CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - JIHHHA

Sidor: [1] 2 ... 4
1
Har gjort rent plattorna på både uppfarten samt runt poolen och funderar nu starkt på denna fog som blir hård och ogenomtränglig för ogräs eller omöjlig för ogräs att fastna/plantera sig i. En del har sagt att det skall vara jättesvårt att få bort all överbliven massa efter att man borstat i fogarna men läser man bruksanvisningen från S:T ERIKS så kommer dessa små partiklar att försvinna av sig självt efter ett år ca.

Måste man dessutom ha så djupa fogar som minst 30mm eller räcker det med ngn cm?

Tacksam från er som testat mtrl!

Mvh
Johan

2
Markpooler. / Hur tätar jag breddavloppet utan att behöva sänka vattennivån?
« skrivet: oktober 20, 2007, 12:59:32:32  »
Skall ta ut pumpen som ligger under breddavloppet snart och vill inte sänka vattennivån under denna för att säkra att det inte fryser sönder pga expansion under vintern. Hur gör jag för att få det tätt? Frigolit eller? Behöver man verkligen plugga inloppen under vintern om dessa är kopplede till slangar som löper 20 meter till sandfiltret utan att det kan rinna bort?

//j

3
Pooltäckningar / SV: Poolöverdrag!!
« skrivet: oktober 20, 2007, 12:50:38:38  »
Låset kan du fästa i framkant (när du täckt din pool) med bygeln och karbinhaken, denna är enbart så att inte barn eller annan obehörig kan öppna skyddet. Jag kan hålla med om att det är ett litet lås som jag kastat och ersatt med ett med längre "båge" så det inte blir för trångt.

//j 

4
Pooltäckningar / SV: Förankra vinterplåtar
« skrivet: oktober 20, 2007, 12:43:39:39  »
Att tänka på kan vara att det inte är jämförbart med din fru på plåtarna som kanske väger 50-70kg mot ett snötäcke i vår som komprimeras när det smälter och kan väga 100kg per kvadratmeter om det vill sig illa!

//j

5
Uppvärmning / SV: Hur många ggr startar er bergvärmepanna?
« skrivet: augusti 23, 2007, 21:26:51:51  »
Jag har termostaten före vxl enligt vvs montör som installerat, dock är inte termostaten inkopplad på pannan ännu så jag har öppnat chunten på termostaten fullt så länge o kör utan std inkoppling i pannan. IVT har informerat mig hur jag skulle ställa in/laborera för att få rätt temp i poolen=bra temp men många starter på pannan...

//j

6
Markpooler. / SV: Frostplugg till skimmer
« skrivet: augusti 22, 2007, 10:31:38:38  »
Oj då, här har jag tydligen missat en viktig åtgärd som första-års "poolare"! Jag har en träkonstruktion med liner samt plastbreddavlopp. Pumpen står under breddavloppet i separat pump-"rum". Jag kommer alltså ta bort pumpen under vintern och behålla vattennivån. Behöver jag då sätta för ett lock och på så sätt kunna tömma ur breddavloppet efter att ha demonterat pumpen för att slippa sönderfrysning??

//j

7
Uppvärmning / SV: Hur många ggr startar er bergvärmepanna?
« skrivet: augusti 22, 2007, 10:25:46:46  »
Oj då, min startar jätteofta och producerar värme under korta perioder. Kan detta bero på att jag inte fått den inkopplad ännu på termostaten utan att den endast känner av vattnet som strömmar genom vxl?

//j

8
Vatten och kemi / SV: Grodproblem
« skrivet: augusti 21, 2007, 21:06:39:39  »
Tyvärr inga grodor i min pool men ordna med en ordentlig duk så slipper du hela problemet. Tyvärr om du har staket runt om och idag bara bubbeltäckning för värmens skull.-

Lycka till!

//j

9
Uppvärmning / Hur många ggr startar er bergvärmepanna?
« skrivet: augusti 21, 2007, 21:04:37:37  »
Har installerat vvxl till bergvärmen och har ett borr hål på 170m vilket borde räcka. Jag tycker däremot att vp startar alldeles för ofta. Nu ligger jag på en temp kring 26-28 grader och har inte ännu fått vvxl inkopplad elektroniskt utan kör "utanför" enligt inställningar från leverantören. Min fråga: Hur många starter per dygn har ni som har bergvärmen tillkopplad o vad är "sunt"?

Mvh
Johan

10
Markpooler. / SV: Pumpgrop?
« skrivet: augusti 15, 2007, 20:29:07:07  »
Har pumpen i ett pumutrymme på kortsidan under breddavloppet då jag har en sträcka på 25 m in till källaren på huset. I källaren har jag sandfiltret, bergvärmepumpen & värmevxlaren. Jag har aldrig några problem med att inte ha en backventill tillkopplad med denna lösning.
En pump suger fruktansvärt dåligt men trycker iväg vattnet extremt bra varför en grop är att föredra i ditt fall om du inte har en källare bredvid poolen i lägre nivå än breddavloppet.

Tjo!

//J

Sidor: [1] 2 ... 4
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag