VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Tobbelu

Sidor: [1] 2 ... 5
1
Teknik / SV: Tyst(aste) cirkulationspump?
« skrivet: juni 09, 2015, 09:31:54:54  »
Hej

Gjorde en extremt noggrann analys för 1-2 år sedan. Vattenkylda pumpar finns i priincip inte längre (pga en del problem enligt Wilo). Det är varvtalsstyrd pump du skall ha om du vill ha en tyst och samtidgit energieffektiv pump.  Jag gick på en Pentair Intelliflo, som har en styrka upp till 3hk men du kan styra den från 450 rpm-3000  rpm.  Jag kör den i snitt runt 1150 rpm vilket innebär en energiförbrukning på ca 1/4 av en vanlig 1 hk pump. Ljudnivån är i princip obefintlig i dom varvtalen samtidigt som du sparar din utrustning då det är mkt skonsammare att cirkulera  vattnet långsamt. Dyr? ja. Ca 15-20 tkr men du har sparat in det på 4-5 år i energiförbrukning samtidigt som du blir av med problemet med störande pumpljud O0

2
Markpooler. / SV: Era upplevelser av tystgående pump
« skrivet: juni 22, 2014, 22:14:15:15  »
Ett litet tillägg till i debatten....oavsett pryl man köper så är det alltid dom som är missnöjda som postar det på nätet.  De 99% som är jättenöjda säger inget.

3
Markpooler. / SV: Era upplevelser av tystgående pump
« skrivet: juni 22, 2014, 22:12:22:22  »
Hoppas jag blir nöjd.....3 års full garanti men vi får väl se.  Jag var själv inne på en vattenkyld variant. Dock har dom ju utgått samt faktum kvarstår att deras rpm (konstant) är högt, vilket ändå skapar resonansljud. Att sedan ha en pump som drar en fjärdedels energi är ju givetvis positivt.  O0

4
Markpooler. / SV: Era upplevelser av tystgående pump
« skrivet: juni 22, 2014, 20:31:13:13  »
3 kW låter som en våldsamt överdimensionerad pump om man inte har en riktigt stor pool. Finns inte denna eller något liknande i mera måttlig storlek (och pris) ?

3 hk är absolut för mycket. Det är jänkarna som tagit fram denna pump och den kan mycket riktigt användas för betydligt större pumpar. Kör jag den 2500 rpm och över blir det nästan som en jacuzzi i poolen...De andra som finns ligger runt 10 000 kr och är lite mindre, dock ej (utifrån vad jag läst mig till) samma låga ljudnivå som Pentair låga varv. ngt pipande ljud har denna inte, den går extremt lågt (som ett svagt brummande...)

Vad det gäller enrgisparandet får man ju i sin uträkning inte glömma bort att det mesta av eleffekten kommer poolen tillgodo som värme. Har man elvärmare sparar man lika mycket som man förlorar så att säga, har man värmepump så är ju elenergin dyrare än värmeenergin från värmepumpen

5
Markpooler. / SV: Era upplevelser av tystgående pump
« skrivet: juni 22, 2014, 20:27:37:37  »
Precis, det gör en hel del... Finns ett par andra alternativ med variabel hastighet också (vilket innebär låg förbrukning). Dock är Pentair den enda som du själv kan ställa exakt som du vill, mellan 450 rpm och 3400 rpm. De övriga har fasta hastigheter.  Jag köpte min via Söderro Gård men jag tror ej de har den på hemsidan. Kolla dessa länkar istället.

http://www.intelliflo.eu/en/index.html
http://www.poolstar.se/view.php?id=77





6
Markpooler. / SV: Era upplevelser av tystgående pump
« skrivet: juni 21, 2014, 13:14:22:22  »
Har precis installerat en Pentair Intelliflo (0,3-3 hk), variabel.  Det är den outstanding tystaste pumpen på marknaden, dessutom extremt energisnål. De vattenkylda varianterna säljs i princip inte längre, då det varit en del problem med dem. I en sådan har du ändå högt varvtal konstant vilket lätt skapar resonansljud. Pentairen kör jag nu på 1000 rpm ( då drar den 150 watt att jfr mot vanlig 1hk som drar det fyrdubbla). Pumpens kapacitet är då 7-8 kubik/tim vilket är absolut tillräckligt för en vanlig 4x8 pool om man kör den dygnet runt. Sedan kan du programmera den hur du vill över dygnet, busenkelt och bra. Du sparar dessutom en hel del slitage på övriga delar. Det är även erkänt bra för vattenkvaliteten att filtrera det långsamt istället för snabbt. I de varvtalen, ca 1000 rpm,  har pumpen en ljudnivå om 45 db, den är nästintill helt tyst.  Jag kan varmt rekommendera den även om den är rätt pricy (ca 15 tkr). Tänk dock på att du sparar in energikostnaden på ca 4 år jfr vanlig pump samtidigt som det är positivt för miljön O0

7
Säljes / Poolpump Badu Speck Top 14, 1 hk 1 fas
« skrivet: juni 16, 2014, 16:03:53:53  »
Pumpen endast använd 2 säsonger, fungerar utmärkt och har en väldigt jämn gång.  Jag har fått möjligheten att installera en variabel variant, därför behöver jag ej denna. Nypris ca 6 000 kr. Säljes för 2 000 kr, finns i södra Skåne. Ring på 0761-260304 alt svara här i inlägget.   Se länk nedan till beskrivning.

http://www.pahlen.se/produkter/vattencirkulation-pumpar/poolpump-badu-top.html

8
Markpooler. / SV: PP pool
« skrivet: juni 16, 2014, 10:48:05:05  »
Hej

Ett litet inlägg i debatten....I grund och botten måste det vara varje poolägares egna ansvar att se till att klorhalt/ph  mm är korrekt.  Det är ungefär som att beställa en svart ytterdörr i söderläge och inte behandla den och också bortse från riskerna medblekning i solljus. När dörren sedan bleks  kan man inte skylla på leverantören. Har man haft en enormt hög klorhalt i sin pool en längre tid så tror fasen att den bleks, oavsett liner, pp eller glasfiber. Då är det dessvärre inte tillverkarens ansvar. Anser iaf jag. Det var bl a pga blekriskerna i en blå pool (oavsett tillverkare) som jag själv valde en vit.

9
Teknik / SV: Installera poolpump själv?
« skrivet: april 29, 2014, 15:58:55:55  »
Hej igen...

Pratar vi samma nu...? I min värld, för att skarva ihop två delar, så skall jag använda en skarvmuff där bägge ändarna av respektive slang/rör trycks in (med mycket lim på) i mitten av denna?? Se bifogad bild ..

10
Teknik / SV: Installera poolpump själv?
« skrivet: april 29, 2014, 14:09:43:43  »
Tack för svaret! Exakt vad menar du med det sista, "trä på ringen för kopplingarna innan du limmar...." ?

Sidor: [1] 2 ... 5
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag