VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - solis

Sidor: [1] 2
1
Uppvärmning / Hjälp med råd om värmeväxlare
« skrivet: juni 11, 2010, 20:52:47:47  »
Hej på er. Idag har jag fjärrvärme som sköter husets förbrukning. Jag vill ha en varmare pool och tänker investera i någon typ av uppvärmning. Jag har vart inne på att skaffa vvx till fjärrvärmen alt pump. Vet inte vilket som förbrukar mest energi tror att det är vvx men med tanke på investeringskostnader så vet jag inte riktigt vad jag ska välja. Vill gärna ha några goda råd innan jag fattar beslut. Poolen är på 25 kubik.Tyvärr oisolerad. Ska skaffa annan pool senare på ca 35 kubik. Har ni tipps på bra saker så skicka gärna länkar om ni har. Hälsningar Solis

2
Vatten och kemi / Baquasil vs Nicosil
« skrivet: juni 02, 2010, 10:48:34:34  »
Hörde idag att det fanns något som heter Nicosil, detta ska vara samma som baquasil fast billigare. Nu ska jag testa det här. Är det någon annan som har erfarenhet av Nicosil ?

Hälsningar Solis:)

3
Vatten och kemi / Mögel i sanden
« skrivet: maj 31, 2010, 13:39:27:27  »
Hej Hopp. Skulle idag starta upp reningsverket till poolen. Innan jag startar upp tänkte jag kolla sanden i filtret så jag skruvade upp locket och såg vita mögelfjun i sanden. Vet inte om ni andra kollar detta eller om ni byter sanden varje år. Jag iallafall tömde bara ur vattnet så den inte skulle frostsprängas. Så vad gör jag kan jag ta ur sanden och skölja den eller ska den bytas ? Känns konstigt att rena det som ska rena vattnet men så är det. Lite tipps kanske.

Hälsningar Solis

4
Ovanmarkspooler / Hitta läcka ???
« skrivet: juni 04, 2008, 10:01:12:12  »
Hej hopp. Jag har en läcka i poolen. Jag ser att det är blött ute vid rälset på ena sidan men jag ser inga luftbubblor. Hur tusan hittar man den läckan ? Det läcker ut ca 50 - 80 liter under natten. URK.

5
Vatten och kemi / Baquasil och mätstickor mm
« skrivet: juni 09, 2007, 11:13:07:07  »
Hej på er!!

Har nu kört runt vattnet genom sandfiltret ett par veckor..Jag har mätt baquasilmängden och den står på låg grrr.Kan man använda baquachock för att få upp nivån lite grann?
Sedan så är ph värdet lite lågt, jag häller i lite ph max men hur mycket ska man hälla i ??
Jag menar test pinnarna visar ju bara lågt bra mm man får ju inget värde på att ph är ca 4 hmm hur tusan ska man då kunna veta vilken mängd som ska tillsättas.På burken står det ju hur mycket pulver man blandar per m3 vatten men det förutsätter ju att man vet ph värdet från början väl ??Känner ju att det är viktigt att man har rätt värden nu när vattnet är varmt och barnen vill dricka poolvatten :)..

6
Uppvärmning / Bygga vedeldad värmare till poolen
« skrivet: maj 05, 2007, 19:08:53:53  »
Hej hopp!!

Funderade på om man inte kunde bygga en vedeldad värmare till poolen ?
Nåt att elda i och en cistern  cirkulationspump och så borde det vara nåt som reglerar värmen så det inte kommer ut för varmt vatten.
Jag skulle vilja ha lite tips av någon som är mer insatt i det här än vad jag är :)..
För visst vore det bra att utnyttja ved istället för vp mm mm som borde kosta mycket mer än ved.
Jag är öppen för lite tips så kör på om ni har några :)

7
Ovanmarkspooler / igångkörning med allt vad det innebär
« skrivet: maj 05, 2007, 17:02:38:38  »
Tjenis allihop!!
En ny kul säsong tar sin början.
Kul för en del i alla fall :).Jag tog ner mina solmattor och såg nu att plaströren spruckit längs med.URK.Ringde dock till jof och fick 2 nya rör skickade till mig.Sedan så har båda plastfästena spruckit till poolstegen också urk.Jag ska svetsa 2 nya med stag ut som ska stabilisera stegen.Jof skickade ialla fall 2st nya fästen som jag kan använda så länge.Sedan gick ju håven sönder redan första gången jag använde den.Jof är snälla dom skickade en ny håv till mig :).Sedan så verkar ju dom där svarta budget slangarna vara rena skiten faktiskt petar man på dom så börjar dom läcka"suck".har skarvat den 3 ggr nu.Vi är inte speciellt oförsiktiga heller.Men nu jäklar så ska pool monstret igång :).Har förstått att många använder pem slang men den verkar vara svårhanterlig, inte direkt lätt att böja och så.Har ni några andra förslag eller är det pem som är det bästa.Ha det så gött i solen allihop.Å ta gärna fram lite nya goa tips.:) 

8
Vatten och kemi / Bikarbonat och vinäger
« skrivet: juli 30, 2006, 10:14:48:48  »
Alltså vad gör man om man en söndag ser att ph är lite lågt eller högt ?Jo man tar bikarbonat och höjer ph eller vinäger för att sänka det.Nu är det ju så att jag aldrig testat detta och undrar lite med doseringar.Har någon annan testat och kan hjälpa till lite :).

Hälsis Solis

9
Byggtrådar / Solis pool projekt
« skrivet: juli 10, 2006, 13:54:05:05  »
Jag har ju också ett projekt ju.Min pool är inte nergrävd utan innbyggd i altanen med 50 cm bred kant och snart 100m2 altan runt.Mitt projekt skiljer sig nog med att den inte är nere i jorden utan har en trappa upp på sargen bilder kommer...:)

10
Övriga frågor! / UTBLÅS VENTILER
« skrivet: juni 17, 2006, 20:49:03:03  »
Hej på er..Jag har ju en pool från J&F fritid.I min pool har jag bara en ventil för inblås i poolen jag skulle vilja ha 1 till som är riktad mot breddavloppet så man får cirkulation i poolen.Nu blåser den ju bara rått mot andra väggen och man kan ju inte rikta den heller..Någon som har några tipps eller förslag ?? :)

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag