VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan
 

Författare Ämne: Överdimensionerad pump, hur spara på elen?  (läst 2215 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Erica

SV: Överdimensionerad pump, hur spara på elen?
« Svar #10 skrivet: september 10, 2021, 01:00:17:17 »
Obervera risken att det blir en konflikt mellan frekvensomriktardriften och den för pooler obligatoriska jordfelsbrytaren ! De flesta "vanliga" frekvensomriktare är inte av tillverkarna garanterade att fungera mot jordfelsbrytare och kombinationen brukar avrådas från i deras installationsanvisningar. Man kan ha tur och det fungerar, men om det inte gör det utan man  får en massa jordfelsutlösningar så kan man inte hänvisa till garanti eftersom de skrivit i anvisningarna att man inte skall köra omriktarna med jordfelsbrytare.

Det finns olika lösningar. Man kan chansa och testa, ibland går det utmärkt, i andra fall inte alls. Det finns speciella jordfelsbrytare för applikationer med frekvensomriktare, men de är så dyra att de sällan används. Det finns också frekvensomriktare typ NFO som skall klara att gå även mot normala jordfelsbrytare och som har sinusformig utspänning. De är dock tyvärr lite dyrare än "vanliga" omriktare.

Motorer som används vid frekvensreglering är oftast av 3-fastyp, men det finns både sådana som matas omriktare som matas med 1-fas in och ger 3-fas ut och omriktare som har 3-fas både in och ut. Det senare är nästan alltid fallet för lite högre effekter.

Poolgiganten

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan