Rubinpool Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd
 

Författare Ämne: Mjölkigt skummigt vatten i Poolen  (läst 963 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Ove Ljunggren

 • Gäst
Ove Ljunggren
Mjölkigt skummigt vatten i Poolen
« skrivet: juli 11, 2018, 10:38:08:08 »
Jag har nu i över en vecka försökt få ordning på mitt poolvatten. Det har gått från att vara mörkt grönt (från i vintras) till ljust vitt mjölkigt vatten med mycket skum på ytan.
Hjälp mig ta rätt beslut. Jag har ställt in Ph värdet och sen hällt i "dödar alger" och flockmedel samt avslutat med chockklorerat flera gånger. När jag mäter klorhalten bara två dagar senare finns inget klor kvar. Jag fyller på nytt och samma sak händer igen.
Det vitmjölkiga vattnet med skum består. Så här såg värdena ut idag morse .. ska jag bara fortsätta att justera Ph och chockklorera gång efter gång. Pumpen har nu gått i över en vecka och det blir inte bättre. Ser ner ca 20 cm i poolen (anar trappsteg nr 2 på poolstegen). Hoppas det fungerar med bilderna

Marknadsledande inom Pooler.

Utloggad Erica

SV: Mjölkigt skummigt vatten i Poolen
« Svar #1 skrivet: juli 13, 2018, 21:08:24:24 »
Mjölkigt vatten kan bero antingen på kalkutfällning eller på att du har en massa döda alger i vattnet och i ditt fall låter det som det senare eftersom du hade riktigt grönt vatten och sedan klorerade upp, vilket då bör ha dödat algerna.

Att det skummar kan nog också bero på döda alger i vattnet. Det handlar ju om organiskt material som frigörs när du får död på algerna. Det skummar ju ibland vid porlande bäckar i naturen också. Det andra som kan ge skumning är väl då kemisk-tekniska produkter, som tvål, shampo, sololjor m.m. som kan komma med de som badar. Men eftersom detta hänt just vid uppstarten låter det senare mindre troligt.

Låt filtret göra sitt jobb och filtrera bort de alger som du lyckats ta död på. Tillsätt klor så länge som det behövs för att hålla uppe ett riktigt högt värde (> 10 ppm). Det faktum att ditt klor förbrukas snabbt tyder ju på att du har massor av organiskt material i poolen som äter kloret och först när du lyckats döda de alger som finns kan du hålla uppe kloret utan problem och sedan låta det återgå till badbart värde. Det fodras väldigt mycket mer klor för att ta hand om en inträffad algtillväxt än vad som fodras för att förhindra att en sådan kommer igång.

Utloggad Belgarn

SV: Mjölkigt skummigt vatten i Poolen
« Svar #2 skrivet: juni 14, 2021, 16:31:39:39 »
Hej

Har varit med om samma problem några gånger när vi drar igång vår pool.  Oftast är den riktigt grön efter vintervilan och man vet inte hur det kan vara möjligt att få poolen badbar.
Min poolgubbe rådde att alltid gå i med 4-5 ggr rekommenderad mängd av chockklor om man vet att poolen är full av alger. Algerna fullkomligt tuggar i sig kloret och dom gör det på nolltid. Efter ett dygn ser poolen ut som ett  vattenverks första bassäng. Det fullkomligt skummar och nästan fräser om vattnet. Viktigt att ha ordning på filtren och göra backwash morron och kväll.  För mig brukar det ta ca en vecka innan poolen är badbar.  Att hålla klornivån hög skyndar på poolens tillfrisknande.  Mycke klor det åt !

Utloggad Rickard

 • Rickard Marklund
 • Administrator
 • Dignitär
 • *****
 • Stad/land: Piteå
 • Antal inlägg: 4928
 • Total likes: 324
 • Kön: Man
 • Grundare och ägare av forumet
  • Visa profil
  • Min andra diskussionssida!
SV: Mjölkigt skummigt vatten i Poolen
« Svar #3 skrivet: juni 15, 2021, 07:09:08:08 »
Det är billigare att avsluta säsongen när vattentempen går under 10 grader med en vanlig chockklorering, och så lika på våren, en dos chockklor när vattentempen stiger över 10 grader.
Låter man den bli grön på hösten eller våren "utanför badsäsong" så får man sätta i kanske 5 doser med chockklor.
Håller med föregående talare, kör i mer klor, och låt det aldrig gå under 5 ppm innan vattnet är helt klart.
Driver webshopen www.energibutiken.se

Egen företagare: www.poolforum.se, www.varmepumpsforum.com, www.atvforum.se och www.energioffert.se
Pool från Svenska poolfabriken, 4 X 8 meter, Poolrening med Varitab Klortpuckar.
Värmer med en Nibe 1210-7 kW jordvärmepump + 14.4 m2 Texsun solfångare till ca 32°C.
ORT: Piteå
Vår byggtråd: https://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=7.0

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Energisparprodukter
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Bästa pris på poolsvampen.
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd