Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - lillebrormats

Sidor: 1 ... 3 [4]
31
Vatten och kemi / SV: Orolig!
« skrivet: mars 29, 2021, 11:35:17:17  »
Nu vet jag inte hur man skall göra med pooler som har saltklorinator, men normalt så skall man ju chockklorera spabad och pooler just för att undvika att särskilt tåliga "fulingar" kan växa till.
Brukar du chocka poolen alls, eller ligger du alltid på samma nivå?
Då ni har så hög temp är det ju mer att likna med ett SPA än en pool, och ett SPA brukar man rekommendera chockklorering en gång/vecka.

Har ni hög CYA-halt (vilket ni inte borde ha när ni kör med saltklorinator) så minskar klorets funktion.
Tack för svaret, jag får villigt erkänna att i min naivitet trodde det räckte med chockklorera knappt en gång i månaden och inte ens det ibland. Jag får helt enkelt få in en rutin på det också. Och nä, någon CYA-halt blir det förstås inte utan puckar.

32
Vatten och kemi / Orolig!
« skrivet: mars 26, 2021, 09:20:19:19  »
Vårat barnbarn fick utslag som misstänks av lekman vara Pseudomonasfollikulit efter badat i många timmar i helgen.
Jag kollar klor och ph varje dag med två olika stickor och har som regel att ligga lite högt med kloret (klorinering sker på natten), vattnet ligger på 34 grader och poolpumpen är igång hela tiden.
Vi badar oftast 3 till 4 ggr veckan och varje gång vi badar borstas poolen av. Vi har dusch anliggande till poolen som vi kräver används innan och efter bad, men inget som vi kontrollerar på gäster.
Vi har saltklorinator och Uv-ljus. Bad har inträffat både innan och efter incidensen utan något avvikande har hänt med övriga badare.
Behöver jag vara orolig? :-\

33
Markpooler. / SV: Mått på trappsteg -gaveltrappa och förskottsbetalning?
« skrivet: mars 12, 2021, 09:44:45:45  »
Hej!

Tack! Ja, men det är ju lite så jag tänker, att även om det inte är ett problem nu, så kommer det säkert komma. Dessutom har man ju både gäster/föräldrar och mindre barn där ett högt första steg känns som "kravelvarning". Men om ni har 5 cm till första steget, menar du då att det inte ens är under vattenytan? Eller menar du 5 cm från ytan?

Hälsningar
Mikaela

Precis, första steget ligger precis i vattennivån. Ett steg till (25 cm) och sedan till vilplan (50 cm djup) som barnbarnen kan sitta och plaska på. Men vi har ingen liner, så det är väl lite annat att tänka på om man har det.

34
Markpooler. / SV: Mått på trappsteg -gaveltrappa och förskottsbetalning?
« skrivet: mars 11, 2021, 10:36:31:31  »
Eftersom man inte är en ungdom precis har vi valt att från poolkanten ha 5 cm ned till första steget sedan går stegen med 25 cm både på stegdjup och steghöjd på stegen till vilplan och 25 cm på djup och höjd på resterande steg.

35
Vatten och kemi / SV: Sandfilterpump?
« skrivet: mars 01, 2021, 09:29:00:00  »
Jag har sex meter slang (50mm) från pool till pump och ytterligare tjugo meter efter pumpen (till värmepump och tillbaka), själv trodde jag inte riktigt att det skulle funka.
Min pump är på 400Watt och den mindre modellen som du hänvisar till är på 200Watt, men jag skulle ändå gissa på att några meter slang inte skulle vara några problem, fast samtidigt är jag inte heller någon expert på pumpar ;)

36
Vatten och kemi / SV: Sandfilterpump?
« skrivet: februari 26, 2021, 11:09:31:31  »
Jag har modellen större från Hornbach till vår (saltvatten) pool och pumpen har gått (24/7) sedan förra sommaren.
Den är inte ljudlös, men den stör ingen där den står i maskinrummet.

37
Övriga frågor! / SV: Var i landet finns alla fina pooler i detta forum!
« skrivet: januari 28, 2021, 11:45:44:44  »
Första inlägget O0. Jag finns ett stenkast utanför Sjöbo i Skåne.

Sidor: 1 ... 3 [4]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag