VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - tege

Sidor: [1]
1
Teknik / Nergrävd pump
« skrivet: juli 04, 2009, 17:56:50:50  »
Hej.
Jag håller på att rusta min gamla pool, pumpen och filtret har stått i en stuga bredvid men den är borta nu. Dom sista åren när jag startat poolen har det varit en kamp med backventil och dåliga kopplingar, med lite tur har man fått igång eländet.

Min tanke nu är att pumpen ska grävas ner så den kommer precis under vattennivån, filter och senare värmepump  hamnar bredvid fast ovan marknivån. Visst det finns fina rostfria lådor eller plastlådor att köpa från 7000:- och uppåt.

Det jag funderar på är att bygga en låda i tryckimp virke som placeras nedgrävd, hur gör man för att få den så tät som möjligt? finns det någon som har gjort något liknande? som har ideer?

Finns det något prisvänligt alternativ till poolådor som är gjord för något annat?
Eller ska man kosta på och köpa en rostfri låda?

2
Teknik / SV: Val av pump och filter för 40mm pe-slang
« skrivet: juni 09, 2009, 06:12:58:58  »
Ett pahlens 500 sandfilter + deras 0.55kw brons pump skulle nog passa dig.

Vad satt det för utrustning innan?!?

/ronson

Ja vad det var som satt där? det var gamla grejor hela filtret var en järnburk som hade gjort sitt, åkte på soptippen. Även pumpen var en rostig järnklump som var helt hopplös att få igång.

Det jag är rädd för är att jag köper en för stor pump och i så fall får kavitation i den när det bara är 40mm slang, den kommer att försöka suga mer än det går att få genom slangen. Det verkar vara 50mm slang som är standard idag.

3
Teknik / Val av pump och filter för 40mm pe-slang
« skrivet: juni 07, 2009, 11:53:36:36  »
Hej!
Jag håller på att rusta min gamla pool som ingick i husköpet, troligen byggd någon gång på 80-talet. I första hand ska jag köpa nytt filter och cirkulationspump, tanken är att även koppla på en värmepump i framtiden. Min fråga är hur stor pump kan jag ha då det är 40mm slang både till och från poolen? Vilken storlek ska sen sandfiltret ha? Poolen är 4*8meter, djup ca:1,30- 1,40.

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag