CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - kalmarsund

Sidor: [1]
1
Markpooler. / Ej täckt pool vs smådjur (katter?)
« skrivet: juli 14, 2020, 20:06:23:23  »
Hej,

Jag har nybliven ägare av en 4x8 meter markpoool. Det är cirka 30-40 cm från vattenlinjen till sargen. Det finns en stege.

Jag har sett till att alla ingångar till området där poolen finns är blockerade med staket/täta häckar/låsbara grindar (enligt lagstiftningen), så barn är jag inte oroad över.

Det är ganska bökigt att dra den gamla tunga pooltäckningen fram och tillbaka varje gång man vill bada.
 
Jag är lite orolig över att någons katt (katter tar sig ju igenom ungefär alla hinder) hamnar i poolen och drunknar.

Är detta något som är vettigt att oroa sig över?

Har någon råkat ut för en drunknad katt i sin pool?

Borde inte de otroligt viga katterna inte kunna använda stegen för att ta sig ur poolen?

2
Markpooler. / SV: Problem med bottensugning
« skrivet: juli 07, 2020, 00:16:15:15  »
Ja, det är ju inte precis det jag ser. :/

Jag ser (som nybörjare) tre möjliga problem:

1) Höjdskillnaden (poolen 1.5 meter över pump/filter)

2) Sandfiltret är säkert inte underhållt på ett antal år.

3) Pumpen är inte kanske tillräckligt bra.


3
Markpooler. / SV: Problem med bottensugning
« skrivet: juli 06, 2020, 23:27:56:56  »
Intressant. Det (att använda ett av de två utlopp där vatten sprutas in i poolen från pumpen/filtret) var en av de metoder jag provade under den timme jag slet med det hela i eftermiddags. Det verkade inte vara tillräckligt mycket tryck för att det skulle fungera.

Jag undrar om det indikerar ett annat problem: Att det är för lite tryck i systemet.

I den här poolinstallationen så är poolutloppet kanske 1.5-1.8 meter över teknikhusets golvnivå. De förra ägarna hade bytt ut pumpen; den som är installerad nu är något kinesiskt; se bifogat foto för typskylten.

Jag ser inget blockage av löv eller dylikt någonstans.

Tryckmätaren på filtret visar "normala värden", enligt vad jag googlade. Jag har backwashat/sköljt enligt instruktioner ett par gånger nu.

En sak jag märkt: Det varma vatten som pumpas in i poolen verkar stanna mer eller mindre på ytan. På botten av poolen är det kanske 3-5 grader kallare, tills jag har manuellt har vispat runt vattnet genom att simma i det. Fast det kanske är mer eller mindre normalt?

4
Markpooler. / SV: Problem med bottensugning
« skrivet: juli 06, 2020, 21:01:24:24  »
Hej,

En stor håv fick jag med poolen..

Idag när jag försökte använda poolslangen + dammsugaren + suglocket så stötte jag jag på patrull: Jag lyckades inte fylla poolslangen med vatten.

Hittade nu den här videon som verkar visa ett fint trick, får prova det imorgon:


5
Markpooler. / SV: Problem med bottensugning
« skrivet: juli 02, 2020, 19:29:59:59  »
Min uppfattning är ju att filter i robotar inte klarar av de minsta partiklarna. För egen del föredrar jag att dammsuga själv.

Normalt har man en tallrik man sätter i bräddavloppet som man ansluter slangen till. Antar att du har ett skaft till håven, det brukar gå att använda till dammsugaren också.

Du behöver en bottensugslang och ett sugmunstycke.

(Jag provade den där Biltema-saken jag länkade. Vilket skämt...)

Nästa tanke var en budget-Poolrobot från Jula för 2500 kr. Såg dock en kommentar som pekade på exakt det du skrev: "Min uppfattning är ju att filter i robotar inte klarar av de minsta partiklarna. För egen del föredrar jag att dammsuga själv."

Så, nu blir det det tredje alternativet: Göra det du skrev! Tyvärr verkade det saknas lite delar i min folkpool 4x8m med Hayward SP1084 skimmer/bräddavlopp.

Jag beställde följande från https://www.poolklor.com/ (aka Kävlinge Färgbutik/AB Flügger färg):

Suglock Hayward SP1106 med o-ring: 399 kr
Bottendammsugare rulle med borst Delux: 349 kr
Pooldammsugarslang 11 m: 429 kr


Funderade på att köpa från Amazon.de först - hade varit några hundralappar billigare, men leveransprognoserna var väldigt sketchy, kanske mot slutet av månaden.

Jag gjorde den här beställningen hos "poolklor.com"/Kävlinge Färgbutik sent igårkväll och de skickade sakerna idag kl 10 på morgonen.

6
Markpooler. / SV: Problem med bottensugning
« skrivet: juni 20, 2020, 19:02:08:08  »
I poolen som följde med huset medföljde ingen pooldammsugare  - däremot en håv som jag använt för att fånga upp alla löv med.

Smutsen verkar inte sitta särskilt hårt, jag har märkt att jag kan använda håven för att lätt gnugga bort den, men det kanske är dåligt för liningen - skapar repor?.

Fungerar en sådan här trädgårdsslang-driven sak bra?

https://www.biltema.se/fritid/pool/poolvard/poolunderhallskit-med-bottensug-och-poolraka-2000040216

7
Tack för svaren, Erik/Erica, de hjälpte mig på vägen!

När jag förstått flottörens funktion i bräddavloppet förstod jag att nivån var faktiskt cirka 2 cm över nedre kanten.  Efter någon timmes fyllande med trädgårdsslang är den cirka 4 cm över. Silkorgarna i bräddavlopp/pump hade inte särskilt mycket skräp i sig.

Direkt efter att jag gjort backspolning/renspolning av sandfiltrer var flödet genom pumpen lite "flämtande" - vattennivån där var oregelbunden. Efter en halvtimme lugnade det ner sig och det är nu ganska jämnt.

8
Hej,

Jag köpte för två månader sedan en fastighet med en 4x8 meter Folkpool Classic. De fd ägarna bytte ut linern (samt diverse tillbehör - såg att de spenderade närmare 50 000 från en lokal folkpool-återförsäljare) i höstas. Utöver detta bytte de även ut pumpen.

Jag kollade precis på Folkpools 15-minuters video för nya ägare. Den hjälpte en hel del - den var ganska välproducerad. Jag vet hur jag ska göra för att rengöra sandfiltret, och att jag ska göra det.

Jag har dock ett par dumma frågor:

1. Just nu är vattennivån ganska exakt på breddavloppets bottennivå. När jag kör pumpen så får den ganska snabbt slut på vatten, så jag stoppar den - eftersom jag har lärt mig att det är väldigt dumt att köra poolpumpar torra.

Jag tror att jag bör fylla poolen med lite mer vatten, så att vattennivån når ungefär mitten av breddavloppets höjd. Stämmer detta?

2. Hur orolig bör jag vara för att pumpen kör torr, blir överhettad och går sönder?

3. Hur orolig bör jag vara för att breddavloppet blir stoppat av löv etc, och pumpen kör torr, blir överhettad och går sönder?

4. F.g. ägare verkar inte ha brytt sig om att göra "ordentliga" vinter/vår-stängningar/nedstarter (jag har sett videos som säger att man behöver få ur allt vatten som kan frysa och ha ihjäl systemet.). Behövs inte detta i ungefär nivå med Kalmar/Karlskrona?

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag