står i markhöj. Poolen nedgräv. Hur har ni kopplat som har det så. Backventil? Något annat att tänka på?

46
Teknik / SV: Luft i systemet!!
« skrivet: maj 21, 2010, 18:16:26:26  »
Eone: Jag har läst den... och kollat plugggen, och de andra grejorna du räknat upp...Jag hade faktiskt läst om ditt problem INNAN vi startade upp, och hade det i färskt minne. Men tack för tipset!

47
Teknik / SV: Luft i systemet!!
« skrivet: maj 21, 2010, 12:19:55:55  »
Fiskarn: Vi har ju provat att backspola + rinse men det är kanske som Nimajneb skriver att den ska gå längre... Vi hoppas på det....

Rickard: Nu är jag ju inte teknikansvarig i hemmet, men pumpen är använd i vintras för att suga bort vattnet på preseningen och inget har gjorts för att ändra den. Strömmen är tagen från samma uttag som innan när allt funkade. Men jag ska kolla upp detta.

Tack allihop för era snabba svar!

48
Teknik / Luft i systemet!!
« skrivet: maj 21, 2010, 10:06:13:13  »
Hej!
Är nu klara med pooldäcket..njaa..nästan iallafall. Startade glada upp pumpen. Och då började problemet. I inloppet kommer vatten i kombination med "luftkanon". Dvs ingen jämn ström av småbubblor utan lite större bubblor emellanåt, den spottar liksom. Av med alla kopplingar, ny gängtape, spännt alla slangklämmor - och startade igen. Puh jämn fin ström av vatten i inloppet. I TRE MINUTER sedan började det igen. Kollade, spände mer. Startar igen. Samma sak igen bra i några minuter sedan kommer luften. Har kollat, spänt lindat om flera gånger nu, men det hjälper inte. Kan någon bidra med tips och ideér, för nu vet vi inte vad som kan vara fel.

Allt fungerade jättebra förra året. Vi har flyttat pump filter en b it. Pumpen har stått inne i vinter, filtret ute, tömt med lös tapplugg, och reglaget mellan två lägen, allt enligt vad vi läst oss till. Kan något ha hänt med filtret. Arbetstrycket på filtret ligger på 1 kg- är det lågt? Vi har för oss att det låg något högre förra året, men är inte säkra.

TacK!

Mvh carina

49
Ovanmarkspooler / SV: Hjälp, isen lyfter poolen!
« skrivet: maj 12, 2010, 08:08:14:14  »
Usch vad tråkigt!

Vi har också en plåtpool, dock nedgrävd, och håller på att färdigställa trädäcket runt om. Första vintern, och än ser allt väl ut. Men detta har vi inte ens funderat på!! Är detta vanligt?

Mvh Carina

50
Markpooler. / SV: Vinterpluggar-hur och var
« skrivet: december 14, 2009, 11:08:54:54  »
Hej!
Nu blev det klart. Använde pluggen med o-ring, och den skulle skruvas i från utsidan. Gängtejp på så var det tätt.

Tack för hjälpen alla!

Sidor: 1 ... 4 [5] 6
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag