Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - fridasven

Sidor: [1] 2 ... 5
1
Byggtrådar / SV: Vill ha synpunkter på vårt kommande bygge..=)
« skrivet: augusti 09, 2009, 14:13:26:26  »
Tack för bra synpunkter..
Min ritning är ju i det enklaste laget måste jag medge och kanske lite missvisande..=) För soldäcket är tänkt att vara allt det randiga och inte bara den lilla hörnan nere vid den glasade altanen.
Det med dubbla lampor har jag också funderat på, men hur är bäst att placera de i så fall, båda på samma sida eller mittemot varandra?

När det gäller väderstrecken så har vi poolen åt öster och trappan på poolen kommer ligga så att vi får kvällssol där vilket vi vill ha så man kan sitta och ta en drink och svalka fötterna i trappan sen :)

Vi kommer värma poolen med en VP, vilken modell eller tillverkare har vi inte bestämt än, men att det blir en VP är vi helt inne på då vi vill kunna bada även molniga dagar och ha varmt i vattnet..
Eftersom vårt hus är ganska nybyggt så vet vi ganska bra hur marken är och att det inte går några ledningar på tomten + att vi bor på en hörntomt så grävaren kommer att komma in utan några som helst problem utan att behöva förstöra hela gräsmattan..

Ska försöka göra om ritningen och lägga upp en där jag har ritat in huset och hela vår tomt också..

2
Byggtrådar / Vill ha synpunkter på vårt kommande bygge..=)
« skrivet: augusti 09, 2009, 08:34:07:07  »
Vi (läs jag) har länge varit här inne och läst o funderat och planerat inför vårt kommande bygge och nu äntligen har vi kommit så pass långt i planeringen att vi vill sätta igång med grävandet tidig vår nästa år, så fort vi får tag på grävare, vilket är svårt här nere i trakterna då det byggs både arenor, köpcenter och hus numera ;)
Men jag har i alla fall suttit och knåpat på en liten ritning på hur vi kan tänka oss att vårt blivande poolområde ska se ut.
Så det skulle vara trevligt om det är någon som har lust att ta ett kik på den och komma me dlite synpunkter eller tips på om vi tänkt rätt eller om vi ska tänka om på vissa saker. Vi är helt nya på detta med pool, har bara vanlig intex ovanmarkpool för tillfället:)

3
Markpooler. / Mura lecapool utan gjuten platta??
« skrivet: augusti 08, 2009, 16:51:12:12  »
Är det någon här inne som vet om det fungerar att mura en lecapool utan att använda sig av en gjuten platta, utan endast gjuta en sockel att mura lecablocken på?
Vi har sedan lääääänge gått i pooltankar och nu är det en av våra grannar i området som har murat upp en lecapool, men utan att gjuta platta?
I botten har han makadam och stenmjöl som han har vibbrat rejält.
Är det någon som har gjort på detta sätt innan eller tror ni att det fungerar?

Man kan ju spara in en del pengar och jobb på att inte gjuta platta, men frågan är om det är tillräckligt stabilt??
Vad tror ni?

4
Markpooler. / Göra trappa med isostone och övriga stommen i leca?
« skrivet: februari 22, 2009, 13:23:20:20  »
Jaha då har vi kommit en bra bit i planeringen av poolbyggandet. Vi har bestämt oss för en 8x4m o 1,5m djup med baddjup på ca 1,4m. <antman>
Men jag och maken har varit inne i mofajenkos tråd och kollat på det oerhört snygga bygget som han gjort och då främst den s*it-snygga trappan som frun hade designat. < :D
Vi sitter här nu och sliter vårt hår och försöker komma på hur vi ska få till en svängd trappa så, fast vi vill bygga med leca?
Sen kom vi på den briljanta idén att det kanske går att göra endast trappan med såna styrolitblock som mofajenko gjorde hela sin pool i, bara för att få till den svänga formen? Så min fråga till er poolkunniga är om ni tror att det går att kombinera dessa två material på det sättet och hur man i så fall fäster ihop det med varandra.. För då är det tänkt att vi ska ha trappan i mitten på ena långsidan, så det blir ju väggar av leca på båda sidorna om trappan.. <hmm>

Så någon som har någon snilleidé, eller som till och med kanske har ett bättre förslag på hur vi ska få till detta.. Vi vill verkligen ha en svängd trappa, men tyckte det blev för dyrt att bygga hela poolen med dessa isostoneblock, så hoppas man kan kombinera på nått sätt.. <dontkn>

5
Byggtrådar / SV: Fredde´s betongpool bygge.
« skrivet: februari 15, 2009, 16:19:41:41  »
Jag måste hålla med övriga talare om att det är en förb***at snygg pool du fått till och då särskilt trappan..
Jag blev väldigt intresserad av ditt sätt att bygga poolen, med de stenarna som du använde.. Du skrev att du köpte dina stenar från en återförsäljare i Sverige, men att du hittat ÅF i tyskland för liknande stenar som var billigare osv.. Är det möjligen så att du har länkar till hemsidor till dessa tyska ÅF?
Likadant tänkte jag höra om det är den tyska sidan som du har köpt dina detaljer till poolen från som du även har köpt linern från?

Den är verkligen så jäkla läcker din pool och har följt tråden enda sen du började bygget...
Får man vara så fräck och fråga vad ditt poolbygge gick på om man inte räknar med kantstenarna?

Än en gång, var stolt över ditt arbete och hoppas ni kan njuta av många långa baddagar nu i sommar <antman>

6
Markpooler. / SV: Sätta roman endtrappa till en oval pool??
« skrivet: oktober 23, 2008, 16:01:04:04  »
Ha ha ha ja det var ju nära och bra.. vårt bygge blir inte förrän tidigast nästa sommar då vi har en ovanvåning på huset som ska bli klar först=)
Men ett studiebesök till våren eller sommaren låter ju kanon... =)

Tack igen för att du tog dig tid att svara..=)

7
Markpooler. / SV: Sätta roman endtrappa till en oval pool??
« skrivet: oktober 23, 2008, 05:15:09:09  »
Kalle950:

Tack för bilderna och svaret.. tyckte ni det var svårt att montera på trappan eller? Ska absolut ta mig ett kik på Nettopool, fast det ser ut att vara samma pool som den vi kollat på från tyskland..

8
Markpooler. / SV: Sätta roman endtrappa till en oval pool??
« skrivet: oktober 22, 2008, 20:07:16:16  »
Tack Fia för svaret och för länkarna..

Vi hade tänkt ha trappan på ena långsidan, precis som på den bilden som du länkade till.. Frågan är hur man gör för att montera en trappa när det är stålplåt som sarg??

Har du eller någon annan aning om det.. Förstår ju att man på något sätt måste kapa av den bit plåt där trappan ska sitta men hur fäster man det sedan i trappan då??

9
Markpooler. / Sätta roman endtrappa till en oval pool??
« skrivet: oktober 22, 2008, 17:46:55:55  »
Är det någon som vet om det går att kombinera en roman endtrappa tillsammans med en sån här pool??

Tänkte att det kanske inte går eftersom poolen inte består av sektioner utan hela poolsargen är en enda bit på en rulle..

http://www.yapool.de/Schwimmbecken/Komplettpakete/Ovalbeckenpakete/Beckentiefe-150m/Premium-Pakete/Ovalformbecken-Premium-Paket-SWIM-737-x-36-x-15-m--3921.html

10
Uppvärmning / SV: Behöver feedback på Brilix TPH 05
« skrivet: juni 20, 2008, 22:13:18:18  »
puffar lite eftersom jag okcså är intresserad av svar på denna frågan....< 8)

Sidor: [1] 2 ... 5
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan