Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - svedinr

Sidor: [1]
1
Markpooler. / Fula fläckar i trappan?
« skrivet: juni 03, 2015, 12:57:59:59  »
Hej!
Har efter några år med Baquacil gått över till saltvatten och en simpel klorinator från Intex. Har inga problem med grumligt vatten eller annat som jag vi hade med baquacilen - och så mycket billigare!
Men ett problem har dykt upp som jag dock inte är helt säker på att det hör ihop med saltvattnet - men jag tänkte höra om jag kan få nåt tips från er på forumet.
På pooltrappan har det dykt upp massor av svarta prickar(se bif bild) och ytan har börjat lösas upp. Om man försöker tvätta den så blir det ett helt moln med vit fällning i poolen. Jag har provat att slipa ytan med våtslippapper och det hjälper ett tag men snart ser det likadant ut igen.
Någon sa att det skulle kunna ha med PH-värdet att göra men vad jag kan se så är det helt normalt.
Tips nån??
/Ronny

2
Uppvärmning / Värma med fjärrvärme från Vattenfall - nya priser 2010!
« skrivet: augusti 11, 2009, 13:57:56:56  »
Hej!
Pratade häromdagen med en representant från Vattenfall, jag hade ställt en fråga om de kunde hjälpa mig med uppvärmning av poolen.
Han var mycket hjälpsam och tyckte jag skulle skaffa en värmeväxlare på fjärrvärmen då de from nästa år kommer att diffrentiera priserna årstidsvis. Det betyder att uppvärmning på sommaren kommer att bli betydligt billigare än nu - så poolvärme via fjärrvärme kan bli attraktivare!
Kommer förmodligen att satsa på det, blir lagom attbygga i vinter så det är klart till våren!
/RS

3
Uppvärmning / trevägsventil - reparation
« skrivet: juli 31, 2009, 10:09:50:50  »
Hej!  <sol>
Hoppas ni orkar läsa mitt inlägg - det kan spara pengar!

Efter tio år utan problem började trevägsventilen (en Solar 24V - verkar vara standard i de flesta solvärmesystem med automatik) till solvärmen föra oväsen för ett par dagar sedan, det smällde och knakade rejält om den <hmm> - det lät som pistolskott (nåja, som luftgevär i alla fall ;)). Fort upp med locket till pumprummet och försöka hitta felet - det verkade som om drivningen kuggade över, fick hjälpa den runt så tystnade det.
Men nästa gång den skulle ställa om så lät det likadant - stängde av solvärmen och började felsöka... <hmm>
Tog isär alltihopa och såg att det fattades en kugg på det lilla kugghjulet >ohno> - misstänkte att ventilen gick för tungt så jag försökte felsöka men hittade inget direkt att reparera. Ringde då till min poolfirma (Miamipool) och beställde nya kugghjul - de skulle komma inom kort, lovade man, ca 700kr... Men jag kunde inte låta bli att fortsätta felsöka själv så jag tog bort det stora kugghjulet också - skrammel! så rasade det ut ett antal stålkulor! Tydligen låg de som lagring bakom kugghjulet, vilket man inte upplyst om på Miamipool..fram med magneten och leta. En kula visade sig vara defekt, det hade gjort "kulbanan" i plasten bakom kugghjulet hackig och ojämn..suck! Tog för givet att detta var orsaken till att ventilen kärvade så jag slipade upp kulbanan, tog bort den trasiga kulan och satte ihop allt igen (lagade först de trasiga "lillhjulet" med en ny kugg av epoxy). Men döm om min förvåning när den gick lika tungt ändå - pang! så rök en ny kugg, skit >:(!
Nu blev jag riktigt irriterad  - tog kontakt med en bekant som kan pooler och fick tipset att ta isär hela ventilen - alltså ta bort den från systemet, plocka ur "insatserna" (vilket jag inte ens visste att man kunde göra) och ta bort de packningar som tätar mot kulan!
Packningarna sitter där för att täta så inget vatten "smiter" fel väg men de blir hårda och deformerade efter några år och kan göra så att kulan inte går runt. Enl. honom så gör det inget att lite vatten går fel väg.
Sagt och gjort - isär med rören, bort med packningarna och göra rent, smörja och sätta ihop igen, snart fixat. Lagade också kugghjulet igen, och så öppna ventiler och provstarta <antman> - fungerade perfekt! Nu har jag kört i snart en vecka, verkar inte vara några problem.

Tipset sparade minst 4000kr för mig  O0 - som jag kan använda till att få vattnet rent i stället, suck!
/RS

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag