Polarpumpen Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Kojak

Sidor: [1]
1
Teknik / Byta kondensator Brilix värmepump
« skrivet: augusti 20, 2018, 21:52:45:45  »
Hej har en 6år gammal Brilix XHP100 som nu verkar ha en trasig kompressor kondensator. Har beställt en ny och ser att det verkar vara enkelt att byta den. Men något som slog mig är att en kondensator kan innehålla en hel del ström med hög spänning. Någon kunnig som vet hur jag gör detta på säkrast sätt? Eller är det bara att tuta och köra?

2
Uppvärmning / Bergvärme & luft/vatten vs poolvärmepump
« skrivet: maj 08, 2013, 18:46:48:48  »
Har funderat vad som är bäst att koppla på en värmeväxlare till husets system kontra en separat poolvärmepump. Har själv en överdimensionerad luft/vatten i huset som utan problem skulle klara att värma upp poolen. Men gjorde antagandet att det skulle bli dyrare att installera värmeväxlaren till husets system än att sätta dit en poolvärmepump(enbart eluttag). Poolvärmepumpen drar så pass lite så att jag har svårt att se någon besparing med bergvärme om inte ute tempen understiger +10. Men här är frågan ni som har poolen kopplat till husets system vad fick ni betala för installationen? Är nyfiken på om jag gjorde rätt bedömning.

3
Uppvärmning / Trasig poolvärmepump, frostar ej av?
« skrivet: april 28, 2013, 20:47:26:26  »
Hej jag antar att min Brilix XHP100 är trasig. Är +5 ute och pumpen ser ut som på bilden, en timme senare så såg man inte lamellerna längre då stängde jag av den. Jag antar att det är den automatiska avfrostningen som inte fungerar. Eller någon mer som har isbildning på sin värmepump?

4
Pooltäckningar / Kort recension Folkpool Briljant 8*4
« skrivet: september 08, 2012, 21:42:05:05  »
Vill gärna dela med mig att detta pooltaket då jag själv hade svårt att hitta något alls om det förutom på folkpools hemsida. Är betydligt stabilare än idealcover samt helt genomskinligt. Sektionerna rullar väldigt lätt, dock bör man mäta avståndet mellan skenorna för att det ska bli bra. Jag försökte först med att fästa skenorna på ena sidan samt att de på andra sidan hamnar rätt när jag rullar sektionen. Detta fungerade inte, utan mät först och skruva fast, sen dit med sektionerna. Vad det gäller monteringen så måste man vara två st, vi upptäckte snabbt att det är lättare att montera sektionerna liggande än på högkant enl. beskrivning. Man tippar helt enkelt upp dom på högkant när det är dags att montera lister. När vi ändå är inne på lister, så är monteringen av dessa 80% av monteringstiden. Detta är ett rent helvete och bör kunna göras enklare. Popnit tången som medföljer här helt värdelös, fungerade inte ens om man tryckte ihop den helt. Lånade en batteridriven popnittång och då gick allt snabbt och smidigt. Extra skenor är oftast ett måste om man vill kunna skjuta undan hela taket från poolen vid bra väder, och det är inte billiga. Slutsatsen är att det är ett väldigt bra tak som är snäppet bättre än motsvarande tak från Idealcover.

5
Markpooler. / Första poolbygget klart
« skrivet: september 08, 2012, 21:28:01:01  »
Efter många års tvekan så byggde vi slutligen pool. Problemet har alltid varit att det har varit för stora problem med att komma in med en grävmaskin på tomten(riva uterum etc). Dock så kände jag mig riktigt i form så jag beslöt att gräva för hand, vilket tog ca 2 månader pga av allt regn. Efter det gick det riktigt snabbt, valet av pool föll på en oval från Hornbach, samma som Rubinpool. JF-fritid etc har bara halva priset jämfört med dom. Att gjuta platta var inget större problem, lånade en cementblandare en bekant, tog ca 7 timmar att gjuta en platta på 8x4m till en kostnad under 5000:-. Stödmurar murades upp av lecablock med armeringsjärn vertikalt samt horisontelt. Själva poolen var inge större problem att montera, var plåt som rullades ut samt liner med snap in, klart på 2 dagar. Det som tog tid var återfyllnaden med magerbetong, ca 4 dagar. Vi köpte även ett tak till denna från Folkpool, där vi fick ett pris på 60 000:- istället för 81 000:-, vilket fortfarande är dyrt för lite plexi samt aluminiumprofiler, men vi ångrar det inte, hade vi inte köpt det hade man inte badat så ofta. Dock svider det att veta att poolbygget gick på 130 000:- med allt, varav taket är 60 000:-.  Nu väntar förhoppningsvis många fantastiska år med pool, och jag vill råda dom som funderar på att bygga pool att inte vara rädda för att göra allt själv istället för att leja ut det och betala 150 000:- extra.

6
Övriga frågor! / Poolgrossisten.se någon som handlat?
« skrivet: juni 28, 2012, 16:01:10:10  »
Hej funderar på att handla av poolgrossisten.se och undrar om någon har några erfarenheter av dom. Det som oroar mig är avsaknaden av f-skatt sedel.

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Bästa pris på poolsvampen.
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd