VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Robbanj

Sidor: [1]
1
Byggtrådar / SV: Nedsänkt pool i trädäck
« skrivet: juni 19, 2020, 10:31:43:43  »


1. Använde du också epoxi för plastningen?

Plastade med vanlig polyester.

2. Stämmer det att du lade 600gr/m2?

Jag la 4 lager i ett svep. Alltså vått i vått. Totalt 2400.

3. Min plan är att bygga hela ramen, därefter sätta på innerväggarna och sedan plasta på plats enligt nedanstående skiss. Tror du att detta fungerar? Finns det några fallgropar? Tänk på att jag är amatör. :)

Jag byggde ram. Klädde med vanlig plywood + lister.
Grundade med utspädd polyester och aceton.
 
4. Tror du att det är bäst att plasta på XPS eller direkt på formplywood? Jag har alternativet att sätta formplywwoden innerst så att säga.

Jag använde vanlig plywood så det kan jag inte svara på.

När du sen ska plasta skulle jag säga att förberedelserna är nyckeln. Mät ut och klipp färdigt alla mattor du tänkt använda just då, man kan köra en liten sektion i taget.
Va extra noggrann med skarvarna översta halvmetern, det är ju det du kommer se sen när det är vattenfyllt.

Skjut gärna med frågor så ska jag se om jag kan svara. Jag har bara gjort det här 1 gång så jag är inte på något vis expert. Men hjälper gärna till med mina erfarenheter av mitt projekt.

Nu är det midsommarfirande på schemat!

2
Byggtrådar / SV: Nedsänkt pool i trädäck
« skrivet: juni 18, 2020, 07:29:51:51  »
Spännande projekt!
Jag har precis gjort något liknande. Jag byggde en form och plastade i mitt sutteränggarage(!?) som nu hamnade i samma nivå som befintlig altan.  6,85x3,9 Och 180cm djup blev den. Helgavel trappa på ena sidan och solbänk på andra.
Jag la 4 ggr 600 mattor Omlott i ett svep, blev ruskigt stabilt.
Några tips för att göra plastningen lättare: sätt trekantslist i alla innerhörn och kvartsstav i alla ytterhörn, då blir det mycket lättare att få det snyggt.
För styrkans skull gjorde jag en liten klack ca 30cm från botten så man får lite plast horisontellt också, blir otroligt styvt då. Sen plastade jag även ca 30cm ut längst upp på toppen också för att få en stabil ram, det ligger under trall nu så det är inget som syns.

Följer med intresse👍

3
Uppvärmning / SV: Hjälp med värmeväxlare
« skrivet: februari 26, 2020, 19:43:57:57  »
ok tack för svar.
Står i specen att den ska klara 12m3/h men att sätta dit en bypass är ju inga problem. Nu är det ju inte säkert att jag köper just den varianten, finns ju hur mycket som helst med stor effekt att hitta till bra priser. På tyska ebay t ex  finns det ju rätt många plattvärmeväxlare avsedda till poolvärmning, kanske säkrare att satsa på en sån?
Typ den här:https://www.ebay.de/itm/Schwimmbadwarmetauscher-103kW-Poolheizung-Edelstahl-Warmetauscher-Pool-Heizer/112423919158?hash=item1a2cfcde36:g:iqwAAOSwDk5Tw~-M

Lägger man till en tusing får man en på 136kw. Är det värt det eller är 103kw fullt tillräckligt?
Mycket frågor kanske men jag betalar gärna några tusen extra om jag får ut mer av bergvärmepumpen. Det får liksom inte vara några konstigheter att köra upp poolen i 30 grader.

En annan sak jag funderade på, kan man paralellkoppla 2 st för att på så sätt kunna köra hela flödet igenom utan att behöva bypass. Blir det effektivare?

Jag tar gärna emot tips och trix ang värmeväxlare, och gärna egna erfarenheter av er som använder er av bergvärmen till att värma poolen.

Kanske ska flika in att poolen som ska värmas är på ca 38m3

MVH Robert

4
Uppvärmning / Hjälp med värmeväxlare
« skrivet: februari 25, 2020, 12:42:55:55  »
Första posten för mig men jag har smygit runt här sedan i våras och läst om alla imponerande bygge. O0
Byggde själv en pool i höstas men har fortfarande inte inhandlat pump, filter och pooltäckning ännu, men det tror jag att jag har ganska bra koll på.
Skulle gärna vilja få lite feedback ang värmeväxlare.
Såhär ligger det till: kommer att installera en Thermia Calibra 12 bergvärmepump om några månader, har tänkt att använda den till att värma poolen och huset.

Nu då till värmeväxlardjungeln! Man hittar ju plattvärmeväxlare med dubbla effekten mot de vanliga rörväxlarna till en bråkdel av priset, men man hör ju nästan aldrig någon som använder dem till pool. Vad missar jag?
Om man tar den här t ex: https://www.energishop.se/product/40-rader-230-kw ? Kan en värmeväxlare bli för stor i effekten?

Tar gärna emot synpunkter .

MVH Nybörjare

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag