Polarpumpen Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - hwenndel

Sidor: [1]
1
Inomhuspooler / SV: Poolvärmepump split, delad
« skrivet: maj 08, 2011, 22:47:33:33  »
CE märkning e det minsta problemet, kinesiska tillverkar har inga skrupler dom sätter gärna dit det :-)

Troligen kommer jag inte privatimportera, utan e ute efter en hållbar lösning så service och support är viktigt
därför har jag kollat på "vanlig" VP samt växlare och styrning. Men det verkar ju som G&J är bra på detta men hur länge finns dom kvar? Priset är ju så klart viktigt med, en riktigt billig lösning kan bli lönsam även om den inte "lever" lika länge..

Det är till en inomhus pool som används året om så jag behöver seperat växlare och då sticker priset iväg lite väl tycker jag. Samt att jag kan bara finna G&J som har splitt modell här i sverige, någon som vet nån annan?

2
Inomhuspooler / Poolvärmepump split, delad
« skrivet: maj 08, 2011, 21:46:34:34  »
Hej ny på forumet för dagen, dock läst en hel del.

Det är dags att köpa en poolvärmepump nu till min inomhuspool 8x4x1,2 skulle vilja vädra lite funderingar och frågetecken
bland er kunniga

Som sagt dags att köpa poolvärmepumpen för att kunna hålla en badbar temp.

Har mest titta på gjpacw 1s-20 från Gullberg & Jansson. Men jag har också fått en offert på ett annat märke som enligt säljare "skulle vara samma pump som" som  G&J Googlade på beteckningen och det visade sig att den var från en kinesisk tillverkare.
Kan det vara så att att det ändå är samma innehåll? Att jag tittat på G&J främst är väl för att de är de ända splitmodeller (delad VP och värmeväxlare) som jag hittat i sverige. samt att de verkar ha bra support och möjligheter till service (enligt kommenterar på  detta forum). Kollade upp pris på den kinesiska i kina, och har fått ett pris via mail 11 000 yean (ca 11 000 kroner) detta var första kontakten kort mail fråga till kinesisk ÅF. efter förhandling borde man kunna komma ner 20-30 % enligt min erfarenhet. Sen har jag en kompis (kines) på plats som säkert kan hjälpa till och hitta/få ett bättre pris. Vågar man? ( den jag hittat kan ju fortfarande vara en kopia, inte helt ovanligt när man handlar i öster :-)

Varför kan man inte köpa en "vanlig" luftvatten/pump och en separat värmeväxlare? Känns som man skulle få mer kvalitet på pumpen. för "bara " några tusenlappar till. Har läst och fått höra av en installatör att dessa inte är gjorda för det och kommer inte klara det. Samtidigt har jag fått en annan att lev en offert på att koppla på en värmväxlare på husets system (luftvatten) 80 000 skulle det gå på det mesta 50 000 av dess var för att gräva en isolerad kulvert för rören och återställa.
Så vad e det som gör att det inte funkar?

Ni som har poolvärmpump för inomhuspool vad har ni köpt och är ni nöjda? Vad skall man tänka på, undvika... osv?

Hur länge kan man räkna med att dessa poolvärmepumpar håller/livslängd 10 år, är det optimistiskt?

 

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Bästa pris på poolsvampen.
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd