Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - jolsen

Sidor: [1] 2
1
Markpooler. / SV: Byta bräddavlopp, måste linern bort?
« skrivet: juni 26, 2022, 10:53:20:20  »
Lysande idé! Återstår att se hur mycket poolen behöver tömmas och hur mycket som måste grävas bort för att få utrymme för att komma åt allt.  :P

Tack för idén!

2
Markpooler. / Byta bräddavlopp, måste linern bort?
« skrivet: juni 25, 2022, 19:11:58:58  »
Har en 8x4 folkpool som "följde med" huset. Dom senaste 4-5 åren har det varit läckage pga sprickor i bräddavloppet vid uppstart varje säsong, vilket har lagats temporärt med plastic paddings läcktätare, med tanken att ta tag i det i slutet av säsongen. Vilket såklart inte blivit av, och så har det varit några år nu. I år höll det hela ihop några veckor efter påfyllning av plastic padding, sen började det skvala illavarslande mycket från dräneringsbrunnen, så det var bara att bita ihop och börja gräva ut kring bräddavloppet för att se var det gått snett. Visar sig att själva bussningen från PEM-slang in till bräddavloppet helt gått av. Nu är min fråga enkel: går det att byta hela bräddavloppet utan att behöva byta liner?

Vad jag kan se verkar det vara ett "standard"-avlopp från Hayward.

3
Pooltäckningar / SV: Alternativ infästning av skyddsöverdrag
« skrivet: juni 13, 2014, 23:34:09:09  »
Vid ändarna av mina skenor sitter det en liten liggande "stav" av aluminium, genomborrad och fastskruvad i sargstenen.

4
Pooltäckningar / SV: Laga poolskydd
« skrivet: maj 29, 2014, 21:22:44:44  »
Kontakta nån firma i närheten som jobbar med presenningar/kapell så kan dom säkerligen fixa det för inte alltför blodiga pengar. Jag gav ca 2000:- för byte av kederlister (som dom vita kantlisterna heter) för några år sedan.

5
Markpooler. / SV: Sprucket bräddavlopp
« skrivet: maj 28, 2014, 22:34:44:44  »
Jag reparerade liknande sprickor i mitt bräddavlopp för ett par säsonger sedan mha Plastic Padding Elastic Superspackel (2-komponents) och det håller än.

6
Pooltäckningar / SV: Alternativ infästning av skyddsöverdrag
« skrivet: maj 28, 2014, 22:17:59:59  »
Den vanligaste varianten är väl kederlist på duken som glider i aluminiumskenor monterade på poolsargen. En pressenningsfirma el dyl kan sätta dit kederlister på duken åt dig, lämpliga skenor kan nog dom flesta poolförsäljare ordna fram. Jag gav ca 900:- för 2x440cm skenor för några veckor sedan när jag behövde byta ut befintliga skenor på ena poolsidan efter lite olycklig stängning i höstas. Fick nya kederlister påsydda på vår duk för ett par år sedan och gav ca 2000:- för det.

Annars finns det ju RIB-covers som verkar enkla att handha, eller pooltak :)


7
Pooltäckningar / SV: Laga poolskydd
« skrivet: maj 21, 2014, 13:18:32:32  »
Jag lämnade in min poolduk för utbyte av kederlisterna hos en firma som sysslar med presenningar för ett par år sen och har för mig att jag gav ca 2000kr för detta.

EDIT: Glömde nämna att det blev kanonbra :)

8
Markpooler. / SV: Poolrobot
« skrivet: maj 24, 2013, 17:47:12:12  »
Köpte en Dolphin M4 från "coloradodamen" förra säsongen. Idag ville den inte starta. Har kollat filter, impeller och drivsystemet utan att hitta något fel. Nätdelen lyser som den ska. Har mailat till ovan nämnda dam och fick svar efter mindre än två minuter om att deras serviceansvarige skulle höra av sig till mig så fort han kom till jobbet. Hon trodde att det skulle gå att felsöka och skicka reservdelar utan att jag behöver skicka roboten till USA.
Även om det är trist med en trasig robot känns det som om det trevliga bemötandet gör det hela betydligt mindre trist. Återstår att se hur det blir i slutändan men jag håller tummarna :)

9
Pooltäckningar / SV: Smörjmedel list poolsafe
« skrivet: maj 22, 2013, 21:55:58:58  »
Om det är kederlist du menar så kör jag också silikonspray och det har funkat i ett antal år utan problem.

10
Övriga frågor! / SV: Svenska poolmarknaden
« skrivet: maj 18, 2011, 10:36:44:44  »
Kan ta en annan prisjämförelse, gällande poolduk (typ PoolSafe). Hade min duk inne på reparation hos en lokal presenningsfirma då kantlisten släppt från sidorna. Passade på att fråga vad en helt ny duk skulle kosta att få tillverkad av dom. Svar 4800:- + moms (6000:- ink moms då). Hos tex FolkPool ligger duken på nästan det dubbla, och då kan man anta att dom antagligen har hyffsade rabatter på den när dom köper in den jämfört med priset jag kan få. Nog fasen har dom marginaler alltid... Exemplet kanske är extremt och gäller kanske bara ett visst fåtal produkter, men ändå.

Att få duken reparerad skulle kostat ungefär detsamma hos FolkPool, men då hade väntetiden varit 2-3 veckor, nu fick jag den fixad på en dag istället.

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag