VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - LA

Sidor: [1]
1
Ovanmarkspooler / SV: Hjälp med skimmer!
« skrivet: juni 11, 2015, 11:05:55:55  »
Frågade leverantören och han sa att manualen inte stämde. Man väntar tills vattennivån är strax under utloppet (skimmern), skär ut linern, sätter dit packningen med linern emellan och sen skruvar dit den.

2
Ovanmarkspooler / Hjälp med skimmer!
« skrivet: juni 07, 2015, 21:33:18:18  »
Hej proffs! Har börjat fylla min pool med vatten och är ca 15 cm från inloppet när jag skulle sätta dit skimmern... Men hade tydligen läst lite slarvigt och såg att skimmern ska man sätta dit i sargen innan linern? Jaja det ska väl gå ändå, dock så blev jag lite konfunderad då man skulle sätta 2 skruvar från insidan till skimmern så att den är på plats. Dessa skruvar är ju inte försänkta men då blir där ju en skruvskalle mellan listen som sen kommer att sitta på insidan av linern. Eller man ska dra så hårt att skallen trycker in packningnen...? Det fanns urholkningnar i listen fast för de hålen var det ju inga hål i sargen? Står inget om att man ska borra nya hål i sargen i beskrivningen.... Hilfe bitte! Poolen är en Azuru 400 DL från Rubinpool.

3
Ovanmarkspooler / Klä in poolen
« skrivet: oktober 01, 2014, 10:43:30:30  »
Hej,

Skulle behöva lite expertis när det gäller att klä in en ovanmarkare i trä. Ska köpa en ovanmarkare från Rubinpool, 3,6 i diameter/ 0,90 hög. Jag vill klä poolen i trä, antingen stående eller liggande brädor (tänkte mig tryckt trätrall). Finns det nån som har nån ritning eller fina bilder? Tanken är väl att det blir åttakantig lösning. Hur hade ni gjort där anslutningarna till filtret/skimfiltret?? Samt hur hade ni gjort med ovanstycket för att ev i framtiden lätt kunna byta linern?

4
Ovanmarkspooler / SV: Hjälp en gröngöling!
« skrivet: juli 10, 2014, 16:18:19:19  »
Dränera är enklare nu än efteråt...

Gräv ur med, lägg i dräneringsslang, några decimeter grövre grus, markduk, en dm stenmjöl, ev isolering, men tio cm är overkill, är isoleringen riktigt hård så kan konstgräset på nu,  men med t.ex. Xps 200 så kan en dm stenmjöl ovanpå isoleringen förhindra alltför tydliga hälmärken.

Mycket tacksam för ditt svar! Är som sagt helt grön på pooler ...

Gräva några decimeter för både grövre grus och sen en dm för stenmjöl... Det blir mkt grävande. Varför dränering när den står ovan mark? Kan förstå om man gräver en halvmeter ner för att fylla med grus/sand/makadam. Men på min lervälling? Känns väldigt packad redan. Efter läst på forumet frågade jag i butik (några dgr sen), de sa typ ta bort gräs/plana ut ytan och sen ett par cm sand (ej över nedre sargröret såklart). BYGG

Syftet med frigoliten var främst att få en skönare botten med ett litet plus att det isolerar lite (marginellt om jag förstått det rätt). Det blir ju även väldigt plant.

Tänkte ha poolen nära mitt hus, ca40 cm. Är detta en stor riskfaktor? 9 kbm vatten in mot husväggen vid ett totalras... eller den risken är väldigt liten?

Poolen jag tänkt köpa är denna: http://www.rubinpool.se/azuro-360-m-o-x-090-m-djup-p-242-c-212.aspx

Dvs en liten och billig pool för svalk men främst för vår lilla dotter. Några erfarenheter av denna/liknande?


5
Ovanmarkspooler / Hjälp en gröngöling!
« skrivet: juli 10, 2014, 09:34:27:27  »
Hej, första inlägget efter att läst spaltmeter med goda tips på denna sida.

Är på väg att införskaffa mig en ovanmarkspool med stålväggar, rund med diameter 3,60. Min fundering är underlaget. Efter att läst en del här har jag kommit fram till (rätt eller fel?) följande:

1. Gräver ur ca 10-12 cm rabattjord (leran kommer ganska snart där under...) 4x4 m
2. Jämnar av, eventuellt med sand, lägger även ut en markduk för att förhindra växtlighet (4x4m)
3. Lägger 10cm hård frigolit
4. Köper konstgräs på Bauhaus (http://www.bauhaus.se/konstgras-u-dranering-1.html) och lägger över
5. Börjar montera ramen
6. Lägger en sandvall i nedankant runt om
7. Monterar linern efter konstens alla regler
8. Börjar fylla vatten...

Så, har jag missat nåt eller är jag helt ute o cyklar får ni gärna lämna förslag på hur jag gör rätt. Är jag helt rätt på det så får ni gärna kommentera det med :-)


Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag