Polarpumpen Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - HBaeck

Sidor: [1]
1
Ovanmarkspooler / SV: Ovanmarkpool i altan
« skrivet: juni 11, 2021, 16:36:51:51  »
Hej!

Ett stabilt underlag är A och O. Jag rekommenderar ett paddat bärlager av makadam och sen några cm stenmjöl ovanpå det, även det paddat. Sen kan man ju lägga altanmatta på det om man vill. Se till att gropen (om det nu blir en grop) är ordentligt dränerad så poolen inte står i vatten om det ösregnar.

Sand eller grus (om du menar vanligt sandlådegrus) vet jag inte om jag hade rekommenderat. Myror brukar älska sånt. Kör stenmjöl istället.

En sån pool rekommenderar jag inte att du fäster i något. Risken är att den vid kraftiga skvalp belastas på ett onaturligt sätt om konstruktionen inte är byggd för. Den kommer inte röra sig mer än nån cm ändå...

Värmepump kan ju vara trevligt, ju mindre pool du har desto snabbare kyls den om natten. Är den dessutom inbyggd i altanen kommer solen att ha svårare att värma upp vattnet. Sätt värmepumpen någonstans där den inte stör dig eller dina grannar, dock inte inbyggd på något sätt. Se även till att vattenpumpen ger ett vettigt flöde även med en värmepump inkopplad.

För mindre pooler kan ju solvärme vara ett alternativ. Vi gillar varmt vatten oavsett väderlek och har kört med en poolvärmepunp.

/H

Tack för svaren!

Det är utgrävt en hel del under altanen så jag tänker att isf gör jag så det är en liten platå av makadam och mjöl.. Borde vara bättre än en grop va? Hur mycket makadam och sånt tror du man behöver för en pool som är 3 i diameter? Om man tänker kubik eller nåt sånt mått.

Altanduk? Vad är det?  :)

Vad utgör botten i en sån pool? Liner? Eller är det nån hård del som är botten? Fattar inte det riktigt  ;D

Vattenpumpen kopplas ihop med värmepump alltså?

2
Ovanmarkspooler / Ovanmarkpool i altan
« skrivet: juni 10, 2021, 22:56:06:06  »
Hej

Tar gärna råd från nån som kan.

Jag funderar på att skaffa en pool och sätta den i vår befintliga altan. En liten 3 meters. Rund förmodligen. Ska inte stå helt i höjd med trall men sticka upp en bit.

Hur viktigt är det med padda makadam och stenmjöl? S
Läst att vissa pooler är lämpliga att ha på sand eller grus.

Behöver den fästas i altanen på nåt sätt?

Om man ska ha värmepump vart sätter man den?

Tacksam för alla svar.

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Bästa pris på poolsvampen.
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd