Allt om pool, Poolforum!

PoolForum - swimmingpooler => Markpooler. => Ämnet startat av: jolsen skrivet juni 25, 2022, 19:11:58:58

Titel: Byta bräddavlopp, måste linern bort?
Skrivet av: jolsen skrivet juni 25, 2022, 19:11:58:58
Har en 8x4 folkpool som "följde med" huset. Dom senaste 4-5 åren har det varit läckage pga sprickor i bräddavloppet vid uppstart varje säsong, vilket har lagats temporärt med plastic paddings läcktätare, med tanken att ta tag i det i slutet av säsongen. Vilket såklart inte blivit av, och så har det varit några år nu. I år höll det hela ihop några veckor efter påfyllning av plastic padding, sen började det skvala illavarslande mycket från dräneringsbrunnen, så det var bara att bita ihop och börja gräva ut kring bräddavloppet för att se var det gått snett. Visar sig att själva bussningen från PEM-slang in till bräddavloppet helt gått av. Nu är min fråga enkel: går det att byta hela bräddavloppet utan att behöva byta liner?

Vad jag kan se verkar det vara ett "standard"-avlopp från Hayward.
Titel: SV: Byta bräddavlopp, måste linern bort?
Skrivet av: Delta2004 skrivet juni 25, 2022, 20:14:29:29
Min gissning - liner sitter med en snäp-inlist, så det bör väl gå att bara temporärt lossa liner lokalt för bytet av bräddavloppet
Titel: SV: Byta bräddavlopp, måste linern bort?
Skrivet av: jolsen skrivet juni 26, 2022, 10:53:20:20
Lysande idé! Återstår att se hur mycket poolen behöver tömmas och hur mycket som måste grävas bort för att få utrymme för att komma åt allt.  :P

Tack för idén!
Titel: SV: Byta bräddavlopp, måste linern bort?
Skrivet av: TommyC skrivet juni 26, 2022, 11:37:19:19
"själva bussningen" tolkar jag som kopplingen mellan PEM-slang och breddavlopp. Är det bara kopplingen som gått av så finns det nog ingen orsak att byta breddavloppet.

Hayward breddavlopp brukar ha dubbla utgångar. Finns det någon spricka där så är troligen den oanvända utgången intakt och kan tas i bruk samtidigt som den skadade utgången pluggas.

https://www.hayward-pool.com/shop/en/pools/skimmaster-series-I-skmmas
Titel: SV: Byta bräddavlopp, måste linern bort?
Skrivet av: Rickard skrivet juni 27, 2022, 07:33:48:48
Tror inte du behöver lossa linern, om den är bara lite flexibel så borde det gå skruva bort alla skruvar och tråckla ut den gamla via öppningen i linern, och sedan in med den nya.
Tror inte på att lossa linern, de brukar stelna rätt mycket efter nåt år, och kan vara svår att sträcka ut för att få in snäpplisten igen.