VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Anders Örebro

Sidor: [1] 2
1
Ovanmarkspooler / SV: Feedback önskas på poolgrund
« skrivet: april 18, 2021, 22:15:03:03  »
Hej! Jag valde att inte isolera under poolen då volymen är så liten, endast ca 12 kubik. En liten pool blir oftast för snabb vad gäller temperaturväxlingar, därav att jag valde att ha kall mark under för att få mer stabilitet. Det blev nålfiltsmatta endast. Luftvämepump har vi så vi badar i varmt vatten ändå. Funkar kanonbra.

2
Ovanmarkspooler / SV: Feedback önskas på poolgrund
« skrivet: april 17, 2021, 00:35:34:34  »
Imponerande bygge! Vi går i liknande tankar. Vilken pool och saltklorinator valde ni och framförallt, hur mycket vad blev det under säsongen? 🤩

Poolen köpte vi från Swim & fun. Saltklorinator köpte vi från Intex då denna pool är liten och vi har haft bra erfarenhet av dessa. Mycket bad blev det. :) i år blir det tak över uteplatsen och fixa trädgården.

3
Pooltäckningar / SV: Studsmatta som pooltäcke?
« skrivet: september 28, 2020, 20:41:11:11  »

4
Pooltäckningar / SV: Studsmatta som pooltäcke?
« skrivet: september 28, 2020, 19:39:51:51  »
Hej! Vi har funderat på samma sak - fast att ta det ett steg till i form av att ställa en studsmatta avsedd för nedgrävning runt poolen. Då får ungarna studsa från september till maj - och vi skyddar samtidigt människor från att ramla i - nyttjar utrymmet - och får en någorlunda duglig täckning av poolen om vi tätar med tex insektsnät runt den ca 20 cm höga ramen. Någon som testat detta? MVH Anders

5
Ovanmarkspooler / SV: Feedback önskas på poolgrund
« skrivet: september 28, 2020, 19:36:05:05  »
Tänkte bara dela med mig av slutresultatet. Återstår såklart dock en del fix i trädgården runtom. Samt tak över uteplats. Och en trädgård i kaos. Kommer nog komplettera med lite räcke och belysning. Åtkomst till allt under sker ovanifrån i form av en rätt så dold lucka vilket gör att vi kan ha planteringar etc runt om. Vår hund inspekterar :)

PS
Bör tilläggas - vi tog hjälp att bygga detta - så jag har inte gjort det själv.

6
Markpooler. / SV: Medlevererad slang eller PEM?
« skrivet: maj 11, 2020, 19:52:57:57  »
Hej! Jag vet att detta är en gammal tråd - men då jag läst den tidigare och då den fick mig att fundera så bestämde jag mig för att försöka bottna frågan. Kanske någon i min position som stått och velat läser, och kanske någon kan komplettera. 

Enligt flera företag som anlägger pool som jag pratat med så är det enbart PEM-slang i mark som gäller. En berättade att de har sett frysskador på ett flertal installationer där PEM inte används. Deras bedömning är att de som klarat sig har fått ur mycket vatten ur slangarna. Den sistnämnda har jag god relation med och de har aldrig försökt sälja på mig saker. Snarare ville de att jag skulle köpa deras PEM som var billigare än deras flex. Och deras PEM var inte billig jämfört med vad andra tar - så jag gissar att de har samma höga marginal på båda och inte försökte sälja på mig det som de tjänade mest pengar på utan snarare var ute efter att jag skulle bli nöjd. 

Under mark finns ingen möjlighet att inspektera. Om man inte vet att man har ett jämnt fall över hela sträckan så finns en risk att vatten kan bli stående. Jag har inte undersökt hur mycket tryckluft som behövs för att trycka ur vatten i en 50 mm slang på en sådär 25 meter - men gissar att det krävs en hel del luft. Någon som kan räkna får gärna berätta hur mycket luft och med vilket tryck som behövs.

I mitt fall var det svårt att få till ett vettigt säkert fall så jag chansade inte. Så nu ligger det 2 x 25 m PEM nedgrävd. Inte dyrt heller om man beställer från en mark-grossist, då deras huvudsakliga ändamål är annat än pool... Själv såg jag till med att köpa hög tryck-klass för säkerhets skull (PN12). Vet inte om PN12 är overkill - men 2 000 tkr för 50 m PEM inkl frakt (2020-05) blev klart billigare än att köpa vilken slang som helst hos den specialiserade poolfirman.

7
Ovanmarkspooler / SV: Feedback önskas på poolgrund
« skrivet: april 11, 2020, 14:32:38:38  »
Angående isolering - jag såg att BM säljer en XPS-skiva 300 som inte verkar så dyr. Ngn som har erfarenhet av denna? Ju hårdare ju bättre tänker jag - man kanske borde gå upp på 400 tom? Sedan funderar jag på vad som är en lämplig matta ovanpå isoleringen. Några tips?

8
Ovanmarkspooler / SV: Feedback önskas på poolgrund
« skrivet: april 11, 2020, 14:26:03:03  »
Jag har inte tänkt att isolera väggen eftersom poolstommen är i stål och jag kommer att köra salt i den. Jag törs helt enkelt inte. Dock kommer poolen vara inbyggd med trädäck runtom om det kommer inte bli någon vind från sidan att tala om. Poolen är dessutom väldigt liten så det är inte så mycket vatten att värma. Poolvärmepumpen är på 8 kW så den är överdimensionerad för volymen.

9
Ovanmarkspooler / SV: Pool ovanmark med salt
« skrivet: april 11, 2020, 14:21:35:35  »
Det var Intex Ultra XTR som jag hade sist.

10
Ovanmarkspooler / SV: Feedback önskas på poolgrund
« skrivet: april 11, 2020, 14:06:13:13  »
Tack för svar! Jag har så fruktansvärt trångt på tomten, därav att jag snålat på bredden. Smart användning av utrymmet som du tipsar om - stuvutrymmen kan man aldrig få för lite av!

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag