CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Brandman17

Sidor: [1] 2 ... 5
1
Vatten och kemi / Extremt svidande ögon Baquacil
« skrivet: maj 24, 2012, 09:55:22:22  »
Hej Poolvänner! Länge sedan mitt senaste inlägg. Kul att vara tillbaka. Nu har jag tröttnat på ögonsvedan som vi upplevt sedan vi blev med pool för 4 år sedan. Vi kör med baquacil och har inte haft några problem förutom ögonen. Min son och jag (vi som badar hela tiden!) vi har illröda ögon som svider t.o.m dagen efter. Har pH-värde c:a 7,2 och upplever inte att jag överdoserar någon annan kemikalie. I klorpooler får vi också röda ögon, men inte alls så svidande. Hoppas någon annan upplevt detta också och fått ordning på det. SNÄLLA hjälp, annars byter vi snart till klor och det vore synd!
MVH pappa o son

2
Säkerhet / Skryt!!
« skrivet: maj 30, 2011, 21:55:26:26  »
Hej alla poolbadare!

Vill bara skriva om något positivt kring poolsäkerhet. Idag (efter idogt tränande och badande) simmade min pojke! Han är helt orädd för poolen men har respekt på ett underligt sätt. Andra barn som inte har egen pool är oförsiktiga och nyfikna kring poolen, men väl i vattnet blir de stela som en pinne.

Och nu till skrytet: Min son är 2 år och 6 månader!! Och jag menar att han faktiskt simmar själv utan hjälpöver hela 8 meters längden! (jag tror det är världsrekord!  >rulla<)

Jaja, egna barn andras ungar, hehe. Men det är faktiskt BRA att ha egen pool. Det tror jag i alla fall......

Ha en underbar sommar önskar en stolt pappa!!

3
Uppvärmning / SV: Inställning Brilix värmepump
« skrivet: april 19, 2011, 22:06:09:09  »
Hej igen!

Här hittar du pdf manualen som jag har.            http://www.livingquality.com/varmepumpar.html

Kolla sidorna 8-10

Mvh Chrille

4
Uppvärmning / SV: Inställning Brilix värmepump
« skrivet: april 19, 2011, 22:01:12:12  »
Hej och välkommen!

Har en brilix själv, och jag kör utan bypass! Detta behövs inte på brilixen men om du har en så är det ju bra ifall du behöver serva den eller så. Detta betyder, rätta mig om jag har fel kära medlemmar, att du får ut bäst värme om du kör med "öppet spjäll" på bypassen.

Ang. inställningarna på displayen fick jag ganska bra info om i manualen. Men det var inget jag ändrade på (stod på optimala inställningar), förutom att jag höjde värmen till 30 istället för 27 grader. Då värmer den till 30, låter tempen falla till 29 och värmer sen igen. Dessa differenser kan du också ställa på displayen. Jag ska kolla om jag hittar "min" manual på nätet. Postar isf länken.

Lycka till, mvh Chrille

5
Markpooler. / SV: Maskar i poolen
« skrivet: april 19, 2011, 21:45:24:24  »
Hej och välkommen!

För att svara på din fråga (vad göra åt detta problemet, jag har utomhuspool för det antar jag är det intressanta!)

Tips: enbart bubbelplasttäckning på natten tycker jag är odugligt (vet inte vad du täcker med). Allt skit och grodor maskar mm faller onekligen i. Jag körde på bara bubbelplast första månaden med pool och tänkte: aldrig mer pool, det tar ju 1 timme varje dag att bottensuga!!

Har sett att andra poolägare med typ lamellöverdrag också har problem med just maskar. Ett standardöverdrag som ligger uppe på poolsargen är bäst ur masksynpunkt (borträknat pooltak givetvis).
Mvh Chrille

6
Tjena Gaisaren!

Hade samma problem med mitt spa från skånska byggvaror vid uppstart. Pumpen måste bli av med luft, så det finns en "skruv" uppe på pumpen som lossas och sen skruvas dit igen. Det var en svart plastplugg med spår i för spårskruvmejsel, för mig alltså. Tror inte det är "handtagen" som du skriver om, de är förmodligen till för service(stänga rören). Kolla bara så att dessa handtag är öppna dvs utdragna, annars är delar av rörsystemet stängt.

1 Kolla t-handtagen så att de är öppna

2 Leta efter plastplugg på ovansidan av pumpen, lufta och stäng sedan pluggen ordentligt så att det inte drar tjuvluft därifrån.

Detta fixar du!!!

Kör hårt

Chrille

7
Hej Gaisarn!

Jag vet hur sugen du är på att dra igång och bada direkt! Och visst skulle det fungera för ett bad eller två, men då får du garanterat byta vatten direkt. Onödigt dyrt och jobbigt. Skaffa dig kemikalierna först, det är mitt råd. Har du något företag typ Biltema, Rusta eller annat ställe så kan du skaffa klor och mätstickor där. För mig fungerar Biltemaklor lika bra som dyrt spaklor (blir säkert hängd på forumet för detta). Även deras mätstickor funkar bra (pH, klor, Alka).

Optimalt för att få bra vatten (egna erfarenheter): Kolla med mätstickor, justera alkalitet med alka plus till 80-120, släng i klor (helst spaklor typ sunwac 9), pH mellan 7,2 - 7,6. Sen är det bara att köra.
Jag struntade i alkaliteten till en början, fick grumligt vatten efter några dagar. Tråkigt att bada i det.
Ang.uppstart på kvällen: Inga problem, det är ju igång och värmer och filtrerar med en gång efter uppstart.

Grattis till spabadet och lycka till
Chrille

8
SpaForum / SV: Spafrågor: el, kemi mm
« skrivet: januari 12, 2011, 10:07:29:29  »
Hej!
Tack för den infon kring kemproblem. Känns mkt bättre nu, då du har kört olika kemikalier ett tag. Undrar dock om inte du Rickard har gått i samma funderingar som jag kring att köra baquacilvatten (samma som i poolen men ev. högre dosering) i spabadet? Skulle ju förenkla en hel del vid underhållet. Förvisso måste jag ju säga att baquacil verkar vara mer "skumbildande" än klor samt att det flockar så effektivt att patronfiltret kanske sätts igen. Kanske får acceptera att köra med klor ändå, när allt kommer omkring...

Har inte ännu installerat spabadet pga mycket snö. Längtar till första doppet!
Mvh Chrille

9
Inomhuspooler / SV: Lampbyte och tömning??? Hur sjutton gör man????
« skrivet: januari 06, 2011, 15:48:37:37  »
Jag håller inte riktigt med där... Gjort flera jobb under vattnet. På med dykpaketet och sätt igång. Dykare kan du få tag i vilken säsong som helst och att skarva 12 volt under vattnet ser jag inte som nått problem. På med längre kabel och problemet löst för all framtid. Känner du nån med dykcert? Han behöver inte vara elektriker också, tycker jag i alla fall. Lycka till
Mvh Chrille

10
SpaForum / SV: Spafrågor: el, kemi mm
« skrivet: januari 03, 2011, 14:12:02:02  »
Hej!
Tack för svaret. Om jag istället säger så här: Sitter i mitt goa spabad med klorrening. Blir sugen på att svalka mig i poolen (baquacil). Svandyk från spakanten........
Vad innebär detta tror ni, för vattenbalansen i poolen. Klor för mig i ett spabad är inga problem irritationsmässigt eller annat, men orolig för problem med vattnet. Jag köper resonemanget med olika produkter pga olika värme, mindre vattenmängd och så vidare. Men som någon redan anmärkt tidigare så verkar Baquacil och Baquaspa vara samma, bara skillnad i koncentration. Ni/Du som funderade kring att köra med baquacil (med högre dosering) Har Du provat det?

Chrille

Sidor: [1] 2 ... 5
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag