VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - emark

Sidor: [1]
1
Övriga frågor! / Möjligt att bygga om befintlig pool?
« skrivet: juli 12, 2022, 12:47:43:43  »
Med risk för att idiotförklara mig - men går det göra en befintlig pool mindre? Idag är den ca 6,5m bred på det bredaste partiet, gissar på 8-10m lång och 2,20 djup.

Bredden verkar vara ett problem när det kommer till att hitta täckningar. Försökt hitta ett säkert skydd men det verkar inte finnas i dessa mått. Tak funkar inte. Rib-cover hade varit skönt att ha då jag förstår dom är barnsäkra, men det verkae också vara svårt att få tag på. Där har jag en teori om att det kommer vara rätt tungt att rulla ihop.

 Idag har vi solfolie men det hjälper föga med att behålla värmen. Vår värmepump får kämpa utan dess like och bidrar till elräkningar runt 5k under säsongen. Det är mycket vatten som ska värmas upp såklart, men även på de varma dagarna klarar den inte gå upp till 27-28 grader. Då ska det vara ca 30 ute.


2
Markpooler. / Läckage...
« skrivet: juni 10, 2021, 09:47:52:52  »
Hej,

Helt ny inom poolvärlden. Vi köpte ett hus 2020 där det fanns en pool.
Tidigare ägare satte ny liner 2018/2019.
Själva poolen är byggd för ett bra tag sedan.

Nu ska vi se om jag lyckas förklara mitt problem på ett bra sätt och lyckas använda alla begrepp korrekt.
Vi fick hjälp av den förra husägaren att starta upp poolen inför den här sommaren. Efter 2 dagar märkte jag att vattnet hade sjunkit väldigt mycket och att inloppen sprutade ut luft. Så snabbt av med pumpen och fyllde på med vatten. Efter lite felsök så hittade jag ett gammalt bräddavlopp som sitter i närheten av ett inlopp som är i drift. Detta bräddavlopp (som inte ska vara i drift) sög åt sig poolvattnet genom inloppet och bakom linern, vidare ner till poolhuset genom en gammal ledning som är helt öppen och det bara rann vatten. Pluggade igen det intilliggande inloppet, stängde trycket (?) till inloppet och problemet löste sig.

Tills nu när jag är så less.
Vi fick till vattnet jättefint och alla värden stämde. Sen började det om, nu får jag fylla på vatten varje dag för jag är orolig att pumpen ska gå torr och gå sönder. Det försvinner som mest 1cm per dag om inte mer. Igår skruvade jag åt det bräddavloppet som ska vara i drift men det hjälpte inte så mycket.

Just nu har jag pluggat igen alla inlopp, utlopp och bräddavlopp samt stängt av all cirkulation. Har simmat runt hela poolen flera varv och kikat efter hål i linern men hittar absolut ingenting. Nu är poolen helt grön igen som vid öppningen, förmodligen har all kemikalier blivit utspädd så det knappt är något kvar. Använder Baqucil och 20 liter shock, 3L PHMB kan väll inte sluta ge effekt på 2v?
Hur stor är oddsen att det bara är att börja gräva upp hela skiten och se över ledningarna i marken?



Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag