CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - DianaE

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / SV: Jäkla Klorhalt. Hjälp!!!
« skrivet: juni 15, 2020, 22:12:12:12  »
Hej,
har du chockat två ggr. enligt doseringen på 200g/10000liter får du över 10 ppm fritt klor i din pool.

Ta en del poolvatten och 9 delar kranvatten. Gör din mätning av klor efter detta.Ju lägre klorhalten är dess bättre blir din mätning.

Om du får färg på ditt test är mätvärdet 10ggr högre. Låter som mycket hög klorhalt som bleker ditt mätvärde.

Viktigt för att kunna hjälpa dig handlar om din pool har täckning eller ej?

Tack för svar!
Jag testade tidigare de olika mätdoseringarns som föreslogs även 1 del poolvatten/9 delar kranvatten - mätsticka ger inga förändringar alls bara 0 PPM (helt vit, ingen färg alls, oavsett test i pool eller doseringar med kranvatten.

Ingen täckning och normalt PH - värde, vattnet helt klart...? 🤔

2
Vatten och kemi / SV: Jäkla Klorhalt. Hjälp!!!
« skrivet: juni 15, 2020, 19:02:43:43  »
Löste det sig med kloret? I så fall hur?

Samma problem här nämligen. Ny pool, 27m3. Chockklorerat med Folkpools Aktionschock, dygnet efter 0ppm. Gjort om samma procedur, mätte 3 timmar efter, 10ppm morgonen efter 5ppm eftermiddag 0 ppm igen? :(

Testat att späda ut som råden är i tråden, samma resultat på stickan, ska jag då anta att det faktiska värdet då förmodligen är 0 ppm? Vågar ju inte chockklorera igen om det påverkar blekning av linern, men hur får jag upp värdet?
Enligt stickan är PH- värdet ok. Känns ju märkligt, har också klart och fint vatten.. Någon som har en idé på vad jag kan göra?


3
Teknik / SV: Inkoppling HeatForce M45
« skrivet: maj 30, 2020, 15:37:55:55  »
Tror jag har varit förbi där och jag tror jag klurat ut lite principer, men det är tydligen värre med detaljerna.
Har tittat på våra olika kopplingar och blir inte ett dugg klok på dem. Jag vet inte om jag tänker fel, men jag trodde vi skulle få med alla "tillbehör" då vi beställde ett paket. Nu hade de missat att få med en låslist och det är ju ordnat, men osäkert om det saknas delar eller om det är meningen att vi ska komplettera med kopplingar osv.
Förstod att det borde vara gängor inne i värmepumpen,(???) men om jag inte ser helt fel så finns det inga gängor.


4
Teknik / SV: Inkoppling HeatForce M45
« skrivet: maj 30, 2020, 15:06:51:51  »
En unionkoppling med 1 ½ tum utvändig gänga i ena ändan som gängas in i värmepumpen och 50 mm limkoppling i andra ändan.  Kolla för säkerhets skull att det är 1 ½ tum gänga in i värmepumpen. Det skulle kunna vara 2”.
https://www.dammbutiken.se/union-gangad-1-1-2utv-till-50mm-lim

En likadan unionkoppling passar mot ventilen i bypass. De båda unionskopplingarna kan förbindas med en bit PVC-rör eller PVC-slang som limmas mot unionkopplingarna med PVC-lim.

Kanske går det att hitta en enklare lösning. Lägg gärna in bilder på övriga delar så kanske någon har ett bättre förslag.

Kopplingar finns hos alla poolbutiker och vissa byggvaruhus men inte så vanligt där. Till vintern skruvar ni ur kopplingarna ur värmepumpen så att den dräneras. Lossa gärna alla andra delbara kopplingar också och ta in i värmen över vintern.

Tack för ditt svar!! O0
Det kan nog vara så att det finns med en liknande koppling, det är vår okunskap i detta område som inte riktigt vet hur vi ska utesluta alla kopplingar som låg i kartonger bara nedkastade utan några beteckningar.
Vi får titta lite närmare se om vi kan klura ut det utifrån ditt råd  :)

5
Teknik / Inkoppling HeatForce M45
« skrivet: maj 30, 2020, 14:40:02:02  »
Hej,

Testar här om någon kan vara behjälplig med en kanske tillsynes självklar lösning. Som totalamatörer försöker vi bygga ihop och installera en Gardenpool 6,6 x 3,6, från Folkpool. Vi stöter nu på patrull när det kommer till att installera en HeatForce Inverter värmepump. Vi har försökt klura ut hur kopplingen in till pumpen skall göras. Jag är nu dålig på dessa fack-termer så jag ber om ursäkt om jag möjligtvis använder mig av fel benämningar men jag (försöker) bifoga bilder för bättre förståelse. Vi har monterat ihop bypass enligt instruktion, som avslutas med en ventil 1 1/2" invändig gäng. Vad ska tillkomma mellan den och poolvärmarens ingång?  :-\
 
Diana

 

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag