CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - karinc

Sidor: [1]
1
Uppvärmning / Bypass?
« skrivet: juli 23, 2022, 20:53:46:46  »
Köpte ett bypass kit när jag beställde en värmepump. Men behövs den verkligen? Funderar på att skicka tillbaka det; känns som onödiga pengar. Vår pool är nergrävd, pumpen kommer stå i marknivå. Allt är långt från huset (ifall  det spelar roll. Försökte klura ut vad det egentligen ÄR  så läste på nätet och där stod det bl.a. om översvämningar osv utan bypass.... Tror inte det gäller oss) Det var nog dumt att köpa det öht, men jag trodde i min enfald att det var kopplingar osv som behövdes för att koppla in värmepumpen. 
Efter att jag hade beställt fick jag erbjudande om att köpa en begagnad pump mycket billigare så avbeställde värmepumpen men bypassen var redan på väg. Nu har jag alltså fått det - men får inte den begagnade att funka så beställer den nya iaf ::) Men när jag får DEN, kommer ångerrätten på bypasset vara över...så behöver råd nu.
Mvh, K

2
Uppvärmning / Välja storlek på värmepump
« skrivet: juli 13, 2022, 22:57:48:48  »
Hej!
 Jag tänkte klicka hem en Swim & Fun Inverter Värmepump 9,0KW (  Maximal poolvolym m3; 40

Rekommenderad poolvolym m3; 12-33) men börjar tveka om jag borde ta den på 11 kw `( Maximal poolvolym m3; 65

Rekommenderad poolvolym m3; 15-60) istället? Min pool är 6*3 meter och djupet är väl ca 1,50 eller så, så ca 27 kubikmeter.
Vad säger ni?

3
Markpooler. / Måste man lägga på vinterpresenningen?
« skrivet: oktober 28, 2019, 11:49:17:17  »
Det har varit fullt upp med så mycket annat att vi inte har hunnit "stänga" poolen. Vi ska så klart koppla bort pump osv., men måste man lägga på vinterpressen? Vad händer om man bara lämnar solfolien i? Kan liner/ pool skadas? Det känns inte så lockande att fippla med det nu också i kylan, speciellt som vi som sagt har massor med annat som måste fixas... :-\
/Karin

4
Markpooler. / Fint damm i botten
« skrivet: augusti 04, 2019, 16:08:08:08  »
HAr nyss köpt en robot men blev så besviken för tycker inte att den tar upp så mycket. Läste sen i den här tråden: https://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=14770.msg109197#msg109197 att filtrena i robotar inte klarar fint damm (eller finns det de som gör det?) utan att man istället ska dammsuga mot avlopp / waste-läge. Vi verkar dock inte ha ett sådant läge på vårt filter...så hur gör man då? Testade flockningsmedel för första gången för någon dag sedan men allt hamnade i pumpen :o - det ska det väl inte? På instruktionerna stod det att cirkulationen skulle vara igång "ett tag" (tills man såg att det flockades) och sen stängas av så det skulle sjunka till botten. Vad är "ett tag"? Hur ser man att det flockas? Vet inte hur det ser ut...
Tacksam för hjälp.

5
Markpooler. / Billig poolrobot och luftvärmepump?
« skrivet: juli 27, 2019, 20:48:22:22  »
Hej!
Jag har sökt på nätet men de flesta trådar har några år på nacken och modeller ändras ju... Jag har en nergrävd pool på 6*3 meter. Vi bytte liner för några år sedan så nu är den ganska fin :) och jag vill bada! Men...jag är en riktig fryslort och tycker att vattnet är för kallt. Vi har en stor solfångare nu (från en försöksanläggning, alltså inte för pool) som är ca 3*2 meter och det har fungerat ganska bra förr men den är gammal och lite sönder nu. När ingen badar samlas ju skit på botten och det är så tråkigt att gå med dammsugaren...
Så nu vill jag gärna höra om någon har tips på bra men billiga robotar och värmepumpar.

Roboten behöver bara ta botten. Vi har stege, så ingen trappa som behöver dammsugas. Jag vill helst betala under 5000, men den ska så klart funka tillfredsställande. Den får inte bli för tung - måste ju orka lyfta ur den även om något år...Såg t.ex. denna: https://pooldammsugare.se/pooli-mia/ - har någon erfarenhet av den?

Poolen är ca 1.5 djup så ca 27 kubik vatten. Jag vill ha gärna 29-30 grader varmt. Poolen ligger inte i anslutning till huset men vill ju ändå att den ska vara hyfsat tyst. Har försökt läsa på men känner mig helt yr nu... Vi bor i mellansverige och använder poolen bara under sommaren (vem vill bada om det är kallt ute? :o Inte jag iaf  :))

Jag har inte råd med superbra/dyra grejer men tänker att även budgetvarianter blir bättre än det jag har (dvs inget).
Så snälla - ge mig tips!
Tack på förhand.

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag