Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Ubbe

Sidor: [1] 2
1
Ovanmarkspooler / J & F, medföljande stege
« skrivet: juli 10, 2014, 20:13:32:32  »
Hej,
Jag har nu haft min J&F pool i några år.
Något jag retar mig på är den medföljande stegen, den kasar ju på botten och till slut går den mot väggen eller lossnar från fästet i däcket.
Detta händer om man går upp på sådant sätt att man typ hänger ut med sin tyngd under tiden man klättrar upp. Vuxna kan man ju säga tillmen småbarn har ju en förmåga att glömma efter 1 minut.
Jag kan nämna att jag inte har skruvat fast den i plastfästena på däcket utan den är bara nerstucken i dessa. Känns som om man skulle skruva fast i dessa så lär plasten ge sig förr eller senare.

Hur upplever ni andra med denna pool detta, eller det är bara jag?

Har ju sett andra typer där stegen vilar mot poolväggen men det känns ju sådär när man inte har återfyllt den.

Man skulle ju velat hitta en typ av stege som är typ solid som bara skruvas i däcket som då såklart förstärks där och att sedan stegen är så pass styv pga att den är solid att den klarar att hänga fritt i poolen utan att varken stödja mot botten eller väggen.

Ubbe

2
Vatten och kemi / Rengöring & Kemi
« skrivet: juli 04, 2013, 11:11:40:40  »
Hej,

Jag måste fråga hur ni andra gör angående rengöring & kemi, för jag får inte riktigt koll på detta trots pool i 3 år  >:( >:( >:(

När jag idag skulle ta bort soltäcket så var vattnet helt grönt. Jag beskriver situationen och hur jag har gjort nedan.

- Jag har inte badat på 2 veckor och soltäcket har därmed legat på under denna tiden.

- Under denna tiden har jag haft stenkoll på vattenvärdena som varit bra.

- För några dagar sedan lyfte jag på täcket och såg algbildning på botten. Veckoklorpucken var även slut vilket den måste ha blivit dagen innan då klorvärdena var ok. Nu testade jag klorvärdena igen och såg att de var lite låga, vilket de max kan ha varit 12 timmar. Jag la i en ny puck i skimmern och dammsög poolen. Backspolning efter detta och lade tillbaka täcket.

- Nu 2 dagar senare när jag tänkt mig ett morgondopp så var poolen helt grön.
Jag har nu chockat och borstat den och tänkte snart ta en första backspolning.

Ska man behöva dammsuga, rengöra, backspola när värdena är ok och att man inte använder poolen under 2 veckor som nu var fallet för mig?

Känns som mitt veckoklor "TriTab" är värdelösa för så fort man kör med veckoklor strular det. Kanske ska byta fabrikat. Vilket använder ni och som ni är nöjda med?

Det är likadant varenda år för mig, jag får alltid en grön pool minst en gång under säsongen. Så JÄ##A trött på detta nu. Känns som jag snart skiter i detta och fyller igen skiten.


Ubbe

3
Uppvärmning / Display värmepump
« skrivet: maj 01, 2013, 22:09:17:17  »
Jag har idag kopplat in min nya värmepump av märket Luxlama.
Jag har tänkt flytta displayen med den medföljande förlängningskabeln in till pumprummet.

Ska man flytta denna så måste ju kabeln gå ut genom skyddsluckan där displayen sitter idag på värmepumpen, dvs jag kan inte se något hål eller liknande förberett som den kan gå ut igenom så luckan går ju inte att stänga. Ska det vara så? Känns som man får såga till en skåra i underkant som man kan föra ut kabeln i för att kunna stänga luckan.

Det följde ju med en ny lucka för att använda om man som jag vill ha den på annat ställe. Som jag ser det så måste man ju montera denna på en lite kopplingslåda eller liknande för kabeln går ju ut på baksidan av displayen vilket gör att man måste ha utrymme bak, dvs den går inte att montera direkt på en vägg tex.

Hur har ni andra gjort i detta fall?

Ubbe

4
Vatten och kemi / Uppstart - Chockklorera
« skrivet: april 27, 2013, 20:34:25:25  »
Hej,
Idag skulle jag dra igång poolen för säsongen. Fyllde upp med nytt vatten 1/3, dvs samma mängd jag tappade ut i höstas.

Innan stängning chockklorerade jag som man ska. Man ska ju även chockklorera vid uppstart. Idag efter uppfyllning tog jag vattenprov med tablett på kloret. Det visade mörklila.

Det verkar ju som klorhalten efter chockkloreringen vid vinterstängningen fortfarande är hög, kan den verkligen vara det?

Ska man då chockklorera nu ändå? Jag gjorde det inte.

Ubbe


5
Uppvärmning / Luxlama LX09H
« skrivet: oktober 04, 2012, 20:21:19:19  »
Hej,
Jag var idag och köpte en poolvärmepump av märket Luxlama LX09H.
Jag hade läst på om den lite innan, bla att den drog 6,7A.
Min tanke var att låta den matas från en egen grupp/säkring (dvärgbrytare C10A) som redan är förberedd och dragen dit där jag ska ha den.
Jag har dragit 1,5mm2 kabel.

Nu när jag läser installationsanvisningarna så rekommenderar de C16A säkring.
Varför? Har dessa så hög startström, det är enda anledningen jag kan se?
Ska man säkra av med 16A måste jag ju även gå upp till 2,5mm2 för kabeln.

Vill ju helst slippa dra ny kabel ut samt byta säkring.
Är det någon här på forumet som har en likadan eller likvärdig 1-fasare som har märkströmmen strax under 7A (ca 1,45kW) som lyckas köra på 10A säkring?

Jag kan inte testa själv, för jag kommer koppla in den när jag har stängt poolen nu i höst och då har jag ju som sagt inget vatten i systemet.
Vill ju därför gärna veta för går det inte så får jag fixa detta under vintern så man slipper kladda med det i vår när man bara vill kunna trycka på startknappen :)

Mvh
Ubbe

6
Ovanmarkspooler / Poollampa, läckage
« skrivet: september 06, 2012, 22:51:55:55  »
Hej,
Jag har en poollampa av modellen som hänger ner i poolen. För någon dag sedan så lös den inte på kvällen och när jag kollade var den halvt vattenfylld och ena stiftet på halogenlampan hade rostat av. Andra år har den också varit fylld lite på hösten efter en säsong men inte så mycket som nu.
Allt var ordenligt ditskruvat och man kan inte se var det läckt in. Det lär ju inte vara mycket som kommer in då den har fyllts med någon deciliter sedan i Maj.

Min tanke är att försöka täta med något vid packningen innan jag skruvar ihop den. Silikon känns inte rätt för när det stelnat lär jag inte kunna öppna den igen vid tex lampbyte.

Min fråga är om det finns något liknande som silikon som kan täta lite extra vid packningen fast som INTE stelnar och INTE blir som klister?

Ubbe

7
Vatten och kemi / Klorvärdet sjunker ej
« skrivet: oktober 21, 2011, 18:10:17:17  »
Hej,
I år har jag haft problem med alger enligt tidigare trådar. Detta har jag fått bukt med under sensommaren. Problemet nu är att klorvärdet inte sjunker. Det var över 3 veckor sedan jag lade i en veckopuck och fortfarande är värdet för klor mörklila (tabletter).

Idag såg jag även att det har blivit grönt på botten igen, hur kan det bli detta när jag har skyhöga klorvärden + kallt vatten + bra PH-värden.

Jag har ju tänkt att vinterstänga nu till helgen och då ska man ju chockklorera innan men ska jag det när jag har så höga klor-värden redan?

Kan det vara så att jag har fått klorblockering eller liknade? Kanske har varit så hela året då jag har haft problem med alger men ändå högt klorvärde?

Mvh
Ubbe

8
Vatten och kemi / Algproblem, ser ingen bättring.
« skrivet: juni 26, 2011, 22:08:26:26  »
Har haft algproblem sedan nästan 2 veckor nu.

Innan problemen kom var det inget bra väder på ett par veckor så jag använde inte poolen och hade soltäcket på hela tiden. Med jämna mellanrum kollade jag PH och Klor-värden och allt så bra ut. Under denna tiden dammsög jag inte poolen, det kanske man skulle gjort? För ca 2 veckor sedan när jag skulle ta ett nytt vattenprov såg jag att poolen hade blivit helt grön, värdena låg bra även då.
Jag ckockklorerade, dammsög och lär pumpen gå dygnet runt. Efter någon dag hällde jag även i flockningsmedel. Fortsatte att dammsuga med ca 2 dagars mellanrum.

Nu när jag kom hem efter några dagars midsommarfirande på annan ort så verkade den vara lite bättre jag kunde se botten men riktigt grön på botten. Jag dammsög idag men nu är den gröngrumlig igen, kan kanske vara att jag rörde runt skiten lite???

När jag efter dammsugningen tog nytt vattenprov verkar PH vara ok och kloret var fortfarande högt, borde inte kloret sjunka efter några dagar?

När jag gjorde provet var det med mätglas som man häller x-antal droppar i som sedan färgar vattnet. Det är detta jag brukar använda.

Jag kom på att jag även har mätglas fast med tabletter som man lägger i istället för droppar. Med dessa verkar PH ligga för högt ca 8.0.
Kan det vara så att dropparna jag brukar använda visar fel och att jag alltid har haft ca 8 i PH-värde och därmed har ställt till detta? Man har ju hört om mätstickor som kan bli för gamla men det kan kanske droppar också bli?

Vad ska jag göra? Man har ju läst här på forumet om dessa problem men då brukar de försvinna efter några dagar. Ska jag kanske försöka med algdräpare?

Mvh
Ubbe

9
Uppvärmning / Solvärme "kupa"
« skrivet: juni 27, 2010, 22:52:15:15  »
Hej,

Jag har sett ett alternativ till solvärmemattor i en poolaffär. Det var en svart slang som var lindad runt en konliknande form som sedan var täckt med genomskinlig kupa. Den var ca 1x1m och 50 cm hög. Vad jag läste mig till på kartongen så passade även till min storlek på pool (7,3x3,6) om man kopplade ihop 3 st.

Jag frågade i butiken om effektiviteten på dessa jämfört med "vanliga" mattor men de hade inte testat dem fullt ut ännu, så de kunde inte garantera något.

Dessa hade passat mig bättre på grund av storleken jämfört med mattor men man vill ju veta om de värmer någorlunda lika bra jämfört med mattor. Fördelen jag ser med dessa är att de är täckta med en kupa så ev. vind kan inte påverka dem som tex de vanliga mattorna.

Är det någon som vet vilka jag menar och om de har någon erfarenhet av dem?

Ubbe

10
Vatten och kemi / pH och klor-värden
« skrivet: maj 24, 2010, 10:46:45:45  »
Jag har en J&F storpool. I samband med poolköp köpte jag även klortabletter från dem.

I manualen står det att man ska lägga i 1 tablett/ 3 kubik vatten. För min pool blir det 10 st /gång.

När jag kollade värdena igår hade jag pH 8.0 & Klor gav inte utslag. Jag lade därför i 10 tabletter. När jag kollar värdena nu en dag efter har jag klorhalt på 5.0 och pH 8.0.

Hur kan kloren bli så hög när jag har lagt i rekomenderad dos?

Påverkar kloret pH-värdet eller jag måste köpa pH sänkande medel? Det verkar ju inte som om kloret påverkar pH värdet på något sätt.

Är det farligt att bada med pH 8.0 och klor så högt som 5.0?

Detta är som ni kanske märker mitt första år med pool och är helt novis på detta med kemikalier, men man får kanske prova sig fram för att få rätt klorhalt.

Mvh
Ubbe

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag