CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - karinc

Sidor: [1] 2 3
1
Uppvärmning / SV: Bypass?
« skrivet: juli 25, 2022, 15:44:39:39  »
Ok, tack för ditt svar!

2
Uppvärmning / SV: Bypass?
« skrivet: juli 24, 2022, 23:19:05:05  »
Det var att jag läste nånstans att om flödet blev fel så kunde det bli översvämning (men fattar inte riktigt hur; tror det gällde inomhuspooler). Ja, såg att man mha den skulle kunna ställa in flödet osv, men hur vet man vad som är rätt/optimalt flöde då? Det flödar väl det som circulationspumpen ger?

3
Uppvärmning / Bypass?
« skrivet: juli 23, 2022, 20:53:46:46  »
Köpte ett bypass kit när jag beställde en värmepump. Men behövs den verkligen? Funderar på att skicka tillbaka det; känns som onödiga pengar. Vår pool är nergrävd, pumpen kommer stå i marknivå. Allt är långt från huset (ifall  det spelar roll. Försökte klura ut vad det egentligen ÄR  så läste på nätet och där stod det bl.a. om översvämningar osv utan bypass.... Tror inte det gäller oss) Det var nog dumt att köpa det öht, men jag trodde i min enfald att det var kopplingar osv som behövdes för att koppla in värmepumpen. 
Efter att jag hade beställt fick jag erbjudande om att köpa en begagnad pump mycket billigare så avbeställde värmepumpen men bypassen var redan på väg. Nu har jag alltså fått det - men får inte den begagnade att funka så beställer den nya iaf ::) Men när jag får DEN, kommer ångerrätten på bypasset vara över...så behöver råd nu.
Mvh, K

4
Uppvärmning / SV: Välja storlek på värmepump
« skrivet: juli 16, 2022, 13:29:19:19  »
Jämför t ex med Walu Pool för 19kSEK. Då blir det ett väldans vevande varje gång man ska öppna och stänga poolen. T
Kollade på den där Walu Pool. Vi har en fast stege på ena långsidan, då går det väl inte med sån täckning? Stegen går inte att flytta för cirkulationen går i stegen (ledstängerna är alltså in- och utflöde till poolen). Vevandet gör kanske inte SÅ mycket för det är så vi gör med bubbelplasten.

5
Uppvärmning / SV: Välja storlek på värmepump
« skrivet: juli 15, 2022, 20:45:02:02  »
Ja, på sätt och vis har du rätt. Och visst är isolering att föredra men om man lever på ca 13 000/ månad efter skatt så är ju 72000 en omöjlig summa att lägga på det. Eftersom pumpen bara kommer vara igång i juni - augusti (aldrig i livet att jag skulle bada i september) så tror jag inte det blir så mycket. Har köpt ny liner och nytt däck för några år sedan, men nu bor inga barn kvar längre så den utnyttjas inte så mycket. Om då inte ens jag badar så var ju DET onödigt. I alla år tidigare har jag haft en solfångaranläggning. Iinte en som producerar el, utan en STOR( 6*2) meter  som värmde vattnet direkt med slingor, från en forskningssolvärmeanläggning som las ner så under de åren har jag inte lagt en krona på el för uppvärmning. Nu är den helt slut och går inte att laga längre, så då tycker jag att om jag värmer poolen litegrann i tre månader så har jag ändå inte slösat så mycket med jordens resurser. Bor dessutom i ett litet hus på 73 kvm som jag värmer huvudsakligen med egen ved. Så...

6
Uppvärmning / SV: Välja storlek på värmepump
« skrivet: juli 15, 2022, 20:03:51:51  »
Tack för era svar!
Jag tog den på 11 KW. Något tak eller bättre täckning blir det inte - jag har inte råd med det. Badar inte ofta för är väldigt frusen, så det måste vara varmt i luften också för att jag ska bada. Bara synd att inte vilja bada ens när det är ca 30 grader ute för man tycker vattnet är för kallt... Tror jag kommer vilja bada lite mer nu iaf :)  I år har jag inte badat en enda gång, men det har ju också mest regnat...

7
Uppvärmning / SV: Välja storlek på värmepump
« skrivet: juli 14, 2022, 09:40:15:15  »
Har ingen täckning mer än sånt där bubbelplasttäcke. Den är nog inte särskilt isolerad heller - träsarg med sand/ jord på utsidan. Den byggdes nån gång på 70-talet. Sol mellan 11-17, sen skuggar träd för mycket. Dock knappast någon vind. Bor strax utanför Uppsala.

8
Uppvärmning / Välja storlek på värmepump
« skrivet: juli 13, 2022, 22:57:48:48  »
Hej!
 Jag tänkte klicka hem en Swim & Fun Inverter Värmepump 9,0KW (  Maximal poolvolym m3; 40

Rekommenderad poolvolym m3; 12-33) men börjar tveka om jag borde ta den på 11 kw `( Maximal poolvolym m3; 65

Rekommenderad poolvolym m3; 15-60) istället? Min pool är 6*3 meter och djupet är väl ca 1,50 eller så, så ca 27 kubikmeter.
Vad säger ni?

9
Uppvärmning / SV: Swim&Fun Inverter värmepump 9kw, Omdömen? bra köp?
« skrivet: juli 05, 2022, 23:41:01:01  »
Ok, tack så mycket! :) Ska kolla vidare på den då. Den har iaf fått bra resultat i lite olika tester har jag sett. Först såg jag bara ett test och där var alla tre första resultat Swim & Fun så trodde det var en köpt sida  ::) men sedan såg jag dem faktiskt i ett annat test också. Jag som alltid har trott att Swim&Fun var ett så'nt där märke som man möjligen använder till små plaskpooler... Läste sedan att den görs av Toshiba (tror jag det var). Den har ett alldeles för användarvänligt namn för att bli tagen på allvar! Jag menar - en "riktig" pump ska väl heta nåt i stil med "XCMM73 LX"  - eller?  >rulla<

10
Uppvärmning / SV: Swim&Fun Inverter värmepump 9kw, Omdömen? bra köp?
« skrivet: juli 05, 2022, 22:16:49:49  »
Varifrån köpte du den? Förstår inte riktigt... Vad är "Semi Finnmark"? Och " ÅF " ? Och vad menar du med "Flera sommar för 18-20 kkr."?
Kul att höra att den verkar funka bra:)

Sidor: [1] 2 3
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag