VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - janne12

Sidor: [1] 2 3
1
Teknik / Söker RGB spot IP68 9-12W
« skrivet: mars 29, 2022, 16:27:11:11  »
Söker RGB spot IP68 9-12W med lämplig matning och styrelektronik. Mina spottar och styrning som jag haft i 15år på ca 50cm djup togs av blixten förra året. Troligtvis via kraften så nu lyser bara några av dellamporna i resp spot grönt.

2
Byggtrådar / SV: Bygger betongpool med mosaik och overflow
« skrivet: maj 14, 2016, 10:02:06:06  »
Jag följer med intresse din utvärdering. Jag har en betongpool som jag byggt för 10 år sedan på berget (den har berg i botten) som tidigare läckt kanske 300 l /dygn men nu när jag fyllt så är det kanske 1500 l. Den är på 17kubik. Jag skall gräva mig ner på framsida där anslutningarna finns och kolla om någon slangklämma eller koppling sprickigt . Eftersom den står på berget med den högsta sidan 1,8 m  nedåt så är ju trycket högst där.  Botten har naturliga sprickor och min tanke är att måla botten i djup delen med det som du kommer fram till om det skulle vara via de naturliga sprickorna det läcker. Helst skulle det vara en vattenlöslig färg eftersom det är svårt att få torrt (regn) 

3
Inomhuspooler / SV: Renovera kaklad inomhuspool. Liner går icke...
« skrivet: juli 04, 2012, 22:51:40:40  »
Nu när jag har varit och kikat igen så finns det möjlighet att det där gummiskiktet inte hör till poolen utan är det som ligger under den omgärdande trallen. Det är svårt att se. Jag har tagit några bilder på spektaklet, och gummimattan är med på bild 2-4:

http://www.cleancut.se/images/pool1.jpg
http://www.cleancut.se/images/pool2.jpg
http://www.cleancut.se/images/pool3.jpg
http://www.cleancut.se/images/pool4.jpg

Om det bara är vattentät betong så är jag lugn. Ingenting kan då hända och jag kan skrapa bort det gamla och kakla om själv. OM det istället är en 36 år gammal gummiduk så blir jag livrädd! Då är det nog läge att tömma vattnet och bygga en ny liner-pool inuti poolen.

Jag skulle verkligen uppskatta lite uppgifter om vad det kan vara. Tack för all hjälp hittils.
jag gjorde en betongpool på berget med berg i botten. Betongen var vattentät men för att undvika att vatten kom under glasmosaiken och sprängas loss under vintern la jag ett lager SECCORAL med spackel på betongen. Seccoral är en fin portlandcement som blandas med en gummi emulotion som bildar ett tätskikt (man får dra ut det snabbt eftersom man måste jämna av med bredspackel inom 30 min och gå vidare) som jag sedan monterade mosaiken med speciell vattenfast fix och fog. Detta skulle kunna göras men troligtvis behöver du knacka ren ytorna så att det blir tex en hel vägg. Hör av dig om du vill ha mer detaljer

4
Artiklar och läsvärt. / SV: Tidiga poolbesökare
« skrivet: augusti 20, 2011, 23:34:18:18  »
Hej.
De hoppar över 1 - 1,5 m staket som ingenting.
Kan bli problem om de hamnar i poolen och sedan inte kommer upp.
Vassa klövar river sönder linern.
Det gick tydligen bra den här gången.
Lars
Jag har en gjuten pool med berg i botten och eftersom bergsidan lutar så är det bara 4 dm längst upp och 1,80 där det är som djupast så det är inga problem om de skulle trilla i men man vill ju ändå att de håller sig "i skinnet" De la sig ner och stannade mer än 30 minuter. Inte skygga ett dugg.

5
Artiklar och läsvärt. / Tidiga poolbesökare
« skrivet: augusti 19, 2011, 15:22:36:36  »
Hela familjen kom idag för att bada, tur att man har staket


6
Utemiljöer, altaner, trall och stenläggning. / SV: Trall belysning sökes?
« skrivet: juli 23, 2011, 16:30:29:29  »
Ser bra ut!
Fast jag skulle hellre ha lite större lampor runt 8-10cm runt min pool i trallen.
Jag har köpt kanonbra vattentäta 1 W 12v spottar från Deal Extreme i Hong Kong.
http://www.dealextreme.com/p/waterproof-water-tight-high-powered-1w-led-module-12v-white-11263
ca 70 kr ingen fraktkostnad men det tar ca 1 månad innan du har dem. Ibland kan man få betala moms på dem i sverige. Det bästa är att köpa alla på en gång då kan man få en extrakostnad på 25% moms +100 kr hanteringskostnad. Köper man under $25 så brukar det ej bli några extrakostnader.
Man kan sätta dem med plattan direkt i trallen eller borra 3cm hål och trycka in dem underifrån. De är vita ej varmvita. Placering i trallen upp mot undertak eller i planteringar ger en häftig effekt. De går ju även att lägga ut i planeringar.Man kan ta en 12 trafo och placera inomhus AC eller DC (som man laddar elgrejor med)
Jag håller på att byta ut mina JULA spottar (svaga) som jag köpte för 4 år sedan.
Finns att beskåda i Kungsbacka

7
Markpooler. / SV: Hur bygger jag en sån här finfin pool?
« skrivet: juli 21, 2011, 17:08:40:40  »
Det är inga problem att gjuta en så liten pool men som sagt så passar glasmosaik bättre.Mindre yta där vatten kan krypa in och frostspränga . Trots att jag är amatör så satte jag all mosaik på min 17kubik pol själv så  har bara en lite bit lossnat. Man gjuter med vattentät betong och behandlar ytorna enligt kommentarerna till bilderna. Jag hade berg som jag göt på men om du skall bygga bottenplattan först så gjut in armeringen i en ring och bygg formen för de runda väggarna efteråt.
https://picasaweb.google.com/110187286008449392584/Poolen

8
Teknik / SV: LED belysning till poolen
« skrivet: juli 06, 2011, 10:17:01:01  »
Är grymt sugen på att köpa denna LED belysning, dock lite dyr men det verkar vara bra prylar. Är det någon som har dessa eller sett dom i verkligheten?


http://www.aquadelight.be/zweeds/compact.htm

Jag försökte köpa detta för ett år sedan och trots flera mail fick jag ej tag i dem. Försök du och posta resultatet här på forum! Köpte 9W RBG spottar istället.

9
Ovanmarkspooler / SV: Lutande bergtomt. Gjuta jämnt?
« skrivet: juli 04, 2011, 14:24:03:03  »
Ja hejsan.

Har läst länge men blir väl aktiv medlem nu.

Jag har en tomt som består av berg. Min idé är att skaffa en pool på 12mx5m som är uppvärmd till 30grader.

Naturligtvis är detta en dröm så mer mitt numer realistiska projekt är en primastar rund 4.6m i anslutning till trädäck.
Poolen får stå i en sluttning. En ungefärlig lutning är 70cm på 4.5 meter.
I primastars anvisningar står det att pooölen skall absolut stå i samma höjd som omgivning. Varför?

Jag hoppas att det går att gjuta ett fundament (med markfrigolit) som poolen skall stå på. Sedan skall jag fortsätta med trädäck nästan runt om. Dock blir det en vägg längst ut så ingen kan trilla ut men avstånd mellan vägg och pool kanske bara blir 4cm längst ut.

Är detta möjligt?

Kan jag ställa en primastar på ett fundament?

Hur skall jag gjuta i så fall? Borra armeringsjärn i berget som sticker upp (ca 20 styck)och fylla i en ram varvat med sten armeringsjärn och betong? Det blir ju cirka 5kubik som fundamentet skall innehålla.
Att köra hit en betongbil är inte möjligt då jag har 13 meter till dit fundamentet skall vara fågelvägen från väg. Till detta kommer att man måste över ett 1,5 plans hus också. <dontkn>

Man kan ju oxå göra som jag, göra en naturpool med berget som botten. Min är 18 kubik 1,70 längst ner och 40cm högst upp  Hi Hi  Total kostnad inkl betong armering , pump,filter mosaik osv ca 30.000 kr.(och 3-4 månaders kul jobb)
https://picasaweb.google.com/jan.cardell/Poolen

10
Teknik / SV: Alternativ användning av Poolvärmepump
« skrivet: augusti 16, 2010, 17:51:34:34  »
Har din poolvärmepumpen fungerande avfrostningsautomatik?
Annars kommer du att få problem så snart det blir typ under +7 grader ute.
Det står det att den har.Vi får se hur det går. Vi har ju rätt milt väder i Kungsbacka jag bor 200 m från havet så den andra luft/luft VP som jag har haft i 7 år har nästan aldrig frostat igen.

Sidor: [1] 2 3
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag