Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Västkustbad

Sidor: [1]
1
SpaForum / SV: Pa jakt efter spa
« skrivet: juli 21, 2019, 14:37:33:33  »
Tack - addell - för att du flikade in angående cirkulationspump. Det verkar finnas 2 olika varianter där man antingen kan köra en separat mindre pump konstant (eller mer frekvent), alternativt kör man kombinerat med en större massagepump lite då och då för att cirkulera vattnet mm. Jag vet inte om man har en Saltklorinator om det är fördelar eller nackdelar (förutom ev. ljud då) med att ha en separat cirkulationspump eller kombinerad massagepump? Finns säkert någon som vet lite mer om detta.

Det kan ju vara en ytterst intressant fråga, och något man bör lyssna av själv innnan man köper,  hur mycket det låter när den kombinerade massage/cirkulationspumpen går för att köra reningsprogram. Speciellt om man är lite ljud-känslig eller har det stående utanför ett sovrum eller liknande.

Dansken - Viskan Bokö verkar ju även det fylla de önskemål vi har (förutom Saltklorinator då). Lite dyrare blir det men det kanske det är värt? Intressant att fråga Be Well vad de kör för pumpar i sina bad (fabrikat och om de har dual speed typ). Det står lite olika info på deras hemsida, först 3st á 4 HP och sen lite längre ner på samma sida 3st á 3 HP ???. Sen kan det vara bra att veta om det är en vanlig värmare eller en titan då vattnet får högre salthalt.

Vad är skillnaden med en Saltklorinator vs. att bara använda Brom istället för Klor? Betyder det bara att man får pilla mer med doseringar mm. själv, medans klorinatorn sköter det mer automatiskt?

Det är mycket att tänka på inför ett spa-köp märker man efter att man börjar grotta ner sig lite  :)

Alla inslag om det är något mer man ska tänka på är välkomna.

2
SpaForum / SV: Pa jakt efter spa
« skrivet: juli 20, 2019, 11:48:54:54  »
Hej Dansken - då är vi lite i samma sits.

Jag har också tittat på Vancouver då det känns som ett alternativ, man sitter ganska bra i det, man kan lägga till lite (ca 10-15k ) och få saltklorinator även till detta.
Sen är det ett kinabygge från början till start oavsett vad de skickliga säljarna säger :) det byggs av Bellagio Luxury och modellen heter Roma. Sök efter det på tex Alibaba.com så hittar man det för ca USD 3-4000 https://www.alibaba.com/product-detail/Balboa-controlled-Lucite-Arylic-Outdoor-portable_264812647.html?spm=a2700.galleryofferlist.normalList.32.26241a71YCCQxy Har även kollat lite på att beställa direkt från Kina men vet inte riktigt om det är värt besväret och tiden man får lägga på det, men kanske om man är några fler…

Återkom gärna när du varit och sett och provsuttit Be Well Spas 0575 och vad du fått för intryck av det och organisationen som säljer det. Gillar som du säger att det kommer väldigt bra utrustat, i alla fall på pappret. Samt vulkan jet verkar som en extra massage finess.

Jag tycker det är viktigt med bra massage (vatten/luft) men det är svårt att förstå skillnaden utan att själv prova känns det som. Vissa skryter med massa jets och flera pumpar medans andra har färre jets och en pump, vad ger bättre resultat?

Tror det är som du säger att oavsett om man köper ett billigare eller dyrare så åker man på att byta lite olika komponenter över tid, kanske inte lika fort på de med högre kvalitet. Jag är relativt händig så ser inte ett stort problem med detta.

3
SpaForum / Pa jakt efter spa
« skrivet: juli 18, 2019, 16:26:37:37  »
Hej alla!

Har kollar runt lite och hittat ett spa som är tillverkat i Kanada (påstås det iallafall). Det heter Be Well Spas men jag hittar väldigt lite information om dem förutom på deras egna hemsidor vilket såklart gör att man blir lite skeptisk http://www.canada-spa.com eller https://www.bewellspas.se

Är specielt nyfiken på modellen O575. Är det någon som har positiva eller negativa erfarenheter av denna modellen/tillverkaren?

Har även sett att de annonserar flitigt här på poolforum.se

Själv är jag på jakt efter ett spa som har någorlunda bra kvalitet (runt 80 lappar plus minus) storlek ca 230x230, minst en men gärna 2 liggplatser, helst med brom istället för klor. Tipps?





Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag