VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan
 

Författare Ämne: Byta kondensator Brilix värmepump  (läst 1298 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Kojak

Byta kondensator Brilix värmepump
« skrivet: augusti 20, 2018, 21:52:45:45 »
Hej har en 6år gammal Brilix XHP100 som nu verkar ha en trasig kompressor kondensator. Har beställt en ny och ser att det verkar vara enkelt att byta den. Men något som slog mig är att en kondensator kan innehålla en hel del ström med hög spänning. Någon kunnig som vet hur jag gör detta på säkrast sätt? Eller är det bara att tuta och köra?

Poolgiganten

Utloggad Erica

SV: Byta kondensator Brilix värmepump
« Svar #1 skrivet: augusti 22, 2018, 02:25:48:48 »
Efter att du kopplat ur all matning till din pump så skall du kortsluta kondensatorn så laddas den ur fullständigt. Den kan annars mycket riktigt innehålla livsfarlig spänning under lång tid, om den inte har någon urladdningsanordning (ibland sitter ett motstånd kopplat över kondensatorn). Givetvis skall kortslutningen göras med ett isolerat verktyg, kabel som är välisolerad men skalad i ändarna eller liknande.

För att vara säker på att den är helt tömd kan du spänningsmäta över den men tänk då på att även om den har varit kopplad till växelspänning så är det som eventuellt finns kvar uppladdat en likspänning - mätinstrumentet skall alltså stå på likspänningsmätning !

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan