CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Pumpgrubbel

Sidor: [1]
1
Teknik / SV: Välja rätt poolpump?
« skrivet: juni 03, 2021, 15:03:40:40  »
Ah, där ja, tack då vet jag att det är trefas. Visste inte var jag skulle hitta det. Håller med om att pumparna är dyra, särskilt trefas.

2
Teknik / SV: Välja rätt poolpump?
« skrivet: juni 03, 2021, 14:16:25:25  »
Tack för svar! Ja, jag får nog mejla en poolfirma. Ser att typskylten blev lite svårläst. Lägger in ny bild som är lite mer inzoomad (har dock inte hoppat ner i poollådan för att ta bilden ... borde kanske göra det). Det syns tydligare om man klickar upp bilden också.

Säkringen har inte gått och jordfelsbrytare har inte heller löst ut. Däremot kan det förstås ha hänt något under handsken på maskinen. Får skruva upp och kolla (jodå, kopplar ur först).

3
Teknik / Välja rätt poolpump?
« skrivet: juni 03, 2021, 12:43:11:11  »
Hej! Vi fick översvämning i pumplådan, vattnet täckte cirkulationspumpen helt och den är tvärdöd. Om någon har tips på hur vi kan rädda den så tar vi förstås tacksamt emot det.
Jag misstänker dock att vi måste köpa en ny pump. Men jag har ingen aning om vad vi ska köpa, den modell vi har tycks inte finnas längre och jag blir inte klok på specifikationerna. Bifogar bild på själva pumpen med synliga "skyltar" och på eluttaget – visst är det väl trefas vi ska ha?  <hmm> Specar i övrigt, som är uppställda som de brukar vara i nätbutiker? Rekommendationer/tips på pump att beställa?

Poolfakta: Vi har en åttakantig pool, måttet tvärs över är fem meter, från hörn till hörn ca 5,5 meter. Ca 1.40 djup? Värmer med en luftvärmepump. I dag finns någon timerfunktion inkopplad, så cirkulationspumpen (som även styr luftvärmepumpen) går inte nattetid ... när den funkar.

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag