Polarpumpen Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - AcidSleeper

Sidor: [1]
1
SpaForum / Mina erfarenheter av spabad
« skrivet: februari 25, 2019, 12:44:44:44  »
Hej
Tänkte skriva några rader om mitt spabad och mina erfarenheter efter 6 månaders användning.

Jag köpte ett spabad från Trademax som heter Spabad Jupiter 94 jets (4sittplatser och 2 liggplatser) på 1600liter
Många här rekommenderar dyra spabad och vad vet jag de är kanske bättre, men hur mycket bättre och till vilket pris. Jag har inte några erfarenheter av dyra och exklusiva spabad utan redogör mina erfarenheter med detta bad som råd till de som står i köptankar.

Jag är riktigt nöjd och vi använder detta allt ifrån 2-4gånger per vecka beroende på hur veckan ser ut.

Jag gjorde ingen pipecleaner då vi fyllde upp det första gången och det borde vi gjort då det blev en del rester/brun kant utmed vattenlinjen men med hjälp av håv och microfibertrasa så gick det bort efter cirka 1 månad. Så börja med Pipecleaner.

Läste här om alla problem som många fick och någon gav upp och sålde badet. Men tog råd från forumet och köpte PH+, Klor och Aktivt Syre och blandade enligt teskedsrutinen (2st teskedar per badande och timme och Aktivt syre lika mycket). Självklart får man anpassa mängden kemikalier efter hur många liter som ryms i badet, så lite laborerande i början innan man fick till en bra rutin som även frun kunde hantera.

I början får ni vara beredd på att kolla PH och de övriga värdena kanske flera gånger i vecka men nu sitter jag lugnt i spabadet och kollar värdena 1-2gånger på 2veckor då jag numera har koll på mitt vatten.

Vi tar upp och sköljer av båda filtren varje vecka med endast vattnen och var fjärde vecka så byter vi filter (har två uppsättningar) och sätter de som varit i badet på rengöring.
Rengöringen består av vatten i en hink och filterrengöring. Där får filtren stå i minst 12timmar (kolla på instruktionerna för ditt medel) och sedan sköljer vi noga av och stoppar ned det andra filtret. Vi byter inte ut rengöringsvattnet utan låter det vara i hinken och det fungerar bra (6månader nu).

Jag har inte haft några problem med vattnet (bytte vatten efter 4månader) och då var vattnet fortfarande bra men inför vintern och slippa stå i minus 20grader så valde vi att byta vattnet.
Ett tips är att köpa en dränkbar pump så det går fortare att tömma badet. Räcker inte att endast tömma via hålet på sidan då detta tar alldeles för länge. Tänk på att du ska fylla upp badet igen och vill inte hålla på i två dygn...

Kör pipecleaner i det gamla vattnet vid vattenbyte och tänk på att spola rent i alla munstycken och spola rent så all pipecleaner med rester försvinner. Spola munstyckena flera gånger så all/det mesta av pipecleaner försvinner.

Mitt nuvarande vatten efter första bytet är perfekt.

Ett tips är också att köpa Lactacyd tvål för att tvätta kroppen innan ni kliver ned i badet. En bra tvål som inte förstör vattnet.

Mitt bad är ställt på 38-39,5grader beroende på temperatur ute och det håller värmen bra.

Hoppas det kan vara någon till hjälp i vart fall.

2
SpaForum / Vattenkemi och produktråd.
« skrivet: september 03, 2018, 17:20:23:23  »
Hej allesammans.
Har nu köpt ett spabad på 1600liter och köpte ett startpaket med kemi från butiken med klortabs 5g, pH+, pH-, filterfix och pipecleaner. Samt stickor som mäter pH och klor.

Swim&Fun är märket på klortabletterna. Någon som använt detta. Tycker det är märklig instruktion för doseringen.

Innan badet skall man enligt engelska instruktionen ha i 2st 5g klortabs per 500l vatten. Enligt den svenska är det 2st 10g per 500l vatten. ??
Efter badet, samma instruktion, 1st 5g klortabs per 500l vatten.

Så jag med 1600l ska ha i före badet 6-12st 5g tabs beroende om man läser svenska eller engelska..

Jag känner att blir det inte mycket klor före badet? Ska enligt instruktionen lösas upp på 5minuter, cirka.

Så är det någon som använder dessa eller kan tipsa om vilken produkt jag ska köpa. Vill ha till före och efter bad samt chockklorera om man nu inte ska använda en produkt utan klor för chocka vattnet!?

En del frågor...  :)

Snälla hjälp!
/Niclas

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd