VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - solis

Sidor: [1] 2 ... 7
1
Uppvärmning / Hjälp med råd om värmeväxlare
« skrivet: juni 11, 2010, 20:52:47:47  »
Hej på er. Idag har jag fjärrvärme som sköter husets förbrukning. Jag vill ha en varmare pool och tänker investera i någon typ av uppvärmning. Jag har vart inne på att skaffa vvx till fjärrvärmen alt pump. Vet inte vilket som förbrukar mest energi tror att det är vvx men med tanke på investeringskostnader så vet jag inte riktigt vad jag ska välja. Vill gärna ha några goda råd innan jag fattar beslut. Poolen är på 25 kubik.Tyvärr oisolerad. Ska skaffa annan pool senare på ca 35 kubik. Har ni tipps på bra saker så skicka gärna länkar om ni har. Hälsningar Solis

2
Vatten och kemi / SV: Baquasil vs Nicosil
« skrivet: juni 03, 2010, 21:15:46:46  »
Tack för länkarna hade sökt i forumet innan men inte fått upp någonting. Jag sticker och köper nicosil imorgon. Hälsningar Solis

3
Vatten och kemi / Baquasil vs Nicosil
« skrivet: juni 02, 2010, 10:48:34:34  »
Hörde idag att det fanns något som heter Nicosil, detta ska vara samma som baquasil fast billigare. Nu ska jag testa det här. Är det någon annan som har erfarenhet av Nicosil ?

Hälsningar Solis:)

4
Vatten och kemi / SV: Mögel i sanden
« skrivet: juni 01, 2010, 12:44:18:18  »
Tack för svaren. Jag ska nog avlägsna det jag ser iallafall och fylla på med ny sand. Sedan börjar jag nog med en backspolning och sköljer ur sanden, jag vet inte men tror inte att jag är ensam över det här. Tror ju inte att det hör till att öppna locket på sandfiltret och kolla på sanden. Sett att en del i forumet sagt att dom fått avlagringar som flyter eller vad det nu kan vara, kanske det är smuts eller samma som det jag har i sanden. Hälsningar Solis

5
Vatten och kemi / Mögel i sanden
« skrivet: maj 31, 2010, 13:39:27:27  »
Hej Hopp. Skulle idag starta upp reningsverket till poolen. Innan jag startar upp tänkte jag kolla sanden i filtret så jag skruvade upp locket och såg vita mögelfjun i sanden. Vet inte om ni andra kollar detta eller om ni byter sanden varje år. Jag iallafall tömde bara ur vattnet så den inte skulle frostsprängas. Så vad gör jag kan jag ta ur sanden och skölja den eller ska den bytas ? Känns konstigt att rena det som ska rena vattnet men så är det. Lite tipps kanske.

Hälsningar Solis

6
Ovanmarkspooler / SV: Fastsättning av poolstege
« skrivet: juli 25, 2008, 19:50:58:58  »
Samma här har också från j o F. Jag lade 2st brädor med hål i för den yttre stolpen, då blir det som en arm som håller den yttre stolpen då stabiliserar den sig. För dom där plast skitringarna är ju helt kassa dom vill gärna spricka vid belastning som det gärna blir.

7
Ovanmarkspooler / SV: Hitta läcka ???
« skrivet: juli 25, 2008, 19:47:52:52  »
Hej har fortfarande en läcka. Vattnet åker ner ca 1-1.5 cm om dygnet. Fia det där funkar ju bara om läckan sitter över breddavloppet :) ( för pooolen måste ju vara igång) :)..Nää men jag kör i lite varmvatten varannan dag (kallt vill man ju inte ha).Funderade ett tag på att köra in tryckluft under linern på olika ställen och se om det bubblar.detta går ju runt sargen men botten är ju besvärligare. Jag hade loss linern iårr för att rätta ut lite veck, men det vill jag inte göra igen. Efter att ha lussat planken runt sargen så var ju 90 procent sönderfläckta av skruvskiten (skulle spikat isället).Sedan har jag rätt höga vallar runt sargen för barnens skull och då kan man inte undvika veck grr.Nää men läcksökningen får väl fortsätta ett tag till.

8
Ovanmarkspooler / SV: Stege?
« skrivet: juni 05, 2008, 13:05:10:10  »
Bra ide att borra hål under ha ha det missade ju jag. Enbart plasthållare är inte bra.

9
Ovanmarkspooler / SV: Hitta läcka ???
« skrivet: juni 05, 2008, 13:03:03:03  »
Karamellfärg japps det ska testas. Så tråkigt att behöva fylla på vatten varannan dag grr. Tycker dock att det skulle bubbla upp luft där det läcker. Ska testa karamellfärgen :)..

10
Ovanmarkspooler / Hitta läcka ???
« skrivet: juni 04, 2008, 10:01:12:12  »
Hej hopp. Jag har en läcka i poolen. Jag ser att det är blött ute vid rälset på ena sidan men jag ser inga luftbubblor. Hur tusan hittar man den läckan ? Det läcker ut ca 50 - 80 liter under natten. URK.

Sidor: [1] 2 ... 7
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag