VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - lillebrormats

Sidor: [1] 2 ... 4
1
Vatten och kemi / SV: Inget klor med saltklorinator? Cyan?
« skrivet: augusti 29, 2022, 08:32:40:40  »
Det skulle vara intressant för oss andra här på forumet att veta hur det gick för dej med din saltklorinator? <dontkn>

2
Vatten och kemi / SV: Salt eller svavelsyra?
« skrivet: augusti 25, 2022, 08:45:56:56  »
Egentligen skall jag inte svara eftersom jag varken har kunskap eller erfarenhet av svavelsyra. Båda typerna går ju att använda för ändamålet och butikerna säljer ju svavelsyra så i rimligheternas namn vet butikerna vad dom gör? Jag bara killgissar att svavelföreningar förknippas med dålig lukt, men att det är i så låg dos att detta inte märks. Vi använder saltsyra..

Du får invänta bättre svar än så här ::)

3
Vatten och kemi / SV: Inget klor med saltklorinator? Cyan?
« skrivet: augusti 25, 2022, 08:28:51:51  »
Jag kan väl bara anta att cellen på bilden var innan du kalkade av den? Med så mycket kalk funkar den inte alls, men hade den inte funkat hade det inte heller fastnat kalk på den.

Vi har ett väldigt hög kalkhalt i vårat vatten och vilda barnbarn som badar ofta och därmed får fylla på med nytt vatten. Så jag får rengöra cellen minst en gång i veckan för att den skall funka optimalt. Om det inte "känns" som det är mycket salt i vattnet hade jag provat att hälla i lite till.

4
Vatten och kemi / SV: Inget klor med saltklorinator? Cyan?
« skrivet: augusti 23, 2022, 09:02:37:37  »
Nej, jag har inte kompletterat med Cya. Den saltklorinatorn som ni har skall utan några som helst problem kunna klorera ert vatten. Ni skall med lätthet kunna se i plaströret att det bubblar ifrån cellplattorna.
Ibland skjuter jag upp klorhalten med att hinka i poolen vanligt klormedel typ Klorrengöring från Dollarstore eller ÖoB, då får du en omedelbar effekt.

5
Uppvärmning / SV: Uppvärmning med PEM-slang
« skrivet: juli 25, 2022, 08:46:06:06  »
Vi har en något större pool än er och har solfångare (30 m2 matta) på taket, och det funkar! Men, så fort solen går i moln så kyler den ner poolvattnet. Så den används bara när det är klar sol och vindstilla, min personliga uppfattning är att det är både bortkastad tid och pengar att använda enklare solfångare. Om ni ändå skall börja med att känna er fram huruvida pool är något för er, så lägg hellre pengarna på en billig luftvärmepump för att få lite bättre temperatur i vattnet.

6
Vatten och kemi / SV: Irritert hud hos 1-åring… Noen tips?
« skrivet: juli 20, 2022, 10:08:08:08  »
Ta lite Klorhexidinlösning på en bomullstuss och stryk ut på det irriterade området. Och en lätt återfuktande hudkräm efteråt.

7
Vatten och kemi / SV: Utslag efter bad
« skrivet: juni 20, 2022, 08:58:06:06  »
Googla bilder på Pseudomonasfollikulit och jämför med era utslag, skulle kunna vara något sådant..  Jag är ingen expert, men att bla chockklorera poolen är ett alternativ som jag hade gjort.

8
Markpooler. / SV: Backventil och värmepump
« skrivet: maj 27, 2022, 09:18:04:04  »
Vi har en lösning likt din tanke att inte köra systemet på natten, vi låter (vatten) pumpen styra luftvärmepumpen med hjälp av den interna flödesvakten som låter värmepumpen varva ner och stängs av som den skall.

9
Övriga frågor! / SV: Skenade elpriser!
« skrivet: januari 27, 2022, 11:59:15:15  »
Man kanske snart får installera en braskamin ändå.
Den som inte fick plats när barnen var små. (och med risk för brännskador)

Min gamla far (avliden) blev heligt förbannad när jag började prata om braskamin...

Hålla på att avverka, kapa, klyva, trava, bära in, städa efter inbärningen, elda, sota, betala för sotningen, riskera brand, riskera att barnen bränner sig.

Han vann över mig till "antibraskamin" på den tiden, men...

Hur tänker ni?
Jag är lyckligt lottad att få vårt bränsle från en speditionsfirma som får sitt gods spikat på pall, när dom har frigjort godset från virket så dom behåller endast hela pallar, resten är vårat. Endast kostnaden för att hämta det och min tid att såga upp det, gör det helt klart värt "jobbet".

Har fostrat fyra barn i det huset utan att det skett någon olycka på eller runt kaminen.

10
Övriga frågor! / SV: Skenade elpriser!
« skrivet: januari 25, 2022, 10:13:07:07  »
Jag hade föredragit att våra inkompetenta politiker inte hade förstört elsystemet. Kärnkraft och vattenkraft kostade under flera decennier 10-20 öre/kWh före alla skatter. För december betalade vi 3,47 kr/kWh. Både ved och olja är mycket billigare idag. Hur kunde det gå så fel? Jag tror att jag vet men ingen vill veta.
Jag har inte svaret på hur man skall gå till väga, men helt klart är att om man inte gör något omedelbart kommer framtida företag inte ha viljan att etablera sig och befintlig industri att fly ifrån Europa. Jag är för en avveckling av kärnkraft, men f*n inte innan vi har ett alternativ som funkar.

Sidor: [1] 2 ... 4
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan