VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag
 

Författare Ämne: vertikal eller horisontal värmepump  (läst 675 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Poolars

vertikal eller horisontal värmepump
« skrivet: april 12, 2020, 10:52:08:08 »
Inför vårt begagnade-pool-projekt har vi en bockat av en åttaformad pool på ca:27kbm och har nu en 3 år gammal Gullberg Jansson V20 på gång för SEK 10 000. Ganska bra pris tror jag men begagnat är alltid en osäkerhet. Frågan är vilka fördelarna & nackdelarna är med vertikal resp horisontal värmepump? Någon som vet varför man väljer vertikal eller horisontal? G&J har nyligen tagit bort modellen från sitt sortiment.

Poolgiganten

Utloggad TommyC

SV: vertikal eller horisontal värmepump
« Svar #1 skrivet: april 12, 2020, 12:12:42:42 »
Vi har den horisontella modellen. Samma manual täcker båda modellerna. De är likvärdiga förutom åt vilket håll luften blåser. Den vertikala skall ha fritt utrymme 2 meter ovanför, 800 mm på sidan där luftintaget sitter och 500 mm på motstående sida. Läs manualen noga. 

Vi gav i juni 2013 23400 kr inklusive diverse kopplingar, PVC-slang och rör, allt som behövdes för en komplett installation. Jag har ingen koll på begagnatpriser men dygt 50% prisfall på 3 år är ju ungefär som för en bil. Det kan nog vara ett rimligt pris.

Vår pump har nu fungerat i 7 säsonger. Plastluckan för manöverpanelen har spruckit lite och hålls på plats av en tejpbit. I övrigt fungerar allt som det ska.
Platsbyggd plastpool 31 kubikmeter med inbyggd trappa och botten i tre olika nivåer. 720 W cirkulationspump. G&J 9,2 kW värmepump ställd på 31 grader. Lågt pooltak Atlanta med skjutlucka och uppfällbar gavel. Klorerar med veckoklorpuckar.

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag