CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Jakoby

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / Baquacilanvändare med algproblem som saknar Algicide
« skrivet: juni 20, 2010, 20:42:04:04  »
Hej!
Vi gick för några år sedan över från klor till Baquacil. Har genom åren haft problem med allvarlig algtillväxt typ två gånger per säsong men med hjälp av Algicide och Baquacil Shock i uppstartdoser så har det i allmänhet löst sig på ett par dygn. Nu senast när jag skulle skaffa kemi så fanns inte längre Algiciden utan istället ska det enligt anvisningar (från Arch Water Products) vara Baquacil Check som tillsammans med Shock ska lösa problemet. Tyvärr verkar detta nya koncept inte funka!! Nu frågar jag mig om fler har samma dåliga erfarenhet och om det finns tips om lösning? Är Algiciden utgången och i så fall varför?

Jag har med intresse läst de senaste två årens inlägg på forumet om Baquasil och alger och sett att vissa upplever nästan olösbara problem vilket gjort att man har fått respekt för svårigheterna. pH ligger på 7,5. Bacuacilnivån har jag lika svårt som alla andra att bestämma mot den odugliga referensskala som följer med tabletterna men värdet bör inte kunna vara för lågt med tanke på vad jag pytsat i. Det finns tendens till fint skum på ytan vilket skulle kunna tyda på att nivån är väl hög. Vattentempen har inte varit över 19 den här säsongen.

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag