Allt om pool, Poolforum!

PoolForum - swimmingpooler => Teknik => Ämnet startat av: Bjarredsbon skrivet mars 27, 2011, 21:28:39:39

Titel: Frostsäker nivåavkänning
Skrivet av: Bjarredsbon skrivet mars 27, 2011, 21:28:39:39
 Hej,

Jag har en balanstank till ett spa som är magert isolerad, och som fryser vintertid. Helst vill jag inte tömma den varje säsong..
Samtidigt behöver jag ha en nivåavkänning i den, så att systemet kan fylla på nytt vatten och/eller stanna cirkulationen när det blir för lite vatten.

Vad är den driftsäkraste lösningen som inte ruinerar mig?
- Pressostat på cirkulationsvattnet är inte tillräckligt driftsäkert. Den jag provat "hänger" sig titt som tätt iaf (Pahlen).
- Nivåbrytare i tanken känns svårt, eftersom tanken kommer att frysa. Har inte kollat så noga - finns det nivåbrytare som kan befinna sig i is? Ett robust skal och gummislang kanske funkar..
- Nivåsensor på utsidan (ultraljud?) . Har liten erfarenhet av dem. Men eftersom de inte har kontakt med vatten så känns inte is som ett problem. Driftsäkra / dyra?

Tar gärna emot tips om vad som funkar bäst.

Tack,
Peter

Titel: SV: Frostsäker nivåavkänning
Skrivet av: Erica skrivet mars 28, 2011, 09:35:51:51
Frostsäker säger du - menar du att den måste fungera även vid frost eller bara att den inte blir förstörd om det fryser ? Vi har en nivåindikering till vår pool (visserligen inomhus) som min man knåpade ihop och som består av en pressostat som har suttit i en gammal tvättmaskin kombinerat med en akvarieluftpump. Luftpumpen bubblar ut geom en slang och pressostaten känner mottrycket. Funkar jättebra och eftersom det bara är luft i kretsen så bör den tåla frost också.
Titel: SV: Frostsäker nivåavkänning
Skrivet av: Lars T skrivet mars 29, 2011, 08:17:34:34
Hej poolare.
Det finns ju numera nivåkännare, som sättes på utsidan av tankarna.
Troligtvis lämnar de dock bara en signal när nivån stiger/faller till ett visst läge.
Enkla att installera.
http://www.watski.se/Butiken/Produkt/?EnovaId=218228
Lycka till,
Lars